Покажи Публикации - ieti
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7
46  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Има ли видеоразгвори през SKYPE под Убунту -: Jan 13, 2012, 13:24
При мен работи без грижи с камерка Logitech C310. Работи прекрасно със стандартния gspca драйвер. Преди пак имах нещо на logitech и с него пак не съм имал проблеми.

Попринцип преди да купиш нещо което ще ползваш в линукс почети как се поддържа и дали евентуално има някакви проблеми.
47  Сигурност / Системна Сигурност / Re: linux и вирусите -: Jan 02, 2012, 12:11
Повечето вируси на уиндоус за да направят каквото трябва се нуждаят от административен акаунт(debug привилегия). Ако си с обикновен юзър нещата са доста ограничени. В линукс/юникс нещата са същите. С тази разлика, че в уиндоус хората масово използват административни потребители, което им навлича куп неприятности. В линукс си по подразбиране с обикновен потребител.

Та в голяма степен опира до задклавиатурното устройство и какви знания и компютърна култура има то. Вече ако се попадне на нещо по-гадно и това не спасява, но шансовете падат значително.
48  Игри за Linux / Общ форум / Re: Старите игри за Правец 8 -: Dec 29, 2011, 15:11
За уиндоус има добър емулатор - AppleWin. За линукс също има най-вероятно подобен.

Имиджи на почти всички игри и програми от това време - ftp://ftp.apple.asimov.net/pub/apple_II/ .

Има ги diamond mine, lode runner for champions, aztec. ;D
49  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Acer Aspire AS5750G Kubuntu Drivers -: Aug 30, 2011, 19:05
Почти сигурно(99%) е че всичко ще тръгне без да си мръднеш пръста ако дистрибуцията е достатъчно актуална. Единственото което може да създаде проблеми е графичната карта. Nvidia не поддържат Optimus под линукс. Това може да не е проблем ако машината има сетинг в биос да се избере коя карта да е активна.

Ако ядрото е достатъчно ново нещата за които говориш ще работят.
50  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Acer Aspire AS5750G Kubuntu Drivers -: Aug 30, 2011, 17:38
Може да срещне проблеми ако машинката има Optimus. :)
51  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Archlinux за HTPC с XBMC -: Jul 18, 2011, 10:29
Последния rtorrent поддържа магнитно сваляне идеално. Има единствено малко забавяне докато bootstrap-не после всичко е наред. За конзолно ползване намерих следното скриптче:

#!/bin/bash

cd ~/watch # set your watch directory here
[[ "$1" =~ xt=urn:btih:([^&/]+) ]] || exit;
echo "d10:magnet-uri${#1}:${1}e" > "meta-${BASH_REMATCH[1]}.torrent"

После в gconf2 се добавя ентри за магнет протокола и се посочва скриптчето. То си създава torrent файлове в директорията, която се следи и всичко е ток и жици.
52  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Проекта Microinvest Warehouse Open враг на Потребителя. -: May 30, 2011, 19:21
Аз лично свалям шапката на фирма Микроинвест че пишат отворен софтуер. Подбудите с които го правят не ме интересуват. Те го правят. Може програмистите да получават пари за това, може да го правят по собствено желание или за съвсем малко пари и да използват свободното си време. Това няма значение.

Независимо дали се поддържа от фирма, фондация, група хора, един човек това е отворен софтуер. От тук автоматично следва че ти не си клиент, а потребител. Клиент ставаш след като подпишеш договор за поддръжка, закупиш лиценз и тн.

След като използваш свободен софтуер ти си като всеки друг потребител - може да си Бил Гейтс може да си Харалампи от село Горно Нанадолнише(да ме извинява ако има такъв човечец). Бидейки потребител и виждайки че нещо липсва, а е хубаво ти имаш няколко възможности за действие. Първо имаш знанията за да го направиш - оглеждаш сорса, пишеш функционалност, приготвяш пач и молиш разработчиците да го прегледат и включат. Вариант 2 - нямаш знания, отиваш на сайта на проекта и учтиво молиш или правиш предложение за функционалността като подкрепяш твоето твърдение с нещо, с което да убедиш хората, чакаш нова версия или пач. Вариант 3 - плащаш си за съпорт сиреч ставаш клиент и хората ти пишат функционалността.

При всички случаи не се държиш като идиот, защото може и да си чичко-паричко и големия богаташ, но на разработчика който си жертва времето и нервите това може и да не се хареса.

По въпроса за цената. 50-100-200 лева са конкурентните продукти на уиндоус. Дотук добре, обаче калкулирате ли цената на самия уиндоус, офис и друг придружаващ софтуер, който е нужен за да работите добре?

Аз мисля че г-н bengazara ако постъпи по същия начин към фирма Гугъл, защото техния браузър е бъгав и не работи както трябва ще получи НУЛА внимание! Браузъра е отворен и безплатен. В случая няма никакво значение какъв е продукта и кой го разработва. Отношението БИ трябвало да е еднакво.
53  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Търся книгата Linux – Пълно ръководство -: Feb 25, 2011, 17:09
Ако не ти трябват много кутии и не се притесняваш от чичко гугъл погледни тук. Преди време си купих домейн и съм си закачил мейл, блог, малък сайт - всичко към техните услуги. Засега нямам грижи.
54  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Re: Пакети - добра практика -: Jan 19, 2011, 11:45
Има извесна IT мъдрост - ако работи не го пипай. Има много резон в това.

Ако работи добре си стой на стабилните. Те си имат секюрити поддръжка. Виж ако имаш някакъв сериозен проблем и се налага нова версия - това е друга бира.
55  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Странен проблем с инсталация на ОС -: Jan 19, 2011, 11:23
Хубаво е да се провери за всеки случай да не е сложен някой твърд диск с Advanced Format. По-новите операционни системи се оправят добре с тях, но XP-то не може без предварителна подготовка със софтуер от производителя на диска. Попринцип диска работи, но е в пъти по-бавен от обикновено. Такива са например някой WD от серията Green. Аз имам такъв и брах доста ядове докато се усетя какво става.

Ето малко четиво:

http://www.ibm.com/developerworks/linux/library/l-4kb-sector-disks/index.html
http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=5655
https://ata.wiki.kernel.org/index.php/ATA_4_KiB_sector_issues
http://www.bit-tech.net/hardware/storage/2010/04/01/the-facts-4k-advanced-format-hard-disks/
56  BSD секция / Настройки на софтуер / Re: Оракъл търкане на записи -: Jan 19, 2011, 09:54
Направи си тригери и лог таблици. Направи си и процедура например, която да ти праща имейл при нещо такова. При мен например има скриптове пускани през sqlplus, които се стартират на определено време и правят проверки, ако нещо има мейли.
57  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Най яката система хахаха -: Jan 14, 2011, 11:48
Попринцип при ъпгрейд към по-нова версия хората препоръчват да се използва aptitude. apt-get има навика да прави магарии ако нещо по-сложно му се наложи да прави.
58  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Creative X-Fi platinum - win driver под linux с ndiswrapper? -: Jan 14, 2011, 11:11
Драйвера който пуснаха криейтив е непълен и занемарен. Хората от ALSA отдавна взеха този сорс и започнаха да го разработват, допълват и оправят. Би трябвало със всяка съвременна дистрибуция да нямаш проблеми да накараш тази карта да свири през alsa-та. Някой по специфични възможности може да не работят, защото криейтив не отварят всичко по процесора, но поне основните неща би трябвало да ги има.
59  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Програма за защитени разговори през интернет -: Jan 04, 2011, 14:25
Silver Needle In Skype. Защитен е и то доста. Виж ако самите разработчици са си направили нещо това е друга бира.
60  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Текстов редактор за PHP? -: Dec 29, 2010, 19:25
Аз ползвам SCiTE. Лекичък е и върши добра работа за повечето ми нужди.
Страници: 1 2 3 [4] 5 6 7