Покажи Публикации - empty
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 61
1  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Обновена информация за Slax -: Dec 19, 2011, 18:08
Май съм поизостанал малко :) На времето се кълнех в Slackware, но след като го позанемариха го отсвирих, а Slax мислех, че тотално е изчезнал. Ще взема да си инсталирам тея дни тези дистрота да видя за к'во иде реч :)
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: проблем с ipp2p -: Sep 02, 2011, 18:51

/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c: In function Б─≤matchБ─≥:
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c:751: error: Б─≤const struct sk_buffБ─≥ has no member named Б─≤nhБ─≥
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c: At top level:
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c:871: warning: initialization from incompatible pointer type
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c:874: warning: initialization from incompatible pointer type
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c: In function Б─≤initБ─≥:
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c:883: error: implicit declaration of function Б─≤ipt_register_matchБ─≥
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c: In function Б─≤finiБ─≥:
/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.c:888: error: implicit declaration of function Б─≤ipt_unregister_matchБ─≥
make[4]: *** [/root/ipp2p-0.8.2/ipt_ipp2p.o] Error 1
make[3]: *** [_module_/root/ipp2p-0.8.2] Error 2
make[2]: *** [sub-make] Error 2
make[1]: *** [all] Error 2
make[1]: Leaving directory `/usr/src/linux-headers-2.6.32-5-686'
make: *** [ipt_ipp2p.ko] Error 2


Според това аз мисля, че просто са corrupted файловете които си свалил. Пробвай пак да ги свалиш.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Помощ за порт -: Sep 01, 2011, 22:23
Значи имам следният проблем.Пускам една програма която и трябва порт 7777 но обаче по незнайна причина линукса не я пуска идеи писах следната команда но без успех
iptables -I INPUT -p udp --dport 7777 -j ACCEPT пробвах и с tcp и за връзката и с output но пак неиска да го изкара

В крайна сметка програмата пуска ли се или не? Ако гърми още при старта значи firewall-а не е проблема. Ако се пуска при стартиране то тогава я провай на localhost. Така не би трябвало firewall-a да взима отношение.
4  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Снимките в галерията -: Mar 04, 2010, 15:54
Екстра :) Очакваме развитие  [_]3
5  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Снимките в галерията -: Mar 03, 2010, 19:39
... и май се обесмисли тоя раздел във форума  ;D
6  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Re: Снимките в галерията -: Mar 03, 2010, 16:19
Администратори не четат ли тук  ???
7  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: нов лаптоп НР4515s -: Feb 24, 2010, 01:22
Е бива ли това да кажеш в Линукс форум, че си му сложил Windows 7  ???...

Цитат на: Acho
Ами като гледам как им е повярвал на тия от ТехноМаркет-а, че Linux-а САМ ЩЕ СЕ ИНСТАЛИРА (...Казаха ми, че само трябва да включа компютъра и Линукс ще се инсталира...), що да не постне тука, как е решил проблема.

 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
8  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Шерване на нет през USB от десктоп към лаптоп? -: Feb 24, 2010, 01:19
Тва имах предвид, директно usb-usb. Явно няма начин. А че не ми се дава лев за стара кошница- така е. Относно шерването с wifi - на десктопа е юесби адаптера, на лаптопа е pcmcia . Юесби-то на десктопа е с чип Ralink - тръгва с rt73-firmware пакета, на лаптопа пали с rt2500-pcmcia-картата също е с чип Ralink. Не знам какъв е проблема, просто не се кънектва и тва е- за малко дава на лаптопа connecting... и умира - и веднага светва "You don't have configured any network interface" и толкоз. Не знам през конзолата какви са командите, това го пробвах през GUI - Network Center-a на мандривата. Също така и през GUI- Mandriva Control Center на десктопа му зададох шаринг на нета от eth0 - ланката, и настроих wlan0 - usb-wifi-адаптера да работи в режим ad-hoc. От лаптопа през Network center-a си я открива ad-hoc мрежата, пробвам connect - и след малко - you do not have configured any network interface. Предполагам, че звучи адски смотано това, тип "абе кликам по някви прозорци и нищо не става" - но дотолкова ми се простират познанията по шерване на мрежи и wifi в линукс.

Начини винаги има! Щом има кабел м/у 2та има и начин :) Въпроса е, че ще ти излезе много скъпа бирата докато го подкараш :) Не съм се занимавал толкоз задълбочено и не мога да ти дам съвет, но според мен търси начин да го направип с USB WiFi-то. По лесно ще стане. Потърси в гуугъл и все нещо ще излезе.
9  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Шерване на нет през USB от десктоп към лаптоп? -: Feb 23, 2010, 01:16
Здравейте! От известно време се тормозя с един проблем. Значи, малко предистория. Имам стар десктоп, вързан съвсем нормално с лан-карта към моя интернет доставчик. Машината е 300 мхз процесор пентиум 2 със 196 рам - Мандрива 2010 LXDE ядро 2.6.31.5-desktop586-1mnb. Имам и един античен лаптоп, който обаче си работи- 330 мхз процесор пентиум 2, 128 рам. Със същата дистрибуция, същата графична среда и същото ядро. Проблем на лаптопа е, че изобщо няма вградена лан-карта. Пробвах шерване на нета от десктопа с USB wifi адаптер към pcmcia wifi адаптер на лаптопа- нещо не се получи, няма да задълбавам в този проблем. Имам и един юесби кабел, с който мога да си свържа директно юесби-портовете на десктопа и лаптопа. Въпросът ми е: може ли от юесби порта на десктопа да шерна нета посредством този кабел към юесби порта на лаптопа и в крайна сметка да имам нет на лаптопа? Рових из нета - пробвах usb-ip, направих сървър на десктопа и клиент на лаптопа, и нещо е се получава, а след по-внимателно четене открих, че това usb ip е за шерване на юесби портовете, т.е. от едната машина да имаш достъп до юесби портовете на другата. Идеи като закупуване на pcmcia lan карта за лаптопа изобщо не са приемливи, тъй като не ми се дават 40-50 лева за лаптоп, който не струва и 20 лева. Ако има начин, и някой може да ми обясни как да шерна нета от юесби порта на декстопа към юесби порта на лаптопа и да имам нет на лаптопа, и изобщо възможно ли е това, ще му бъда много благодарен.

Ти много добре си подходил и си пробвал с USB WiFi да му шернеш нет. Въпроса е, че ако имаш ограничение по TTL на пакетите той никога няма да стигне до лаптопа :( Пакета ще стигне ама ще е умрял. Та най - лесния начин да провериш е с пинг към някой сайт и да гледаш TTL-a на пакетите. Ако е TTL=1 начи работата не е на добре и ще трябва да го вдигнеш. Ако това се наложи ми пиши лично да погледна темата и да те посъветвам как да стане.
10  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Снимките в галерията -: Feb 23, 2010, 00:53
Аз напоследък в сайта само разглеждам галерията :) Има хубави десктопи :) Технологийте напреднаха и скрийншотите стават със все по - голяма резолюция, а като ги обработи сайта някои дори не се четат :( Предлагам да се вдигне резолюцията на снимките в галерията или да има линк и към оригинала.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Инсталиране на ICQ7 в Ubuntu 9.10 -: Feb 10, 2010, 01:04
Човек инсталирай VirtualBox и освен, че ще имаш windows докато работиш в linux можеш дори да му скриеш сичките глупости и да ти работи само task bar-а му което е перфектното решение за теб. Пробвай VirtualBox и ще се влюбиш :)
12  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: IBM ThinkPad X41 - Tablet -: Feb 09, 2010, 13:25
Аз не искам да споря сега коя дистрибуция е най - най, но погледнете тук: http://distrowatch.com/
Разликата е забележителна :) Другия плюс на убунтуту е, че пишеш в гуугъл един кво си не ми работи и веднага ти искачат 50 артикъла как да го направиш докато за другите дистрибуций е малко главоблъсканица. Аз отдавна съм минал през фазата да споря и да обеждавам хората в неща които не вярват :) Аз лично мразя и винаги съм мразил debian и не ползвам :) Въпроса обаче е, че производните му имат много хубава документация и поддръжка на хардуър което си е огромен + за начинаещи потребители. + това имаш synaptic - пишеш в търсачката му Google Earth, маркираш го и до минута го имаш инсталирано.
13  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: IBM ThinkPad X41 - Tablet -: Feb 09, 2010, 03:11
BSD базираните са малко анти юзърс :) По добре лепни едно убунто или производно да не те боли главата :) То е най - юзър френдли дистрибуцията която съм виждал до сега.
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблем със Звука под Ubuntu -: Nov 20, 2008, 14:39
Това преди беше страшен проблем и е разискван много. Просто настрой всички апликаций исползващи звук да ползват Alsa Sound System и проблема ти е решен.
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Volume control -: Aug 21, 2008, 22:13
Здравейте,

Много тъп въпрос но не знам как да му намеря отговора '<img'> Проблема е, че звука си го усилвам на максимум, но ако си пусна същото нещо под windows ще звъчи в пъти по силно. Пробвах да включа и софтуерен звуков контрол, но отново не мога да постигна желаните резултати. Ако е важно съм с Linux Mint(KDE) в момента, но съм наблюдавал през годините работа с линукс, че това ми е проблем със всяка дистрибуция която съм ползвал. Има ли някакво решение на проблема? Забравих да кажа, че ползвам Alsa като звукова система.Страници: [1] 2 3 ... 61