Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 76   Надолу

Автор Тема: Още извънтемие  (Прочетена 49510 пъти)

jet

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3473
  • Distribution: debian
  • Window Manager: kde
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #150 -: Sep 12, 2023, 21:59 »
Нали чете новините, нямат чипове за нищо. Вече не правят самолети, коли, пак не узцелиха Луната. Сега вече патрони и снаряди няма, след като свършиха танковете и войниците (Т34 и Т55 не се броят за танкове). Тези самолети/бомбардироачи дето ги подпалиха (и сега са ги покрили с автомобилни гуми срещу дрони) вече не ги произвеждали (откак СССР даде фира).  Ладите са китайски Джиили-та и БУД-та. Даже машинни лагери не могат да си прозиведат, да не говорим за перални, печки и хладилници. Сега ще мобилизират 700 000 новобранци и запасняци да "обърнат" войната (рускините съвсем ще се разсъхнат).
Бункерния дядка е ритнал камбаната накъде преди 14 месеца и сега ни разкарват някакви копия дядки. Единия трепери, другия не, единия е подпухнал, другия не, един даже си търсеше часовника на лявата ръка. То не, че като е жив държаата не е на самотек де.
Най-големия майтап, че взе да свършва бензина в бензиностанциите. Добре, че има още картошки.

А китайците ще правят чипове кога цъфнат налъмовете. И какво като направят една вафла с 0.5 нМ - каква логика точно ще му турят отгоре - тригери ли или ТТЛ логика. Те нямат дори наченки на процесорен дизайн. Опитаха някакви ТНТМ-та на база АРМ и РИСК (дето всеки може да ги свали от нет-а) и все ялови дето даже за телефончета не стават. Та почнаха да купуват американски интелск ипроцесори и да ги упаковат в текни си корпуси (цели фабрики са постоили за целта). Бай Си го е страх да не му турят американците ембарго като на Путя, че тогава ще затворят държавата, ама те и без ембарго натам отиват.
Като имат технологии - за какво им е Тайван тогава?!
Активен

..⢀⣴⠾⠻⢶⣦⠀
  ⣾⠁⢠⠒⠀⣿⡁
  ⢿⡄⠘⠷⠚⠋
  ⠈⠳⣄⠀⠀⠀⠀  Debian, the universal operating system.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3128
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #151 -: Sep 12, 2023, 22:32 »
Дам, поне 700 000 новобранци ще мобилизират в РФ. Малко са, направо 5-6 милиона, че да се оправят с една псевдодържава на командно дишане. Ще ги качат на танкове Т-34 (чудя се къде е източника на тия глупости за Т-34 и 700-те хиляди). Ракетите и снарядите на руснаците свършиха още март месец 2022. Таман да им свърши и бензина (Опс, Т-34 са били с дизелови двигатели). А защо Т-34, още по-шокиращо като новина ще е БТ-2, например, като по-достоверно бълнуване, поне са били бензинки. Или Т-18. С екипажи от копия на дядковци.

 [_]3
« Последна редакция: Sep 12, 2023, 22:34 от Nik123 »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #152 -: Sep 13, 2023, 01:15 »
@jet, западния бизнес протестира и спира литографските машини, защото няма поръчки. На Китай не могат да продават, щото санкции, други не им купуват такива количества, щото нищо не произвеждата... почти. И обюсни ми, защо китайците трябва да измислят друга логика за чиповете си, други инструкции? Защо? Тези не работя ли? Повечето от сегашните чипове са с общо предназначение и могат да изпълняват всякакви задачи. Ако китайците започнат от нулата, пак ще стигнат до същото. Ще пресъздадат същите процесорни инструкции поради много проста причина - математиката е една и съща, чиповете работят по един и същ начин, логическите конструкции са едни и същи. Ако ти започнеш да произвежаш твои автомобили, колко по-разалични ще са от съществуващите? Когато няколко човека или групи хора работят над един и същ проблем, използвайки едни и същи начални знания, стигат потчи винаги до едни и същи решения на проблема. Случвало се е достатъчно често с какви ли не изобретения в историяита с малка разлика във времето понякога.
Та, какво точно искаш да кажеш с това, че инструкциите на чиповете им ще са същите? Защо трябва да започват от нулата? Няма никаква причина за това. Ако хората започваха от началото всеки път, вместо да надграждат върху предишни постижения, още щяхме да дъвчем ряпа за обяд  и вечеря, а овцете щяхме да ги отглеждаме зарад агнешката кожа, от която щяхме да правим книгите си. Що не обвиниш европейците, че не с измислили нещо по-добро от агнешката кожа, а са откраднали идеята за хартията от китайците? Или пък барута? Може би стъклото или пък въглищата, благодарение на които започва промишлената революция… Тук са се смеели на лудия Марко Поло, когато им е разказвал, как в китай горят черни камъни, вместо дърва. Къде щеше да си ти, ако не беше всичко това, пренесено от там, тук?

Я по-добре кажи, какво  положението в канадско? Някакви надежди за оправия има ли? Чета, че нещастниците там вкарват в затвора помагачите на камионджиите. Дал си им храна или някой долар и вече си терорист ли? Наемите били зверски, цените в магазина също.... Нещо като тук
« Последна редакция: Sep 13, 2023, 16:38 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

vektorman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #153 -: Sep 13, 2023, 16:19 »
Тая сутрин Урсула нещо се оплакваше по телевизора от китайците, дето според jet са вече умрели. Та тези умрелите хем конкурирали ЕС, хем му спряли доставките на някакви редки елементи, да се чудиш за какво са им на китайците като са такива изостанали прости бостанджии редки елементи. А, да - само за да правят мръсно на Евросъюза. Та тези мръсни китайци мачкали европейската икономика, но Урсула вика - няма да ни смачкат! Няма вика, да им дадем да ни смачкат или каза че не сме за мачкане (не помня точно кое).
« Последна редакция: Sep 13, 2023, 16:25 от vektorman »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #154 -: Sep 13, 2023, 17:00 »
Остави, кой и кого ще смачка. Въпроса е друг. Въпреки санкциите Китай, а както и Русия, се оправят. Русия е с 600 милиарда долара увеличение на общото богатство за 2022. САЩ и ЕС общо с около 10,9 трилиона долара надолу. Това е по данни на Световната банка. Вместо да плюем и да кълнем Китай и Русия и да обясняваме, колко зле и назад били, не е ли по-додбре да погледнем в собствената си паничка? Урсула и Байдън говорят непрестанно за враговете на изток и колко лошо правели и на нас и на света, с надеждата да не се огледаме около себе си и да видим, колко зле сме всъщност. Apple за ден с 200 милиарда долара назад, защото Си забрани на държавните служители да ползват iPhone. Германия със 100 милиарда евро назад, само заради една отказана поръчка за автомобили от Китай. Преди това покрай драмата с литографските машини и чиповете отново заради отказани поръчки западните производители отново с големи загуби. На ASML им се разгони фамиликата поради същата причина. Не могат да продават машини на Китай. А китайците предвидливо преди това купуваха чипове като полудели. За коя година не помня, имаха повече покупки на чипове, отколкото на петрол. Успяха и сами да произведат литограски машини за 7nm чипчета. Сега и метод за 1nm чипове разработиха. Без нужда от фотолитогравския процес.

Думата ми е, че Русия и Китай ще се оправят без Запада. Какво ще прави запада без тези двете? От 1 януари следващата година Саудитска Арабия, ОАЕ и Иран влизат в BRICS. Основни производители на петрол.

А и санкции, санкции, ама по руските магазини западните стоки си ги има. Бизнеса не се интересува от санкции, ако може да прави пари. И ще върти и суче, но начин ще намери. Европа не се отказа да купува втечнена руска газ. Не става съвсем да отрежат търговията, защото сами си режат главите. Производителите на чипове протестират пред Байдън, защото не могат да продават продукцията си и спират мощности. Завода за чипове на дядката и инвестицията му от 50+ милиарда в него се провали. И двете страни имат нужда една от друга. Но малоумниците си мислят, че могат да насилват доскорошните си партньори. Както винаги са правели. В момента, в който им настъпиш интересите и се обръщат срещу теб. Кадафѝ и Садам го изпитаха на Гърба си. Башар Асад и Сирия също. Сега и Русия. Нали американците бяха приятели с руснаците. Какво стана?  Русия не подкрепи войната в Ирак и Либия и станаха изведнъж врагове ли? И това със Сирия сложи похлупака на всичко. Вече са лошите, а пък ние сме добрите. Но това го вижда цял свят. И цял свят се дърпа от САЩ и ще ги оставят сами на себе си. А както се вижда, са напът да се срутят под собствената си тежест и арогантност. Дано американците се осъзнаят и вземат нещата в свои ръце, иначе правителството им ще им разгони фамилийката. То вече се случва. Седемдесет процента от тях не могат да покрият хиляда долара спешни разходи, ако им се наложи. Шестдесет процента живеят от заплата до заплата. При толкова оръжие в ръцете им, не зная, какво още чакат.
« Последна редакция: Sep 13, 2023, 17:06 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #155 -: Sep 13, 2023, 17:56 »
Цитат
Успяха и сами да произведат литограски машини за 7nm чипчета. Сега и метод за 1nm чипове разработиха. Без нужда от фотолитогравския процес.

Еми то всеки който може да прави чипове по 1нм ще е без литография, тя.. не умираше ли още на 9 или най смъкнаха до 7нм напоследък, да не си мислите че и на/под/суб атомно ниво още ще ги ецват с химии тея вафли
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3873
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #157 -: Sep 13, 2023, 20:35 »
   Това малко напомня на "мумията на извънземно" в Чили преди 20 -на
години,изкараха,че е човек,болен от някакво дегенеративно заболяване.

   Ще следим случая ...
Активен

vektorman

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #158 -: Sep 14, 2023, 15:35 »
Много ми е съмнителна тая новина от Мексико, понеже се твърдеше по телевизията, че генетичния материал от мумиите имал само 30% сходство с човешкия, а в текста под новината в интернет  по-късно пък пишеше че нямал нищо общо с човешкия. И двете са огромна разлика в генетичния материал за същества, които имат прекалено много човешки черти - глава, шия, гръден кош, корем, ръце и крака. Имат очи, нос и уста, които са разположение както при нас. Прекалено са антропоморфни или хуманоидни. На видеото видях че и тазовите им кости са като нашите. За сравнение разликата в генетичния материал между човека и шимпанзето е само 2%, тоест имаме 98% сходство. С кокошките имаме 70% сходство в генетичния материал, с плодовите мушици 50%, а с краставиците 40%. Тоест прекалено много приличат на хора за да имаме такава голяма разлика в генетичния материал. Другото, което не се връзва в тая работа, е че от мумии на 700 години не може да се извлече достатъчно запазен генетичен материал, тъй като ДНК много бързо деградира. Това е проблема на тези програми за връщане към живот на изчезнали видове, например като мамута и тасманийския тигър. Особено много е показателен примера с тасманийския тигър, който е изтребен преди по-малко от 100 години и от него има много запазени препарирани (мумифицирани) екземпляри, но от тях не може да се извлече достатъчно дълговерижна ДНК - разпаднала се е на много малки фрагменти, които формират такъв пъзел, дето никой не е в състояние да сглоби. За късмет преди няколко години намериха един ембрион съхраняван в спирт и се оказа че в спирта се е запазила доста по-добре, та това извади програмата от задънена улица. В случая с перуанските мумии обаче, ДНК трябва да се е тотално разпаднала, понеже са много по-стари и не са държани в спирт както се вижда, така че за какви генетични изследвания говорят, не знам.   
« Последна редакция: Sep 14, 2023, 16:42 от vektorman »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #159 -: Sep 14, 2023, 17:44 »
Чували ли сте за C40 cities?
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3128
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #160 -: Sep 14, 2023, 18:06 »
Аз- не, и не знам какво означава това.
Активен

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #161 -: Sep 14, 2023, 18:15 »
А чували ли сте за новия.. Critical WebP bug
https://stackdiary.com/critical-vulnerability-in-webp-codec-cve-2023-4863/

Ха честито на всички ползващи браузъри, електрон-и, сигнал-и и пр.
време е за обновяване ...дали да не пробвам да (при)кача една такава у тоя форум...

А и междувремено не отваряйте WebP картинки
 [_]3

П.П. Митник-а си замина да  живее новия ... Scattered Spider
https://cybernews.com/security/caesars-palace-mgm-ransomware-attack-confirmed/

A company valued ~$34 bln. was defeated by some of the best social engineers in the world.

“All ALPHV ransomware group did to compromise MGM Resorts was hop on LinkedIn, find an employee, then call the Help Desk,”
“A company valued at $33,900,000,000 was defeated by a 10-minute conversation,”
« Последна редакция: Sep 14, 2023, 18:23 от remotexx »
Активен

4096bits

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 6206
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #162 -: Sep 15, 2023, 03:39 »
Аз- не, и не знам какво означава това.
Ако си чувал за 15 минутните градове, е, това е екстремната им версия. Няма да имаш автомобил, движението ти ще е ограничено, няма да можеш да си купуваш повече от три парцала годишно или определена бройка обувки годишно или на три години. Ей такива работи.  Няма да можеш да си набавиш месо или млечни продукти.

Отворено общество е един от главните спонсори.
« Последна редакция: Sep 15, 2023, 04:45 от 4096bits »
Активен

As they say in Mexico, "Dasvidaniya!" Down there, that's two vidaniyas.

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3244
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #163 -: Sep 15, 2023, 07:40 »
Е те тогава вече тия ще умрат от глад
https://mobile.frognews.bg/article/279690/

П.П. Нация техническа
https://e-vestnik.bg/37551/natsia-tehnicheska/

А имаме и... организирани грабежи с участие на държавата
https://e-vestnik.bg/37550/kak-ni-prodavat-stiker-ot-2-tsenta-za-15-20-leva-milioni-ot-lepenki-v-dzhoba-na-kogo/
« Последна редакция: Sep 15, 2023, 08:14 от remotexx »
Активен

Nik123

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3128
  • Distribution: Mageia, Q4OS
    • Профил
Re: Още извънтемие
« Отговор #164 -: Sep 17, 2023, 18:21 »
Първия и третия линк са си отвсякъде европейски ценности (особено ценни за който се е качил във властта), развитието им ударно започна при Боко и след успешното му изпиране, продължава при безсъвестната сглобка под патронажа на посолството.

Вторият линк за техническата нация е по-скоро относим към нивото на чорналистическата гилдия у нас.

П.П. Не намирате ли за странно, че "намагнетизираното"  пеевченце сега играе ролята на конституционалист? Заедно с мравояда, подмянкаджиите, боковото войнство и като daemon - корнелата? Как става това, без одобрението (и поощренията) от представителя (на ул. "Козяк" в Софето) на точно тая държава, която го е намагнитила уж, се чудя? Слагаме ти чатала и вече слушаш, защото ставаш наш кучи син, во имя димокраси? Ах, каква прекрасна колониална коалиция има у нас..
« Последна редакция: Sep 17, 2023, 19:27 от Nik123 »
Активен
Страници: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 76   Нагоре
« назад напред »