Покажи Публикации - dilyan
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Проблем със скайп -: Mar 19, 2010, 10:12
Skype-a, може да е много придирчив в определени ситуации, въпреки че е една от най-дурако устойчивите програми.

От скромния ми опит със скайп пробвай следните 2 неща:

*1: в определени линукс дистрибуции, се получават драми със звука и провеждането на разговор със версия 2.1 поради факта, че тази версия иска аудио сървер PulseAudio поне 0.9.10, но от опит открих, че трябва поне 0.9.14. Драматизма е, че openSUSE и Ubuntu в последните им версии не покриват това изискване, и почва едно ровене, пробване на какво ли не .... а един ъпдейт оправя нещата.

*2: в някои случай между 2 различни версии на скайп не се получава видео разговор :). Има звуков разговор, при пускане на видео разговор почва едно въртене на "маргаритка" на екрана, но така и не тръгва. Решението е, естествено да се ъпдейтнат и двата клиента до последна версия, и всичко върви. Драматизма е, че самата програма не дава съобщение за грешка, човек остава с впечатление, че не стига капацитет за видео връзка, или че има проблем с видео камерата, драйверите и т.н.
17  Хумор, сатира и забава / Хумор / Re: Избор на университет за КТТ -: Feb 19, 2010, 11:35
айде и аз да се включа :)

Предимствата на Комуникационната Техника и Технологии е, че е по-широка възможноста за специализация - Аудио, Видео Техника, Радио-,  Мобилни Комуникации, Телекомуникации, че чак до Телевизионна Техника :). А в чужбина пък опциите са още по-големи, но там обикновено факулететите КТТ + КСТ са на едно.

Нямам представа какви са специалиализациите на  Компютърната техника и технологии, но с КТТ CCNA-а ти е излишен до голяма степен - тея неща (поне теорията) ще ги видиш.

За съжаление колегите от по-горе са прави - каквото и да искаш да научиш и да правиш, ще трябва сам да си го свършиш, защото Българското образование не е на нивото на което трябва да бъде. знам го от личен опит.

поздрави
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Въпрос за мобилен интернет от български доставчик. -: Feb 18, 2010, 12:18
мога да говоря за Глобул - определено не се филтрира VoIP, защото от София се говори по скайпа. 3G-то е добро, имат във всички градове над 5 - 10 000 население. EDGE също имат, но не на всякъде.

Зависи вече селото къде е - може да се закачиш на 3G ако си до курорт, морето или голям град :)

Единствените който има EDGE на всякъде са Вива, но пък те не си развиват 3G мрежата. Справка - картите на покритие на официалните сайтове на фирмата.

Резачката на скороста е при flat-rate програмите на операторите - след определен навъртях трафик (2 или 4 GB) се сваля максимума на 128 или 256 кбпс.

Моя съвет е - вземи си от предплатените дата карти на Глобул с модем за 99,99 лв - пробвай как е, ако ти хареса - мини предплатената карта на програмата която си харесал. Ако ти дадът избор на модем - избери модела на ЗТЕ с отваряща се антенка (вади по-добър обхват от Нокия N-серия)
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Skype -: Feb 04, 2010, 10:37
привет.
Първо, сложи си последна версия на скайпа 2.1.

Второ, определени линукс дистрибуции, се получават драми със звука и провеждането на разговор, че тази версия иска аудио сървер PulseAudio поне 0.9.10, но от опит открих, че трябва поне 0.9.14. Драматизма е, че openSUSE и Ubuntu в последните им версии не покриват това изискване, и почва едно ровене, пробване на какво ли не .... а един ъпдейт оправя нещата.

Аз така си оправих нещата, пробвай и ти.
Успех
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: GoogleEarth и Ubuntu 9.10 beta -: Oct 14, 2009, 09:21
аз го имам същият проблем с 9.04 от убунту.бг, и с репозиторито на убунту не върви. Явно е някакъв проблем с кирилските шрифтове, но не съм намерил решение.
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Centos - Postgresql проблем -: Aug 27, 2009, 09:15
vacuum analyze, reindex db ?

Ако са абсолютно еднакви конфигурацийте на машините и базите наистина е странно, все пак им направи един вакум и реиндекс.

top-a какво показва на линукс машината?
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: wireless на федора 10 + еее -: Mar 08, 2009, 14:39
openSUSE 11.1 тръгва от раз на Asus EEE PC 1000H. единственото което трябва да пипнеш е само резолюцията на екрана.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: InfoNotary УЕП под 64 битов Linux -: Feb 26, 2009, 13:24
Ако не ви е проблем, драснете едно how-to, защото аз съм се мъчил да подкарам на Банксервиз под 64-битова дистрибуция и не стана ...

предполагам ще е от ползва на доста хора, защото повече четци и карти са на едни производители.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Настройки на Линукс Ксандрос -: Feb 23, 2009, 09:54
привет,
не казвай с кой модел си, но все пак погледни:
http://delafer.blogspot.com/2009/02/pc-901-1000.html

или

http://209.85.129.132/search?q=cache:bQ9bRZkHWrwJ:www.mostbg.com/most/Download.aspx+cyrillic+on+Asus+EEE+PC+with+linux&hl=bg&ct=clnk&cd=15&gl=bg
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Feb 06, 2009, 19:13
:) arda, телекомуникациите са едно от основните пера в бюджета и в икономиката ни. Ако идеш и кажеш на мобилните оператори и на БТК, че са "ИТ - Други" и те се навият, нямам нищо против да се пиша в "ИТ - Други".
Писах се втория в Телеком (планиране на преноса)!
26  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Какво работите -: Feb 06, 2009, 11:07
A защо няма Телекомуникации, Автоматика, ISP ... все области където Линукс-а кърти ..?!?!
27  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: vlan, bgp, pptpd, dns, ip route, tc, dhcp = Debian crash -: Dec 21, 2008, 19:44
Ами махни го това Lenny! Щом са ти толкова важни нещата или използва stable, или мини на Цент, или на нещо което може да му се има повече вяра.
Аз в подобни ситуации, правя cron джобове на всеки 5 минути пълня един текстов файл с всичко това което си листнал + df, /var/log/messages, warnings каквото се сетиш, и после поне можеш да се ориентираш  кой момент ти се получава забиването.
Как е положението със swap-а?
Предполагам е излишно да питам за тест на рам паметта и диска....

---
хм, не гледам внимателно:

Код:

core1:~# mii-tool
SIOCGMIIREG on eth0 failed: Input/output error
SIOCGMIIREG on eth0 failed: Input/output error
eth0: negotiated 1000baseT-FD flow-control, link ok
eth1: negotiated 1000baseT-FD flow-control, link ok
eth2: negotiated 1000baseT-FD flow-control, link ok

леко търсене в гугъл показва следното:
http://groups.google.se/group/linux.debian.bugs.dist/msg/35996ba237d4ba9d

какво е на eth0?
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Gprg globul през bluetooth -проблем с връзката -: Oct 17, 2008, 21:52
привет, това е пробвано и работи.
Кажи ако срещнеш някакъв проблем.
29  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Globul goweb и ubuntu -: Oct 10, 2008, 17:34
ползваме Глобул, само кажи с какъв модем си - Teltonika, ZTE, Huawei? USB, PCMCI?
30  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Mtel, globul или vivatel? -: Aug 31, 2008, 21:31
уф, sverdlov, не че се заяждам, но нека да доуточним нещо -  всички имат HSDPA в момента, и трите оператора. Никой с нищо не се бори. Като за начало сравни картите на покритие на 3G-тата в 3-те оператора. Това, че някой продънва ефира с реклами може и да променя нагласата на потребителите, но истината не.

WiMAX лиценз от трите оператора има САМО МТел, другите няма как да го борят защото просто не са проявили интерес. Да можеш да изброиш 3 услуги на оператора с тази технология? Всички по-запознати знаят какви проблеми има и колко незряла е още, че да го добавяме в +/- на сравненията....

Ако на едно место МТел са имали обхвата а другите не, то може да се цитират обратни случай колкото искаш ....

Човек трябва да сравнява абонаментните планове и допълнителните услуги които мисли да ползва ... останалото е алабалистика.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 13