Ще отговоря на частите предназначени за мен.
…границите на НАТO да били отпреди 1991г…
Това не е за мен, но да уточня. Искат границите към 1997-ма. Сиреч все пак дават ГДР

Естествено, че ще ни искат обратно. Ние сме тяхна буферна зона в Южна Европа.
Всъщност проблема си е само наш. Ясно ни е казано, от кой ли със способности, а и от самата история, че всеки път, когато сме срещу Русия ще губим и ще губим много. Сега няма да е по-различно. Ако ще на власт в Кремъл да не е Путков, ами Чингиз-хан.
Добре е повечко да тренират, щото Швеция и Финландия не са въоръжени с Т-72 и ще изядат още по-голям бой дори от Украйна.
Швеция и Финландия те първа ще ядат дебелия, хич не се притеснявай. Кой беше казал, че в Москва не вярват на сълзи? Много рев ще идва от към северните народи.
Ами тогава искаха да се присъединят към ЕС - който е икономически съюз. Сега руснаците твърдят, че били окей с това, ама тогава бяха на друго мнение.
Не само. Путин искаше и в НАТО да влиза. Не беше толкова отдавна. Руснаците незнайно защо си мислеха, че запада се е променил и най-после ще ги посрещне като равни. Нищо такова. И понеже не бяха пуснати на масата, сега опитват да го направят с взлом. Което е голяма тъпотия. Ако някой не те иска, няма да започне да те иска, само, защото си го изнасилил. ЕС няма Стокхолмски синдром. Ако има такъв, той е към Съединените щати, а не към Руската федерация.
После нападнаха Крим и се появи желание и за присъединяване към НАТO (абе то е случайност).
Не са нападали п-в Крим. Имаше най-демократичната, възможна проява — реферндум. Същото, което направиха Косово по-рано, а по-късно и Каталония. Но на каталонците не им се получи, испанците ги е~ха в г~a. Същото между другото стори и Обединеното кралство. Смятам си съгласен, че ЕС върви към федерализиране, а англичаните не са съгласни.
А в Крим живеят много татари, които хич не се долюбват с руснаците, но дори те предпочетоха да гласуват отвърдително.
Ами що и руснаците не направиха яка икономика тогава.
Защо наистина? Краткия отговор е, че са тъпи, пияни блядки. Дългия ще иска книга, не съм в състояние да я напиша. Но вътре трябва да се опишат културните особености, както и прогнилото им, престъпно ръководство много подобно на нашето.
Откъде тогава твърдиш всичко това, като не си проверил още - това се казва безпристрастно мнение.
Руснаците направиха няколко много големи гнусотии. „Любимата“ ми е, че обстеляха гарата в Крематорск и убиха петдесетина цивилни сред които деца. Но още по-голямо извращение беше в събота, когато частично бутнаха язовирна стена (защото нямали крилати ракети, че и с атмели по тях) в Кривой рог с цел да спрат (успешно) украинска мега-атака в херсонско направление. Точно под стената на въпросния язовир има гъсто населен квартал и рискуваха да издавят хиляди за минути. Поне това се размина. Но простията е адска.
Има още много руски глупости, които могат да се споменат като например обстрели на жилищни квартали в Житомир и Киев, където няма и половин бандеровец. И още много.
Но на фона на всичко това да стреляш по АЕЦ е сатанизъм достоен само за зеления комедиант. Дори Труман бледнее пред него. Просто не вярвам, че руснаците са способни на това. И да, занимавах се с други неща, още не съм проверил. Но, ако се окаже, че са стреляли руснаците и са стреляли вътре в района на централата, заплашвайки важни системи за охлаждане или други критични възли, то аз тоз' час ще поискам моментално смъртна присъда за Путин, Шойгу и целия ГЩ на РФ, която да бъде изпълнена незабавно по военните закони. А по принцип съм против смърното наказание.
На срещата в Самарканд, Ши Джинпин си каза директно, че заедно с Русия не трябва да допуснат цветни революции (кошмарът на диктатора).
Си Дзинпин си има китайски проблеми за оправяне. Не му е до руските и все още никой не би го пуснал да решава руски въпроси. Но с тази, малоумна политика на ЕС в недалечно бъдеще ще уравлява Русия на ръчна.
Цветна революция в КНР е невъзможна поне докато ККП е в силна позиция. А поради диктатурата това едва ли ще се промени скоро без външна намеса, но тя за обозримо бъдеще е невъзможна.
В Русия цветна революция може да стане по всяко време и ако путката стане неудобен, ще му направят. Всички цветни революции ги организира ЦРУ, а ФСБ е нейно нископоставено звено. Същата роля в Китай играе Консомола, но той е слаб, докато ФСБ е всесилно на руска територия, в някои от бившите републики и в някои бивши страни от блока, сред които и нашата, за съжаление

п.п. Засега знам единствено за обстрел с Ураган по запорожката АЕЦ в гр. Енергодар, което означава, че зеления комедиант не се отказал от унищожението на собствената си родина, нищо, че въпросната АЕЦ вече е в „студен режим“ от около седмица. Радиация пак си има.