Здравейте. Искам да ви представя нов проект, който за съжаление засега работи само под бозата... Направил съм един сайт,
Brainstorm, на който можете да разберете повече. Става въпрос за скоростното четене. За съжаление не намерих качествена програма, която да работи под Линукс, и която да помага на хората да усвоят скоростното четене. За тези, които не обичат да четат - недейте да продължавате, защото започвам да описвам проекта с подробности!

'>
Та става въпрос за това. За да се научи човек да чете по-бързо от обикновено, компютърът е много полезен. Той чете от даден текстов файл, и изкарва на екрана с определен интервал текст. Текстът се появява и изчезва със скорост, с която е едва забележим - не може да бъде прочетен на глас поради високата скорост, но в същото време скоростта е достатъчно ниска, за да може да се схване смисъла. Аз съм пълен ламер в програмирането, а и в шел скриптовете... Има ли вариант на скрипт, който да може да прочита даден файл, и да го изкарва думите една след друга през определен интервал от време, като интервала да се чете от конфигурационен файл? Вярвам, че с увеличаването на популярността на проекта ще се създаде и работеща програма, с възможностите, които имат алтернативите за Уиндоус...