Направих български превод на интерфейса на VirtualBox. Но, тъй като не знам кога ще бъде включен в пакета, а и не знам колко от вас знаят, че във VirtualBox има възможност за избор на език (аз лично обърнах внимание в петък
), реших да ви го споделя и тук. Всички езикови файлове на VirtualBox, както и самата дискусия по работата около езиковите файлове, можете да намерите
тук.
При промяна в съдържанието на езиковите файлове, файловете ще бъдат замествани, но връзките ще остават същите. Преводът е направен върху езиковите файлове от SVN хранилището на VirtualBox, така че е хубаво да обновите версията на вашия VirtualBox до последната налична стабилна (или до тази в SVN хранилището), за да имате най-добра съвместимост с езиковите файлове.
За да добавите българския превод към вече инсталирания VirtualBox, разархивирайте сваления архив и копирайте двата файла от папката release от архива (файловете с разширение .qm) в папката nls на вашия VirtualBox (там са разположени и останалите езикови файлове). След това във VirtualBox задайте "Български" от File (Файл) > Preferences (Предпочитания) > Language (Език).
В папката source от архива са разположени редактируемите файлове с превода (файловете с разширение .ts). Можете да ги използвате с QT4 Linguist (внимание! от VirtualBox не приемат езикови файлове, писани на QT3 Linguist), за да правите корекции по превода, ако искате и ако е необходимо.
Ако забележите някаква неточност в превода, имате по-добро предложение за превод или каквото и да е друго, свързано с превода на VirtualBox, можете да съобщите за това в тази тема или на която и да е комуникация с мен.
Връзки за сваляне на превода:
SVN версия - ZIP архив, ZIP архив, TAR.GZ архив
Предходна версия - ZIP архив, TAR.GZ архив
Приятно ползване на VirtualBox на български