Покажи Публикации - MoridinBG
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: къде е петолъчката? -: Jan 07, 2009, 02:29
Съществува още петолъчката, макар и в малко окаяно състояние. Утре ще кача малко пресни снимки. Имам дори няколко парчета. Едно подарих на роднина с големи партийни идеи :-D
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Софтуер за мобилни телефони -: Jun 18, 2008, 20:52
На много голм брой WinMob устройства може да се инсталира линукс, поддържат се голям брой от хардуерните компоненти, за доста модели дори GSM модула. Ето тук може да видиш положението за различни модели:

http://handhelds.org/moin/moin.cgi/SupportedHandheldSummary
3  Програмиране / Общ форум / Google summer of code -: Mar 25, 2008, 16:23
Тази година как сме с участието? Аз днес писах за haskell.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Според вас какво е стабилна дострибуция? -: Feb 22, 2008, 02:57
След 3 версии на Slackware и е година Gentoo съм се спрял на (к)Убунту за сега. както някой спомена, върши добре работа без много занимание по него.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Сноуборд gnu -: Dec 23, 2007, 21:39
Марката GNU е една от доста качествените в сноуборда (;
Имат доста модели и са от доста време на пазара.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Homelan -> spectrumnet ports 1-1024 -: Dec 12, 2007, 18:17
В договра още към homelan со пише, че са забранени определени портове. Дълго време обаче си клатих съвсем спокойно апачето на 80ти. Наскоро отказа, а малко след това го свалих и скоро не съм се занимавал.

Вчера за спорта пуснах на KDE File sharing applet-a от kicker и човек на друго ISP се свърза без грижи (порт 8001).

Преди малко обаче настройвах разни мулета и прочие програми, които ми казаха, че няма връзка КЪМ мен.

В интерес на истината до преди година ХоумЛан за мен бяха номер едно  като доставчик. За година и половина нитов еднъж (буквално нито веднъж) не ми беше спирал интернета, редовно се вдигаше скоростта. После вдигнаха цените, постепенно започнаха проблеми, които вече са дори чести, а скоростите с същите както през месец Септември 2006. И аз обмислям миграция.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Връщане на oem windows? -: Dec 12, 2007, 14:09
За момента тъпча на едно място. Намерих лицензното споразумение. Съответно си писах отново с господин Хинов от Вали.

Цитат
Господин Хинов,

Вие игнорирахте последното ми писмо, но аз продължих да се интересувам по темата. В крайна сметка успях да намеря текста на EULA-та. Ще си позволя да цитирам част от него:

"You agree to be bound by the terms of this eula by installing, copying, or otherwise using the software. If you do not agree to the terms of this EULA you may not use or copy the software, and you should promptly contact manufacturer for instructions on return of unused product(s) for a refund in acordance with manufacturer's return policies."

Бих желал да чуя вашето становище по случая преди да се свържа отновов с Gigabyte, както и с предсавителството на Microsoft за България.

С уважение,
Иван Дилчовски


Отговорът се забави малко:
Цитат
Уважаеми г-н Дилчовски,
 
Изделието U60 се продава в 2 разновидности с WIN XP HOME и с WIN XP PROFESIONAL.
 
Ние го продаваме във вида в който го е произвел GIGABYTE .
 
Ваше право е да пишете до когото решите.
 
С поздрав
 
Димитър Хинов


Пак ме отстреляха да правя каквото си искам.
Вчера се опитвах да да пиша мейл на Microsoft България, но спам филтърът ме блокира. От 2 пощи, с промени по мейла все мрънкаше за подозрителни знаци или графики. Както един познат предположи, вероятно блокират висчки, които искат пари или да се откажат от Windows.

Ако довечера един тип не вземе устройството утре ще им се обадя по телефона или ще ида в офиса.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Връщане на oem windows? -: Dec 10, 2007, 22:44
Метро са пре-продавач. Те нямат общо. Според сайтове и гигабайтци Вали, като дистрибутор са първите отговорни. Утре ще си пиша и с Microsoft във всеки случай.

Иначе знаех, че идва с лиценз за Windows_ът, но защо да не си търся правата?!
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Връщане на oem windows? -: Dec 10, 2007, 18:40
Така. Петък писах на Gygabyte. Te ме препратиха към дистрибутора за България, т.е. Вали, а тем е отрязаха. Прилагам кореспонденцията:

Въпрос към Gigabyte:
Цитат
I received the device with license for Windows XP Home Edition. I do not use Windows based operating system, so I would like to return the license and get my money back. The license states that I can do so, and I did not accepted it.

I would like to ask who should I contact for this case?


Отговор:
Цитат
Dear Sir,

Thank you for your kindly mail and inquiry. About the issue you mentioned, please kindly note GIGABYTE do not provide the license for Windows Operating System in oversea market. Therefore, the license should be provided by local distributor and we recommend you try to contact with local distributor for further information.
For their information, please kindly visit our website by following link: http://www.gigabyte.com.tw/WhereToBuy/Default.aspx

At last, if you still have any further question or suggestion about our products/service, please do not hesitate to contact with us directly. We will try our best to help you resolve the problem ASAP.



Въпрос към Вали:
Цитат
Преди малко повече от седмица закупих от Метро Gigabyte U60 UMPC. Гаранционно е към вас, Vali.
В комплекта към него има лиценз за Windows XP Home Edition операционна система. Както разбрах цената за този лиценз е включена към цената на устройството.
При стартиране на машината излиза лицензното споразумение, с което аз трябва да се съглася или не.
Аз не използвам операционната система и продукти на компанията Microsoft и съответно не съм съгласен. В лицензното споразумение пише, че ако не съм съгласен трябва да се свържа с фирмата продала ми лиценза. Ако не мога да постигна съгласие с тях да се обърна към Microsoft.

Миналата седмица писах на Gigabyte. Те ми отговориха, че лицензи за Windows отвъд океана не предлагат и ми казаха да се обърна към локалния им дистрибутор. Според сайта на Gigabyte официален дистрибутор сте вие. За това се обръщам към вас.
Бих искал да върна лицензът за операционна система Windows XP Home Edition и да получа сумата, която съм заплатил за него. Към вас ли трябва да се обърна и как трябва да се процедира по-нататък?



Отговори ми господин Димитър Хинов:
Цитат
Уважаеми г-н Дилчовски,
 
Изделието  GIGABYTE U60 UMPC се продава само в  2 разновидности с WIN XP HOME и  с WIN XP PROFESIONAL.
 
С две думи няма модел U60 който да бъде закупен без софтуер и няма как той да се отдели от цената на изделието.
 
Ваше право е да му инсталирате каквато система си прецените , ако не сте фен на WINDOWS , стига да е съвместима с U60.
 
С поздрав и пожелание за успех .
 
Димитър Хинов
 
ВАЛИ КОМПЮТЪРС


Тоест те твърдят, че не може.

И съответно моя отговор:
Цитат
Уважаеми г-н Хинов
Аз вече съм закупил устройстовто. Не искам да го закупувам отново без операционна система.
Това, което искам да направя е да се възползвам от правата дадени ми от лицензното споразумение с Microsoft, както и ЕС. В момента точно търся двата закона, които са въведени точно заради "няма как той да се отдели от цената на изделието.".
Както несъмнено знаете България от месец Януари година е член на Европейския Съюз.

Бих се радвал ако междувременно вие се опитате да ме убедите, че аз нямам право да върна същия този лиценз и да получа парите си обратно.


В момента всяйчески се опитвам да намеря някъде текста на лицензното споразумение, тъй като както Windows-ът, така и recovery partition-а, който възстановява системата в прединсталационно състояние отдавна са форматирани.

Има един зелен картон, опакован, към устройстовто, не ми се ще да го разопакова, а и се съмнявам, че вътре ще има EULA-та. Съдейки по това как се огъва и диск няма. Иначе бих го пуснал, за да видя там.

Очаквам утре отговор от господин Хинов.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Връщане на oem windows? -: Nov 30, 2007, 21:18
Преди време имаше такава статия на първата страница. Към кого точно да се обрънем, какво да кажем, какво да правим и т.н. Някой може ли да ме насочи, защото аз не можах да я намеря, а се налага да направя точно това.
Взех едно UMPC, което идва с Windows XP Home. Аз такава операционна система не ползвам и не искам да давам пари за нея. Windows-ът беше инсталиран вече, не съм потвърждавал съгласие за никакви EULA, нищо не съм подписвал. Пликчето с книжки, диск и прочие неща е непокътнато, както и стикерът отдолу на машината. Просто си искам парите, които съм дал към машината за този Windows.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Незаменимите -: Nov 25, 2007, 16:16
Цитат (romeo_ninov @ Ноември 23 2007,21:27)
Опитай да се справиш със синхронизационен заместниц на ActiveSync и (даже и под Windows) нещо различно от MS Outlook за контакти, бележки и т.н.

Какво не му харесваш на SynCE?

На мен единственото което ми липсва е свястно IDE. Eclypse просто не ми харесва и това е. KDevelop може да се направи доста удобен, но пада доста ръчкане и пак не е баш както трябва. VisualStudio си е Visual Studio.

Друго като че ли не ми липсва и за това и нямам Windows.

П.С. В интерес на истината мога да се сетя за доста линукс приложения, който ми липсват под Windows :-D /Amarok и много по-изчистеният Skype като за начало/.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Колко машини имате -: Nov 06, 2007, 14:08
Intel Pentium D920
Asus P5VD2-MX
GeForce 6800GS
2x512MB DDR2
2x160GB Hitachi
OS: Fedora 8

До преди HDD Failure-а онзи ден беше с Gentoo. Сега нямам 2 дни да вдигам всичко на новов (:

Portable:
Toshiba Protege 3500
12.1" Touchscreen
Pentium III-M 1.33Ghz
256MB + 512MB SDRam
40GB HDD
OnBoard Video 16MB
OS: Gentoo

Ultra Portable:
Nokia N800
4.1" Touchscreen
OMAP2420 330Mhz
128MB DDR
256MB Flash
256MB SD + 2GB SD
OS: Maemo (Debian based)
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Пак за субтитрите -: Aug 23, 2007, 17:00
Току що. Ефектът е нулев. Субтитри няма, mplayer конзолен изкарва маймуни, графичния си е ОК (на български, но нормално). Рестартирах и Х-а.
Появяват се 4 ebuild-a:


elmo@localhost ~ $ emerge -s cyrillic
Searching...
[ Results for search key : cyrillic ]
[ Applications found : 4 ]

media-fonts/font-cronyx-cyrillic
media-fonts/font-misc-cyrillic
media-fonts/font-screen-cyrillic
media-fonts/font-winitzki-cyrillic
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Пак за субтитрите -: Aug 22, 2007, 23:00
Тц. Всякакви комбинации прилагам и нищо. В общи линии резултатите са два. В gmplayer в зависимост от комбинацията (unicode/cp1251;cp1251/unicode... etc) излизат или долни черти, или маймуни. В xine каквото и да правя все квадрати. Пробвах и с arial и с TimesNewRoman за mplayer. Ефектът е нулев.
Също така ~/.mplayer/config е празен, gui.conf е пълен.

Друго интересно е, че gmplayer е изцяло на български, mplayer в конзолата явно също се опитва да е на български, защото всичко са маймуни.

Компилирал съм го стандартно за Gentoo, от x86 (stable).
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Пак за субтитрите -: Aug 21, 2007, 21:02
Тц. Пак нищо не става. Интересното е, че mplayer плюе
Примерен код
Glyph for char 0xff|U+044F|ÿ not found.

И така за доста символи.
Страници: [1] 2