Linux за българи: Форуми

Хумор, сатира и забава => Живота, вселената и някакви други глупости => Темата е започната от: jet в Jul 03, 2019, 03:57



Титла: 5G
Публикувано от: jet в Jul 03, 2019, 03:57
Стотици птици умряха при тестването на новата 5G мрежа! Няма да понесе и на хората
https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Stotici-ptici-umryaha-pri-testvaneto-na-novata-5G-mrezha-Nyama-da-ponese-i-na-horata-879654

В Китай почнали вече да ги инсталират: да видим кой по-напред - птиците или маймуняците.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 03, 2019, 06:10
Добро утро! Никой не беше тествал и за дългосрочното влияние на 4G. Бизнеса не го интересува. Искат просто да си продадат услугата.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 03, 2019, 07:04
Нямаше ли тема вече?

Иначе е забавно как точно jet разпространява руска пропаганда :D

Your 5G Phone Won’t Hurt You. But Russia Wants You to Think Otherwise.
https://www.nytimes.com/2019/05/12/science/5g-phone-safety-health-russia.html


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 03, 2019, 08:09
Понесе, не понесе - пак ще я нахакат.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 03, 2019, 10:25
Едно време, когато се създаваха най първите GSM мрежи. И когато още никъде не се виждаше човек с мобилен в ръката, говорих с един колега, който живееше на запад. Та той ми разправяше, че първоначално проектната честота е била много по висока.. Обаче са се усетили, че не е безопасна и че има опасенения да причинява рак.... и веднага са я намалили- До сегашните 2Гхз.

Та айде сега старата песен на нов глас и пак на високите честоти 30Ghz и нагоре. Иначе дизелите им били криви.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 03, 2019, 11:29
Доколкото помня и при нас (България) А1 рекламира своя 5G мрежа, та може да видим нещата на живо (live stream)  ;D

Само не знам къде ще са първите станции  >:D

PS: вероятно ще е някъде, където ще има повечко хора за "зарибяване"  :-[


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 03, 2019, 11:51
Доколкото помня и при нас (България) А1 рекламира своя 5G мрежа, та може да видим нещата на живо (live stream)  ;D

Само не знам къде ще са първите станции  >:D

PS: вероятно ще е някъде, където ще има повечко хора за "зарибяване"  :-[
Не се притеснявай. Нашите ще пуснат някакво паралелно 3г и ще му лепнат лепенка 5г  ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 03, 2019, 12:39
https://frognews.bg/biznes-turisam/parvata-bazova-stantsiia-balgariia.html
Цитат
Първата 5G базова станция в България заработи, след като А1 получи тестови честоти от Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) за период от шест месеца за честотна лента от 3440 до 3540 MHz.

Ако това е така -това не са толкова големи честоти 3.5Гхз. Даже си е безопасно. Въпросът е колко им са мощни 5G предавателите. Надявам се в БГ да имат здрав разум и да не отпускат от онези страховити честоти дето ги пише във википедията.

Иначе скоростта, не зависи от честотата(колко е висока), а зависи само от широчината на отпуснатата честотна лента (по теоремата на Шенон). Може и на 1.8 да се постигне същият ефект. Въпросът е че свободни честоти има само нагоре. :o


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 03, 2019, 14:28
Ами майната им! Да измислят някаква компресия в реално време, ако искат по-голям обем данни да предават за единица време. Да си напънат мозъците, а не само гигахерци да бълват.
Баща ми ми е разказвал, като е бил войник, как негов съкилийник видял едно врабче на някаква антена или радар и онзи само му казал "Гледай сега" и посочил врабчето. В следващия момент пуснал предавателя и врабчето паднало като камък. Не зная честотата, но на радарите май е пак в такъв диапазон. Въпросът е друг, че ще нацвъкат антени през много малко разстояние и ще сме буквално в миковълнова супа. Ако го направят  в София например, се махам на момента.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 03, 2019, 14:31
При тия по-старите военни радари само вълновода като видиш, и ти настръхват космите. Така яко облъчва. Фазомера свети от разстояние, без да си го опрял на вълновода.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 03, 2019, 19:47
Не се притеснявай. Нашите ще пуснат някакво паралелно 3г и ще му лепнат лепенка 5г  ;D
Хората са открили вече Америка - https://arstechnica.com/tech-policy/2019/04/atts-fake-5g-icons-arent-going-away-despite-settlement-with-sprint/


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 03, 2019, 20:05
Може би седмица след предното ни обсъждане и Иван се изказа ($2) по темата. Него много го уважавам и бирата сме си пили заедно. Но все пак му имам безрезервно доверие, когато е за програмиране. Но за разлика от Наката не е учил физика и биология. Завършил е английска гимназия в Хасково. Не е учил никакви природни науки в повече от средното ученическо ниво.

Имам лоша новина за 4 кб. Едва ли тия клетки ще са някъде извън София. Евентуално догодина ще има и по морето и може би Пловдив. Но ще се почне от столицата.

п.п. Пу очевидно никой не ми е чел мнението. Чак сега разбирам, че връзката ми е развалена.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 03, 2019, 22:34
   Та като заговорихме за радари...
Имам познати,които са били курсанти в Шуменското военно училище,
специалност "радиолокация".Та са ми разправяли за техник,който е
имал неблагоразумието да се доближи до радар на около 2 метра,
бил е облъчен само за няколко секунди.
   Получава 2 инфаркта (!) само в рамките на 24 часа, от първия
са го спасили,от втория не са успели.
   Умрял е в адски мъки...

   Определено свръхвисоките честоти са доста вредни,обаче телекомите
натискат за 5G ...



Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 04, 2019, 05:31
stealth01 разбрахме че много отбираш от пропаганда, ама от радио вълни нищо не разбираш.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 04, 2019, 07:01
Извинявам се, ако не съм покрил високите критерии на темата, обсъждайки авторитетният източник plovdiv24.bg, базиран на ЕЖК1 проучвания.

1.ЕЖК - една жена каза


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 04, 2019, 09:31
Плоедив 24 не е руски, а български, доколкото е на Доган. Доган е български политик, при това класически. Днес е с Турция, утре със САЩ, вдругиден с Китай. Той е там, дето е изгодата.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 04, 2019, 11:08
Хирро-инженера..............


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 04, 2019, 11:48
Значи и аз почвам да си мисля че може статитията за птиците да е фейкова....обаче сигурно има доза истина.

https://en.wikipedia.org/wiki/5G#Frequency_range_1_%28%3C_6_GHz%29
Цитат
Frequency range 1 (< 6 GHz)

The maximum channel bandwidth defined for FR1 is 100 MHz, due to the scarcity of continuous spectrum in this crowded frequency range. The band most widely being used for 5G in this range is around 3.5 GHz. The Korean carriers are using 3.5 GHz although some millimeter wave spectrum has also been allocated.
Frequency range 2 (> 24 GHz)

The minimum channel bandwidth defined for FR2 is 50 MHz and the maximum is 400 MHz, with two-channel aggregation supported in 3GPP Release 15. In the U.S., Verizon is using 28 GHz and AT&T is using 39 GHz. 5G can use frequencies of up to 300 GHz.[70] The higher the frequency, the greater the ability to support high data transfer speeds without interfering with other wireless signals or becoming overly cluttered. Due to this, 5G can support approximately 1,000 more devices per meter than 4G.[71]
FR2 Network coverage

5G can use higher frequencies than 4G, and as a result, some 5G signals are not capable of traveling large distances (over a few hundred meters), unlike 4G or lower frequency 5G signals. This requires placing 5G base stations every few hundred meters in order to utilize higher frequency bands. Also, these higher frequency 5G signals cannot easily penetrate solid objects, like cars, trees and walls, because of the nature of these higher frequency electromagnetic waves.[72]

Не ми се вярва в Европа да преминат на тези обхвати Frequency range 2 (> 24 GHz) Най малкото защото затихването през стени е голямо. Най вероятна ще си стоят на 3.5Гхз


Обаче това което ме притеснява е защо ще са по нагъсто антените и то насочени секторни - значи и полето ще е по голямо....най малкото да се подобри съотношените сигнал/шум и оттам да се вдигне скоростта.

Друго което ме притеснява защо изобщо в са го измислили този Frequency range 2 (> 24 GHz) ??? ??? ??? Щом са го измислили значи ще се използва. Ако не сега то след време.....ще ти докажат че е безвредно....Абе много неяснотии има.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 04, 2019, 12:53
Не съм експерт, но забелязвам, че постоянно обсъждате мегахерци и вреди, а това не е от такова значение. До колкото знам точецът е най-важен :) Вижте микровълновата печка на каква чистота работи.

Преди много години исках да си пръсна стабилен безжичен интернет в къщата и отидох при един приятел, който с това се занимава. Харесах си една голяма антена с рутер приличаща на закачалка (и естетика имаше :) ). Като споделих на моя приятел че искам с това да си реша проблема с нета в къщи и той отказа да ми я продаде :) . Буквално думите му бяха: Няма да съм отговорен аз, за сварения ти мозък на сутринта. Това беше на 2.4гхз и за това казвам, че е до волтажа на антената, а не до чистотата.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 04, 2019, 13:00
В онази тема дето дадох връзка Дани (много мрази да му казват така) казва, че с петволтова антена праща сигнал до Аржентина.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 04, 2019, 13:26
В онази тема дето дадох връзка Дани (много мрази да му казват така) казва, че с петволтова антена праща сигнал до Аржентина.
Сигурно това е така, но аз имам предвид друго. Историята на 4096 съм я чувал и от други хора работили това и мисля че е било до волтаж тогава а не до честота. Може би @бот е най компетентен да обясни, но това което казвам е, че винаги се коментира само едната страна на нещата (честотата), а не другата (захранването). Нали се сещате във филмите "лудият учен" като вземе да крещи "more power, more power, give it some more power"  ;D

ПП: Дани (кой е Дани?) не вярвам да е избил птиците от тук до Аржентина :)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 04, 2019, 14:07
danaildr

Въпреки, че много рядко пише, има регистрация и тук.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: programings в Jul 04, 2019, 16:53
Ще си позволя да взема отношение, като лицензиран радиолюбител.

5W с Аржентина на милиметрови вълни - би било невероятно, понеже тези вълни нямат свойството да се отразяват в йоносферата, поглъщат се много бързо от газовете в атмосферата и са подходящи само за line-of-sight комуникация, т.е. от точка с пряка видимост до друга такава. Може на къси вълни, без проблем, дори е популярна практика сред радиолюбителите, известна като QRP - DX връзки на далечни разстояния с малка мащност и често с подръчни антени (5W за къси вълни е малка мощност).

Колкото по-висока е честотата, толкова по-осезаем е описаният по-горе ефект. Това, заедно с нуждата от по-високи скорости, които не могат да се постигнат само с по-голям bandwidth, налага клетките да са на по-често.

За антени и волтажи... това ми напомня, че един колега наскоро беше разправял как навремето някакъв искал да му отчита "електромера на антените".  ;D

Каквато мощност изпратиш по коаксиалния кабел до захранения елемент на антената (в случая говорим за класическа Yagi антена, каквато колегата по-горе нарича "закачалка"), като се приспаднат загубите по този кабел, такава мощност бива излъчена. Това при постигнато добро съгласуване и съответно добра стойност на КСВ. Доколко ще е ефективна антената (каква част от изпратената по кабела енергия ще бъде излъчена) зависи как е изпълнена, дали размерите и съответстват на честотата на която се излъчва и дали съгласуването се е получило. Разбира се, това е пасивна антена. Има и активни антени, там нещата са други.

5G ще се случи. Това е естествено. Ако е на 3.5 GHz - супер.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 04, 2019, 17:37
Ще си позволя да взема отношение, като лицензиран радиолюбител.
...
Каквато мощност изпратиш по коаксиалния кабел до захранения елемент на антената (в случая говорим за класическа Yagi антена, каквато колегата по-горе нарича "закачалка"), като се приспаднат загубите по този кабел, такава мощност бива излъчена.
Извинявам се за некомпетентните си изказвания, но така се учи човек. От това което си написал разбирам че няма волтажи, амперажи - има мощност. С това казано, въпросът ми е - до каква степен тази мощност нанася вреда на живите организми (темата е за умрели птички)? Кое е вредно? Високата честота, излъчената мощност или корелация между двете?


Титла: Re: 5G
Публикувано от: programings в Jul 04, 2019, 18:54
Няма проблеми, колега. Не исках да прозвучи подигравателно, и извинявай, ако така се е получило.

За мен това с птиците е фалшива новина.  :)

Иван Ванков в поста по-горе го е зачекнал, но ето още по-подробна информация от американския честотен регулатор: https://www.fcc.gov/engineering-technology/electromagnetic-compatibility-division/radio-frequency-safety/faq/rf-safety

Електромагнитната радиация не е йонизиращо лъчение, няма свойството да влияе деструктивно на структурата на клетките в организма. Високи нива могат да доведат единствено до изгаряния на кожата и други тъкани. Това са много високи нива, много над стандартизираната мощност на базовите станции. Трябват някъде около 5–10 mW/cm2 концентрирана енергия за да започнеш да чувстваш топлина по кожата си. Това не може да стане при мощностите с които оперират BTS-ите.  :)

Колкото до високата честота - ами за мен не е хубаво нещо. 300 GHz си звучи страшничко. Трябва още research как милиметровите вълни влияят на всички тъкани в тялото (не всички тъкани в тялото "абсорбират" енергията по един и същ начин), защото имаме не само кожа, но и роговици например. :)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 04, 2019, 20:04
Поне 75-85 % от масата/теглото на човек са течности, при бебетата май до 90 % и при възрастните може би и до 65-70 %.
Цитирам само по памет  >:(, но мисля че е доста близко до реалните числа  ;)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 04, 2019, 20:31
@programings , аз не се обиждам никога. И друг път съм споделял - за мен форумът е като килийно училище. Всеки тук споделя различна информация, която пък всеки заинтересован абсорбира. Мен не ме е срам и да си питам по нелеп начин де :)

@ray, programings спомена различните части на тялото, понеже в линкът пише, че тестисите и очите нямат добро оросяване, а вредното е, че загряването е прекалено бързо и по-трудно се разсейва. /Прочетох линка и пдфа по диагонал, че е бая инфо :) /
Нещото над което не се бях замислял също е че има разлика между "радиация" и "радиоактивно"  :)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 04, 2019, 20:56
@makeme: прав си, но аз имах предвид нещо по-различно, но явно го написах прекалено кратко и така все едно не казах това което исках  :(, съжалявам !

Имах предвид че абсорбирането на различните вълни и лъчения от течностите е различно от това на тъканите.

И тъй като живота на тъканите  (във всеки един аспект) се осъществява от циркулацията на течностите (кръв, лимфа, жлъчка и т.н.) за живота на тялото е изключително важно как работят и дали са чисти течните компоненти на тялото.
Въздуха, поетия кислород и отделения въглероден двуокис също се пренасят чрез кръвта, храната се смеля от стомашните сокове и т.н.

Стана доста по-дълго, но мисля че успях горе-долу да се обясня  8)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: makeme в Jul 04, 2019, 21:28
Стана доста по-дълго, но мисля че успях горе-долу да се обясня  8)
Щом и аз схванах...значи си успял :P

В крайна сметка излиза, че или новината е фейк или тия тестове, които са правени просто не са по спецификацията описана в документа.

Относно пловдив24 - аз го чета с едно око.Чета го просто защото в Пловдив освен него и трафика, други съществени медии няма. На големите медии само "София" им е в устата. Като чуя за плочките им и ми се..... Реално картинката в Пловдив с  "плочките" е по зле, но никой не го отразява. Не че ме интересуват такива теми, просто говоря принципно. Някъде горе се коментираше "ЕЖК". За мен всички преписващи медии са именно такива (ЕЖК стайл) и предпочитам да чуя мнението/виждането/пропагандата на някой просто запознат, от колкото тяхното.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 05, 2019, 03:10
https://www.cellphonetaskforce.org/5g-from-blankets-to-bullets/


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 05, 2019, 09:37
https://www.cellphonetaskforce.org/5g-from-blankets-to-bullets/
Доста интересна статия.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 06, 2019, 15:11
Извинявам се за некомпетентните си изказвания, но така се учи човек. От това което си написал разбирам че няма волтажи, амперажи - има мощност.
За протокола:

Що бе. може и в напрежения (и тоци) да се расъждава. Антената си има съпротивление... Да кажем 50 ома. Нали да излъчи трябва да и се приложи напрежение - па да и се разлюлеят електроните :o

По най простата формула P=U2/R. Сега да не вземе някой, след като го написах това, да се вземе на сериозно и да почне да разправя че не било съпротивление ами били импеданси, да разправя за съгласувания и т. н...

Повече приложено напрежение върху товара на антената - повече мощност. Само че зависи от квадрата на приложеното напрежение.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 06, 2019, 16:19
   На какво ме направихте бе  ;D

Има разлика между импеданс и вълнов импеданс
Последният е равен на sqrt(L/C)  ;ще го напиша с думи:
корен квадратен от (индуктивност/капацитет) на линията.

Да не говорим,че излъчената мощност зависи от много фактори.
физически р-ри на антената,честота ...



Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 06, 2019, 19:17
Не ми се вярва в Европа да преминат на тези обхвати Frequency range 2 (> 24 GHz) Най малкото защото затихването през стени е голямо. Най вероятна ще си стоят на 3.5Гхз
Мдам. Честотите за 5G в Европа са:
694 – 790 MHz
3400 – 3800 MHz
24.25 – 27.5 GHz
https://www.rfpage.com/what-are-5g-frequency-bands/
и от КРС - https://crc.bg/files/_bg/Reshenie_Policy_2018_zasedanie_23112018_28.11.2018.pdf
Цитат
За изпълнение целите на Кодекса за електронни съобщения, RSPG прие Стратегическа пътна карта към 5G за Европа – Становище по въпроси, свързани със спектъра за безжични системи от следваща генерация (5G). В становището си RSPG определя обхвати 700 MHz (радиочестотна лента 694-790 MHz),  3.6  GHz и 26 GHz радиочестотна лента 24.25-27.5  GHz)  като първоначални за въвеждане на 5G в Европа.
Във  връзка  с  предстоящото  навлизане  на  5G  мрежите,  които  ще  осигуряват  високи скорости на предаването на данни, високо качество, ниска мощност и надеждна комуникация в Европа,  през  следващите  години  предстои  да  бъдат  изменени  някои  от решенията  за хармонизирано използване на радиочестотен спектър в обхвати 3.6 GHz  и 700 MHz. Предвид наличието на свободен спектър в обхвати 1.5 GHz, 2 GHz, 2.6 GHz,  3.6 GHz и 26 GHz, Комисията за регулиране на съобщенията ще  провежда обществени консултации относно перспективите  за  ползване  на  свободния  ресурс, с  цел  проучване  интереса  на  бизнеса, осигуряване  на  ефективно  ползване  на  радиочестотния  спектър  и  създаване  на  условия  за развитие на конкурентен съобщителен сектор. 
пак от там:
Цитат
За да изпълни задължението в чл. 54 от Кодекса за електронните съобщения, в срок до 31
декември 2020 г., България трябва да разреши използването на достатъчно голям блок от обхват
3.6 GHz и поне 1 GHz от радиочестотна лента 24.25 - 27.5 GHz, при условие че съществуват ясни
доказателства за търсенето на пазара на честотен ресурс от тази лента и липсата на значителни
ограничения за миграцията на съществуващите потребители или за освобождаване на лентата,
за разгръщането на 5G мрежите
.
26 GHz-овият обхат е чисто теоретичен за момента.

Друго което ме притеснява защо изобщо в са го измислили този Frequency range 2 (> 24 GHz) ??? ??? ??? Щом са го измислили значи ще се използва. Ако не сега то след време.....ще ти докажат че е безвредно....Абе много неяснотии има.
Не съм търсил, но... може би за IoT в бъдеще. Множество устройства на малка площ.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 07, 2019, 09:38
   Там е работата ,че IoT вече се използва; тази мантра (IoT) все
повече ще ни я набиват в главите.
   Например т.нар. "умни домове": телевизора,печката,пералнята,
хладилника,лампите и т.н. са свързани...
   Аз лично не бих използвал това там,където живея.Обаче много
хора ще се хванат на въдицата.Фирмите производителки ще влагат
все повече и повече средства за реклама.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 07, 2019, 11:42
За момента IoT е някакво недоразумение, което не бих бутал отдалеч с пръчка.
Но с времето ще влезе в някакви релси и стандарти, и ще стане използваемо. Уредите са едно на ръка. Те, реално, не са и чак толкова много. Обаче за един „умен“ дом ще има няколко кофи сензори, управляващи сериозно количество ключове.
А ще се ползва и индустриално - поточна линия, примерно. Производствено хале без достъп от хора.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: programings в Jul 07, 2019, 12:59
Производствено хале без достъп от хора.

Подобни цехове си ги има и в момента в Китай. Влиза ламарина, мотор и насипни микроелементи и излиза бяла техника например, без досег от човек. Шантава работа.

Иначе на IoT-тата не им трябва 5G, LoRa си е достатъчно добре измислена.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 07, 2019, 15:14
   Натискат за 5G заради по-високите скорости (или поне така се
твърди).Ако има много голям брой свързани у-ва (включително
движещи се,като самоуправляващи се коли,които са фрашкани със
сензори),засега изглежда ,че само 5G стандарта може да осигури всичко това.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 07, 2019, 15:47
   Натискат за 5G заради по-високите скорости (или поне така се
твърди).Ако има много голям брой свързани у-ва (включително
движещи се,като самоуправляващи се коли,които са фрашкани със
сензори),засега изглежда ,че само 5G стандарта може да осигури всичко това.
Ако прочетеш спецификациите на 5Г - това не може да се случи в крайните градски квартали и на къра (по шосетата).
5Г им трябва на китайците в големите градове заради наблюдението/следенето на раята. Колега от Хонг Конг ми разправя, че като иде на гости в Китай те следят и записват за всичко.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 07, 2019, 16:06
   Натискат за 5G заради по-високите скорости (или поне така се
твърди).Ако има много голям брой свързани у-ва (включително
движещи се,като самоуправляващи се коли,които са фрашкани със
сензори),засега изглежда ,че само 5G стандарта може да осигури всичко това.
Ако прочетеш спецификациите на 5Г - това не може да се случи в крайните градски квартали и на къра (по шосетата).
5Г им трябва на китайците в големите градове заради наблюдението/следенето на раята. Колега от Хонг Конг ми разправя, че като иде на гости в Китай те следят и записват за всичко.

   Да бе да,Хамериканците никога не са подслушвали и следели ;D

   По отношение на 5G: просто по-нагъсто трябва да са разположени
"клетките",за да се осигури по-добро покритие на съответните места.
Има и един друг проблем: телекомите може да вдигнат цените,като се
оправдаят с необходимите големи инвестиции ...


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 07, 2019, 16:14
5Г им трябва на китайците в големите градове заради наблюдението/следенето на раята. Колега от Хонг Конг ми разправя, че като иде на гости в Китай те следят и записват за всичко.
Да бе да,Хамериканците никога не са подслушвали и следели ;D
Това е драмата с 5G-то. Американците губят позицията си на едноличен електронен световен шпионин.

И да плащате в брой, че и това ще изгубим скоро...
https://yro.slashdot.org/story/19/07/06/2019223/hong-kong-protests-show-the-dangers-of-a-cashless-society


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 10, 2019, 13:44
// off-topic

След по-масово въвеждане на 5G следното става още по-актуално:
https://lifestyle.bg/international/zashto-stiv-voznyak-ni-savetva-da-iztriem-facebook-profilite-si.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=incontent


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 10, 2019, 15:49
Норално. Не само контрол върху това, кой печата парите, но и контрол върху тяхното движение.  Само дето на тези, които мислят да го въвеждат това, не им минава през акъла, че хората могат да започнат да търгуват по различни начини, за да избегнат контрола. В природата ни е. Невръстното дете, едвам проходило, се дърпа от ръката на майка си и иска да ходи само, където му скимне, не където му кажат и да го водят за ръчичка. Децата се противят на контрола и това го знае всеки родител. Няма как да успеят.

// off-topic

След по-масово въвеждане на 5G следното става още по-актуално:
https://lifestyle.bg/international/zashto-stiv-voznyak-ni-savetva-da-iztriem-facebook-profilite-si.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=incontent
Стряскащо


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 10, 2019, 20:06
https://money.bg/internet-it/monako-stana-parvata-evropeyska-strana-s-palno-5g-pokritie.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 10, 2019, 21:43
https://money.bg/internet-it/monako-stana-parvata-evropeyska-strana-s-palno-5g-pokritie.html?utm_source=news.bg&utm_medium=article&utm_campaign=sidebar
Благодаря! Да зная, къде да не ходя.
Как може да въвеждат нещо, което не е тествано в дългосрочен план, как ще влияе?!Що за безумие!


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 11, 2019, 08:51
Никво Монако.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 11, 2019, 09:56
   В Монако ходят баш мангизлиите,някои и живеят там.
Интересно как още никой не се е разпискал.
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 11, 2019, 11:21
Въпросът е, че още няма толкова устройства. Ма, какво ще се случи, когато всички си закупят? Ей тогава вече ще настане пържене на мозъци. Аз понякога усещам затопляне на бедрото, където държа телефона в джоба си, а дори не е 3G. Обикновена тухла с бутончета. Някой от вас обръщал ли е внимание дали ухото му пари или нещо друго? Обърнете.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 11, 2019, 11:36
Аз понякога усещам затопляне на бедрото, където държа телефона в джоба си, а дори не е 3G. Обикновена тухла с бутончета. Някой от вас обръщал ли е внимание дали ухото му пари или нещо друго? Обърнете.

Айде сега. Много е малка радио енергията, че да усетиш затопляне.
Затопляне усещаш от греенето на процесора и греенето на батерията.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 11, 2019, 11:38
   Kaто спомена за загряване,се сетих за един разговор с познат
лекар,физиотерапевт.Спомена ми,че използват микровълни за
лечение на ... синузит.
   Поставят пациента между 2 устройства (приличат на големи
слушалки) близко до синусите.Като се включат,нагряват тъканта
и облекчават симптомите.
   Не го питах обаче за страничните ефекти ...
Ако го видя пак,ще го питам.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Naka в Jul 11, 2019, 11:49
   Kaто спомена за загряване,се сетих за един разговор с познат
лекар,физиотерапевт.Спомена ми,че използват микровълни за
лечение на ... синузит.
   Поставят пациента между 2 устройства (приличат на големи
слушалки) близко до синусите.Като се включат,нагряват тъканта
и облекчават симптомите.
   Не го питах обаче за страничните ефекти ...
Ако го видя пак,ще го питам.

О има такова. Имах един изпит медицинска техника. Та има едни такива две плочи големи колото CD-та. Между тях се генерира ВЧ поле. Поставяш си ръката, крака и т.н. между тях и затопля.

Един приятел си беше повредил много лошо крака. Та той тогава разправяше, че след тези процедури имал голям ефект. И майкa ми имаше един много лош проблем с коляното - и на нея предписаха такава физиотерапия и се оправи.

Но при тези процедури са много точно определени излъчването, времето на процедурата и броят им.
Ти по добре го питай твоят приятел на какава честота работят? Щото ми се върти нещо в ъкъла, че не са гигхерци? а по малко..

 


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 11, 2019, 12:31
Да споделя и моя личен опит, имам един приятел от блока (лекар), в началото се увличаше от китайска медицина - иглотерапия и т.н.

От доста време (години) работи с нещо за което на кабинета му пише "Компютърна диагностика"  :o

А реално работи с уред с две случалки, включени към апарат и той към компютър и програма.

Та идеята на всичко това е следната, всяко вещество, орган, организъм и т.н. имат своя честота.
Апарата сканира човека (30-тина минути май) и прави карта на организма като сравнява измерената честота със еталон (честотата на здрав орган, тъкан).
Според отклонението дава информация за състоянието на целия организъм (една цветна картинка на човек от няколко страни).
Според цвета се вижда кои и в каква степен дадени органи са увредени, може и да се увеличава мащаба за даден участък.

Което е още по-интересно, към програмата има база данни с честотите на различни лекарства, хомеопатични лекарства, може би и билки.
Излизат няколко диагнози за различните отклонения със процентна оценка за най-вероятната болест (примерно 3-4 диагнози с намаляваща вероятност).
След това се избират най-подходящите лекарства/препарати от базата така че да възстановят отклоненията и това също излиза като един вид "рецепта".
Доктора ти обяснява къде и какви отклонения има и как и колко дълго да пиеш еди какво си и т.н. със препоръки и варианти.
Основно се предписват хомеопатични лекарства и билки или някакви плодове, рядко лекарства.
От личен опит мога да потвърдя че всичко работи на 6+  8)


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 11, 2019, 13:38
Аз понякога усещам затопляне на бедрото, където държа телефона в джоба си, а дори не е 3G. Обикновена тухла с бутончета. Някой от вас обръщал ли е внимание дали ухото му пари или нещо друго? Обърнете.

Айде сега. Много е малка радио енергията, че да усетиш затопляне.
Затопляне усещаш от греенето на процесора и греенето на батерията.
Затоплянето не е, където е телефона. Встрани, по-надолу. И ухото ми е парело, няма как да е от процесора. Споменах ли, че е телефон с бутони. Дори безжичната мрежа не е включена, защото нямам такава услуга. Въпреки, че уж трябва да има някакъв браузър и видях, че има Фейсбук и Туитър приложения. Дори не съм ги отварял, да вида какво са. Процесора е толкова слаб, че ме съмнява да топли така, че да го усетя на корпуса на телефона.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 11, 2019, 14:55
   Kaто спомена за загряване,се сетих за един разговор с познат
лекар,физиотерапевт.Спомена ми,че използват микровълни за
лечение на ... синузит.
   Поставят пациента между 2 устройства (приличат на големи
слушалки) близко до синусите.Като се включат,нагряват тъканта
и облекчават симптомите.
   Не го питах обаче за страничните ефекти ...
Ако го видя пак,ще го питам.

О има такова. Имах един изпит медицинска техника. Та има едни такива две плочи големи колото CD-та. Между тях се генерира ВЧ поле. Поставяш си ръката, крака и т.н. между тях и затопля.

Един приятел си беше повредил много лошо крака. Та той тогава разправяше, че след тези процедури имал голям ефект. И майкa ми имаше един много лош проблем с коляното - и на нея предписаха такава физиотерапия и се оправи.

Но при тези процедури са много точно определени излъчването, времето на процедурата и броят им.
Ти по добре го питай твоят приятел на какава честота работят? Щото ми се върти нещо в ъкъла, че не са гигхерци? а по малко..

   Е,със сигурност не е десетки GHz.
Според мен е някъде в диапазона 800 MHz - 3 GHz.
Вероятно използваната честота зависи от тъканите,болестта и т.н.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: lunarvalley в Jul 11, 2019, 14:57
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D

ех, радост!


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 11, 2019, 16:46
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D

ех, радост!

   Tова не го разбрах...
Ти да не си някоя подобна кифла ?


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 11, 2019, 17:26
Споменах ли, че е телефон с бутони.
Старите телефони (с бутони) излъчват повече, отколкото по-новите. В https://www.gsmarena.com има SAR-овете на почти всички телефони.
Процесора е толкова слаб, че ме съмнява да топли така, че да го усетя на корпуса на телефона.
То не е само процесор. Всичко си грее. Аз бих заложил на батерията.

Основно се предписват хомеопатични лекарства и билки или някакви плодове, рядко лекарства.
От личен опит мога да потвърдя че всичко работи на 6+  8)
Хомеопатията работи на принципа на плацебото. Ако доктор ти предпише подобни неща, значи не си болен и си 6+
Аз лично не бих отшъл при „доктор“, където ще получа диагностика от компютър. Още по-малко на база „изследвания“ на честоти. Защо някой би повярвал в подобно нещо!?


Титла: Re: 5G
Публикувано от: lunarvalley в Jul 11, 2019, 17:39
Цитат
Ти да не си някоя подобна кифла ?
не съм, кифлите са у Монако не в тоя форум


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 12, 2019, 05:16
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D

ех, радост!

   Tова не го разбрах...
Ти да не си някоя подобна кифла ?
Викаш щом кифлите не реват, значи няма страшно.
Той сигурно малоумния им крал ги е поканил хуавейците лично.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 12, 2019, 08:29
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D

ех, радост!

   Tова не го разбрах...
Ти да не си някоя подобна кифла ?
Викаш щом кифлите не реват, значи няма страшно.
Той сигурно малоумния им крал ги е поканил хуавейците лично.
Ми лично, де! Това си е чисто желание страната или ти да си пръв във нещо. Няма да се учудя, наистина той да е инициатора.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: remotexx в Jul 12, 2019, 08:48
Няма страшно, нема да се плашите, тука скоро нема да дойде.

Както казваше един познат преди време, доста време, разработвайки един много нов и новаторски бизнес за времето си ... Та човекът с видимо притеснение и внимателно оглеждане по всички азимути и едва след 100 % увереност изплюваше камъчето
- А бе То че ще трябва да се дава рушвет е на 100 % сигурно ама като още не е ясно на кого?!
Та беше се притеснил че ако не уцели правилните хора от раз, кой ли ще си признае па от раз че не е той правилния човек и да откаже рушвет, та основателно се бе притеснил, че един ден ще трабва пак да го плаща този път вече на правилните хора т.е. двойно, с лихвите и т.н.

И... то това е само началото, после вече навлизаме в батака
.. и то с най-добри намерения
... Ама те така казваха и за пътя към ада  >:D

Един пример как правилата на ГЕРБ разсипват малкия бизнес ($2)


П.П.П. Де го сега кашика да й направи един одит на тая...


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 12, 2019, 09:17
И спокойно ще чакаме 6G.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 12, 2019, 09:37
   Представяте ли си ако някоя надута и претенциозна кифла
(а там е пълно с такива) прочете за вредата от 5G,какъв вой ще настане ;D

ех, радост!

   Tова не го разбрах...
Ти да не си някоя подобна кифла ?
Викаш щом кифлите не реват, значи няма страшно.
Той сигурно малоумния им крал ги е поканил хуавейците лично.

   Задай си въпроса защо точно Huawei ?
Защо не Nokia или Ericsson,нали и те произвеждат оборудване за 5G ?


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 12, 2019, 11:10
Цената. Ако трябва да се разполагат клетки през сто или триста метра, ще е нужно много обурудване. Ма много. Пари са си.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 12, 2019, 11:31
   Не само,че Huawei предлагат по-ниски цени,но са и технологично
по-напред от конкурентите,например повечето патенти за 5G се държат
именно от китайците.
   Разбирам,че това дразни Хамериканците,но това е положението ...


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 12, 2019, 12:21
Хамериканците да си напъват задниците, не само да консумират. Отпуснаха се. Изпуснаха топката и сега е в други ръце.

Това се отнася за всички ни врпочем. Преди два-три дена си поръчвам пица по никое време някъде към дванайсет нощеска ( единственото ядене за деня ми беше някъде към 2-3 следобед и повече не огладнях тоз ден ), че нещо ми пригладня, пък хладилника си е все празен. От УГО ми я карат след час, както са си написали. Слизам долу на входа на блока да си я взема и съм застанал на входната врата, а онзи на два метра от мен и не мърда. Пристъпвам да си взема пицата и да му платя, като само за секунди ми избяга мисълта, че трябва да си стоя на вратата. Взимам пицата, давам приготвените пари и чувам зад гърба си едно щракване и врата се затвори. Без да съм взел ключовете. Онзи изказа искрените си съжаления човека и си тръгна, а аз останах с пицата и разни хаотични въпроси ми се запремятаха през главата, как ще вляза - един през нощта е. Звънях на един звънец, три-четири пъти. Никой. Повече не посмях. Все пак, хората са на работа утре, а грешката си беше моя. Сещам се, че съм на първи етаж и процореца на балкона към хола е отворен. Обикалях десет минути улиците, намерих пластмасово кошче за отпадъци пред едно магазинче, изхвърлих им торбата, взех коша и го помъкнах заедно с пицата към блока. Стъпих на него. Не успя да се строши, въпреки изпукването под краката ми. Та хванах се за перваза на прозореца и със страшно много напъни най-накрая успях да вляза. Имаше момент, когато си мислех, че няма да мога. Ей толкова ми е силата в момента. Така съм се залежал и обездвижил, че да не мога нещо толкова елементарно. След първият, скок гърдите ми бяха на перваза и въпреки това ми беше много трудно. Преди време щеше да ми е много по-лесно. Бях във форма.
Човек трябва да полага усилия непрестанно иначе ето това става. Може да се мащабира и пренесе и другаде. Като китайци срещу американци например. Сигурно след десетилетия или столетия същото ще се случи и с Китай. Постигнали много, да останат на построеното преди тях и да си мислят, че ще бъде така вечно. Ако не се затрием дотогава.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 12, 2019, 12:47
   Писал съм го и друг път.
Хамериканците играят нечестно.Усещат,че световното лидерство им се
изплъзва и въртят мръсни номера.
   Само че това ще им се върне тъпкано ...


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 12, 2019, 13:13
Ми рашъните и те да не останат назад:

https://www.segabg.com/hot/huawei-zapochva-da-razrabotva-5g-mrezhi-rusiya


Титла: Re: 5G
Публикувано от: lunarvalley в Jul 12, 2019, 13:25
Цитат
Човек трябва да полага усилия непрестанно иначе ето това става.

и аз се превръщам в тюфлек [_]3


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 12, 2019, 13:29
Няма страшно, нема да се плашите, тука скоро нема да дойде.

Както казваше един познат преди време, доста време, разработвайки един много нов и новаторски бизнес за времето си ... Та човекът с видимо притеснение и внимателно оглеждане по всички азимути и едва след 100 % увереност изплюваше камъчето
- А бе То че ще трябва да се дава рушвет е на 100 % сигурно ама като още не е ясно на кого?!
Та беше се притеснил че ако не уцели правилните хора от раз, кой ли ще си признае па от раз че не е той правилния човек и да откаже рушвет, та основателно се бе притеснил, че един ден ще трабва пак да го плаща този път вече на правилните хора т.е. двойно, с лихвите и т.н.

И... то това е само началото, после вече навлизаме в батака
.. и то с най-добри намерения
... Ама те така казваха и за пътя към ада  >:D

Един пример как правилата на ГЕРБ разсипват малкия бизнес ($2)


П.П.П. Де го сега кашика да й направи един одит на тая...

   Кашика не го мисли. Сигурно вече е на 5-тата мастика,а ние
опъваме каиша  ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 12, 2019, 13:32
   Ако искат Nokia и Ericsson да бъдат конкурентни на китайците  -
да се вземат в ръце,а не да циврят пред разни европейски органи
за защита на "конкуренцията"  ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 12, 2019, 14:07
   Ако искат Nokia и Ericsson да бъдат конкурентни на китайците  -
да се вземат в ръце,а не да циврят пред разни европейски органи
за защита на "конкуренцията"  ;D
Тъй де! Конкуренция е точно това. Някой прави по-добър продукт от твоя, щото ти си бил спокоен, че пазара е твой. Ма вече ще трябва да се напънеш, да направиш нещо още по-добре. Не да цивриш на мама и тате, да ти пазят градинката, та да не влиза съседското дете.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 13, 2019, 03:42
   Ако искат Nokia и Ericsson да бъдат конкурентни на китайците  -
да се вземат в ръце,а не да циврят пред разни европейски органи
за защита на "конкуренцията"  ;D
Ако ти си частник и бизнеса ти е с телекомуникации друга песен ще запееш когато се изправиш в конкуренция с Китайската комунистическа партия. Там няма пазар и конкуренция- партията решава че ще направи комуникационен "Кремиковци", цялата държава налива кинти и световния пазар отива на кино. Нашия Кремиковци беше най-големия металургичен комбинат в Цяла Европа и какво от това.

Второ дай да го видим този продукт 5Г на пазара и тогава ще приказваме добър ли е или не, щото дори и на хартия не изглежда добре като не минава през стени и стъкла, не работи в дъжд.
И трето ама честно - на колко от вас ви трябва скоростен интернет на телефона 256 Мб/с. Аз ги имам тези скорости на десктоп-а и не мога да ги уплътня хем свалям каквото ми падне без да гледам размерите. А и при сторидж 6ТБ, какъв сторидж имаш на телефона и какво - 4 филма ще гледаш на 4 инча паралелно ли какво!?

За телекомите е ценен продукт, щото както те цакат на мегабит сега - тука ще те цакат още повече, още едно оправдание да дигнат цените, а дали ти върши работа е друга бира.
Рашките тази необятна страна така хубаво ще я покрият с 5Г, че свят ще им се завие - около Червения площад, гарата, аерогарата и до там.
Има причина в Щатите на времето да се ползва CDMA вместо GSM и това са разстоянията за покриване.

И още един проблем пре 5Г:
https://arstechnica.com/gadgets/2019/07/the-latest-barrier-to-5g-speeds-the-summer/
и коментарите отдолу са интересни.
Телефоните греят като печки, зимата ще е гот.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 13, 2019, 07:57
@jet: а нима в Америка можеш да се конкурираш честно с “дълбоката държава”, лично аз не виждам голяма разлика между нея и Китайската компартия.

Отдавна световните войни се водят не от отделни хора, а от цели организации ! Почти винаги международни.

Може би единствената по-голяма разлика е че Китайците обявяват открито какво искат и кой командва, докато в САЩ нещата са под “фалшив флаг”.

PS: а по въпроса за скоростта, предполагам че една “реална” симулация на “Матрицата” (с обхват на всички сетива) и симулация на “друга реалност” ще изисква дори още по-високи скорости !


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 13, 2019, 13:07
... ама честно - на колко от вас ви трябва скоростен интернет на телефона 256 Мб/с. Аз ги имам тези скорости на десктоп-а и не мога да ги уплътня хем свалям каквото ми падне без да гледам размерите.
Как ги имаш тия скорости на десктопа? Ааа... там едно кабелче идва... преносна среда, ала-бала.
Тия поколения, които скачат при GSM мрежата, всъщност са надграждане на преносната среда. Скоростта е само за реклама.
Ако ви е страх от „честотите“, спрете да ползвате мобилни мрежи, така ще спрат инвестициите в надграждане.

Има причина в Щатите на времето да се ползва CDMA вместо GSM и това са разстоянията за покриване.
Тук също ползвахме CDMA. Службите май още ползват тетра. Обаче не успявам да направя връзката с настоящата дискусия... Какво точно имаш в предвид? Защото в момента нямаме 1 устройство на 1 км2, положението е доста по-различно и изисква друга технология.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 13, 2019, 14:46
jet:
Цитат
Ако ти си частник и бизнеса ти е с телекомуникации друга песен ще запееш когато се изправиш в конкуренция с Китайската комунистическа партия. Там няма пазар и конкуренция- партията решава че ще направи комуникационен "Кремиковци", цялата държава налива кинти и световния пазар отива на кино.

   Това изкърти всички мивки ;D
Е кво,пак ли комунистите са виновни ?
Преди да легнеш,провери дали под леглото се е скрил някой
комунист с намерението да те очисти  ;D

   Един резонен въпрос: защо няма Хамерикански фирми,които
произвеждат 5G оборудване.За китайските ясно,има и европейски.
Обаче Хамерикански няма ...

   Ето и нещо много показателно:
Пуделите на САЩистан - ингилизите,разчитат за 5G на ... Huawei !

https://www.theguardian.com/technology/2019/jul/06/huawei-uk-mobile-5g-networks-operators-gamble-security-concerns
https://www.bbc.com/news/uk-48032286
https://www.telegraph.co.uk/technology/2019/05/14/vodafone-launch-5g-network-july-using-huawei-kit/

ето и на български:
https://news.bg/int-politics/velikobritaniya-dopuska-huawei-do-izgrazhdaneto-na-5g-mrezhata-si.html

Малиииии,какво предателство,ингилизите да забият нож в гърба
на добрия чичо Сaм.

Реактивен,кво праим  ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 13, 2019, 15:27
Добре, да речем, че наистина има риск със сигурността, ако 5G бъде реализирано с Huawei. Американците едва ли са толкова загрижени за изтичане на секретна информация, защото тази информация се движи по съвсем други канали. Загрижени са, защото губят възможността те да събират данни. Ако приемем, че в обвиненията им има нещо варно.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 13, 2019, 16:21
Добре, да речем, че наистина има риск със сигурността, ако 5G бъде реализирано с Huawei. Американците едва ли са толкова загрижени за изтичане на секретна информация, защото тази информация се движи по съвсем други канали. Загрижени са, защото губят възможността те да събират данни. Ако приемем, че в обвиненията им има нещо варно.

   Не забравяй,че във всяко САЩистанско правителство има
параноични откачалки,този фактор никак не е за пренебрегване.
Нищо чудно да мислят,че са подслушвани и от извънземни  ;D
   Един особено показателен пример е Джеймс Форестал.
Министър на отбраната(!) в периода след края на втората
световна война,той се е хвърлил от прозореца на висок етаж на
хотел,крещейки,че вижда съветски танкове ...
   Просто не знам как сме се разминали толкова десетилетия
със световна ядрена война !
   Та,няма нищо чудно,на тях параноята си им е в кръвта ...


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 14, 2019, 04:39
https://www.theregister.co.uk/2019/07/10/huawei_feature/

"...Personally I would be wary about using equipment whose vendor had copied a whole lot of software that they had no clue how to maintain..."

"...Beardsley said that it sometimes has identical bugs to Cisco's, which he described as "interesting and unusual". In a 2003 court case, the Chinese company admitted to having copied some router software code from Cisco..."

"..."Certainly there is a worry that in times of crisis, such as a planned invasion of Taiwan, we might expect the Chinese to try to bring down the internet in the west, in order to blind us for a day or two,..."

И за пак недоразбралия спец1:
"...The report makes the case that Huawei is effectively government controlled, and that its 98 per cent ownership by a trade union committee should be seen in the context of officials being paid by the state and answerable to the Chinese Communist Party...."
 
Забележка: статията е британска, а не сащистанска.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 14, 2019, 10:27
Това няма да стане.. Ако блокират итернет за ден-два, няма как след това някой да им използва обурудването, телефоните и всичко останало. Пазарът им, на което се опира мощта им в момента, ще се срине за ден. И всичко ще приключи за тях. Не режеш клона, на който седиш.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: growchie в Jul 16, 2019, 13:51
Ако има световна конспирация то определено тя не е да се избие населението от рак, а съдейки по това как реагира човешката кожа на инфрачервена светлина, да превърне човечеството в негри и да настъпи мир и щастие по земята :D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 16, 2019, 14:25
П.П.П. Де го сега кашика да й направи един одит на тая...

   Кашика не го мисли. Сигурно вече е на 5-тата мастика,а ние
опъваме каиша  ;D

Кашика поради някаква причина от пети насам нямаше достъп до Интернет. Снощи се появи след като влязох и излязох от самолетен режим. Същото упражнение бях правил още тогава, но не подейства. Включвах, изключвах, вадих и поставях sim, размествах настройки, нямаше никакъв ефект. Сефте ми се случва, а вече много години я карам така.

Както и да е. Отново съм на линия, но така като гледам имам доста да наваксвам с четенето. Та не знам кога ще се включва.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 17, 2019, 21:11
Един пример как правилата на ГЕРБ разсипват малкия бизнес ($2)


П.П.П. Де го сега кашика да й направи един одит на тая...

Не е някаква особена тайна, че не съм голям почитател на ГЕРБ и въобще на партиите. Колкото пъти са били на власт, аз винаги съм бил безработен. Третото им правителство беше изключение, но само временно. В навечерието на 2019 вдигнаха данъчната и осигурителна тежест, което доведе множество до прекратяване на дейността, а аз отново съм в изчакване.

От както са на власт много неща са се променили. България наистина е по-европейска и по-градска, както твърди името им. Доходите се вдигнаха чувствително, за сметка на това, че в частната сфера се сгромолясаха. Това е така, защото никога до сега държавата не е била толкова силна и толкова всеобхватна. Но и това също е европейско. Европа е един голям СИВ. Но пък по руски модел си имаме назначени милионери и само по изключение има някой богат човек, който да не е такъв. Аз лично изключения не мога да изброя.

ГЕРБ успя да изтупа от праха една силна и тоталитарна държава, много подходяща за бившите комунисти, които ще ги наследят. Точно днес слушах, как в по-западните държави от нашата Ленин бил много на мода и то в академичните среди. Чудех се, къде се намирам.

Много пъти съм имал възможност да споменавам нещо през последните 10 години. То е, че мутренското поведение съвсем не е минало в ГЕРБ. Цялата държава работи по мутренски. Казаното в статията е един много малък пример. При това не е съвсем точен.

Написаното в статията се отнася до едно друго течение. То е бизнеса да се урегулира и сложи в рамка. Това е общо световна практика и тенденция не от вчера. Разбира се, където има регулация, малък и среден бизнес не може да има. И това не е само у нас. Няма на какво да се сърдим. Където има държава, няма свобода, най-малко пък на пазара.

Показания случай не се развива от вчера. Специално при застраховките измряха едноличните брокери в момента на приемане на закона за тях, което беше преди около осем години. Искрено се учудвам, че някакви са оцелели толкова години по-късно.

Обаче покрай тази законна тенденция си има и чисто мутренското превземане на бизнеси. Ако някой от ГЕРБ си хареса твоя бизнес, колкото и да е малък, то няма сила на света, която може да ти помогне. Ще ти бъде взет с цялата сила на държавата, която казахме е безмерна. Често чуваме за това по телевизията, но го чуваме за сравнително големи бизнеси. А то се случва и на най-битово ниво. Ако случайно не могат да ти го вземат, правят всичко възможно да те спрат. И успяват. Единствения начин да оцелееш е да не влизаш в полезрението на някой гербер. А те са гладни като вълци.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: 4096bits в Jul 17, 2019, 23:08
Да, крадат се бизнеси, дори на чужденци. Все си мисля, че на мен, ако ми се случи такова нещо, просто ще взема оръжието и ще гръмна, който сметна, че трябва. Ще им дам урок, който добре да запомнят. Да си вкарал толкова време и усилия да градиш нещо и да ти го откраднат полулегално и най-безочливо, все едно са ти взели години от живота. Опит за убийство. Ами избеснявам от такива работи и честно - след мен и потоп. Мазеляк да става.  :D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 19, 2019, 11:01
Точно Циско са вътре с двата крака. Оборудването им натъпкано с шпионски схеми и задни врати. Същото е и с прекия им конкурент. Май наистина битката е, кой да те шпионира повече.


За мен това с птиците е фалшива новина.  :)


Ами вече може да го повярваш. Мобилтел сложиха клетка на НДК и гълъбите измряха. Ето още едно място, където 4096 да не ходи.

=*=

Стелт хич не съм съгласен с мнението ти за хомеопатията и честотите на организма.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 19, 2019, 11:04
И сега като ги изцвъкат на сто метра, ще стане - еви си майката и мрежа.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: jet в Jul 19, 2019, 19:00
И сега като ги изцвъкат на сто метра, ще стане - еви си майката и мрежа.
Тъкмо ще си зареждаш и телефона безжично.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: spec1a в Jul 19, 2019, 22:19
   Кво сте се разпискали бе,няма да боледувате от синузит,артрит,
ревматизъм и други подобни,безплатна физиотерапия отвсякъде  ;D


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 20, 2019, 09:52
Стелт хич не съм съгласен с мнението ти за хомеопатията и честотите на организма.
Това е прекрасно.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 20, 2019, 09:59
И има защо. Това е физичен закон. Във форума има физици, могат да го потвърдят.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: go_fire в Jul 22, 2019, 21:09
Днес при Иван са публикували клип:

https://www.youtube.com/watch?v=lZz0J-a1p4M

(ВНИМАНИЕ! 45 мин.)

който е довел по друга негова публикация за оправдаване на измамата с ваксините. Но това е седемдесет и седма тема. Филмчето е руско, което означава по подразбиране сензационно и не особено достоверно. Все пак смятам, че не е излишно да се види.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: stealth01 в Jul 23, 2019, 07:38
За тест на 5G в Хасково лекари от София прегледаха дистанционно пациентка в линейка - https://haskovo.info/108374/%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82-%D0%BD%D0%B0-5g-%D0%B2-%D1%85%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D1%81%D0%BE%D1%84%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80/

По време на тестовете, ято розови фламинги мина наблизо и привлечени от мощният сигнал на висока честота (вероятно 5G-то работи на същият принцип като тия лампи за насекоми) закръжиха над антената и един по един изпокапаха долу. За щастие, нито един не уцели директно антената, тъй че реално няма щети по оборудването. Въоръжената охрана на Хуауей, която пазеше реда и спокойствието около събитието, прибра фото техниката и затова липсват снимки на мъртвите птици.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: Acho в Jul 23, 2019, 09:52
Работата е - 'мам си джейс.


Титла: Re: 5G
Публикувано от: ray в Jul 30, 2019, 08:18
Интересно четиво, има всякакви мнения и аргументи, но въпроса се повдига вече:
https://www.dnes.bg/televizia/2019/07/29/novite-tehnologii-opasno-li-e-5g-za-zdraveto.417934