Покажи Публикации - Zubcho_
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали негласуващите разбраха: негласуване = преразпределение, нищо повече -: Nov 03, 2014, 16:23
Срам най-вероятно, а може "някой" да е размахал пръст. Това е станало.
2  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: TalkBG - да убием Skype :) -: Oct 31, 2014, 16:15
Много стара тема и само да кажа, че сайта от първия линк вече не съществува :) Добра идея, за жалост не стигнала до край.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Защо ми забива всякакъв Линукс? -: Oct 29, 2014, 12:34
Тъй като ме мързи да чета. Какво ще му даде повече една 64-bit система, освен по-големия обем от файлове?
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: странен интернет -: Jun 10, 2014, 18:55
здравейте,
случва се нещо необичайно с интернета. изходящия трафик не пада под 180 KiB/s и вхдящия го няма никакъв, зорлем качва до 15-40 KiB/s. това се случва след буря, спиране на тока и няколко часа без никакъв интернет. как мога да разбера, какъв точно е проблема. не работи почти нишо, освен мозилата, която мъчи да зареди няколко страници /около 12/?
сега ще пусна един спийд тест, но той няма да покаже, ако нещо на машината не е наред.
едит: темата май е за коша. очевидно имам проблем с доставчика.
Пробвай друго дистро. И аз имах проблем с безжичния нет преди година когато се опитах за първи път да мина на арч. На всеки 10 минути нета спираше, но после нещо явно са оправили след като се оплаках и всичко върви ОК и до ден днешен.

Стига глупости - пробвай друго дистро. Това не е Windows да преинсталираш на 10 мин. Пробвай през тая търсачка патока. Но това партизанско Wi-Fi аз не бих го ползвал. Или всичко би ми минавало през Thor мрежата. Страшно не сигурна работа е това да знаеш. Все едно да си размахваш портфейла и личната карта на центъра на София и всеки да може да ти я вземе, да й направи копие 1:1 и да ти я върне.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: OpenSuSe и хибридна графична карта -: Jun 10, 2014, 17:55
 ???
Каква е идеята да имаш инсталирани няколко дистрибуции? Ок искаш rpm и deb, а защо не ползваш виртуална машина за rpm и да приключи драмата? Всичките тези приключения, в които си се вкарал не са лоши, ако се правят с цел самообучение, но иначе не виждам особен смисъл.

Успех.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Търся WiFi USB адаптер, който да върви без проблеми под Ubuntu 14.04 LTS -: Jun 10, 2014, 17:52
Автора с кой кернел е? Не става ясно никъде в цялата тема.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: [SOLVED]Лаптоп не буутва след ъпгрейд на рам -: Jun 10, 2014, 15:46
А аз недоумявам, как може да не опитат в този сервиз/магазин да заредят операционна система. Или ти да пробваш преди да си тръгнеш. Кажи поне кой и къде е този "сервиз" да не ходим там.

8  Нетехнически теми / Коментар / Различните Cloud услуги. Сигурност и надеждност. -: Jun 10, 2014, 15:20
Здравейте, не съм особено навътре в нещата, но следя разни форуми за линукс (както и този) Та в една тема беше споменато, че най-вероятно dropbox си е ботнет мрежа, а и със сигурност проверяват файловете вътре. Та реших да потърся нещо алтернативно. Попаднах на SpiderOak. Там се кълнат, че не гледат файловете на потребителите и естествено предлагат някакво пространство за тест. Файловете се криптират с техен алгоритъм и са невидими за всички останали. Ясно е, че това е до някъде реклама, но засичам тук там препоръки за тази услуга, а си има backup функция, която съм нагласил 1 път дневно да ми опреснява нещата. Нямам секретни данни на компютъра, но все пак не искам Сульо и Пульо от NSA да ми чоплят нещата.
Реших и мигрирах на техния софтуер.

Въпросът беше да подредим тук въпросните услуги и да направим нещо като класация.

Сигурни:
1. SpiderOak 2GB free

Не сигурни (според мен)
1. Dropbox - 2GB free
2. Google Drive 15 GB free
3. Mail.ru 100GB free

Тези по-нагоре мога да ги коригирам и допълвам. Само ми пишете по едно ЛС. Така може да направим удобно за всеки да си избере подходяща услуга за него си.

(Тъй като не потърсих предварително с търсачката, а и не съм много сигурен дали темата е за тук, ако нещо се дублират нещата, модераторите могат да се почувстват напълно свободни да трият)
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Chomium и ram памет -: Jun 10, 2014, 10:55
Извинявам се, че пиша не точно по темата, но защо са тези вторачвания в рам паметта? Тя нали е за това, за да се ползва. При мен на crunchbang linux 11 и много стар лап Dell D600 с 1256 ram си ползвам google-chrome успешно. Единствено в някой сайт тип Tumblr с една стена от 500 картинки в един момент започна да ползва SWAP дяла (не ми е гасил процеси) При 3 Gb ram хич не ти трябва да гледаш колко ползва броузъра. Ако тоолкова вече е критично и ти пречи на работата с GIMP или Photoshop, се налага не да гледаш колко харчи броузъра, а да добавиш още рам.

Извинявам се, но на предишната ми машина имах 4GB RAM и не съм успял да ги запълня. Сега съм с 8 и пак не виждам как ще ги запълня освен ако не отворя няколко виртуални машини.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: странен интернет -: May 27, 2014, 17:08
DNS проверил ли си как са ти? Това може да е една от причините да се мотае зареждането на сайтовете.
11  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Zorin OS от 6-та към 8-ма версия?! -: May 27, 2014, 17:03
Проблемът, май ти е, че са създадени от друг user, който няма права да чете тези файлове/директории. Трябва да разгледаш какви права са зададени на тези файлове и да се променят.

Принципно няма смисъл като правиш преинсталация да преименуваш home оставяш го така. Обикновено /home седи на друг дял и като му зададеш, че искаш този дял да ти е /home при инсталацията то си го прикача. Това става, когато не си промениш user name. Това, което ти си направил е излишна гимнастика и както забелязваш не е довело до нищо добро.

12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Идентифицирането е неуспешно проблем с терминала -: May 26, 2014, 16:38
 Реално флаш не ти трябва. Просто си качваш google-chrome и си караш с неговия флаш, който е вграден и най-важното доста по-нова версия.

Adobe вече не поддържа flash за linux щото са им много големи м*дете, а майкрософт им платиха да не го правят защото така ще откажат повече хора от линукс.
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: xubuntu 14.04 проблем с 3g -: May 14, 2014, 09:09
Изпълни lsusb при сложена флашка в usb порта и пусни тук изхода, като го затвориш в код или цитат (май второто е по-добре)
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Една забавна идея... -: May 13, 2014, 21:19
Някой нещо направил ли е такова работещо?
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Свързване на SGS5 с Kubuntu по USB -: May 13, 2014, 20:30
Разгледай опциите на телефона. Трябва да има опция някъде да превключваш режимите при USB свързване. Пробвай различно от MTP. Там вероятно е проблема. Тел се разпознава като една голяма флашка от линукс.
Страници: [1] 2