Покажи Публикации - bdenkov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4
16  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Техническа литература -: Feb 23, 2022, 15:52
Вече не може да се намери никъде въпросната техническа литература. Всички сайтове, са закрити или са изтрили въпросните книги. Книгите, не могат да се намерят в библиотеките, че дори и в читалните. Няма автори, които да желаят да бъдат забравени (някои вече не са живи) и е само спекулиране, че те не били желаели книгите им, да се публикуват в интернет. Няма и автори (още повече радиолюбители), които да желаят труда им, да бъде безвъзвратно загубен и забравен.


Естествено, на друг език, не е проблем, да се намери абсолютно всичко в областта и това е странно и може би не случайно - глупав народ, най - лесно се управлява.

  http://karadev.net/nachinaesti/   


   http://karadev.net/nachinaesti/Cifrowa%20izchislitelna%20i%20komp.%20tehnika/Comp_tehnika.html   

17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Собствената операционна система Clear Linux на Intel - Впечатления -: Feb 06, 2022, 00:06
Цитат
   Скъпа общност, горд съм да обявя първото издание на "DistritoTux Edu", образователна дистрибуция, базирана на "Xubuntu" 20.04 и конфигурирана с програмата CUBIC (Custom Ubuntu ISO Creator), насочена специално към Испано говорящата общност.

След дълго пътуване от повече от 6 месеца упорита работа, след анализ на множество образователни дистрибуции с голяма йерархия, след тестване на повече от 200 безплатни образователни програми, оставям на ваше разположение тази образователна дистрибуция, наречена "DistritoTux Edu".

 

В "DistritoTux Edu" са избрани 41 образователни програми и групирани в четири категории, а именно:

1. Образователни игри: Blinken, Pysycache, Childsplay, Omnitux, Gcompris, eduactiv8, Tux Math, Tux Typing и Kanagram.

2. Специфични програми: Scratch, Kturtle, Laby, Battery Blocks, Klettres, Catalog, Catalog и Xboard.

3. Програми за подкрепа на студенти: Marble, Step, Geogebra, Kig, CaRMetal, Stellarium, Kstars, Kbruch, jFractionLab, Kgeography, Kalzium, GPeriodic, Atomix, KAlgebra, KWordQuiz, Kmplot, Dia, Freeplane, VYM и GoldenDict.

4. Програми за подкрепа на учители: JClic, GTick, MuseScore и Tuxguitar.

 

Подготвена е и документация за използване на образователни игри и някои специфични програми, пряко свързани с училищната работа.

Документи

1. Програми и техните характеристики: PDF документ с 41-те програми и техните основни характеристики
2. Образователни умения и програми: PDF документ, който установява връзки между уменията „Памет“, „Слухова дискриминация“, „Визуално търсене“, „Анализ и синтез“, „Логически асоциации“, „Фина моторна сръчност“, „Четене – Писане на "и математика" с представените и споменати тук образователни програми и игри.

Благодарим ви, че опитахте "DistritoTux Edu" и всяко сътрудничество и предложения ще бъдат добре дошли за бъдещи издания. Това разпространение ще нараства непрекъснато и ще добавя нови образователни материали.

Актуализация през февруари 2022 г
 
1. Ядро 5.13
2. LibreOffice 7.2.5
3. OnlyOffice 7.0
4. Образователната връзка „Растете с всички Foundation“ и лентата с инструменти за грешка „404“ са премахнати от Firefox
5. Добавете папка Jclic с 2 дейности: срички за фонологично осъзнаване и визуално търсене.
6. „Jclic Player“ се добавя към долната лента на програмите в стартовия панел „Jclic“.
7. Добавете уебсайта „Pixabay“ (защитени с авторски права изображения и аудио) към лентата с инструменти на Firefox.

 
Изтегляния: DistritoTux.Edu.01.02.2022-amd64.iso

Вариант 1: Изтеглете от Google Drive:

Вариант 4: Изтеглете от Mediafire:

 Вариант 5: Изтеглете от Mega.nz:
 
 Изтеглете мултимедийни дейности на Jclic
 
Инструкции:
1. Изтеглете файла.
2. Разархивирайте файла
3. Придвижете се до папката, потърсете файла index.html
4. Отворете го с браузъра
 

Образователни разпределения

       Edubudgie
    Huayra 5.0
    PluriOS Edu
    Ubuntu Education
    Edubuntu 14.4 
    Debian 11 Edu Skolelinux
    Debian Edu Skolelinux
    Guadalinex Edu
    Max V.9.0
    PicarOS Diego V. 2017
    Lliurex 16.06
    Duzeru educacional
    Academix 1.1
    Escuelas Linux 6.2
    UberStudent 4.3 Heráclito
    Delinux Edu
    QuibianEdu Nisua

   
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Много въпроси от общ и несъществен характер -: Feb 04, 2022, 12:03
Вместо да отварям нова тема, то аз ще пиша в тази тема, защото за тази дистрибуция са въпросите ми.

Вашето мнение за Българските и Руските торент тракери към днешен ден. Освен Бързата скорост, то в тях намират ли се повечето неща, който човек търси или от който има нужда.

Според мен Българските торент тракери западат. Много неща вече са свалени от тях и липсата им е очевидна.

Вашето мнение е важно за мен.
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Много въпроси от общ и несъществен характер -: Feb 04, 2022, 11:55
Искам да попитам. При сравнение на два линукса или три линукса от едно и също направление или предназначение.

1. Tsurugi Linux - Ubuntu

2. Parrot Linux - Ubuntu

3. CSI Linux - Ubuntu

Чудя се какъв е смисълът да е базирано на Ubuntu.

По - смислено поне на мен ми се струва да е базирано на Fedora.

За този тип и с това предназначение Линукс.

Цитат
   CSI Linux е фокусирана Linux дистрибуция за дигитална криминалистика. Разработихме „тематичен парк“ с отворен код за индустрията за киберсигурност. Той има много възможности за разследвания, анализи и отговор! CSI Linux се предлага както във виртуална машина, така и в стартираща дистрибуция, за да се използва като ежедневен драйвер.

CSI Linux 2021.2 е пуснат!
Отключете своите DFIR суперсили

Ние вярваме, че наличието на правилните инструменти за извършване на работата е от решаващо значение за криминалистите. Ето защо създадохме многоцелева, всеобхватна среда за разследване, започвайки с онлайн разследвания (OSINT, социални медии, разузнаване на домейни и тъмна мрежа), до офлайн цифрова криминалистика и отговор на инциденти при анализ на злонамерен софтуер и др. Това е идеална среда както за обучение, така и за изследвания в реалния свят. По-голямата част от нашия фокус върху Dark web/Darknet е върху Tor, но ние също така поддържаме I2P, Freenet и Zeronet. CSI Linux SIEM съдържа инструментите, от които се нуждаете за идентифициране на заплахи от локална мрежа. Какво прави това различно от стотиците други опции? Е... CSI Linux е разработен от специалисти по компютърна криминалистика, реакция при инциденти и конкурентно разузнаване, за да отговори на текущите нужди на своите клиенти, правителствени агенции и индустрията.

Онлайн разследвания и реакция на инцидент
Анализ на зло вършещ софтуер
4 предизвикателства DFIR, които CSI Linux решава
Намалете времето и усилието

Има изобилие от информация в Интернет и голяма част от нея е полезна по време на разузнаване, OSINT, SOCMINT или Dark web анализ. Проследяване на заподозрян? Искате ли да знаете какво APT ще знае за вас? Трябва да свържете потребителски акаунти, за да докажете тайно споразумение? Това са някои от многото предизвикателства, пред които много от нас се сблъскват всеки ден. CSI Linux прави това по-лесно и в много случаи по-евтино от всякога.

Дело за кибер престъпление

Ако вашата цел е хакер или APT, как да ги хванете? Какво правите, след като идентифицирате заплахата? С комбинация или най-съвременна технология и доброто старомодно разследващо ноу-хау, CSI Linux е ниско бюджетно решение за улесняване и по-рационализиране на вашия кибер сортиране и реакция при спешни случаи.

Анализ на зло вършещ софтуер

 Може никога да не се нуждаете от това, но ако попаднете на приложение или процес, който изглежда злонамерен и нито едно от вашите решения за сигурност не улавя активността, CSI Linux ви покрива с нашия SIEM, който включва Elasticsearch, Kibana, Zeek IDS и други инциденти инструменти за реагиране. След като идентифицирате подозрителния код, можете да използвате Radare 2 и Ghidra на NSA, за да разследвате допълнително.

Съдебна медицина

Класическата компютърна криминалистика, известна още като криминалистика „Мъртва кутия“ или „Посмъртни“. За мъртвите не може да се каже нищо друго освен добро и CSI Linux ви помага с това.   

Цитат
   CSI Linux 2020.3 е най-новата преработена версия. Analyst и Gateway са обединени в една дистрибуция и са добавени няколко допълнения. SIEM вече е отделно изтегляне, което може да се добави към CSI Linux, ако е необходимо или да се използва в друга система в мрежата.

Зареждане от дистрибуция на устройство: CSI Linux 2020.3 (най-новият) е пакетиран като криминалистично копие с инструмента и инструкциите, за да направите вашия стартиращ . Трябва да експортирате файловете от пакета за компресиране и да отворите файла readme. Това ще ви преведе през това как да копирате изображението на твърд диск, за да можете да използвате CSI Linux като ежедневен драйвер. За инструкции как да направите вашето CSI Linux стартиращо устройство, изтеглете rar файла и прочетете README.


Повече информация тук:    https://csilinux.com/download.html   

20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: АВ за Линукс -: Feb 04, 2022, 11:37
Sophos Anti Vir за Линукс има, но да знаеш, че е уникално безплатно.

Цената му ориентировъчно за изтегляне през интернет от сайта на производителят му е приблизително= на Windows 10 Pro умножена по - числото две.

А и самата фирма Sophos Anti Vir с техният продукт нещо си от видът Sophos Anti Vir - само предизвиква смях, като през 2015 год. съм го споменал. Машинен инженер съм, но никога не е късно да станеш за смях - тоест за резил пред хора.

Преди години имаше безплатният продукт: Нещо си от видът: Comodo Internet Security = Comodo Firewall + Comodo Anti Vir.

От доста години мисля, че и в днешно време има на сайта на Comodo продукта за изтегляне Comodo Anti Vir. Не зная, колко е надежден, но имам спомени от преди време, че е безплатен.

Търсиш в Гугъл Румънската антивирусна за Линукс. Не си спомням фирмата и името и. Телиш я от интернет. Отиваш на сайта на Румънската антивирусна и се регистрираш. Чрез регистрацията си получаваш реален законен ключ - код от сайта на фирмата за 365 дни. Легално. Законно. Така беше преди много години - по- спомен и личен опит и лично преживяване. После Майкрософт купиха Румънската антивирусна фирма и програмните и продукти.

Подобно на горе описаното провери и за ESET, Avira и Avast.

Лично аз от Comodo Anti Vir бих се пазил и не бих си я инсталирал на линукса.

21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Neurolinux - за изкуствен интелект и управление на задачи -: Jan 30, 2022, 19:50
Не желая да отварям нова тема за поредната Линукс дистрибуция. То затова ще пиша и питам в тази тема. Другите мой теми са много зацапани. Затова избрах тази тема, като най - малко зацапана с тонове излишна информация и разводнена.

Linuxfx 11

Цитат
   Приятелски интерфейс
Възползвайте се незабавно от всичките си знания! Linuxfx има същия интерфейс като Windows 10 от Microsoft.
Поддръжка на Android
Стартирайте приложения и игри за Android. Инсталирайте хиляди приложения чрез PlayStore. Вече се поддържат Office 365 и 3D игри.
Приложения на Microsoft
Linuxfx първоначално носи браузъра Edge, Teams, Skype, PowerShell, Office Online, Code и др.
WxDesktop интерфейс
Linuxfx носи всички основни инструменти на Microsoft Windows 10, това включва контролен панел, конфигурационни екрани, влизане, излизане и т.н.
Личен асистент
Здравейте, личният асистент на Linuxfx използва технологията за помощник на Google, за да ви помогне да чувате и изпълнявате гласовите си команди бързо и ефективно.
.EXE и .MSI приложения
Linuxfx може да стартира .exe и .msi програми нативно с двойно щракване, както в Microsoft Windows. Режимът на съвместимост разширява тази функция още повече.   

Цитат
    Изберете версия на Linuxfx
Чрез закупуването на сериен ключ вие допринасяте за развитието на Linuxfx

     Linuxfx 11.1 Безплатно издание
     Безплатно
     Основна версия, основни функции
     Неограничена употреба
     Всички функции на Professional Edition за 30 дни
     Директна поддръжка за разработчици
     Изтегли

     Linuxfx 11.1 Professional Edition
     $35 на компютър
     Пълна версия, всички функции
     Неограничена употреба, включително поддръжка за Android
     Сериен регистрационен ключ
     Директна поддръжка за разработчици
     Вземете сериен ключ     

Цитат
  "Каква е разликата?"
Безплатно издание
Всички оперативни характеристики
Безплатно,  Ограничено, 30 дни


Професионален
Всички оперативни характеристики
Поддръжка на приложения и игри за Android
Системни настройки и инструменти на WxDesktop
Асистент с гласова команда
Microsoft Active Directory
OneDrive във файловия мениджър
Използване на всички ресурси на WxDesktop
Неограничен
Ценообразуване
   

Цитат
   Тип ОС: Linux
    Базирано на: Ubuntu (LTS)
    Произход: Бразилия
    Архитектура: x86_64
    Работен плот: KDE Plasma
    Категория: Desktop, Live Medium
    Състояние: Активно
    Популярност: 30 (327 посещения на ден)

Linuxfx е бразилска Linux дистрибуция, базирана на Ubuntu. Той се доставя с интуитивен потребителски интерфейс на настолен компютър Cinnamon, предназначен да улесни миграцията на потребители от Windows. Тя включва система за управление на видео, наречена Sentinela, софтуер за компютърно зрение с видеоаналитика и софтуер за контрол на достъпа (разпознаване на лица и автоматично разпознаване на регистрационния номер), откриване на обекти, пол, възраст и настроение. Други характеристики на дистрибуцията включват нов личен асистент, WX тема за настолни и системни приложения и съвместимост със софтуер, написан за Windows (.exe и .msi) чрез Wine порт. След пускането на Linuxfx 10.6 дистрибуцията се превърна в търговско предложение.   
22  Хумор, сатира и забава / Хумор / Net1 вече е Виваком. Булсатком е фалирал. Накъде? -: Jan 22, 2022, 03:08
След закриването на нет1 се интересувам къде мога да се преместя. Без трите Телекоми.

Моля за идеи, ако все още съществува нефалирал и незакупен доставчик на тв и нет за София Център. Булсатком е фалирал.

Адски тъпо и монополно е това концентриране на услугата в трите телекома. Аз се нуждая от избор. И не искам еон приемници с всякакви екстри за връщане на контента и прочие и всички проблеми произтичащи от тях.

Предварително благодаря!
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Jan 15, 2022, 11:34
Температурата на процесорът ми i5-2500k без надуване с допълнителен мощен радиатор с вентилатор е 53 С по- целзии. Така показва BIOS. Висока ли е?

Температурата на RAM паметта - плочките е 53 С по- целзии. Така показва BIOS. Висока ли е?

С тази дистрибуция съм.

Кога да я инсталирам ОС през BIOS?

Кога да я инсталирам ОС през EFIBIOS?

Каква е разликата и кога  и при какви обстоятелства и случай да използвам BIOS или EFIBIOS?

1.
Код:
  wget https://cryinkfly.co 

2.
Код:
  git clone https://github.com/cryinkfly/SOLIDWORKS-Linux-Wine-Version-/issues  

3. [code ] sudo pacman -Sy --needed zenity xterm [/code]

4.
Код:
 python install.py  

5.
Код:
 curl -L https://github.com/Spectrum3847/Spectrum-CAD-Library.git | sudo bash -s -- -v 15.8.23https://github.com/Spectrum3847/Spectrum-CAD-Library.git  


6.
Код:
 url -L https://github.com/Spectrum3847/Spectrum-CAD-Library.git | sudo bash -s -- -v 15.8.23  


7.
Код:
 curl -L https://omnitruck.chef.io/install.sh | sudo bash -s -- -v 15.8.23  

8.
Код:
 sudo tar xopf idl85envi53sp1linux.x86_64.tar.gz  

9.
Код:
  wget http://norlx51.albanova.se/~brandenb/downloads/idl81linux.x86.tar.gz  

10.
Код:
 pamac build xdman  

При какви случай и за какво се използват цитираните 10 на брой кодове.

Как без проблеми и най лесно да инсталирам .sh файл?

Как без проблеми и най лесно да инсталирам .py файл?

Как без проблеми и най лесно да инсталирам .run файл?

Нямам AUR, pacman  и pamac. 

Използвам: sudo yaourt calibre   или
 
sudo yaourt -S calibre за инсталация на софтуер.

Искам и имам желание, но не зная как и не мога да свалям или инсталирам от GitHub софтуер.

Кога се използва и за какво се клонира хранилище от GitHub?

Моля обяснете ми как се използват и за какво и при какви случай следните неща? Моля продължете с цялото дописване на кодовете или скрипта  при код № 1 до № 10. И файловете също ако желаете.
Благодаря
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Много въпроси от общ и несъществен характер -: Jan 10, 2022, 15:53
Извинявам се. Желая да попитам за Вашето мнение за две дистрибуции.

Freespire     https://www.freespire.net/           https://distrowatch.com/table.php?distribution=freespire     Искат дарения при изтегляне.

EasyOS      https://easyos.org/          https://distrowatch.com/table.php?distribution=easyos 

Slackel            http://www.slackel.gr/        https://distrowatch.com/table.php?distribution=slackel 

CAELinux           http://www.caelinux.com/            https://distrowatch.com/table.php?distribution=cae      Тази последната от доста дълго време не е

обновявана. Изтегля се дистрибуцията в три 7-Zip файла.  Един с друг нямат нищо общо тези цитирани архива.

Заслужава ли си да съм на домашният си компютър с Penetration Testing италианска дистрибуция Parrot  - папагал в превод на Български език.

Въобще има ли смисъл от Penetration Testing дистрибуция базирана или дериват на Дебиян или Убунту?

Вашето мнение за Федора на домашен кула компютър?

Благодаря.
25  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Не нормална тема -: Jan 05, 2022, 06:30
Твърде ниска топка. Преигравате колега анонимен по- форум.

В заглавието на темата помолих за някой неща.

С този Ваш коментар Вие разводнявате темата.

Понеже тази моя поредна тема с нищо не нарушава правилата на

този форум, то Вие чрез разиграване на театър - видимо от

Вашият коментар имате за цел някой неща.

Ако за Вас тези неща са без интересни, то видимо от коментарите и

постовете в Фейсбук и интернет.

Е напълно оправдано създаването на такава тема.

Ако форумът е неподходящ или разделът на форумът е

неподходящ. 
26  Хумор, сатира и забава / Кошче / Не нормална тема -: Jan 04, 2022, 23:35
Темата е създадена с цел обсъждане на следните неща. Моля не разводнявайте темата. За удобство ще поставя и номерация.

1. Хибридната война.

2. Пропаганда и контра пропаганда.

3. Асиметричната война.

4. Не конвенционалната война.

5. Лъжливи новини.

6. Други подобни от същото естество, но неупоменати в заглавието.

Моля без обида и заяждане. Бъдете професионалисти.

Вашето мнение е важно за авторът на тази тема.

Причината за създаването на тази тема е: Всички от Попов - КаДеСаРи.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Jan 04, 2022, 23:02
Пускам си да гледам в Ю туб цели - пълнометражни филми. Но за съжаление някой от тях нямат превод на Български език. Зная как и откъде да пусна субтитри - автоматичен превод, но в менюто няма такава възможност.

Вие гледате ли филми от интернет сайтове без сваляне.

Кой сайтове бихте ми препоръчали за Български език или субтитри.
Благодаря.
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Говорилня Спам тема -: Jan 04, 2022, 22:48
На електронната си поща в абв получавам реклама нещо от вида:
КАД софтуер - М4 - кой го знае и кой не - месечен абонамент за първият вид - 50 Евро за месец, а за вторият вид - 80 Евро за месец.
Друга реклама - да закупя някакъв си офис пакет - текст, таблица и презентация - само това. Не си спомням името му, но съм сигурен, че до скоро беше безплатен.
Гугъл скеч ъп беше безплатен, а сега е 3 000.00 Евро или абонамент.

Безплатно е само сиренцето в капана на мишката, но да не забряваме, че и него някой го е платил.

Не съм толкова богат, че да купувам евтино.

Евтиното винаги е по- скъпо.

Имам два въпроса към Вас в тази тема и една молба.

1? .  Какво е Вашето мнение за акумулаторна триколка със седалка и дали е подходяща за възрастни хора. Въпросната няма рама, няма номер и как става регистрацията в КАТ и Данъци?

2?.  Мечтата ми от младежките години, когато учех в техникум Попов - 1991 год.- 1994 год. Кликнах на реклама в сайт и ми се отвори Али Експрес.  Метал детектор за почва. В цитираният Китайски сайт - 40,83 лв. + 14,19 лв. за доставка до София. Същия модел в раница на Пиротска и Хр. Ботев 320 лв. Чудя се дали ми трябва такова чудо или устройство. И дали за притежаването му могат да ме арестуват и да съм следствен, регистрация и др.

3? .  Не правя реклама. Какво е вашето мнение за германската CONRAD - електронни дребни джунджурии и др., който ги предлагат в София. Чул съм, че предлагат цената в сайта им умножена по 1,8 в Български левове. Дали си заслужава? Качествени ли са им стоките.
Лично аз от магазинът им на Пиротска купих на веднъж - 10 броя универсални дистанционни. Имах нужда точно в този момент от проба - грешка и каквото и което стане. Цената на етикетите им + плюс 20 % беше добавена на лист формат А4 за частно и физическо лице. Неприятно ми стана. Но имах спешен момент и нужда.

Оплакване. Потребителят Ник ххх ми цитира, член за психично болни от законът за Българското здравеопазване. Друг модератор или администратор в следващ коментар казва, че този форум не е психиатрично заведение.

Извинявам се.
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Много въпроси от общ и несъществен характер -: Dec 28, 2021, 16:22
Искам да попитам. Гледам го това и се чудя дали може да ми бъде полезно с нещо? Нито зная какво е? Нито зная, за какво служи. Използвах Гугъл Преводач. Който желае може да ми отговори.

Цитат
[Какво е eduroam?

eduroam (образователен роуминг) е сигурна услуга за достъп до роуминг мрежа в цял свят, разработена за международната изследователска и образователна общност.

Студент или служител на участваща в eduroam институция може да използва мрежата на всички други сайтове, където е наличен eduroam

Картата на този уебсайт предоставя информация за това къде да намерите eduroam в Норвегия.

Чрез https://www.eduroam.org или с помощта на придружаващото приложение eduroam за iOS и Android ще намерите места на eduroam по целия свят

техническа подготовка

Достъп до мрежа eduroam може да се предлага чрез Ethernet връзка или безжично. Всички сайтове в Норвегия използват удостоверяване по IEEE 802.1X, а безжичните мрежи са криптирани по AES. IEEE 802.1X удостоверяването с AES криптиране отговаря на стандарта IEEE 802.11i (и WPA2)  /quote]

https://eduroam.no/information/

https://eduroam.no/connect/idps/ 

https://eduroam.no/realmstatus/ 

Благодаря предварително.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Dec 24, 2021, 22:28
Редактирах си предишният коментар. Всичко е наред. Благодаря за помощта.

Да попитам:

multibootusb

ZuluMount

SUSE Studio Imagewriter

Furius ISO Mount

И за други малко по- различни:

GnomeBaker CD/DVD Writer

Brasero

xfburn

Software Token

Zulo Crypt

Vera Crypt

Да попитам от любопитство. За какво може да са ми от полза горно цитираните програми.

Имам и следният проблем с Transmission torrent.

В рамките на половин час или час тегля около 50 торента.

Около 10-15 от торентите се свалят на харда, а останалите са в изчакване или готовност. И така си стоят. В изчакване. В готовност. В настройките на Трансмишъна пипам много. Скоростта на сваляне е над 10GB/s. Умишлено увеличавам преди да започна сваляне на торенти броя на връзките,а броя на пиърите, броят на посредниците и други на възможният максимум.
Не съм сигурен дали да избера всеки път случаен порт при стартиране, както и премахвам - указвам да не се съобразява с настройките.

Не мога да инсталирам - к3b.

Не мога да инсталирам - Deluge.

Не мога да инсталирам - qBittorent.

Мога да инсталирам Tixati от хранилището чрез yaourt.

pacman не работи. yaourt - работи.

Дали ми трябват два торент клиента Transmission и Tixati да работят едновременно или ще си пречат един на друг?

С цитираната ОС от темата съм.

Допитвам се и до Гугъл.
Страници: 1 [2] 3 4