Покажи Публикации - cybercop
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 375
1  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Не нормална тема -: Mar 12, 2022, 14:11
Кибер, ако трябваше да се пише единствено за ГНУ и Линукс, то тук щеше да има една тема на две седмици и то в добрия случай. Темите от раздел „42“ за добро или не, но са тези, които държат форума жив. Ако човек няма причина да влиза поне веднъж семично, няма да влиза изобщо. А форум без потребители не е форум.
Не бъди сигурен. Форумът вече не се възприема на сериозно и това е причината да няма теми. Няма и как да стане, като го отвориш и видиш тоновете помия, които са изсипани в него. В други форуми си има достатъчно активност. Администрирам една група, свързана с овощарство във Фейсбук. Създал съм си правила и следя да се спазват.  Не съм забелязал, популярността на групата да е пострадала от това.
2  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Не нормална тема -: Mar 12, 2022, 13:39
Темата е създадена с цел обсъждане на следните неща. Моля не разводнявайте темата. За удобство ще поставя и номерация.

1. Хибридната война.

2. Пропаганда и контра пропаганда.

3. Асиметричната война.

4. Не конвенционалната война.

5. Лъжливи новини.

6. Други подобни от същото естество, но неупоменати в заглавието.

Моля без обида и заяждане. Бъдете професионалисти.

Вашето мнение е важно за авторът на тази тема.

Причината за създаването на тази тема е: Всички от Попов - КаДеСаРи.

Господин Денков. Целият форум се ползва за Ненормални за естеството му теми. На практика, той е ликвидиран, като технически форум за GNU Linux. Подривната дейност започна един потребител Edmon, който имаше патологична омраза към бездомните кучета и, това се прие добре от няколко  други участници, които, при липса на адекватна администрация в крайна сметка превърнаха бившият форум за Linux в техен частен форум за раздумка и споделяне на житейски проблеми. Можете да пишете, каквито глупости се сетите в която искате тема.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпроси за LxQt -: Jan 11, 2022, 18:16
@p4p : Благодаря !
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 11, 2022, 13:04
Всъщност, ще се ползва предимно за браузване :)

Тогава си намери друга машина. Изобщо не трябва да те интересува, колко ще консумира графичната среда. Като отвориш уеб браузъра, реалността ще е различна от това, което пише в заблуждаващата статия под твоят пост.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпроси за LxQt -: Jan 11, 2022, 12:55
Колега, инсталирах snap заради едно приложение- adobe reader-a преди време. Рийдъра не ми свърши работа, но се инсталира успешно през snap.
Инсталираните пакети при мен са xdg-desktop-portal-1.8.0-1.mga8.x86_64 и xdg-desktop-portal-kde-5.20.4-2.mga8.x86_64.rpm
Графичната среда е LXDE а не LXQt, но имам инсталирана и Plasma. Ядрото е 5.10.16-desktop-1.mga8 #1 SMP Sat Feb 13 16:27:22 UTC 2021 x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux, дистрибуцията Магея 8, 64 битова.
По принцип, в LXDE бих ползвал GTK интеграцията. Ползвал ли си уеб браузър, инсталиран през snapd и отварял ли си магнитни връзки през него. За това питам.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Въпроси за LxQt -: Jan 11, 2022, 10:12
Моля, тези, които ползват LxQt и snapd да ми кажат, коя версия на xdg-desktop-portal трябва да се ползва. Според мен, би трябвало да е xdg-desktop-portal-kde, но, не съм сигурен, дали интеграцията е за всички Qt базирани графични среди или само за Plasma.
Също така ме интересува, работи ли добре lxqt-archiver. Не мога да разбера, защо в препоръчителните пакети на Debian са набутали GTK базирания xarchiver, вместо него.
Благодаря предварително за отговорите !
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 11, 2022, 09:27
Значи, доколкото разбирам, openbox, IceWM, BSPWM с tint2 или нещо подобно ще е ок.
За мен е по-добре ако е LXQt, но не съм сигурен дали няма да му дойде тежко? Уж се води лека графична среда, но никога не съм я ползвал.

Мисля, че не си разбрал. Не е важно, какво ще върви. Всичко ще върви. Важното е, за какво ще ползваш машината. Вече сме 2022г. Основен консуматор не ресурси не са графичните среди и системните процеси, а приложенията. Само за уеб браузъра трябва да си осигурил поне 1 GB RAM памет и дори това е малко. Паметта не ти е достатъчно. Процесорът ти не е добър. Пишеш за лаптоп и, вероятно нямаш прилична видео карта , която поне малко да го облекчи при изчертаването на графиката. С други думи, сложи каквото искаш, но го ползвай да си пускаш музика или да обработваш документи. За сърфиране и Интернет и особено във Фейсбук, където се изчертават стотици изображения, просто не си заслужава. Ще е жива мъка, независимо, дали ползваш десктоп, изграден около Openbox, Xfce или LxQt.
Между другото, LXDE, след, като ѝ спряха разработката е по- добра от всякога, за това, недей да я отписваш толкова бързо.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 10, 2022, 16:51
Не мисля, че е оправдано и памет да ѝ купува. За малко над стотина лева може да си вземе нещо втора употреба с 4 или 8 гига рам тройка - DDR3. Процесор с две ядра също.
На черният Петък, китайците продаваха дъно с Xeon с 16 МB кеш и 16 GB RAM за 150 лева. Трябва ти само кутия със захранване на старо и видео карта. Аз купувах частите поотделно и ми излязоха около 300 лева с по- слаб процесор (с 12 МБ кеш), но с 2 GB Nvidia. Доволен съм и от това. Но, дъно с готова конфигурация, излиза най- евтино. За лаптоп, повече не искам да се сещам. Сложил съм моя в един кашон да отлежава.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 10, 2022, 15:37
Здравейте,

Обмислям да инсталирам Debian на стария си компютър, но не съм сигурен дали е с подходящи параметри :

Motherboard : ASUS K8U-X
RAM : 1.5 GB
CPU : AMD Sempron 3000+ (64 bit, 1800 Mhz)
HDD : Maxtor 160 GB

Или трябва да сменя XFCE с LXQt ?

Благодаря !

Не е с подходящи параметри. Смяташ ли да ползваш тази машина за сърфиране в Интернет или ще пишеш книга и ще слушаш музика?
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ЧНГ 2022 -: Jan 03, 2022, 09:22
Честита Нова година и от мен ! Да сме живи, здрави и щастливи !
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: RIP backinblack -: Oct 30, 2021, 20:23
Нека почива в мир ! Доста гадно ми става, когато на някой излезе съобщение във Фейсбук, че има рожден ден, а той вече е починал. За съжаление, доста такива съобщения ми идват в последните години.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Слагaли ли сте Viber за десктоп/linux -: Oct 01, 2021, 16:37
А с докери, контейнери не може ли да стане? и каква е разликата между докер и контейнер?


Доколкото знам, snapd предлага най- добра изолация. Viber е наличен в склада.
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Слагaли ли сте Viber за десктоп/linux -: Oct 01, 2021, 13:05
Информацията ми е от преди няколко месеца, защото нови опити не съм правил. Инсталира се без проблем, но, фирмата беше блокирала вписването поради неясни причини. През това време, колега ползваше този със става инсталация. Наложи се да преинсталира машината и също не успя да се впише.

П.П.: В момента работи.
14  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Някой работил ли е с 32'' монитор? -: Sep 03, 2021, 09:36
Удобна ли е работата с 32'' монитор за home/офис? Някой работил ли е с такъв?

Чета противоречиви мнения... Някой казват че 27''-вите им са по удобни, защото оптималното разтояние от очите до монитора е на 'една ръка'. Докато 32'' да го гледаш нормално трябва да го сложиш малко по-далече на бюрото?

В момента съм с 22 инчов, мониторът е на ръка и половина от мен и ми е горе- долу комфортно. Ако ръката ми беше, колкото на орангуран, може би и на една ръка разстояние щях да работя. Нямаш ли 32 инчов телевизор да тестваш разстоянието ?
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Проблеми с инсталирано от snapd приложение -: Jun 30, 2021, 14:31
И сега газззззз на замундата.
Ако толкова ми е трябвало да свалям филми, щях да ползвам браузър, инсталиран през пакетния мениджър. Но ме дразнеше, че има проблем.
Страници: [1] 2 3 ... 375