Покажи Публикации - niau
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Скрипт за sms известяване -: Jan 25, 2008, 20:26
Защо не ползваш нещо максимално просто. Вместо да търсиш некви странни скриптове по нета.  Примерно си напиши някакъво скриптче дет кат нямаш пинг да ти праща имейл на примерно: 35989xхххххх@sms.globul.bg. За другите оператори не знам, но предполагам, че също има. Принципно услугата се нарича имейл то СМС.

Според мен това шел скриптче е не повече от 5 реда.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fedora 5 , apache+php+mysql мнооогоо нерви и нищо -: Jul 07, 2006, 22:29
kакво разбираш под инсталиране на скриптове. Ако става дума за примерно нещо което си написъл преди това на PHP просто го копирай в да речем /var/www/html/. Ако искаш да си инсталираш нещо друго използвай yum като за начало. Примерно yum info mysql* ще ти даде информация за доста пакети, които можеш да инсталираш свързани с тази базаданни. Обърни внимание на звездичката след mysql. Разбери какво означава regular expressions и се научи да ги използваш.  
Относно phpMyAdmin направи ли си труда да прочетеш как се настройва. Ако не си давай. И нали знаеш има една команда man дет е страшно полезна '<img'>) Примерно man init ще ти се отрази добре. Започни с примерно man chmod, chusr, chgrp, ifconfig, yum.  Имай предвид, че google знае почти всичко. Правилно зададено търсене там ще отговори почти на всичките ти въпроси. Успех!



3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / провайдъра ми отряза smtp 25 порта :( -: Jul 07, 2006, 08:22
Провайдъра е Sellinet.net и става дума за кв. Изгрев в София. Честно казано първо говорих с тях по телефона. Казаха ми да им пиша. След това писах два имейла до тях. В единия ги помолих (любезно) да ми отворят порта и да асоциират даденото ми от тях IP с моя домейн, а те ми отговориха, че предлагали 10Мб. безплатен хостинг, а забраните им били фирмена политика  '<img'>)) За хостинга знам пише си го в договора и като цяло е хубаво, че го предлагат.

Писах им още веднъж като много любезно им обясних, че не спазват сключения с мен договор и тъй като съм убеден, че имат range от IPта, за които забрани няма им предложих просто да  ми сменят IPто.  Демек няма нужда да си променят access listite, а просто по DHCP да ми дадът друг адрес, но те дори не се потрудиха да ми отговорят.
 
Иначе честно казано Интернет услугата им е доста читава и досега (около 2 месеца) проблеми с тях не съм имал. Преди 3 години имах интернет от някакъв друг доставчик и беше доста по зле (един ден има един ден няма). Поради тази причина смятам, че хората които се занимават с мрежата им са достатъчно кадърни и със сигурност са разбрали какво искам и как би могло да се постигне. Ясно че предлаганото от тях задоволява не 95%, а може би 99% от клиентите им. Просто не мога да си обясня поведението им и питам дали и останалите са същите или съм попаднал на кофти изключение '<img'>

PS: ако някой има идея за доставчик в района, който да ми предложи услуга на цена около 30-50 лв. месечно, даваща ми реално IP и без подобни ограничения пратете ми едно лично съобщение.



4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / провайдъра ми отряза smtp 25 порта :( -: Jul 06, 2006, 23:01
Здравейте,
предполагам, че доста от посещаващите сайта са системни администратори в интернет провайдъри и може би имат мнение по въпроса. Проблемът ми е следния. Клиент съм на LAN провайдър (не искам да му споменавам името), който ограничава порт 25 и в двете посоки. В договорът ми с фирмата това по-никакъв начин не е упоменато. Напротив, пише че предоставя неограничен трафик с гарантирани скорости и тъй нататък. Лично за мен, отрязването на даден порт, протокол (режат и  ICMP в посока отвън->навътре) си е също ограничение като примерно това по скорост или трафик.  Проблемът ми се породи от факта, че си имам domain name и си хостнах на личното калпаво лапточе съответно DNS, HTTP и MAIL сървъри. Нямам никакви намерения да печеля пари от това или примерно да спамя. Направих го за да тествам разработвано от мен решените за мой клиент. Дори  не си направих труда да тествам порта предварително'<img'> Разбирам аргументите зад тяхното решение, но смятам че е много по коректно, ако провайдърите опоменават в договорите с клиентите си кои портове са забранени и кои не са. Това със сигурност би предотвратило подобни проблеми. Какво мислилте вие? Инетересува ме дали това си е практика или съм попаднал на изключение.  
 ':angry:'

PS: Последните години не бях в България и DSL провайдъра ми не налагаше подобни ограничения
Страници: [1]