Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 232
31  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Проблем с HDD след спиране на сървъра -: Dec 28, 2023, 01:24
Още един глас за обновяване на БИОСА/Фърмуера.
32  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Що е то ИИ/AI и има ли то почва у нас? -: Dec 23, 2023, 16:52
Цитат
Всъщност са гОла вОда,китайците и руснаците са много по-напред ...
Някакви факти или само бълнуване.

Ядрения синтез е поредния блян, който е винаги на едни 20-30г. Колкото поввче се "наближава" започват да изскачат нови проблемчета едно от друго по-интересни.
Ама ти си по бляновете - квантови компютри (като универслани компютри), китайското "чудо", преди това сигурно японското такова, руските Кинжали, Сармати, Армати (вундервафе), комунизма и пр (а забравих остъкляването и победата във военната операция, заг(н)иването на Запада и световната доминация (пак)).
33  Нетехнически теми / Коментар / Re: Debian скоро може да спре поддръжката на 32 битова архитектура -: Dec 21, 2023, 23:58
Да ама дори да я крепиш тази машинка, няма да има вече браузъри за нея. Дори Распберитата са 64бита вече.
34  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 16, 2023, 06:15
Всичко зависи от това дали държавата в която си има спогодба с БГ. Ако има - шанса е че ще си вземеш пенсията изчислена по методиката в която държава си барабар с БГ стажа. До колкото знам, у канадско ще ми сметнат БГ стажа като канадски.
35  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Dec 12, 2023, 20:39
На Земята отдавна няма толкова злато, дори незикопано) колкото пари има в обръщение.
36  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Nov 22, 2023, 20:57
@jet, сори за въпроса, но ти наред ли си?
Кой ще седне да ти измисля логика на процесори от нулата? И да започне от нулата, пак  до тук ще стигне. Логическите гейтове са едни и същи. Но аз този въпрос вече съм ти го задавал веднъж.
Ти, ако решиш да проектираш мебели, от нулата ли ще започнеш. От плоския камък на пещерняците ли? От нулата ли ще си измислиш машините? Я слез на земята! Ако всеки започваше така, вместо да надгражда, още да сме в кожени палатки.
И вместо да ми говориш за сънища, кажи нещо наистина смислено и се обоснови. Иначе каквото и да кажеш, ще е все едно.
Радвам се, че ще си жив да видиш, как толкова виликите САЩ се сгромолясват.

Като са толкова велики, защо разчистиха улиците от бездомни, почистиха улиците и пребоядисаха маркировките и фасадите на сградите? От нещо ги е срам ли? Пред жалкия Си. Нещо не се връзва логиката. Ако Си е по-долу, защо не оставиха улиците, както си бяха, вместо да играят театър?

А факти достатъчно съм посочил. Че и цифри съм дал. Пък ти си говори за сънища.
- останах без думи. Ти очевидно си нямаш хал хабер (освен от процесори) и от геополитика. Та закакво точно си мислиш Ши ходИ в САЩ?! Поредната жертва на източна пропаганда. А Ши си поискал да му опаковат хотела в бяло, после да сложат и синьо - май само ти можеш да ги разберш жълтите (аз не мога).
37  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Nov 22, 2023, 20:52
Цитат
Разработен от изследователи от Южния университет за наука и технологии (SUSTech) в Шънджън, Университета Сидиан в Сиан и Университета в Хюстън,
- хехе не са откраднали. Освен ако няма град Хюстън  (копие) в Китай.
38  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Неадекватният Байдън -: Nov 17, 2023, 18:51
Истината е, че всичко се случва точно обратно на вашите твърдения и умозаключения, затова се чудите какво не ви излиза в сметките (защото вярвате на пропагандата, а не на фактите).
Заради хилавите диктаторчета Америка ще е на върха поне още 200г. (технологиите Санчо).
И точно затова и магаре да им туриш за президент, пак ще са номер едно, защото Путинци, Ши-та, Асади, малкия човек-ракета и пр. не стават и за чеп за зеле,
А Ши е отишъл на крака точно за технологиите и финансите, щото техните са партийна измислица по картинка (както и всичкото им друго - като например БВП-то им било 20 трлн., а населението 1.5 млрд.,).
Мокрите ви сънища за китайски чипове и Юани ще се случат ама няклой друг път (като съветските компютри и Рубли). Още чакам някой да ми покаже китайски микропроцесор но не за телефони и тяхно изобретение, а не по чужди лицензни технологии като АРМ и РИСК.
Един друг президент си наричаше СССР - Империята на злото и му беше през к...илима.
А путин може да спре войната в Украйна само като се изнесе от там или САЩ спрат кранчето.
Ген. Бен Ходжес обясняваше, че само срещу 3% от военния годишен бюджет на САЩ, да се затрие руската армия си е направо без пари и е най-добрата военна инвестиция правена някога, докато украинците им вършат работата.
39  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Стар човек / нови неща в Debian -: Nov 10, 2023, 21:15
Хвърли едно око тук:
https://stackoverflow.com/questions/70316644/how-to-convert-php-5-4-to-php-8
40  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Oct 21, 2023, 03:37
Сметката е проста - огъня се поддържа докато Русия затъне/потъне в Украйна. Украинците нямат никакво значение, те ще трябва да свършат черната работа, а и нямат много избор. АТАКАМС са вече в Украйна и работят (за разлика на имагинерните путински вундерваре) и цялата територия е покрита -без изключение вече. И самолетите Ф-16 идват - бааавно.
Помнете ми думата Путинци ще лазят на колене за помощ от Америка ,когато Китай започнат да ги глозгат отзад. Вече се появиха карти на старите провинции в Русия с оригиналните китайски имена. Московското метро е пълно с китайски йероглифи- да почват да свикват.
Не знам какво са им модифицирали на Т-62 ама куполите им хвърчат още по-зрелищно без да са нужни дори Джавелини. Говорим за факти ама явно си мълчим за дузината КА хеликоптери дето дадоха фира вчера. Донецк вече се вижда с невъоръжено око.
А, и дори в СНБС/ МСНС и не знам си какви новини - Рублата е един Щатски Цент. Инфлацията естествено ще ти кажат някакви числа около 20 щото дават кремълски данни (то няма други). Истинската инфлация според специалисти е към 75-90%
41  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Oct 17, 2023, 03:19
Нищо не те питам, а проверявам дали не си се събудил от сън/ да сънуваш след 600 дни на специалната ви операция, ама явно още не си.
Искаш да кажеш, че не е планувана тридневна вона, ами тогава и 600 дни едва ли е (то евахти и плана)  - пак руски провал и то голям. Русия пак ще бъде завлачена на дъното и американците трябва да се постараят това да стане (както швабите, японците, италианците и т.н. още им държи влага).
 А Путин по Хитлерски почна да вади оръжията чудо  дето щели били да обърнат войната. Нищо чудно и той да свърши в бункера, ако не е свършил вече. То тази държава с тези умнотии дето прави е ясно, че няма никой на кормилото.
4К може да си купи малко рубли (официално под 1 Цент), дето с тях можело да се купували разни работи. Даже на принтер да ги печаташ пак ще си на загуба.
Ники а за Державин какво ще кажеш (реторично разбира се). Каквото и да го усукваш, руснаците се изпонасраха и ще мирише много време.
42  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: (безнадеждната) Руско-украинска война от 2022-2025 год. -: Oct 15, 2023, 16:32
Сега комунетата ли ти пречат - хехе. Някой ден ще дойдете на мойта, ама ще отнеме време. Ники - не го ли изядоха украинците този пердах дето го бълнуваш (тоя блицкрийг се попроточи малко). Ах, забравих, сега таман ще превземете Бахмут (пак). На Т-55ките са им наслагали едни мрежи отгоре като кошери (ама пак им хвърчат куполите). Рублата е под 1 Цент, ОЛП 13%. Путин се нагълта с Рупии продавайки нефта, сега се чуди какво да ги прави и откъде да вземе долари. "Хитрия" Путин, пак го измисли - всички фирми да си дават половината долари проходи от експорт в бюджета - най-новото законче. Сега ще трябва и закон за задължителното е?ане, щото и населението зачезва. Само акъл не знам откъде ше намерят.
43  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 12, 2023, 21:59
Нали чете новините, нямат чипове за нищо. Вече не правят самолети, коли, пак не узцелиха Луната. Сега вече патрони и снаряди няма, след като свършиха танковете и войниците (Т34 и Т55 не се броят за танкове). Тези самолети/бомбардироачи дето ги подпалиха (и сега са ги покрили с автомобилни гуми срещу дрони) вече не ги произвеждали (откак СССР даде фира).  Ладите са китайски Джиили-та и БУД-та. Даже машинни лагери не могат да си прозиведат, да не говорим за перални, печки и хладилници. Сега ще мобилизират 700 000 новобранци и запасняци да "обърнат" войната (рускините съвсем ще се разсъхнат).
Бункерния дядка е ритнал камбаната накъде преди 14 месеца и сега ни разкарват някакви копия дядки. Единия трепери, другия не, единия е подпухнал, другия не, един даже си търсеше часовника на лявата ръка. То не, че като е жив държаата не е на самотек де.
Най-големия майтап, че взе да свършва бензина в бензиностанциите. Добре, че има още картошки.

А китайците ще правят чипове кога цъфнат налъмовете. И какво като направят една вафла с 0.5 нМ - каква логика точно ще му турят отгоре - тригери ли или ТТЛ логика. Те нямат дори наченки на процесорен дизайн. Опитаха някакви ТНТМ-та на база АРМ и РИСК (дето всеки може да ги свали от нет-а) и все ялови дето даже за телефончета не стават. Та почнаха да купуват американски интелск ипроцесори и да ги упаковат в текни си корпуси (цели фабрики са постоили за целта). Бай Си го е страх да не му турят американците ембарго като на Путя, че тогава ще затворят държавата, ама те и без ембарго натам отиват.
Като имат технологии - за какво им е Тайван тогава?!
44  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Sep 11, 2023, 01:20
Рашките без "Запада" са си една гола водица - само големите претенции на пропагандата. И разбира се космоса им пречи. След авганистанската специална операция си затриха съветската империя, сега след Украйна, са на път да си затрият и руската империя.
45  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Още извънтемие -: Aug 21, 2023, 01:57
@jet, отново с избирателната памет ли си буутнал тази сутрин? Забрави ли, колко пъти ракетите на Мъск се взривяваха? Сега летят ли?
Говорим за Луната, а ти падаш (избирателно) от Марс.
На мъск компанията е точно от 22г. и отвя великата Савецка програма (68г.). Дори не могат да се сравняват., както и сам човек срещу държава. А и не ти ли е малко неудобно да ги сравняваш. А по-нагоре ти обясниха, че и циганите ги изпревариха - ама ти се ослуша (пак избирателно). Или си се насмукал с брътвежите на Соловьов по тема Запада.
Страници: 1 2 [3] 4 5 ... 232