Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Кошче => Темата е започната от: go_fire в Jul 15, 2020, 14:47Титла: [РЕШЕН] Git:Теглене само на определен каталог
Публикувано от: go_fire в Jul 15, 2020, 14:47
„Познавам“ Гит (или коя да е СУВ) само до git clone. Чудя се дали е възможно да си изтегля само определен каталог, а не цялото хранилище. Историята е такава, че си преигравам Supertux, защото преди време пуснаха нова версия. Още ме държи тръпката, а забелязвам, че Github са правили промени по нивата (включително вчера), които ми се ще да видя. Ако взема цялото хранилище, то ще е огромно. От друга страна самите нива са чист текст и са по килобайти едно.

Дали е възможно?

п.п. С радост бих попитал Ixquick, но не знам, как да формулирам въпроса.


Титла: Re: [РЕШЕН] Git:Теглене само на определен каталог
Публикувано от: go_fire в Jul 15, 2020, 17:32
Така-а-а-а, успях да намеря въпрос, който да задам на Ixquick и той да ми отговори.

Ето отговора:

https://askubuntu.com/questions/460885/how-to-clone-only-some-directories-from-a-git-repository

Както всичко в Гит и тук решението е гнусно, безкрайно сложно и повече от едно. От, както писах за последно се борех с него.

Първо се пробвах с отговора на skukx, като най-„прост“. Е да, ама нищо в Гит не е просто. И, както обикновено настъпих обичайната мотика. Винаги при работа с Гит я настъпвам. Линус, както и всички западни разработчици, никога не мисли за ресурси. В случая моята болка я знаете. Свързаност.

Гнусния Гит ми нахака 8,5 МБ само в .git преди да е свалил нито един байт. А до сваляне на някакви битове не се и стигна. Най-вероятно въпросния .git е доста по-голям от 8,5. Просто там ми умря връзката. Два пъти. Винаги на около 10 умира. Най-вероятно Github ме реже. А както казах, Линус няма проблем с ресурсите. Едно на ръка безкрайно големия .git, ама никога не е имало подновяване на връзката.

Мамка му.  Това wget го може, но не и прекрасния Git.

Накрая направих това, което трябваше да направя отначало:

Цитат
svn checkout https://github.com/blah/blah2.git/trunk/images

Както мъдро съветва Rub, най-отдолу. Никакви проблеми. Всичко е точно. Дори един кекс мога да замеся.

Гнусен Гит.