Честно казано, нямам идея какви бекъпи и как са направени и т.н., аз не разбирам от тези неща

Всъщност под бекъп разбирам, за себе си, да си държа служебната информация на две места, че ако изгърми едното..
Но това, което си написал, за постоянно включен локален сървър, ми напомни нещо- имам едни колеги, които са и мои приятели. В кантората си сложиха един сървър (изглежда като малка кутия с лампички - знам, че тъпо се изразявам, т.е. си е сървър, а не десктоп, направен да работи като сървър), вързани са им по някакъв начин комповете с него, имат връзка и от телефоните (андроидски). Всичките им дела и т.н. служебна информация, са на този сървър. От телефона си единият ми е пращал материали директно на моя имейл и то пред съда, докато лафим. Едва ли сами са си направили тоя сървър и мрежата, предполагам, че са извикали някой, който разбира от тия неща.
А по основната тема- linuxandor, аз оня стария лаптоп, за който писах по-назад, си го държах повече по сантиментални причини. Но работеше кошницата.