Покажи теми - kumalisa
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Slackware - проблем с Wifi след инсталацията и инсталиране на GRUB -: Apr 02, 2019, 10:38
Инсталирах си Slackware 14.2. По време на инсталацията не съм създавал LILO. Не се появи запитване за създаване на GRUB. На лаптопа си имам инсталирани Windows 10 64 bit и Xubuntu 19.04. След инсталацията на Slackware създадох GRUB след стартиране на Xubuntu и от тук влизам в Slackware. До тук добре. Но:
1. При стартирането от GRUB на Xubuntu всичко става много бавно. Спира на някакви си 1мин и 30 сек, започва да търси, по всяка вероятност дяловете и трябва да чакам, което не е било до момента, а е след инсталирането на Slackware.
2.След стартирането на Slackware, на горната лента се появяда иконката на интернета и толкова. При опит за редактиране на връзката с интернет се появяват необходимите подменюта, но те не са активни. Не може нищо да се пише по тях, за да си конфигурирам интернета - за жалост. Явно нещо съм объркал при инсталацията. Мога да преинсталирам Slackware, но не зная къде съм допуснал грешка. По време на инсталацията, в менюто за Интернет, системата ме питаше за имена, но аз оставих това празно, защото не зная какви имена да изпиша.
При инсталирането на Slackware избрах за шел XFCE, ако това има значение.
Ако ме посъветвате в тази ситуация да преинсталирам Xubuntu, за да оправя проблем №1, ще го направя.
Моля за помощ, как да оправя тези два проблема.
Искам да допълня, че когато при инсталирането на Slackware инсталирам LILO, след стартирането на LILO е отразено само Slackware. Дори Windows го няма.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Мобилен интернет - Slackware 14.1 x86_64 -: Feb 24, 2016, 12:02
OS е slackware 14.1 x86_64. Мъча се да подкарам мобилен интернет използвайки USB модем на флашка, но не става. При 32 битовата дистрибуция всичко е наред. При 64 битовата, при опита за инсталиране на програмата за USB модема, програмата търси libstdc++.so.6 но този файл го няма в slackware. В хранилищата на slackware не мога да намеря нищо подобно. При опита за компилиране от .rpm и .deb не се получава нищо. Модема, който ползвам е Huawei E3531s-2. Интернет доставчика е Vivacom.
Ето и информацията за инсталирането:

bash-4.2# ./install_linux
Note: If failed to connect xserver,please try running "Linux\Install" again.
Begin verify CD...
Verify CD succeed!
Begin copy install file...
Copy install file succeed!
It has installed a dashboard.
Begin verify the versin of dashboard...
Current version : 23.015.02.00.738;Target version : 23.015.02.01.738;Eqal version :
/tmp/MobilePartner_AutoRun/Linux/DataCard_Verify: error while loading shared libraries: libstdc++.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory
Press any key to exit.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Slackware 14.1 86_64 - Няма звук -: Feb 17, 2016, 15:14
Сега се запознавам със Slackware. Ползвам графична среда KDE. След инсталацията, когато вляза като RUT имам звук, но когато вляза като обикновен потребител звукът го няма. Става въпрос за дънна аудио карта - Intel. Възможно е Alsa да е приобщена към групата на RUT и поради това да не работи, когато съм като обикновен потребител. Работата е там, че не успях да проверя дали е така. Моля за помощ.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Slackware 14.1 64 bit - WIFI и mobilen internet? -: Feb 13, 2016, 09:28
Най-после реших да се запозная със slackware. Проблема е, че трябва доста да се чете и то от интернет. Не е никак удобно постоянно да преминавам на друга os инсталирана на лаптопа ми, да чета и отново да се връщам на  slackware. Не мога да настроя интернета си. Кажете какви данни са ви нужни и ми помогнете. Помогнете ми и за българизацията. Ползвам KDE. Интересуват ме настройките за WIFI. Също така използвам и мобилен интернет от Виваком чрез модем на флашка - Huawei E3531s-2.
Страници: [1]