Покажи Публикации - Krlozanov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Автоматична смяна на mac-а при пускане на pc -: Mar 22, 2007, 12:05
Добър ден,
 Ровейки из интернет разбрах как да си сменя мак здреса ръчно (ifconfig ethx down hw ether xx.xx.xx....) и всичко е ок, но сега искам да го направя като се стартира Дебиана да се изпълнява тази смяна на мака. В кой файл трябва да го напиша и точно какво трябва да напиша ?

Имам и един друг сшоден проблем. Нещо часовника на лентата горе не е както трябва. и ми показва с 2часа напред. Слагам го колкото искам да е, но след рестарт се разваля пак. Прочетох в интернет, че мога да сменя сървара и го направих, но пак понякога го дава напред времето. сложил съм да синхронизира от този сървар, но явно не е както трябва. Когато избърза, пиша: dpkg-reconfigure ntp  и се оправя. та мисълта ми е ...Как мога при включване на PC-то да се изпълнява и dpkg-reconfigure ntp ?
Изобщо ако искам да ми се стартират с ОС-то(Дебиан) някой команди къде мога да прочета коя, къде, как, защо ?

Мерси за отговорите предварително.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Друг проблем с wrt54gl -: Mar 09, 2007, 12:34
фирмуеар - dd-wrt.v23_wrt54g.bin. настройките който съм направил са единствено за статични ИП-та от ДХЦП-то.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Друг проблем с wrt54gl -: Mar 09, 2007, 01:38
Здравейте,
Имам си  Wrt54gl и се вързахме 10-тина човека към него по DHCP. принципно връзката ни към интернет(бгпиирънг) е да кажем 3МБ/с. Забелязах, че когато има 3ма човека онлине трафика се дели точно на 3 независимо дали някой от тях тегли или не. Трафика просто до мен стига делено на 3. Ако са 4 онлине стига делено на 4. Демек винаги гледа да има по еднакво нет за всички. Само, че мен така не ме устройва. Аз искам като тегля само аз, да хващам максимално и когато някой от другите тегли чак тогава да се дели скороста. Някой да има на идея как да го настроя така ?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Wrt54gl -: Mar 07, 2007, 18:25
Значи аз имам предвид не за wireless а за ЛАН достъпа. за wireless-a  е ясно и точно, но не виждам ограничение за ЛАН-а. или незнам как да го направя.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Wrt54gl -: Mar 07, 2007, 12:15
Добър ден,
купих си WRT54GL. Всичко с него е прекрасно, но имам само един малък въпрос на който не можах да намеря отговор. Искам да направя така, че само на зададените (МАК-ове, ИП-та) да има интернет. В момента съм направил статични ИП-та по ДХЦП, но всеки друг който се бодне към суйча също му се дава ИП и интернет съответно. Демек листа на разрешените да ползват инет и само те да имат. В момента съм с фирмуеар: Hyperwrt_G_Thibor15c.bin. Ако има решение в някой друг фирмуеар не е проблем да го сменя.

П.С. съществува опцията и в този фирмуеар да има това ограничение и да не съм го видял '<img'>
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Begin: waiting for root file system... -: Feb 15, 2007, 12:28
Хъм доста интересно. Мислех, че се е оправило, след като разръчках кабелите, но явно съм грешал. Сега е някак си на рандом. Ту тръгва, ту дава тази грешка. 2 пъти зарежда правилно бе зникакъв проблем и след това при рестарт пак грешката. Веднага го рестартирам и си зарежда. правя 2-3 рестарта да видя дали е ОК и на 3-4тия опит пак грешката.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Begin: waiting for root file system... -: Feb 15, 2007, 11:20
Благодаря за съдействието. Оправих го '<img'>))
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Begin: waiting for root file system... -: Feb 14, 2007, 17:35
1 хард, а е логикал, защото така прочетох в нета '<img'> какво друго би било полезно като инфо да кажа ?!
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Begin: waiting for root file system... -: Feb 13, 2007, 23:43
Добър ден.
инсталирам Дебиан testing от -> http://cdimage.debian.org/cdimage/weekly-builds/i386/bt-cd/
цд1. инсталла протича добре няма грешки махам ЦД-то тръгва да боотва от Харда и стига до момента: Begin: Waiting for root file system... след което чака околу 5мин и изписва "Check root= bootarg cat /proc/cmdline ot missing modules, devices: cat /proc/modules ls /dev ALERT! /dev/hdg1 does not exist. Droping t a shell! BusyBox v1.1.3 (Debian 1:1.1.3) ...  " Хдд-то е 10ГБ правя 9ГБ за ext3(примари) и 1гб swap(логикал).  По това което прочитам съдя, че не ми открива харда, но той 100% работи. най малкоро боотва, и спира там.  нямам на идея какво да го направя. моля помогнете.

П.С. най-лесното е да сложа друг диск с унстейбъл или стейбъл или друга дист, но не е там въпроса.
Страници: [1]