Покажи теми - arda_kj
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Gwan - много бъзр web server, мнения? -: Jul 20, 2012, 21:49
Вчера четох статия в Phoronix http://www.phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=MTE0MzM и тъй като реших, че може да ви е интересна реших да я споделя тука. В статията информират, че някакви хора са направили много бърз и ефективен web server.

В benchmark графиките на http://gwan.ch/ се вижда уникална производителност, в пъти по-голяма от тази на apache/nginx/lighttpd. Някой правил ли си е експерименти с този сървър, да даде някакво мнение дали всички тези benchmarks са реални?

ПС: И да не сте го ползвали, ако някой реши да си играе да пише какви са му впечатленията.

ПС: Нещо сайта им не мога да го отворя, явно бая народ е решил да го пробва и сайта е недостъпен в момента.
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Настройка на OpenVPN под Ubuntu 9.10 -: Apr 29, 2010, 01:43
Линк: http://library.linode.com/networking/vpn-services/openvpn-ubuntu-9.10-karmic

Описание: линка съдържа информация на английски как да си настроим OpenVPN сървър под Ubuntu 9.10 и евентуално какво е нужно на OpenVPN клиент, за да се свърже успешно към такъв сървър.

П.С.: Нямам проблем, просто споделям линк, който може да е полезен на някой.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Какво работите -: Feb 06, 2009, 00:25
Отдавна ми се върти в главата идеята за подобна анкета. Освен това мисля, че ще интересно да разберем един занимаващ се с Луникс човек какво работи, а пък някой ако има нужда може да се обърне към съответния човек за съвет и така един вид да си помагаме един на друг.

Сега малко разяснение за опциите в анкетата. Първите места съм ги посветил за Информационните технологии, предполага се, че това са хората най-често посягащи и ползващи Линукс. Вторите места са в гупата на науката и образованието - т.е. това е втората категория хора, която е най-вероятно да ползва Линукс. Трето е всичко останало. Четвърто е друго - ако смятате, че по-някаква причина сте далече от всичко изброено посочете тази категория.
Също така няма значение дали в момента работите или не, просто посочвате областта, която най-добре съответства на това, с което сте се занимавали или ще се занимавате/работите в бъдеще.
Също така ако има повече от една област, която ви приляга, например студент и ИТ, то ви е позволено да избирате до две области, така че няма да има проблем да посочите, които и да е две области. Също така ако по-някаква причина смените областта в бъдеще или просто направите грешка, позволено вие да променяте избора си, така че всичко това може да се коригира.

Целта е накратко да опишете това, с което се занимавате (работите) в момента и/или е ваша професия. За ученици и студенти - може да опишат какво смятат да работят (за студенти предполагам ще е по лесно).

Това е накратко, ако съм пропуснал нещо питайте.

Нека анкетата да започне СЕГА  ;)
4  Хумор, сатира и забава / Хумор / Смешна история -: Feb 05, 2009, 23:12
Предлагам на вниманието ви много смешна история или поне аз се смях доста. Общо взето историята се разправя за дете, което иска да се премести да учи от 1ви в 3и клас, т.к. се смята за достатъчно умно. Само, че преди да му позволят трябва да отговори правилно на въпросите, които неговата учителка ще му зададе - а те никак не са лесни...

http://smqh.info/2009/02/05/съвременното-умно-дете
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Харесвате ли немска музика -: Nov 15, 2007, 14:22
Искам да хвърля една бомба към мелоните тука и да питам:
Какво ви е отношението към немската музика, т.е. харесвате ли музика, в която се пее на немски език или поне част от немската музика.

Питам всичко това, т.к. сега съм в Германия в момента и тука се върти един тотален поп хит, в който изпълнението е на немски и на мен много ми харесва и си заслужава според мен да се чуе и от хората в България.

Честно казано никога не съм си мислил, че песен изпълненена на немски език ще ми хареса някога, обаче това парче е страхотно и ми преобърна представите за музиката на швабите. И те може ли да родят нещо смислено '<img'>

Ето и линк към песента:
http://www.youtube.com/watch?v=SlgCCAE9t50

Оригиналното заглавие на песента е "Vom selben Stern"("От същата звезда"), а групата се казва "Ich+Ich", т.е. "Аз+аз".

Може би на тези, които разбират немски ще им хареса повече, ама да кажа, че и аз не съм все още много в част с немския, а пък ми хареса.

Ако пък вие знаете някакви други немски хитове в областта на попа ще се радвам ако ги споделите.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Нещо, което си заслужава да се види и чуе -: Sep 08, 2007, 15:35
Всички знаем за кончината на великия оперен певец Лучано Павароти и покрай нея попаднах на следния линк

http://www.youtube.com/watch?v=VCIyzNISw1Q

на който той и Джеймс Браун пеят заедно една от песните на Браун (It's a man's world). Та мисълта ми е, че ако си загубите 3-4 минути да го чуете това няма да съжалявате, т.к. си заслужава. Аз го въртя това вече два дена.
В това изпълнение "брат" ми Джеймс Браун вади невероятен глас (Не е ли невероятен просто?). Аз даже токлкова се захласнах, че си го записах.

Велики хора взеха да си утиват от този свят, което ме кара да се чувствам леко дърт, щом ми се случват да бъда свидетел на такива неща. Понатрупах годинки вече и такива събития ми го напомнят, макар че съм само на 24г.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Minix - какво ще кажете за това? -: Aug 12, 2007, 22:04
Попаднах на следния сайт

http://www.minix3.org/

който се отнася за операционната система Minix, както може би виждате. Невероятно, но факт тази ОС е още в действие и искам да ви питам какво вие мнението за нея:
Има ли още хляб в нея?
Използвали ли сте я?
Бихте ли я пробвали?
Какви според вас предимства би имала тя пред други ОС-и?
За какво може да се използва?
и всякакви други коментари, които смятате за уместни са добре приети.
Който иска да я пробва да му кажа, че на сайта има Live CD. Друго, което ми беше интересно е, че ядрото се състои от само 4000 реда изпълним код, което би трябвало да я направи много сигурна от гледна точка на бъгове по драйвери и тем подобни и много малка от гледна точка на заетата RAM памет.

Като имам повече време смятам да я пробвам - поне Live CD-то.
Страници: [1]