Покажи Публикации - pau4o
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Partition Problem -: Oct 14, 2002, 03:31
Ами пробвай да си разделиш диска с fips дано да помогне  '<img'> Друго което се сещам е cfdisk
Но ми се струва, че има нещо некоректно в разделянето на дяловете. Пишеш, че харда е 40 и имаш 2 дяла 31 + 8 != 40Gb. Нещо ми се губи в сметката 1Gb. Дано аз да бъркам нещо.
2  Нетехнически теми / Коментар / Безплатен ли е Линукс? -: Oct 06, 2002, 15:15
Нямаше да се намесвам и аз, но някак си се дразня като се обяснява, че не било толкова лошо даден браузър да не спазва стандартите. Лошо е!!! Трябва да се спазват стандартите. В противен случай не ми се мисли какво ще стане.
Що се отнася до http://www.pcclub-bg.com не открих никакви проблеми при рендавнето му от Опера (6.05 реализация 1140). Освен ако броиш за проблем това, че в часта за новините (най-отдолу, след новината за "Heroes Of Might And Magic IV: The Gathering Storm") се появява едно празно бяло поле. Същото това празно бяло поле в IE 5.0 е запълнено със същата новина ("Heroes Of Might And Magic IV: The Gathering Storm"), но за сметка на запълването не се вижда следният блок с препратки
Примерен код

[ Коментирайте новината | Напечатайте новината | Още новини... ]

Ако си открил нещо друго дето да се различава, пиши да го погледна. Не ми се вярва да е от Операта (всъщност, ако е от нея то е защото тя не съдържа програмен код който да оправя грешките при изработване на сайтове). И моля пишете на български не е толкова трудно.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / MODEM -: Sep 21, 2002, 02:02
Не е точно грешка  '<img'> просто RPM проверява зависимостите при инсталиране на даден пакет. Това може и да се заобиколи, но не ти го препоръчвам. За да си решиш проблема е достатъчно да инсталираш този пакет за който ти се казва:
Цитат
error:failed dependencies
     pciutilities is needed by hcfpcimodem-0.98..............1mdk

 т.е. pciutilities в случая (най-вероятно го има в дисковете на дистрибуцията. Ако не, Интернет е необятен). И понеже си попрочел хелпа, просто го прегледай пак, за да видиш командите за проверка от кои пакети зависи друг пакет. За да си ги знаеш за следващият път.

И накрая една лична молба - моля те, махни това Прозоречно лого (аватар) което си си избрал  '<img'>  '<img'>  '<img'>
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Да го инсталирам ли или не -: Sep 18, 2002, 04:21
ха, ха, хааааа  '<img'>  '<img'>  '<img'>
Свърши му мястото, а?
Не се обиждай IceGod не се смея на теб. Това което ти се е случило, е просто една от разликите между света на Уиндоус и на Линукс (за които питаше предният път). Най-вероятно се е получило така след като си избрал инсталационната процедура която е препоръчителна или по подразбиране. При това без избор на пакети (това не го прави! Пробвал съм няколко пъти, много е бавно и изморително  '<img'> ). Понеже Линукс е свободна операционна система, за него има написан или адаптиран много приложен софтуер т.е. съществува голямо разнообразие. Това отначало е малко стряскащо (както обичам да казвам - нищо чудно при една пълна инсталация да се сдобиеш и с програма за управление на спътник в наземна орбита  '<img'>  '<img'>  ':p' ), но в последствие става незаменимо. Доколкото си спомням, с подразбираща инсталация от 1 CD Mandrake (не помня версията) спокойно си надминава 1,5 Gb. Предполагам, че от тук ти идва и проблемът. За да отстраниш проблема когато стигнеш до тази стъпка избери по-малко пакети. Ако си ползваш компютъра само за "сърфиране" в Интернет, получаване и изпращане на поща, "чатене", работа с офис приложения, гледане на филми, просвирване на музика и игрички, спокойно можеш да направиш следното:
- Server -  не включваш нищо от тук;
- Gpaphical Enviroment - избери си Gnome или KDE и сложи само едната графична среда (ако си с по-слаб компютър си сложи като добавка към избраното и Other Graphical Desktops);
- Workstation - от тук по твой избор  '<img'>
Ами това е. Ако не е бил такъв проблема, то моля те опиши го по-подробно.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Sep 15, 2002, 02:08
Като каза това
Цитат (koldo @ Сеп. 12 2002,21:10)
за моя голяма изненада нещото почти проработи. Казвам почти, защото при теста се появи "картина", но после при startx мишката се появи на един черен екран

та се сетих и аз да споделя нещо. Винаги когато съм настройвал Х и съм давал тест на настройките, теста е минавал успешно, но от там насетне или инсталацията спира или екрана се замазва (става шарена черга) до края на инсталацията и трябва да гадая какво ще стане ако натисна <Enter>. Та, моя съвет е - Не правете тест на настройките на Х
 '<img'>  '<img'>  '<img'>
Ако сте ги направили както трябва - добре, ако ли не - то проблема винаги може да се оправи от конзола.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Да го инсталирам ли или не -: Sep 15, 2002, 01:28
Пропуснах да напиша най-важното ИНСТАЛИРАЙ!!!!

 '<img'>  '<img'>  '<img'>
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Да го инсталирам ли или не -: Sep 15, 2002, 01:25
1. Вярно, по-сигурен е.
2. Всъщност и ти, и родителите ти ползвате определени приложения, така че смяната на операционната система няма да ти се отрази много (освен ако не си любител на ровичканията по самата система). Не само че има графичен режим, но той е и преведен на български. Тук можеш да видиш как изглежда графичната му среда, а и доста от познтите ти неща под Линукс. Разлики има доста и то предимно философски (мое мнение). В Линукс всичко (от разглеждането на файл, до пускането на програми и спиране на компютъра) се определя от права за ползване. Попрочети това онова за Линукс от тук. В Линукс вируси няма или са голяма рядкост. И най-важното (според мен), при Линукс потребителя има голямо право на избор.
3. Линукс може да работи и на много слаби машини (дори 386), но е по-трудно да се конфигурира. Аз ползавм Линукс на компютър 486DX5 с 8Mb RAM памет.
4. Предполагам, че под "версия" си имал предвид дистрибуция  '<img'> Тук нещата са доста лични, всеки ще ти препоръча различна дистрибуция  '<img'> В крайна сметка, която и да ползваш, тя може да бъде настроена според нуждите ти. Понеже казваш, че си със слаб компютър това ще е решаващо при избора на дистрибуция - да отговаря на хардуера ти и да може да ползва удобен за теб графичен интерфейс.
5. Разбира се че е възможно, даже като за начало е препоръчително. Поне докато свикнеш, после сам ще решиш дали ти е нужен все още Уиндоус.

Що се отнася до помощ, ще трябва поне да напишеш от кой град си и спецификациите на копютъра си, та да може да получиш реална помощ. Защото на толкова много въпроси ще е трудно да ти се отговори с писане по форуми. А и би било добре да намериш някой да ти инсталира и конфигурира Линукс-а.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Aug 31, 2002, 20:24
Радвам се, че съм помогнал  '<img'>
Но преди да съм навредил, да кажа. Ако правиш настройки с друг монитор и направиш настройки за него да не се опиташ после да подкараш монитора на ЛапТоп-а с тези настройки  '<img'> В конфигурационния файл може да се настроят няколко секции за монитор. Но трябва да се укаже с кой монитор да се пуска Х-а. Е тук вече си ти на ход да попрочетеш малко хелп.  ':p'
Що се отнася до ProSoft, незнам - щом са казали, че става сигурно става. А и би трябвало да е така. От тях би трябвало да ти е нужно само да си вземеш хардуерните спецификации. Обикновенно като имаш тези спецификации е лесно да си инсталираш и настроиш всичко.  '<img'>
И за друг път давай повечко информация за да получиш по подробна помощ. Някой даже би могъл да ти прати готов конфигурационен файл (е не разчитай много на това)  '<img'>
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / linux install na laptop na prosoft -: Aug 29, 2002, 04:00
Няма да мога да ти помогна много, но аз бих опитал да закача към лаптопа обикновен монитор за да направя настройките. Що се отнася до параметрите на монитора, най-добре ще е да потърсиш в Интернет информация за да получиш най-доброто от този монитор. Още по-добре ще е да идеш в ProSoft и да поискаш спецификациите за целия хардуеър. Така ще си спестиш доста проблеми.
Успех!
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / start na x.. v consolen rejim -: Aug 03, 2002, 13:01
Би било хубаво ако дадеш малко по-подробна информация за да получиш отговор.
По принцип кой мениджър ще се пуска при стартирането на Х може да се укаже чрез един файл намиращ се в твоята лична директория:
/home/login name/.xinitrc
или
/home/login name/.xsession
На последния ред в този файл се указва кой мениджър да се стартира при задаване на командата startx
Това е което се сещам да ти кажа.
Успех!
11  Програмиране / Общ форум / Компютърен портал на български -: Aug 01, 2002, 08:34
Цитат (StefM @ Юли 28 2002,16:47)
Предлагам на вашето внимание един наистина добър сайт-www.comexgroup.com

Да го беше дал като препратка поне  '<img'>
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / По въпроса за български Windows Manager -: Jul 27, 2002, 21:02
Значи да почна подред  '<img'>
Първо за разчитането pau4o=райчо
Второ - за разработката на проект от такъв ранг:
- умението за мислене ще е от полза, НО ще трябва да се програмира, тества, и оптимизира. А за такива неща трябва да се знае как се пише, чете и оптимизира код. Както и да се познават разните му там библиотеки.
- знания и опит на теб може и да не ти липсват, НО аз въобще на съм запознат със структурата и начина на работа на Х системата и не виждам как мога да помогна за един такъв проект, освен с някакви преводи или нещо несвързано с програмирането.
Трето - за започването на някаква дейност. Тук важи основния принцип при разработването на проекти с отворен код - който има идея за започването на проект, прави първите стъпки и поканва другите да се присъединят към него (ако имат желание  '<img'> ). Не трябва да се чака някой друг да започне нещата, а трябва да се действа.
За отговорите на въпроси свързани с настройките на това или онова. Тук (според мен) проблема не е в липсата на Made in BG "Прозоречен мениджър", а в други неща. Примерно: липсата на стандартизирани преводи на интерфейсите, липсата на преведени помощни файлове, а и самото неразбиране на концепция различна от тази залегнала в основата на OS Windows
Що се отнася до появяването на "Прозоречен мениджър" който да е изцяло на БГ искренно се съмнявам, че ще съжалявам ако не съм взел участие в разработката му. По-скоро бих се радвал да видя нещо такова  '<img'>
И на последно място, но не по важност - не се притеснявай, не си последния мохикан  '<img'>  '<img'>
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Mozilla i CPU use -: Jul 18, 2002, 00:51
Цитат (IvanVV @ Юли 17 2002,04:23)
Abe pichove niama kakvo da si govorim open sorce systemite sa oshte daleche ot perfectnia X ili brouser prosto v momenta niama nito edin browser deto da stupi na malkia prust na IE 6.0

Здравейте, нямах намерение да се включвам в обсъждането, но просто не ми се слуша вече че IE x.xx е по или най-добрият браузър. Аз лично ползвам Opera па макар и да не е с отворен код. При условие че ми се налага да работя на Windows-ки машини мисля, че не мога да си избера по-добър браузър от Opera-та. И за да не съм голословен моля поразгледайте тези сравнения. Що се отнася до Mozila, честно казано не съм пробвал 1.0 под Windows, но когато си бях инсталирал (не помня коя версия) ми забиваше редовно при опит за предпечатен преглед  '<img'> Дано сега да не е така  '<img'>
поздрави
КаМеН
14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Counter Strike Server -: Jul 05, 2002, 14:03
Npredpolagam, 4e problema e v ra3li4nite versii na samata igra. V to3i sly4aj obiknovenno se i3karva suobshtenie 3a ra3lika v protokolite.
Nadqvam se tova da e problema  '<img'>
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / minimalni iziskvania za hardware -: Jun 08, 2002, 04:21
Аз ползвам ZipSlack на 486DX5 с 8Mb RAM и видео S3Trio даже и Х съм си пуснал ама само за реклама  '<img'>
Страници: [1] 2 3