Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: gat3way в Sep 09, 2014, 01:56



Титла: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 01:56
Нали започна предизборната кампания и тия дни съм на тема изследване на политически тролове из интернет.

С уговорката че разбира се няма как да следя родния интернет, та се концентрирах върху новинарските сайтове, специално тези на дарик и на икономедия, защото ми се струват сравнително интересни, поради няколко причини.

Сега на първо време трябва да се дефинира понятието "платен трол", защото според мен в него се влагат описанията на доста различни типове персонажи. След размишления по въпроса стигнах до извода че "платените тролове" всъщност би трябвало да се отличават по това че постват неща спуснати им отгоре, в този ред на мисли не влизат в диалози и конфликти с останалите. Сега има много партийни активисти, които не правят така и според мен част от тях са също платени тролове, в смисъл че си клатят топките из партийните клубове и от нямане на друга работа, запълват времето с политпропаганда. Но тия не са интересни, плюс това лесно може да се изолират по един прост признак - извън работно време не се вясват. И остават естествено болните мозъци, които дежурят нон-стоп и според мен на тях не им се плаща за това, тия са си достатъчно луди и бидейки достатъчно луди, нямат навика да си сменят идентичностите и бързо ги научаваш кои са, та в крайна сметка и те не е сложно да се отхвърлят. Така че сравнително лесно могат да се изолират коментарите на въпросните платени тролове.

Интересни са точно тия де, платените тролове, от разни частни агенции като Leadway дето работят по опорни точки на партиите. По-скоро поведението им, защото то отразява виждането на въпросната партия за това как трябва да се промиват мозъците на мат'ряла.

Тъй като имам ограничения във времето, концентрирах се върху най-големите групи платени тролове - тези на БСП и на ГЕРБ. След известни наблюдения, стигнах до извода че стратегията на червените тролове е проста и елементарна - bruteforce с безогледен спам. Това може на първо време да звучи малоумно, но като се замислих всъщност не е толкова малоумно и освен другото гони SEO цели. Ако отидеш да търсиш в google "мутрата", още в първите резултати се споменава Бойко и това е познай защо - заради тролски коментари под някакви свръх актуални за времето си новини.

Герберските платени тролове забелязвам прилагат различна стратегия - на тях идеята им е веднага след излизането на някаква новина да се разпишат с по възможност първите няколко коментара с някакви копи-пейстнати възхвали на Бойко или нареждания на комунистите. В това също има логика, защото четейки новината, обикновено отдолу са и първите няколко коментара и тъй като на никой нормален човек не му се четат няколкостотин малоумни коментара надолу, то той остава с идеята че това е масовата обществена реакция.

Та заради това и подбора на двата сайта - на дарикнюз и на дневник - и двата са популярни, но дарикнюз изглежда значително по-"червен" откъм коментари поради простата причина че ги визуализира в обратен ред, т.е най-отгоре са най-новите. Там няма и регистрация, което допълнително улеснява кутевчетата. Докато при икономедиа, нещата са точно обратните и следователно благодарение на (предполагам) цветанцветановските повели за първите коментари отдолу, настроенията изглеждат значително по-герберски.

След това ми хрумна идеята да си направя социалния експеримент и да видя дали модерирането в двата сайта е политически-мотивирано. Сега при дарикнюз модерация на практика няма, защото аз дори призовавах към колене и щавене и на комунисти и на гербери и файда никаква. Сетиха се да ми изтрият мнението чак когато почнах да обяснявам как ще разпоря гъза на някой с хилти и ще хвърчи вазелин, кръв и изпражнения. Значи подходящо за тролване, в услуга на червените тролове особено.

В дневник.бг изненадващо са доста по-малко толерантни и според мен политически-biased копеленца. Значи умерено можеш да нареждаш и БСП и ГЕРБ, но когато почнеш да псуваш майките на Станишев и на Борисов, обикновено те банват за няколко дни при споменаването на борисовата майка. Значително по-сложно е да те баннат за споменаване на станишевата съответно, но след доста опити успях накрая. Бановете са обикновено за няколко дни и в резултат на системно псуване, така че не е толкова лесно. Модерацията е абсолютно неадекватна и комплексирана обаче, в следващият момент реших да си направя друг експеримент и под статия за това как прокуратурата може да разследва главния редактор на Капитал написах че трябва да разследват по-скоро модератора, защото имам съмнения че е педофил, та директният резултат беше едномесечен бан.

Та да се върнем сега на платеното тролене. Партиите дават сума ти пари (според разни новини) на такива агенции да бълват безсмислен трафик. Аз се замислих не може ли да стане далеч по-евтино и ефективно. В крайна сметка не е толкова сложно да надращиш няколко питонски скрипта с urllib2 дето ходят да правят случайни регистрации и да постват предефинирани мнения (които е много лесно да се съберат с малко усилия, защото платените тролове пишат едно и също и аз също мога да копи-пействам в крайна сметка). Оттам да се мимикрира поведението и на червените и на герберските тролове.

Та захванах се с тази благородна идея и единствената техническа спънка, която имах беше с captcha-ите. И о, изненада, проблемът се реши точно за една вечер кодене. Капчата на дарик се оказа свръх-малоумна и с един imagemagick филтър и подрязване на рамката минава през tesseract-а с близо 50% успех. На икономедиа съответно са се правили на по-умни, но и на тях им хванах цаката - imagemagick не е достатъчно мощно средство за целта, но batch режима на gimp оправя всичко - няколкото филтъра които прилагам там минават за около 2.5 секунди на моята машина и после минавайки го през OCR-а, вероятността за успех клони към 20%. Това означава максимум 10-15 секунди на регистрация. Активационния мейл съответно идва на spambog.com, който лесно се парсва, щото няма много джаваскриптски извращения и си е чист HTML. С не много усилия можеш да ходиш да търсиш и в дарик и в дневник нови новини, съдържащи кодови думички (примерно "БСП" или "Борисов") и да пускаш псевдослучайно избрани коментари от зададен списък с такива.

Това беше потресаващо откритие, защото се оказва че с не много зор всякакви такива пършливи агенции могат да се изхвърлят от бизнеса - просто защото простите питонски скриптове се справят значително по-ефективно и евтино от произволна бройка малоумни копи-пействащи маймунки събрани в някой мизерен офис. Единственото което не може да се автоматизира е цъкането на плюсове и минуси, все пак няма как да знаеш къде да цъкаш. Но пък ако ти си си пуснал коментара, можеш да му слагаш колкото искаш плюсове, ползвайки tor с ниско време на живот на новоизградената верига и на privoxy като HTTP прокси, което на всичкото отгоре рандомизира и user agent-а и съответно съсипва нервите на модерацията.

Та забавлявайки се да си играя на трол дето с един команден ред сътворява онлайн анархия, съзерцавах  резултатите от моята активност. Ако наистина такива малоумни изпълнения влияеха на изборния резултат, то аз значи съм повлиял поне малко, хаха.

Сега единственото което ме гложди е какво ще стане ако разменя малко нещата и почна по герберската стратегия да блъскам коментари от списъка с бесепарските и по бесепарски да тръгна с масовия спам, само че с герберски коментари. Би се получило много забавно. Велика идея и мисля да я приложа.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 09, 2014, 07:28
Браво за положеният труд. Такова мащабно изследване като твоето едва ли е правено извън споменатите агенции и то, и там само наполовина.

Твоята идея могат да я приложат полуавтоматично. Ако си много нагъл, в един момент ще забележат, че наоколо се разхождат роботи и бълват спам. Съответно ще вземат мерки. Обаче, ако регистрациите са истински, демек правени от хора, по-трудно ще те хванат. А така не могат и да вземат мерки или имат по-малко средства.

Да ти кажа моето голямо против идеята ти. Тя е човеконенавистна. Лишаваш хората от възможност честно да си изкарват хляба. Досега партийните субсидии просто се крадяха. Решиха поне малко да инвестират обратно и ти точно това ти до свидя, та реши и малкото обратно да си влезе в цветановите/станишевите или там каквито джобове.

Според мен обаче комунетата не плащат. Вярно, че Моника има баш такава агенция, ама това не пречи. Има достатъчно други, за които да преотстъпва, щеш депесари, щеш патриоти, щеш нови политици, желаещи има. Защо го мисля? Първо ти вижда ли си комуне да плаща за нещо? Някога? Второ те си имат същинско изобилие от нещо, което във вашите среди наричате code monkeys, а в техните се казва простичко редови членове. Познавам доста такива от ниско до средно ниво. Ами това са същински промити мозъци.

И като свърши работното време, не  спират да пишат. Напротив, тогава почват. Те си имат връзка към Интернет и у дома. А почват тогава, защото особено тези от най-ниското ниво са работари. Тях ги товарят с де що труд намерят денем и нощем. Същинска експлоатация. И не им остава време да пишат. Та затова в обедната или след работно време. Виж тия средното ниво са по-разтоварени, ама и много по-мързеливи.

И последно да ти кажа, аз бих го работи това. Така де в тая безработица, съм си повече вкъщи, отколкото на работа. И си кисна в Интернет като вид терапия, заместител на силните лекарства. Убеден съм, че има още доста като мен. Така и така нищо не правим. Така и така сме безполезни за обществото и в негова тежест, можем да докараме по някой лев. Висенето в Дневник и отговаряне с по два коментара на всеки дето не изнася на агенцията, смятам за не по-малко безплодно от това да го правиш по неполитическите форуми, ама вземаш и по някакви пари. Завърташ икономиката (проверка мултипликатор на Кейнс).

п.п. Определено смятам, че агитацията има ефект. Доказано е още по хитлерови времена и не е спирано и до днес. Просто се търсят нови и още по-ефективни решения. Но специално платените тролове за мен са нишово решение. Те са за тези, които вместо сами да се облъчват с телевизия (царицата на пропагандата), киснат във виртуалният свят, дето смятат по-добра алтернатива на реалния. И тези хора съответно остават не облъчени. А е ясно, че са податливи, след като избират измамното пред истинското. И понеже съм един от тях, пък се смятам за хитър, викам, защо да не изкарам нещо? Ала проблем. Ех защо не познавам Моника.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: stealth01 в Sep 09, 2014, 08:28
трябва да се кооперирате - go_fire ще прави акаунти и ще цъка оценки, а gat3way ще флуди с коментари :D

сега сериозно. интересно проучване. за съжаление има доста хора, които не са наясно, че болшинството коментари не са реални мнения на хора и ги възприемат като такива. модерацията явно също е по-голям проблем, от колкото смятах до сега.
тъжното е, че от заливане с пропаганда, трудно може да се отдели реалното мнение на читателите. един вид се подменя мнението на народа на първо време, а след това конформистите просто го следват сляпо...


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: cybercop в Sep 09, 2014, 10:01
Та забавлявайки се да си играя на трол дето с един команден ред сътворява онлайн анархия, съзерцавах  резултатите от моята активност.
Предполагам, че си се забавлявал. Но, поръчковите постове, независимо дали са политически, корпоративни или е двете са си вид проституция. Подобно на класическата проституция и тази няма как да се изкорени, докато има кой да дава пари. Но и през им не ми минава да си играя и изобщо да се забърквам в толкова долна дейност.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 10:08
Цитат
Второ те си имат същинско изобилие от нещо, което във вашите среди наричате code monkeys, а в техните се казва простичко редови членове. Познавам доста такива от ниско до средно ниво. Ами това са същински промити мозъци.

И като свърши работното време, не  спират да пишат. Напротив, тогава почват. Те си имат връзка към Интернет и у дома. А почват тогава, защото особено тези от най-ниското ниво са работари. Тях ги товарят с де що труд намерят денем и нощем. Същинска експлоатация. И не им остава време да пишат. Та затова в обедната или след работно време. Виж тия средното ниво са по-разтоварени, ама и много по-мързеливи.
 

Тия не са таргет на изследването защото може да са тролове, но не са платени, аз ги вписвам в графата "редови луди".

Цитат
Да ти кажа моето голямо против идеята ти. Тя е човеконенавистна. Лишаваш хората от възможност честно да си изкарват хляба. Досега партийните субсидии просто се крадяха. Решиха поне малко да инвестират обратно и ти точно това ти до свидя, та реши и малкото обратно да си влезе в цветановите/станишевите или там каквито джобове.

Ти като се замислиш, това е дискриминация. Предвид че партиите могат (а и е модерно в последно време) да дават пари от субсидията си за други пиар дейности свързани с по-нискоинтелектуален труд като например почистване, садене на дървета, монтиране на детски площадки. Защо да трябва да влизат само в джобовете на хора с компютърна грамотност? Ами какво става с масата безработни с основно образование? Та значи това може да се приеме като форма на протест срещу тази долна дискриминация.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: Naka в Sep 09, 2014, 10:11
А пък на мен никой не ми е предлагал :'( Ама с удоволствие ще троля платено.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: console в Sep 09, 2014, 12:04
На мен пък самата идея коментари да ми влиаят на мисленето ми се струва несериозна. Това някаква българска тенденция ли е с тия коментари да се влияе на хората (което продължава да ми се струва несериозно) ?


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 12:18
Ами много интересен въпрос. Моята теория е че това е като със спама с фишинг глупости. На мен не ми се е случвало да се вържа, но очевидно някакъв малък процент се връзва, иначе нямаше да продължават да го правят. Съответно колкото по-масирана е спам кампанията, толкова повече ще се вържат. Та с този сорт тролене вероятно също е така, само че не знам какъв е процента. Може и в България да е по-висок, понеже съм забелязал че тук хората лесно се връзват на всякакви твърдения само защото някъде са ги написали. Примерно относително често поне навремето имаше такива дето се връзват на някоя статия от неновините и я приемат за чиста истина, дори и след като им обясниш че е правена с цел гавра.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 09, 2014, 13:36
Виж не се бях сетил за тази дискриминация. Благодаря! Сега трябва да убедим партиите, че детски площадки и косене на трева, ще им вдигнат вота и сме готови.

И да, аз също смятам, че сме много доверчив народ, който много лесно се води за носа. Иначе нямаше да сме на това дередже.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: programings в Sep 09, 2014, 18:20
Как намаляш 10 минутния lifetime на circuit-ите?
Модифицираш сорса на клиента?

Иначе това може да става и с един bash скрипт в while с някакъв sleep, който да праща HUP сигнали на tor процеса, ма би било по-готино (и по-производително откъм CPU usage) да е автоматично.

Пък иначе за автоматичното гласуване, щом си имаш сесия, що да не става? Най-вероятно е базирано на AJAX заявки с id на коментара, което е достъпно някъде в сорса като JS променлива. Само трябва да парснеш правилно и да се добереш до нея. След което като си имаш id-тата, просто си пращаш съответната заявка, която се праща от браузъра в бекграунд, когато оценяваш нормално през интерфейса на страницата.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 09, 2014, 18:39
Не сме толкова доверчив народ. Напротив.
Всичко идва от ниското самочувствие на повечето българина. Чуят/ прочетат някъде новина или коментар и почват да го обсъждат сред кръга си познати, като последната истина останала да се открие. С жар и убеждение убеждават и разсъждава още и още. Не може българина да не разбира от политика, футбол и жени. Няма как просто!  :D Но сам не вярва на думите си.
Ако е вярно обаче, че една лъжа повторена сто пъти става истина, спама ще работи и още как. Глупаците и немислещите овце никога няма да се свършат. Сега с тези комуникации, свързаност, социални и всякакви други мрежи, тази дейност верее, като бурен след дъжд. И разбира се задушава и малкото слаби гласчета на съвестните и отговорни журналистчета. Ако изобщо са останали такива.
Ужасно противна ми е цялата тази работа. Наблюдавайки ставащото в страната ни, започнах да ненавиждам политиката и политиците почти колкото и лицемерието. Ясно е, че тук всичко това е изкривено до неузнаваемост, но все някъде трябва да има граница. Така като погледна обаче, се чудя колко далеч може да е.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: sisosiso в Sep 09, 2014, 20:07
Добре де , някой знае ли к'ви кинти дават за да тролиш ?
Като гледам повечето сайтове направо са го обърнали на бизнес , знаят че повечето хора даже ги е гнус да четат коментарите под статиите но не ги спират ,защото им дигат посещенията на сайта .


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 09, 2014, 20:25
Ако знаех колко да съм взел сухото, пък нека старшинката разправя, че било проституция, не е същото като да ти го слагат в г*за. За информация труженичките преди и след града му са повече, от колкото на Ботевград, което съм сигурен, че знае, ала не вярвам да е прибрал дори една. От ченгета знам, кой е сутеньора в родният ми град, но не само не е прибран, ами кара най-скъпата поръчкова кола във Видин.

То и купуването на гласове било престъпление. Аз питам защо? Пазарна икономика. Всичко се купува и продава. Сделката по гласа е напълно легална. На най-високата заплата, която съм имал през живота си, това е било повече отколкото изкарвам за ден (добре де равно, като вземем брутото) или една четвърт от най-ниската, а тук говорим за минута работа. Ако има кой да ми даде 50 кинта, направо отивам да гласувам. Ама изглеждам прекалено благонадежден. Не е честно. Това е дискриминация. Дават само на цигани и власи от селата. А нас гражданите кучета ни яли. И като мина покрай изборната секция и тия пичове ме заобикалят отдалече. Знам защото ходих да гласувам против втора атомна (все пак това е пряка демокрация, не можех да пропусна).


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 09, 2014, 20:34
Като ги спомена сводниците, полицаите и прочее лицемерни задници, ..... защо прибират в затвора за убийство?! Ако не беше така, направо си взимам един патлак с 20 и кусур патрона в пълнител и почвам наред. Стрелям доста точно и един няма да се измъкне. А, ако намеря от някъде и Калашников......  :(

Нали имаше един филм. В един ден в годината само, можеш да гръмнеш, който искаш и няма копче да ти кажат. Чистката се казва. Хубава идея.  :D

Както е тръгнало.... Както са се бетонирали някои хора по върховете и не позволяват по легален и законен начин да можеш да ги отстраниш, нищо, че ти си суверена, насилието май остава единствения начин.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 09, 2014, 20:39
Внимавай, Голди за тая работа му биха шута.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 09, 2014, 21:52
Не приканям за нищо. Обсъждаме, нали? Факт ли е, че почти е невъзможно да смениш нещо в тази държава по законен път. В такъв случай какво остава? Колко още трябва да е стресиран този народ, за да предприеме нещо за себе си. Защо чака друг да му определя съдбата вече толкова време.
Глупаво е да даваш цялата власт в ръцете на шепа хора и да си мислиш, че ще направят нещо за теб, защото това се очаква да правят. Наивно е. Децата ги лъжеш един път за нещо и вече не можеш. Излъжи ги три пъти за три неща и вече не ти вярват, каквото и да им говориш.
Как става тогава така, че 6 милиона души са лъгани с такава едва ли не лекота вече четвърт век? И не се научават.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 22:03
Цитат
Как намаляш 10 минутния lifetime на circuit-ите?
Модифицираш сорса на клиента?

Виж параметъра MaxCircuitDirtiness в конфигурацията на tor клиента.

Цитат
Иначе това може да става и с един bash скрипт в while с някакъв sleep, който да праща HUP сигнали на tor процеса, ма би било по-готино (и по-производително откъм CPU usage) да е автоматично.

И това върши работа, дори съм го правил навремето. Но не е по-ефективно, след такива изпълнения ходи да си говори с директориините сървъри и отнема повече време.

Цитат
Пък иначе за автоматичното гласуване, щом си имаш сесия, що да не става?

Проблемът е че освен ако скрипта не бъде снабден с изкуствен интелект, няма как да знае сам за кое да гласува с плюсове и за кое - с минуси. А ако трябва ти да му казваш, не е интересно, не е точно като да напишеш примерно python troll_for_gerb.py и да се наслаждаваш на автоматичното тролене в полза на ГЕРБ (или алтернативно за БСП, за другите партии не съм проучил алгоритъма им на тролене)

Цитат
Най-вероятно е базирано на AJAX заявки с id на коментара, което е достъпно някъде в сорса като JS променлива. Само трябва да парснеш правилно и да се добереш до нея. След което като си имаш id-тата, просто си пращаш съответната заявка, която се праща от браузъра в бекграунд, когато оценяваш нормално през интерфейса на страницата.

Да, заявката в дневник.бг (защото в дарик няма гласуване) е проста - тя даже е GET заявка с параметър ID-то на поста. Дори не трябва да си логнат и да имаш установена сесия - защото там анонимното гласуване е позволено. Гледат единствено дали си гласувал вече от същия адрес, поради това се налага и ниския lifetime за тор веригата.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: lunarvalley в Sep 09, 2014, 23:01
gat3way

баце, а ти ходиш ли у форума на Дневник да ги тролиш или не са ощастливени от личното ти присъствие? :)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: programings в Sep 09, 2014, 23:10
Проблемът е че освен ако скрипта не бъде снабден с изкуствен интелект, няма как да знае сам за кое да гласува с плюсове и за кое - с минуси. А ако трябва ти да му казваш, не е интересно, не е точно като да напишеш примерно python troll_for_gerb.py и да се наслаждаваш на автоматичното тролене в полза на ГЕРБ (или алтернативно за БСП, за другите партии не съм проучил алгоритъма им на тролене)

В такъв случай може да решаваш дали да е плюс или минус на база ключови думи / съчетания от думи, характерни за различния тролски стил на БСП и ГЕРБ.

Примерно "номер 22" => БСП. Или при все, че не си променят никовете... примерно "Катя" => БСП.

Въпреки, че ще има отклонения, най-вероятно ще са някакъв малък процент, при все факторите в поведението на троловете, което описваш.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 23:14
Аз май го споменах вече. Тролих с кеф. Вживях се като комунист и трепах и пръсвах гъзове на соросоидите и герберастите - баннаха ме. Вживях се в ролята на радикална калинка и колех и бесех и ебах майките на комунягите, накрая пак ме баннаха. Повторих експеримента, едновременно като герберче и комунистче. Дори повторих номера с пръсването на задници с хилтита. Банани колкото искаш, но аз нали трябваше да си регистрирам колко поста ще откарам преди бана.

Мисля обаче да продължа с троленето извън всякаква политика, ще му спукам гьона на това модераторско говедо там задето ме банна като написах че го смятам за педофил. Даже обмислям да си преправя скрипта и да нафлудя целия шибан дневник с мнения че ходи да си плаща на централна гара да чука малки сирийчета. Много ме ядоса значи!


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 23:18
Цитат
В такъв случай може да решаваш дали да е плюс или минус на база ключови думи / съчетания от думи, характерни за различния тролски стил на БСП и ГЕРБ.

Примерно "номер 22" => БСП. Или при все, че не си променят никовете... примерно "Катя" => БСП.

Въпреки, че ще има отклонения, най-вероятно ще са някакъв малък процент, при все факторите в поведението на троловете, което описваш.

Не мисля че е достатъчно надеждно. Но пък в бесепарската версия на скрипта, специално по отношение на икономедиа, може автоматично да пляскам минуси на първите няколко коментара и ако теорията ми е вярна ще има ефект.

Абе това си е пазарна ниша - софтуер за тролене. Могат да му се пишат плъгини и винаги ще се намерят идиоти като тези по партийните централи, цветанвасилевци и тем подобни дето ще плащат за това. Добри пари може да се направят от това като се замисля.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: sisosiso в Sep 09, 2014, 23:47
Те и сайтовете ще са доволни .   Броячите ще отчитат повече посещения ....импресии ..и други благинки .Сега като се замисля ако нямаха хобот от цялата тази работа щяха да спрат коментарите на момента , за къв да се набутват за модератори .


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 09, 2014, 23:56
А, да, тъжна новина за новинарските сайтове - не, няма да отчитат. Те отчитат повече импресии само от редовите луди, които зареждат това през браузъра и последния чинно зареди всички банери от HTML кода. Обаче питонските скриптове не се хабят да го правят това. Съответно така както онлайн медиите се радват на резултата от коментарите списвани от идиоти, така ще им причернее като се намеси автоматизираното спамене. Ама нека им е.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 10, 2014, 01:35
И аз съм правил тестове с тролене, гласуване за коментари и т.н. и се замислям дали не можем да регистрираме за ташак една партийка за следващите избори и да заложим само на автоматизиран "онлайн маркетинг"? С PhantomJS + тор можем да постигнем чудеса, отделно че имам на разположение няколко хиляди IP-та. Или примерно да boost-нем някоя от малоумните партии, които получават по 1000 гласа на изборите. Между другото Бареков има много смешни тролове, винаги се пишат с женски имена. А фейсбук платените тролове имат направо паралелен фейсбук - изградили са цели мрежи от приятелства, подкрепяне и т.н., но сравнително лесно се проследяват. Но говорим за хиляди профили, там явно наливат наистина много пари. По едно време имаше слухове, че Пеевски е купувал разни фейсбук групи с много последователи (независимо от тематиката) за да може после да облъчва.

По въпросът дали това е ефективно - ами ефективно е, голям процент от хората нямат собствено мнение и само повтарят каквото са чули/прочели.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 10, 2014, 07:10
Единственият проблем в тази работа е фантомният джиес  :-\ Ега ти, че няма иконка с драйфане. Явно си уебър, само такъв човек би похвалил нещо подобно. Наскоро видях в Гитхъб конзолен скрипт дето конзолно му беше само името и шибенга, а беше фантомна работа. Че Гитхъб е сбъркано място ясно, ама чак пък нищо читаво да няма.

Ще прощаваш, че се отплеснах, ама от жабаскрипт ми става лошо. Ей оня ден гледам едни 'убавци, за да скрият истинският адрес на потока на мача Русия-България изготвили цяла функция от половин страница сбито за заместване на знаци. А иначе самият излъчвател фалшив, ама само той натикан blob. Срамна работа, позорна, това може да измисли само бебе. На такива хора им плащат заплати. И това да беше нейде в Индия не, тукашен много ориентиран към SEO порталец, дето се блъскат и изкарват кинти. Да им откъсне главата човек.

А, аз за друго се включих. Щях да питам за този spybook. Доколкото схващам групите са групи по интереси. И като се запишеш в тях, започваш да получаваш новини от там, които излизат на твоята страница, която кой знае защо се нарича стена и могат да ги видят всички дето ти разглеждат профила, а и ти самият ги ползваш като алтернатива на  новинарска хранилка. До тук прав ли съм?

Ако е така и спреш да получаваш от там това, което те интересува, вместо това получаваш spam, то няма ли механизъм за отписване? Например да кажем, че съм голям фен на Мазда и си мечтая след 5-6 живота да си купя. А някой такъв като мен създал група и яко пуска картинки и друго за всеки нов модел. Да ама той си продава групата по интереси и вместо картинки на Мазда, започвам да получавам яко новият политик. Не виждам как нормален човек би търпял подобно нещо.

Ако съм политически ангажиран, няма ли сам да си потърся подобна група? В spybook търсенето как е? Лесно? Трудно? Ако напиша в търсачката им БСП, какво ще ми излезе? Чувал съм, че е на Бинг, значи не трябва да е отчайваща.

Та това ме интересуваше, какъв е смисъла да купувам групи, като тия групи ще останат без членове или ще ме филтрират. В spybook има филтрация нали?

И това за профилите. Хората нали ползват spybook за общуване? Виртуална седянка. Какъв е смисъла да има мрежа от фалшиви профили, които са приятели един на друг, като с тях няма да може да се общува? Ако истински човек по погрешка поиска приятелство, пък вместо общуване, получава spam, няма ли механизъм за оттегляне на приятелството? Отново ако съм политически ангажиран, няма ли да ходя да искам приятелство на Бареков, вместо да търся някакви псевдо негови почитатели?

Ей такива въпроси ме мъчат.




Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 10, 2014, 10:09
Усещам че неползването на фейсбук е оставило празнина в общата ми култура.

Да, сигурно ако го ползвах и изведнъж в групата в която членувам почнат да се появяват снимки на Бюреков, ще ми дойдат много идеи в главата. Аз сега се сещам че съм виждал хора, които продават бройка профили във Фейсбук и винаги съм се чудил кой идиот може да плаща за такива глупости.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 10, 2014, 11:34
Цитат на: go_fire
Единственият проблем в тази работа е фантомният джиес  :-\ Ега ти, че няма иконка с драйфане. Явно си уебър, само такъв човек би похвалил нещо подобно. Наскоро видях в Гитхъб конзолен скрипт дето конзолно му беше само името и шибенга, а беше фантомна работа. Че Гитхъб е сбъркано място ясно, ама чак пък нищо читаво да няма.

ами не, по-скоро съм системен програмист, но когато става въпрос за уеб - езикът е js, ако толкова не ти харесва му слагаш едно jquery отгоре на фантома и става съвсем поносим.


Цитат на: go_fire
Ако е така и спреш да получаваш от там това, което те интересува, вместо това получаваш spam, то няма ли механизъм за отписване? Например да кажем, че съм голям фен на Мазда и си мечтая след 5-6 живота да си купя. А някой такъв като мен създал група и яко пуска картинки и друго за всеки нов модел. Да ама той си продава групата по интереси и вместо картинки на Мазда, започвам да получавам яко новият политик. Не виждам как нормален човек би търпял подобно нещо.

Абе има отписване, но и без това във фейсбук висят само идиоти, няма проблем да им пускаш каквото си искаш. Аз имам тролски акаунт и няма да обяснявам в какви дълбини на българския фейсбук съм достигал.


Усещам че неползването на фейсбук е оставило празнина в общата ми култура.

Да, сигурно ако го ползвах и изведнъж в групата в която членувам почнат да се появяват снимки на Бюреков, ще ми дойдат много идеи в главата. Аз сега се сещам че съм виждал хора, които продават бройка профили във Фейсбук и винаги съм се чудил кой идиот може да плаща за такива глупости.

Ако ти се чете - http://www.cbc.ca/news/technology/facebook-twitter-followers-a-multi-million-dollar-business-1.2484938



Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 10, 2014, 12:00
Под ягодите, как може да го търпите това?! Преди малко бях около няма две минути в него и ме блъсна глава, доповръща ми се съвсем наистина. Още не мога да се съвзема. А като знам, че има хора висящи там денонощно и не вярвам вече в нищо.

А пък камо ли да взема да се регистрирам.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: ieti в Sep 10, 2014, 14:13
Може и да се направиш на по-хитрец и да се закачиш на контролния порт на tor и да му кажеш да смени circuit-a (SIGNAL NEWNUM).

https://gitweb.torproject.org/torspec.git?a=blob_plain;hb=HEAD;f=control-spec.txt ($2)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 10, 2014, 21:36
Под ягодите, как може да го търпите това?! Преди малко бях около няма две минути в него и ме блъсна глава, доповръща ми се съвсем наистина. Още не мога да се съвзема. А като знам, че има хора висящи там денонощно и не вярвам вече в нищо.

А пък камо ли да взема да се регистрирам.

Каква е разликата дали по цял ден ще гледаш телевизия, ще висиш във фейсбук, или пък да висиш в кафетата? Всеки себеуважаващ се посредствен човек си иска съвременните методи за затъпяване! :)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 10, 2014, 21:57
Преди 3 години си направих регистрация във фейса, само за да имам връзка с някои хора. Влизал съм два пъти, а профила ми е празен, нямам и нищо публикувано.
Година след като си направих профила, забравих паролата. В опитите да вляза в акаунта, без да искам откраднах чужд. Жената повече не си го поиска. Фейсбук ме преведе стъпка по стъпка през цялата операция по присвояването на чуж акаунт. Аз от любопитство продължих и те така. След този случай, анатемосах тази социална мрежа, заплюх я и като чуя някой да произнася думичката и ми се надига негодувание и ...... направо ми идва настроение за яростни спорове и убеждаване на глупака, колко е глупав. Не уведомих Марк ( познаваме се с него  ;D ) за сериозния бъг. Може и да са го оправили, може и да не са. Това за мен е най-големия вирус. И поразява не само компютри, а и мозъци.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 10, 2014, 23:05
Ъ-хъ с посредственият ми мозък почна да ми се поизяснява, доколкото е възможно за тъп човек. Само да кажа, че докато четях си мислех, че е Шатерворт и се чудих аджеба, какво е общото. По някое време дори на мен ми просветна, че говориш за Цукенбърг. Е пак добре. По-добре късно, отколкото никога.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 11, 2014, 01:10
Не мога да разбера какво е това хейтене по фейсбука. Аз не го ползвам и понякога това ми липсва защото извън това не подържам чак толкова контакти с доста познати и нямам идея какво се случва с тях. Някои идиоти твърдят че хората се отчуждавали заради фейсбуците, което е пълна глупост, понеже те си се отчуждават и без тях - просто очевидно всеки си има някакви неща на главата.

Ако трябва да съм честен фейсбука ме дразни с противния си интерфейс и доволно тежкия фронтенд. Подозирам някаква конспирация от страна на мобилните оператори за дране на клиентите. Понеже съм ставал свидетел на "само да си прегледам фейсбука", което отнема поне час, това генерира толкова безумен трафик, колкото нищо досега познато в историята.

Една от главните причини за това са малоумните ритуали, които тъпите им юзъри са adopt-нали като нещо свръх-умно и наложително. Например малоумните селфита. Някак разбирам великата нужда да се снимаш по 50 пъти на ден и да удостояваш света с резултата, но не мога да разбера защо трябва да го правят разни крокодили, хипопотами и гномове бе мама му стара, развалят цялостната естетика. Примерно идеалното решение е качваш поредната порция и онова ти връща грешка 500 "съжалявам пич ама си грозен и не мога да ти кача снимката". Значи ако това беше социална мрежа на място, трябваше вече да са разработили някакъв алгоритъм за филтриране на такива снимки, за доброто на човечеството. Другото е тоя тъпизъм с тагването. Ей маааму стара, миналата година ходихме до Скопие няколко коли хора, накрая се настанихме и намерихме някаква кръчма и сядаме, аз вече умирам от глад. Пичовете бързо донесоха менютата, обаче се избира половин час - това не за друго, а защото всеки се чувства длъжен да се тагне и да напише някаква простотия. Откачих направо. Поради тази причина трябва да се вземат мерки - със закон достъпа до фейсбук да бъде филтриран през всички отворени wifi мрежи в района на заведения за хранене, без значение кой ги оперира. Това ще е отново за доброто на човечеството.

В крайна сметка фейсбука ако се лиши от глупости като селфита, тагвания, ферми и "изпърдях се в асансьора, 10 души харесаха това", ще излезе нещо полезно от него. Да очакваш от потребителите му да го направят няма да стане, затова е крайно време правителствата по света да се заемат с тези вредни явления. Включително принуждавайки този нахилен чукундур Цукърбърг да направи каквото трябва по въпроса.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: programings в Sep 11, 2014, 02:00
Проблемът не е толкова във Фейсбук (въпреки, че примерно Туитър по презумция е много по-интелигентна социална мрежа), колкото в начина по който го използва българинът.

У нас 98 % от съдържанието на въпросната социална мрежа представлява уникален по рода си и забавен за четене клюкарник, съставен от:

1) Езотерика (ала Еленко Ангелов), споделяне на някакви оферти от сайтове за колективно пазаруване и псевдо-сладки снимки на плюшени мечета и рози.
2) Снимки "селфита" пред тоалетната на мола с цитат от Ана Каренина (или друго deep) на описанието.
3) Снимки на храна.

И сега пак ще влезем малко в конспирациите, но едва ли има някой, който е ползвал Фейсбук поне за няколко минути след регистрацията, и не е забелязал всяческият стремеж на системата на сайта да те накара с всевъзможни методи на социалното инженерство да въведеш лична информация, като например град, учебно заведение, месторабота и прочие. Просто нещата са изградени така, че в един момент без да осъзнаваш, ти ще дадеш тази информация, и тя ще стане публична.

Другото идиотско нещо, което винаги ми е било много смешно... та защо по дяволите Фейсбук има опция да споделиш с всички кога например си сложил очила, кога е била първата ти целувка и подобни, като има изградени специални "тагове" за тях?!?

Кой идиот би се възползвал от това?

Не мога да асимилирам този стремеж на индивида всичко за него да е публично в пространството. Това се превръща все повече някак си във физиологична нужда.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 11, 2014, 07:22
Доста от написаното в последните коментари не мога да го схвана. Дай първо да уточним, какво е селфи. Така по описание ми прилича на тези снимки срещу огледало с муцунка наричана кокоши задник, макара кокошките да нямат задник, дето бяха едно време толкова популярни в курварниците. Или е манията да щракаш с телефона си, къде каквото ти падне и веднага да го качваш?

Не разбрах също, какво е тагване, ама най-вероятно е за мое добро. Когато съм навън, особено с жени, често поръчването е повече от половин час и без този ритуал.

Думите на Гейта за ужасите на това място и аз ги потвърждавам. Но не съм съгласен, че се отчуждават хората. Напротив, нали се наричат социална мрежа? Хората влизат вътре, за да си задълбочават контактите. Познавам и достатъчно представителен брой хора, които влизат вътре да си търсят и намират ебане, с различна възраст и различно семейно положение. В никакъв случай не може да се каже, че отчуждава хората.

Програмингс, тези трите неща, които си изредил, не ми приличат на неща, които биха заинтересували някой на повече от 16 години. Не схванах това за Ана Каренина, ама то сигурно защото не съм дълбок.

Ако ще споделям някаква информация, по-добре да е публична, за да могат да стигнат до нея нормални хора, а не само рекламни агенции. Например по-добре е да се знае, къде съм учил, може да се изкопае от някъде бивш съученик, отколкото това да е само коефициент в нечия база от данни за профилиране.

За последното дори имам реален случай. С една бивша колежка се оказа, че сме учили в един и същи техникум. Като разбра това, един ден си отвори фейса и близо час ми показваше бивши съученици и учители, с по някоя и друга дума, кой какво му се е случило или направил. Сякаш изкопа тези хора от преди хилядолетия. А те вярно са част от друго хилядолетие, но и връзката ми с онова време я чувствам като отдавна минала и почти забравена епоха. Почти успя да ми стане приятно. А бившата колежка в този миг, беше много горда, че е изнамерила тези хора и показваше трофеите си.

Това за първа целувка ми се струва тъпо. Поне в моето поколение, това не водеше задължително до ебане и връзка. Сиреч целувките нямаха стойност. Дотолкова е така, че аз от половин час се напъвам и не успявам да си спомня своята. Дори не мога да си спомня приблизително, на каква възраст съм бил. Значи е било събитие без значение. Сега се подсещам, че не много отдавна се сетих, кога за първи път съм правил секс. И това бях забравил почти напълно. Не знам, как успях да се сетя. Слагането на очила предполагам има някакъв смисъл в рудодобива на данни.

И последно за стремежа. Та нима ние тук не правим същото? Редовните членове знаем почти всичко един за друг. Например Гейт дълги години казваше, че е работи в мобилен оператор, но не казваше кой. Е тази пролет и това каза. Тогава дори се ядосах, защото бях заложил на един по-голям оператор, пък не бях познал. Не понасям да правя грешки, дори те да са без последствия. Имаше един backinblack, който си беше казал и майчиното мляко. Знаехме му доходите, спестяванията и разходите по пера в конкретни цифри. А например в обществото не е прието да се говори за пари (особено доходи) конкретно.

Но предполагам, че т.нар. социални мрежи те подтикват много повече към споделяне. И все пак не ги смятам за виновник. Виновник може да бъде самият Интернет като канал за общуване. А защо се случва в такива мащаби, имам лична теория. Според мен, ние бяхме прекалено много натискани от комунизма и предишните епохи. Всичко беше тайна, казваше се под сурдинка на избрани хора, дори се пазаруваше по вторият начин. Сега българинът видя свобода и иска да скъса с тези позорни практики. Изглежда ми съвсем читава психологическа реакция от затвореност да се премине на пълна разкрепостеност. Да няма вече тайни, всичко да е публично.

Ако се загледаме, у нас това изобщо не е само в spybook, дори не е само Интернет. Знаем всевъзможни подробности за всякакви неща. Зимата например останах със зинала уста, като най-официално по новините ни съобщиха, на коя дата точно в месеца министъра на земеделието си получава рушветите от едно от подчинените му ведомства. Днес наистина не съществуват никакви тайни.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 11, 2014, 12:52
Тегля една на всичко, което касае начина, по който се ползва фейсбук. Няма значение. Хората са решили, какво да качват и го качват. Самия фейсбук е гнусна платформа. Начина по който се правят нещата. Може ли вече да се трие профил? Можеш ли да триеш, нежелани елементи от публикациите си? Можеш ли да си сигурен, че когато напишеш нещо, както аз пиша тук сега и се откажеш да го публикуваш, то не се записва все пак на сървърите им? Защото точно това се случва. Този начин на събиране и трупане на информация, без оглед на някакви наченки на почтеност ме отвращава.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 11, 2014, 12:59
Относно бавното поръчване в заведенията, прочете http://themetapicture.com/people-kept-complaining-this-restaurant-sucked-look-what-they-found-out/ ($2), ако ви се занимава.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 11, 2014, 17:39
Стига да пристигне бързо бирата и да си я изпия студена, не ме е грижа за манджата  ::)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 11, 2014, 17:43
4ка, блестяща идея, политам към хладилника, как не се сетих по-рано. Добре, че сутринта се сетих да мушна едно шише.  [_]3

п.п. 21 двоичен, това твоето много апокалиптично бре. Донякъде успокоява, че времето се вдига едва почти наполовина. Иначе като четеш и сякаш си там цяла вечност.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: programings в Sep 12, 2014, 00:20
Между другото, без социалните мрежи нямаше да съществуват сайтове като Pink Meth ($2) в Deep Web-а, където не особено приличните снимки на стотици доверчиви (а и от "хакнати" акаунти) девойки от цял свят изтичат...

Сетих се и за ей това забавно видео с лоши хакери накрая, което поне малко те кара да се замислиш за privacy-то ти в разните Фейсбуци и прочие:

http://youtube.com/watch?v=F7pYHN9iC9I


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 12, 2014, 01:28
Pink meth е много забавно име за сайт :)

Да се върнем на полит-троловете и astroturfing кампаниите, интересно ми е какво може да се направи по въпроса с тия неща иначе. Ако живеехме в Естония където личната карта съвместява PKI функции и всеки втори има четец, може би щеше да има смисъл коментарите да се разделят на "анонимни" и "неанонимни" и неанонимните да бяха визуализирани по дефолт. Макар че дори така в България щяха да му намерят цаката понеже си имаме тролове от високо ниво, за които работят няколко хиляди миньори, енергетици и магазинерки най-малкото.

По едно време ми беше станало интересно щото бяха нашумяли историите за путинските тролове, та се разрових в новините на cnn.com, които касаеха Русия. Верно е пълно с руски тролове. Много е интересно понеже пишат на доста развален английски, на който му личат славянските лингвистични конструкции, но пък за сметка на това повечето бяха постнати от никове - някакви англосаксонски имена и фамилии. Чудно ми е дали са истински хора или някой там в Русия е решил и той да разработи великата идея за автоматизирано тролене.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 12, 2014, 12:47
Гадове мръсни!!!! Предизборни агитации като реклама в тубата. Аз музика ли искам да слушам или да ми промиват мозъка! БСП!


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 12, 2014, 14:03
Видях го този Пинк. Че това си е живо порно. Вярно ли има толкова тъпи да качват подобни снимки във фейса? Мислех го за културно място.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 12, 2014, 15:02
Видях го този Пинк. Че това си е живо порно. Вярно ли има толкова тъпи да качват подобни снимки във фейса? Мислех го за културно място.

Доколкото разбирам, това са откраднати снимки от разни персонални cloud акаунти, където телефоните качват снимките.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: programings в Sep 12, 2014, 22:06
Видях го този Пинк. Че това си е живо порно. Вярно ли има толкова тъпи да качват подобни снимки във фейса? Мислех го за културно място.

Доколкото разбирам, това са откраднати снимки от разни персонални cloud акаунти, където телефоните качват снимките.

О, не само, най-различни са източниците. Много често именно социални мрежи.
Отвори страницата на някоя девойка, и има скрийншот на профила и / мястото от където са вземати фотосите.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 13, 2014, 03:03
Ааааааа мама им да еба противна рекламна кампания, вече съм ЗА шистов газ и ПРОТИВ южен поток, деба олигофрените, съсипват ми слушането на музика в youtube. Заклевам се следващия таргет за тролене ще са тези малоумни червенюги, и на тях им набрах доволно само за ден.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: remotexx в Sep 13, 2014, 04:40
http://www.webcafe.bg/id_1277824170_Rusiya_-_edna_laja_povtorena_sto_pati


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: stealth01 в Sep 13, 2014, 09:47
добре де, как я гледате тая реклама в youtube?
firefox+adblock edge не върши ли работа? или аз пускам само клипчета без реклама :D

а за розовия сайт - имаше един виц - ако ти е бавен интеренета, значи в другата стая или синът ти сваля порно, или дъщеря ти качва :D та така...


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 13, 2014, 11:53
Това е някакво безумие! Имам поща в mail.bg и ми писна да слагам фиртри за всеки домейн и изпращач. Какви ли не глупости идват. Последното обаче е забавно
Ето го тук:

СЛУЖБАТА НА ДИРЕКТОРА НА ОПЕРАЦИЯТА
МЕЖДУНАРОДНИ КРЕДИТНИ УРЕЖДАНЕ,
В ХОТЕЛА ПЛАЩАНЕ ОТДЕЛ
ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА НИГЕРИЯ.
15 ZARIA УЛИЦА GARKI, АБУДЖА
НИГЕРИЯ
Имейл: cbnoffice.gov.ng@gmail.com
Телефон: (+234) 705-853-2043
МНОГО СПЕШНО ВНИМАНИЕ!!!
Това е да официално да ви информирам, че ние Международната кредитна уреждане на централната банка на Нигерия е проверил вашата поръчка/наследяване файл и аз, г-н GODWIN EMEFIELE от силата на офиса ми, тъй като нов управител на централната банка на Нигерия Хейвън от г-жа SARAH ALADE (който е бил действащ управител на Apex банка) желае да направи моите искрени и безусловно извинение към вас поради неспособността на последните управителите на Централната банка на Нигерия да одобри вашия просрочени фонд. I са открили причината защо не сте получили плащането си част на десет милиона обединени състояние долара ($10000000) и са се преместили незабавно да ги ратифицира. Един от тях е защото бившия управител на централната банка на Нигерия, (MALLAM LAMIDO SANUSI) лично отказва да изчистите файла за вашето плащане.
Това е инструкция, получени от президент д-р GOODLUCK JONATHAN (GCFR), Федерална република на Нигерия след САЩ / АФРИКАНСКИ лидерство среща, която се проведе във Вашингтон от периода 4-6 август 2014. Г-н BARACK OBAMA след срещата беше изразен областите, които Съединените членка на Америка ще партньор с Африка да включва:
Четиринадесет милиарда щатски долара ($14 милиарда) частни инвестиции
Селски Електрификация
Земеделие/търговско партньорство
Поръчка/наследяване уреждане
Индустриална революция
Д-р GOODLUCK JONATHAN (GCFR) след пристигането си от Съединените членка на Америка, незабавно свиква за извънредно заседание, с високопоставени служители в правителството на Нигерия, включително вицепрезидент MALLAM NAMADI SAMBO, министърът на финансите и координиране министър на икономиката г-жа MRS NGOZI OKONJO и мен, гуверньор на централната банка на Нигерия г-н GODWIN EMEFIELE. Тя е в това важното среща този решението за освобождаване на всички неизпълнени фонд отказано/отменено от миналото управител на централната банка беше постигнато, и заповед е била дадена от президента към тази връзка, тъй като тогава всички ръце е бил на палубата, за да събере цялата необходима информация и да подготвят необходимите документи и файлове за вашия фонд. Щастлив съм да ви, че сме станали всичко готов, Ето защо съм контакт с вас. Този процес ще по никакъв начин не включва неправомерно действие или пране на пари защото на централната банка на Нигерия работи за годишно плащане и също така се опитва да разреши на неизплатените плащане на Наследяване фонд, което е било забавено от официално управител, Ето защо поръчката е дадено.
Финансовите интелигентни единица (ЗФР) и Международния валутен фонд (МВФ) са информирали Интерпол и ФБР във връзка с националната сигурност така сте абсолютно нищо да се страхуват от. Поради предишни измама и измами акт от imposters в нашата страна ние сте нанесли че тази карта е изпратено до вашия личен адрес, този картов център ще ви изпрати Банкомат карта, която ще използвате за да изтегли парите си във всеки БАНКОМАТ във всяка част на света, но максимумът е двадесет хиляди долара (САЩ $20,000.00) на ден
Но най-Шокиращите част от целия процес е че няколко часа след като е дадена заповед да освободи си десет милиона обединени състояние долара ($10000000) фонд, Г-н NEVENA STANKO от Лос Анджелис, Калифорния контакт моята банка иска за освобождаването на средствата си в негово име като си напред-на-род/бенефициента оттук са обявен за мъртъв. И по-долу са подробности, той предостави, призовавайки моята банка, за да изпратите Банкомат карта към него, непосредствено преди това е твърде късно:
Име: Г-н NEVENA STANKO
Адрес: BELGRAD 14 4001 PLOVDIV BULGARIA
Моля ако не сте мъртви като този човек лъжливо каза и желае да получи вашия фонд, по този начин, моля да ни уведомите, дори ако имате друго означава, че искате да получавате си фонд, аз ще съвети че се свържете със заместник-управител, надзор на финансовия сектор / плащане с карта център директор д-р Dr. Kingsley Moghalu с тази информация.
Име за контакт: Dr. Kingsley Moghalu
Имейл адрес::: cbnoffice.gov.ng@gmail.com
телефон / факс: + 234-705-853-2043
И също да изпрати следната информация:
1. вашето пълно име
2. телефон и факс номер
3. адреси са били искате да изпратите Банкомат карта
4. вашата възраст и вашата настояща професия.
5. приложете копие от вашата идентификация
ЦЕНТЪР за плащане на Банкомат карта е възложено да издаването на ($6,000,000.00) като част плащане за тази фискална година плащане 2014/2015 година. Също така за ваша информация, трябва да спре всяко по-нататъшно комуникация с други лица или служебни помещения да се избегне спънки в получаване на плащането. Устно обсъждане обадете се и ми имейл обратно веднага след като получите това важно съобщение за по-нататъшно посока и също ми актуализира всяко развитие от гореспоменатите офис.
Поздрави,
МЕЖДУНАРОДЕН ВАЛУТЕН ФОНД ПРАТЕНИК
ЦЕНТРАЛНАТА БАНКА НА НИГЕРИЯ
*********************************************************************************************************************
ОТГОВОРНОСТИ: Това електронно съобщение заедно с прикачените файлове е поверителна. Ако не сте получател, не копирате, разкриват или използвате съдържанието по никакъв начин. Моля също така да ни уведомите чрез имейл че са получили съобщението и след това моля унищожи. Централната банка на Нигерия (CBN) не е отговорен за всички промени, направени в това съобщение и / или всички прикачени файлове след изпращане от централната банка на Нигерия (CBN). Ние използват антивирусен софтуер, но изключва всякаква отговорност за вируси или нещо подобно в този имейл или прикачен файл.
***************************************************************************************************************************
Моля, не отговаряйте на този имейл. Обърнете се към финансовия сектор / Официален център на плащане карта: cbnoffice.gov.ng@gmail.com или се обадете на + 234-705-853-2043. Нарушаване на поверителността на вашата поща може да доведе до анулиране на вашия фонд
.




Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 13, 2014, 13:22
добре де, как я гледате тая реклама в youtube?
firefox+adblock edge не върши ли работа? или аз пускам само клипчета без реклама :D

а за розовия сайт - имаше един виц - ако ти е бавен интеренета, значи в другата стая или синът ти сваля порно, или дъщеря ти качва :D та така...

О ама adblock върши ли работа за тия реклами? Че те и по принцип ме дразнят тези на olx или глупендерите дето искат да ми продават акции. Тази на БСП обаче е направена с идеята да дразни по всеки възможен начин - издули са й звука, сложили са някакъв циганин с доста досаден глас, абе не знам защо ми напомня на тия от цирковете с мегафоните по колите. И понеже знаят че ще разкараш рекламата още след първите 2-3 секунди, няма нежни въведения, оооо нееее, направо идва тоя и почва да крещи ей така от нищото "НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ ДА НА ЮЖЕН ПОТОК". Ти представяш ли си какво става когато си си пуснал някой плейлист на тонколонките и тоя идиот изведнъж се разкрещи, аз вдигнах кръвно направо.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 13, 2014, 18:51
И аз избеснях и писах на БТВ. Една госпожа или госпожица с фамилия Ризова, ми поиска телефона. Върнах мейла с номера ми и ще видим, за какво го иска.  :D
Ама като се сета за наглостта им и още се дразня.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: Acho в Sep 13, 2014, 19:11
Цветанка-та ?


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: zxz в Sep 13, 2014, 21:14
Бас, че малко хора са получавали такъв готин спам :D


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 13, 2014, 22:23
Цветанка-та ?
Не, малкото име беше друго.
Аз като се мотивирам да правя нещо и изобщо не подбирам. Да мрат в кофите тези от БСП! Бива ентусиазъм, ама тяхното е прекалено. Кампания в интернет не се прави така. Смешници!


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 14, 2014, 00:14
Всъщност, кампания се прави точно така, това е като с останалите реклами - може да е супер противна или малоумна, но важното е да я запомниш. Та аз примерно поне запомням малоумни реклами като тези с пещерското узо дето гърците го измислили или пък откровени глупости като онова с мастиката, дините и циците, даже не знам на какво точно беше, но съм сигурен че ако го видя някъде първата асоциация ще ми е с рекламата.

Съвсем друг е въпроса че аз мразя анасон и няма да си купя нито узо, нито мастика. Поради същата причина, няма да гласувам и за БСП - защото могат да си заврат и драмите с шистовия газ и с южния поток отзад. Има 1000 по-важни проблеми, тия тръгнали да ми демонстрират колко добре могат да смучат маркуча на Путин. И то по доста досаден начин. Което обаче сигурен съм други хора ще оценят. И само заради това, ще гласуват за БСП.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 14, 2014, 06:30
4096 прецака се. Сега след като публикува поверителната кореспонденция, анулираха фонда ти и няма да го получиш. Ама не се притеснявай, нямаше да намериш банкомат, който да ти дава по двадесет хиляди обединени членки долари на ден. Повечето ги зареждат с по-малка сума от тази.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 14, 2014, 14:06
Аз съм си прецакан по подразбиране. Понеже като не ми харесва нещо и не си мълча, не малко хора са засегнати и го отнасям, ако могат да ми направят нещо. А относно личните данни..... Ами един телефонен номер не е нещо, което не може да бъде открито и по друг начин. Все ми е тая.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 14, 2014, 14:41
А Ве и аз така, не мога да си трая много, много и все си патя. Проблема е, че има хора покрай мен, които също пострадват, а това вече е непоносимо. Днешните времена, не са такива, в които човек може да е принципен  >:( Какво да правиш, съдба?!


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 14, 2014, 19:42
Аз се  отказах от принципите си отдавна. Гледам, кое е правилно и кое не, по моя преценка и това е. Човек с принципи е животно, което не може да се промени и затова е застрашено от изчезване.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 14, 2014, 23:08
Що бе избуяват даже хората с принципи. Примерно ISIL е създаден от принципни хора, революционери. Сега че принципите може и да не се харесват много в нормалния свят, няма значение.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 15, 2014, 06:42
4к вероятно имаме различна дефиниция за принципност. За мен е принципен човек, който отстоява правотата си въпреки външни съображения и лицемер такъв, който си премълчава поради странични причини, но не е съгласен и въпреки това го прави.

Забележи, че никъде не коментирам прав ли в действителност човека в хипотетичният казус, а само вътрешната му убеденост. Аз себе си броя от лицемерите, защото обикновено си премълчавам, но не след дълго съдбата ме наказва, тъй че съм квит със съвестта си.

Зхз странно при подправен получател и изпращащ, как това нещо не е уловено от филтрите за spam. Но пък българска поща кажи и повече не обиждай. Както и да е. Този ще го хванат бързо. Като гледам е някакъв студент.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: 4096bits в Sep 15, 2014, 09:17
Като заговори за SPAM, как да филтрирам поща, която идва от мен самия? Много от пощата дето я трия, когато ме обземе ентусиазма, идва с изпращач същата поща - моята. Ясно ми е как стават тези работи, ама не ми е ясно, как да го спра това. Може ли да се използва информаця от хедърите и кое точно. Иначе във филтъра слагам домейна и повече не се занимавам, но не зная, доколко е гъвкаво това нещо и какво възприема.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 15, 2014, 19:43
като стана въпрос за тролове, вижте този какви неща може! http://offnews.bg/news/OFFTOPIC_18750/Жерар-Депардийо-се-похвали-че-може-да-изпие-14-бутилки-алкохол-за-ден_388493.html ($2)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: Acho в Sep 15, 2014, 19:52
Ем руснаците хептен го пропиха.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 15, 2014, 22:46
Е значи е намерил правилната си родина, какво го мислите него.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: edmon в Sep 16, 2014, 10:03
http://yotadevices.com/bg-en/ ($2)

да видим пияните руснаци кво ще кажат декември месец:)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 16, 2014, 10:37
Те дотогава вероятно вече ще са станали канадци....

http://business.financialpost.com/2014/08/06/blackberry-ltd-moscow-yota-devices-canada/?__lsa=6412-65bc


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 16, 2014, 10:38
Edmon аз не разбрах, какво им е особеното на тези устройства.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: edmon в Sep 16, 2014, 13:23
Edmon аз не разбрах, какво им е особеното на тези устройства.

Помислих, че тая тема е оная тема, за пияните руснаци, ама то пак гейтуей я бе пуснал , та
явно за тва съм го забил тука тва за тия телелфони.
Ся гледам гейта ми обЯснил, как ша се местят у Кенада....
Ама оня дето се споменава от Блекбери пак е с руско име Влад еди кой си... и той един пиян руснак :))


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 16, 2014, 14:52
Той и единия от шефовете на google е руснак, тъй де бивш руснак. Та нещата ги виждам така - като искаш да направиш нещо и си руснак, отиваш при гейовете-педофили-фашисти. Ако си гей-педофил-фашист и искаш да се наливаш, отиваш при руснаците. Хубавото е че света може да е малък, но все още място има за всички.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: User13 в Sep 17, 2014, 19:48
В този форум пишат част от "политическите платени тролове"!


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 17, 2014, 21:21
В този форум пишат част от "политическите платени тролове"!

Кое те накара да се издадеш? Гузна съвест? :)


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 17, 2014, 21:28
А не, Версия 13 е идеалист, той не би се продал.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: d0ni в Sep 17, 2014, 22:01
А, ясно! Аз пък не съм идеалист и се продавам на разни капиталисти, ама в ИТ бранша, не в тролския. Може ли да си направим една тема Русия VS Останалите и да си тролим там, без да сме офтопик и да ни я заключват?


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 17, 2014, 22:10
Ами задай въпроса на Нетър, той единствен наглежда форума последните години.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 18, 2014, 01:10
Значи ти плащат Сорос и евреите. Единствено на безхаберниците в кварталните кръчми не им плащат Сорос и евреите и поради тази причина революцията ще дойде именно оттам, стига само да вдигнат акциза пак.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: go_fire в Sep 18, 2014, 08:44
Аз това си го мислех дълги години, но така и не се случи. На скокове цигарките от 60 ст. стигнаха до 4,60 лв., като реално производствените разходи не са скочили особено. Да кажем най-оптимистично два пъти. Всичко друго е акциз и прагове на цените. Същото е и с алкохола. Същото с бензина. Хайде нас кожените палта не ни бъркат, как им вървят цените.

И нищо не се случи. Няма и да се случи. Този народ не може да го накараш дори да спре да пазарува от „Лафка“, камо ли нещо по-сериозно. И като е така, само ще става по-зле. На мизерниците като им се разминава, ще са все по-нагли. После ще се молим Турция да ни превземе, че да ни отърве. Робството ще ни се вижда като сън.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: gat3way в Sep 19, 2014, 23:59
АБЕЕЕЕЕЕ!!!!

Не знам какво е станало, но БСП са коригирали малоумната реклама. Вече няма кряскане НЕ НА ШИСТОВИЯ ГАЗ ДА НА ЮЖЕН ПОТОК с яко усилен звук. Циганина пак е там, но доста по-тих. youtube стана малко по-използваем, много се радвам и който и да е виновен за това има бира от мен.


Титла: Re: Политическите платени тролове
Публикувано от: dsarmov в Sep 23, 2014, 10:42
Експеримента ти е забавен, но може би е неправилно насочен. Въпроса е в това, че и двата сайта, с които си се пробвал имат сравнително малко влияние. Троловете се напъват повечко в по-четените сайтове. Прочети наприме това
http://e-vestnik.bg/19146  ($2)
макар че е малко старо. По принцип сайтове като дневник и дарик се коментира много но се четат от ограничен кръг хора. Докато сайтове като dir.bg и някои други, от които те препраща някоя поща например са наобратно. Коментира се не толкова активно но се четат от голям брой хора. Мисля, че троловете имат най-голямо КПД точно там.