Покажи Публикации - botzko
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3]
31  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Slackware 12.1 - segmentation fault -: Oct 21, 2008, 10:44
Проблема с хибернейта се оказа наистина сериозен (то аз съм си виновен ама).  Реших да преинсталирам ОС-то тъй като стигнах до момент в който няма оправяне (или ще отнеме адски много време). Свалих си iso-то и си го записах на DVD. Всичко беше наред докато не стигнах до задаване на парола за root - веднага след въвеждането на първата парола се върна екрана в който ме пита дали искам да сложа парола (не  стигнах до потвърждениет на паролата). Аз пак избрах 'Да' и ме върна да въведа паролата. Тогава видях съобщението Segmentation fault. Реших, че ще мина и без парола (като заредя реално ОС ще си сетна) - да ама не ОС-то не зарежда. Последното кото се вижда беше, че влиза в INIT 3 и след това започва да хвърля грешки и никога не стигам до логин.
Свалих iso от друг сървър и го записах (на друго PC да съм сигурен, че не е и от записвачката) - пак същото. Направих още едно и взех да следя инсталацията. При инсталацията на няколко пакета видях Segmentation fault.
Някой срещал ли фо е този проблем и решил ли го е?
(По форумите се срешта тази грешка ама няма точно описание за какво е - обща грешка '<img'>)

П.С. сега ще пробвам да си кача current version.
32  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Slackware 12.1 проблем при зареждане в multiuser m -: Oct 14, 2008, 11:12
Днеска reiserfsck намери грешки по харда и се наложи да го пускам с rebuild-tree ипция. За момента всичко е наред и даже системата си зарежда както трябва. Интересното е, че когато го пусках предния път не намери грешки.
33  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Slackware 12.1 проблем при зареждане в multiuser m -: Oct 08, 2008, 08:42
Ползвам reiserfs.
Проверих за грешки и не открих.
Ако махна правата за изпълнение на /etc/rc.d/rc.syslog системата зарежда.
В момента съм добавил
/sbin/ifconfig lo up
в /etc/rc.d/rc.syslog::syslogd_start() и пак зарежда.

Може ли някокй да качи всички файлове от /etc/rc.d/ за да видя къде има разлики и защо (или поне да ми посочите в кой архив от диска да ги търся)?
34  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Slackware 12.1 проблем при зареждане в multiuser m -: Oct 07, 2008, 20:29
Идеята за
chmod -x /etc/rc.d/rc.syslog
ми допада за пробата, не ми харесва това, че няма да има логове.
Настройките ги върна, това беше първото което пробвах.
Място имам и това ми мина през акъла.
Що се отнася за състоянието на файловата система ще го проверя да видя да няма проблеми.

П.С. Аз по принцип ползвам hibernate и от много време не бях изключвам компютра по стандартния начин. Не си спомням да съм правил нещо необичайно (като редактирането на wpa_supplicant.conf).
35  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Slackware 12.1 проблем при зареждане в multiuser m -: Oct 07, 2008, 16:59
Вчера ми се случи нещо странно - редактирах wpa_supplicant.conf и след опит за вързване към мрежата компютъра заби. Странното е, че лампичката за Caps Lock-а мигаше непрекъснато. Рестартирах го по най-грубия начин и се оказа, че не иска да зареди. Последното нещо което се изписва на екрана е:
Updating shared library links:  /sbin/ldconfig &
Starting sysklogd daemons: /usr/sbin/syslogd
Системата беше настроена да влиза директно в графичен режим. Смених го да влиза в single user mode и успях да заредя. Веднага след това пробвах да влезна в графичен режим с init 4, но пак без успех - пак увисна на същото място. Рестартирах и си сложих кабелче за мрежата, за да се ровя из нета да търся решение на проблема и какво видях lo беше down. Вдигнах lo и пуснах init 4 и в момента съм в графичен режим.

Някой може ли да ми обясни какво е станало и какво трябва да направя, за да зареждам веднага в init 4?

П.С. По логовете не виждам нищо странно. Ако ви трябва допълнително информация, за да ми помогнете моля кажете какво ви трябва.
Страници: 1 2 [3]