Винаги говориш с недомлъвки. Хората не те разбират, какво искаш да кажеш. И предния път така. Какво се било случило, че раждаемостта скочила. Де, да знам, след война винаги скача.
И тук така, как мога да знам 'илядо деветстотин петдесет и трето лето, какво се било случило. Умрял е Сталин. За това се сещам, ама едва ли това имаш предвид.
Ще пробвам и аз в твоя стил. Не само на света е възможно да се краде, ами точно това действие не се е случило за пръв път и даже не за втори. Какво точно е правил Борис през двсети век и ако това е въпрос на спекулации, какво довежда до „българския Великден“, нещо, което ясно си е записано в учебника по История, и не е противоречив въпрос.
Виж, далеч си от моя стил, така че е безсмислено да се мъчиш.
За 1953 г. те питам защото тогава българската екзархия си връща достойнството на патриаршия (може и 1951 да е, трябва да проверя). Та няма как БПЦ да е на 80 години. Малко усилие се искаше, но явно и ти предпочиташ да е наготово. Сега можеш с лека ръка да отречеш това, което казвам. Щеше да ти е по-трудно да го направиш, ако сам се беше напънал да помислиш. Това ти го говоря от горчив опит с такива като jet.
А за раждаемост не съм говорил никога, говорех за средна продължителност на живот.
Може да си избереш някое от следните исторически събития, случили се в онзи период - 9
-ти септември, народният съд, подписването на мирния договор с победителките във втората световна война, референдума за република, колективизацията на земята (здрасти, jet), индустриализацията на страната и да решиш кое от тях е подобрило толкова стандарта на живот, че за 30 години средната продължителност на живот се е вдигнала почти с 20 години.
То и това не беше трудно да се сети човек, ама се иска желание за това.
Та толкова от мен по темата за живота, вселената и всичко останало.