Покажи Публикации - Marto
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 5 6 [7]
91  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Koko -: Mar 26, 2002, 11:55
Стартирането на X Window System е първото нещо което бих направил аз след инсталация на Linux. (И аз ползвам Slackware). Ще ти кажа как процедирам аз. Влизам в системата като root (в самото начало още, няма с какъв друг да влезеш и да искаш), стартирам "xf86config" от там следват много прости настпойки, които със сигурност и сам ще оправиш. Препоръчвам ти само ако не знаеш много за монитора ти или дори и да е много хубав и да си мислиш, че може много, да не му задаваш най-добрите честоти на работа още в самото начало.
 След като приключиш с това, без проблеми ако всичко е правилно трябва да можеш да стартираш X, но без 3D support!
  От тук нататък препоръчвам да прочетеш повече за това, как да си прекомпилираш ядрото или дори и да не го направиш сега не е много фатално, но знай, че това трябва да е първото нещо с което трябва да се захванеш! Ако го направиш преди да инсталираш драйверите от nVidia е по - добре, ако не после ще го направиш.
 За да инсталираш драйверите за видеото не се иска много философия, просто разархивирваш драйверите които си изтеглил и то триабва задължително да изтеглиш source-ът (.tar.gz or .tar.bz2). Файловете .tar.gz се разархивирват най добре като напишеш tar zxvf името.tar.gz -C директория на е която да се разархивират, a тази с разширение .tar.bz2 с tar yxvf .....
 От сайта на nVidia трябва да изтеглиш два файла NVIDIA_kernel... и NVIDIA_GLX... След като си ги разархивирал вече, влизаш в двете директории и изпълняваш make install това всичко става под root !
  Следващата стъпка е да редактираш файла /etc/X11/XF86Config това e файла, който програмата xf86config създаде в самото начало с твоя помощ. Сега там ще търсиш Section "Device" в нея трябва да има:
Driver      "nvidia"
Зависи в началото какво си избрал сега може там да е:
Driver      "nv"
Ти трябва да го направиш:
Driver      "nvidia"
Остава още нещо в Section "Module" има:
# This loads the GLX module
#   Load       "glx"
Махни коментара(#) пред Load       "glx", за да го включиш. Запази този файл и бъди сигурен, че вече почти всичко е готово, само трябва да направиш този драйвер да се зарежда в началото, тъйкато той се е инсталирал в системата ти като модул. В момента ти препоръчвам да си създадеш нов потребител, а именно този, с който ще използваш твоята система. Това няма да бъде root при всички положения! Това се прави с командата adduser. Няма да имаш проблеми в създаването му.
Отваряш файла /etc/rc.d/rc.modules и там най накрая написваш това:
### nVidia driver ###
modprobe NVdriver
Това нещо ще зарежда твоя модул за видео картата всеки път при стартиране на системата така, че ти няма да има нужда да пишеш под root modprobe NVdriver. За повече информация какви модули има стартирани в твоята система напиши lsmod с root. Рестартирай системата и влез с новосъздадения потребител. Напиши startx и всичко трябва да е OK '<img'> . Ако има нещо пиши тук !
И да се интересуваш от това как да си подновиш ядрото и как да го прекомилираш. Това е важно още в самото начало.

Успех ! '<img'>
92  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Network config -: Mar 26, 2002, 10:59
Винаги ми е било трудно да се оправя с IP адресите и всякакви конфигурации свързани с Network. Преди седмица се свързах с един друг comp чрез LAN. Още никакъв успех не съм постигнал в Linux, но и това ще стане  '<img'>  Проблема ми е, че започнах да конфигурирам с "netconfig" (аз съм със Slackware). И всичко добре, обаче ползвам Dial-Up интернет и сега след като набера и се свържа без проблеми в Internet не мога да видя нито един сайт или да осъществя каквато и да е връзка. В самото начало, когато си инсталирах Slackware още преди около 6 месеца и си конфигурирах модема имаше един файл в /etc, но не се сещам нито как се казваше, нито какви IP-та трябваше да се напишат, за да се оправи това. Мисля, че беше нещо свързано с DNS-и. Какво точно да направя за да тръгне пак ? Пък после ще му мисля за мрежата. Благодаря ! '<img'>
93  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Support for RealTek 8029! -: Mar 24, 2002, 11:14
Почти съм сигурен, че ще се наложи да си купувам нова LAN карта, но все пак да попитам някой. От къде мога да намеря модул за 8029 или няма такива стари работи. Истината е, че все още не съм търсил, но ако намеря ще напиша къде се намира. '<img'>
94  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / hdparm -: Mar 24, 2002, 11:00
За какво точно DMA става дума на тази опция на hdparm -d. Включвам го чрез hdparm -d1 /dev/hda и го оставям включено. Мисля, че не е проблем, но не виждам разлики. Каква всъщност е ползата му. Благодаря ви !
Страници: 1 ... 5 6 [7]