Все пак, преди да пиша, каквото и да е, трябва да се сложи задължителния отказ от отговорност, че никой от нас не знае, каква е истината и само си чешаме клавиатурите.
Добре бе Гога, да оставим източниците настрана и да се водим само от фактите
Хубаво, ама точно факти ни липсват. Ако имахме факти, нямаше да градим теории.
1. Ако са го взривили уж Украинците за да им улесни там нападениети (и превзезмането на намквоси) - ами защо не нападат 
Превземането на Запорожие. И нападат. Точно вчера (
според американски източник) при опита за офанзива на запорожкото направление (успели са да превземат цял километър поле с три вълни на нападение) са загубили 41 броя техника, сред които тридесет леопарда. Никой ли не вижда позора в това немски танкове да се сражават срещу Русия???
А руското МО говори за хиляда убити националисти (така наричат бойците на ВСУ).
Запорожието (и остатъка от херсонска област) е основната стратегическа цел на ВСУ и без изпълнението ѝ, няма никакви шансове да превземат п-в Крим. Няма от де да минат.
2. Ако евентуално украинците са “искали” да взривят Каховската ВЕЦ , то щяха да го направят още в началото на войната, и нямаше да оставят орките на Путлер да използват пътя за превоз на военна техника и ватници през стената за окупацията на Херсон и настъпление към Николаев и Одеса, НАЛИ! 
Всъщност най-вероятно е имало договорка да не напада Николаев и Одеса.
Ако ще освобождаваш Донбас, няма логика да го правиш без Харков, който е ⅓ от него, а ако ще освобождаваш териториите с компактно рускоезично население (включително украинци) то е безсмислено да го правиш без Одеса. Аз защо разправям, че тая война е мега-странна? Не превземането на Харков и Одеса не може да бъде обяснено по никакъв разумен начин. Но точно това се случи.
Въпреки това цяло лято и есента (до първи ноември, когато Русия едностранно отстъпи Херсон!) украинците стреляха с хаймарси по някакъв ВЕЦ, който беше на пътя за Николаев. Това беше безсмислено упражнение, защото още на втория обстрел язовирната стена не ставаше за преминаване и руснаците си построиха понтонен мост под нея. Освен това през есеннта р. Днепър не е толкова пълноводна и събарянето на стената нямаше да доведе до очакваното подавяне на руски войски. Но стената някак отдържа.
По течението на Днепър е пълно с ВЕЦ-ове и всеки може да е тактическа цел, което е взето под внимание от руските инженери, както написа Ник и слава на небесата, проблем с гр. Енергодар няма да има.
Соледар, Енергодар, добре си кръщават градовете, хе-хе. Де отидоха хубави имена като Мелитопол и Мариупол?
Примери има и в обратна посока. През същия ноевмри руснаците бутнаха един язовир в същото Запорожие, за да спрат украинско нападение и успяха. За да е, още по-изгодно за малоуниците от американската преса, руснаците разрушиха стената само частично, какъвто е случая и тук.
Миналата седмица също бутнаха една язовирна стена, за да отрежат снабдяването на ВСУ, което също беше идиотщина, защото поннтонен мост се строи за половин ден.
Преди месец или два беше, пък украинците бутнаха един язовир до Бахмут в опит да издавят Вагнер, който вече бяха превзели половината село. И тоя опит беше точно толкова успешен, колкото всички изредени до момента.
Между другото бутането на язовирни стени седеше във военната стратегия и на НРБ. Всичките язовири (яз. Кърджали, каскадата Горна Арда и др.) в планината Родопи са обърнати към Турция, така, че при тяхно нападение (ние бяхме във Варшавския договор, а те в НАТО) да ги бутнем и издавим всичко до Одрин.
Изобщо такива тъпотии да буташ язовирни стени си седят отдавна в главите на военните. Ама, какво да правиш? Под шапка акъл не расте.
3. Дори многократно по-слабият Путински мост не беше разрушен от над 20 тона концентриран заряд , и моста пак не можа да падне. А сега ми обясни как се прекарват 100 тира с експлозиви в тила на врага...
Онези язовири, които изреждах в предната точка, всичките бяха бутани с ракетни атаки. Но могат да се бутат със самолетни бомбардировки. За да оргиналничат, тук путинистите (като например канала на любимия ми Павел Иванов) съобщиха, че било направено с плавателни, дистанционно насочвани апарати, както се напада Крим. Разбира се, нямаха никакви доказателства за твърденията си. Нито един путиниски канал не посочи дори едно парченце от подобен апарат.
Пълно е с измишльотини там, където не искат да ни кажат истината.
Дай да видим твойта "здрава логика" на какво се крепи или е само на "звездите ми го говорят" и "вервайте ми"
Разбира се, и двете твърдения, че са го бутнали руснаците или украинците не се държат на никакъв доказателствен материал. А, аз вече се застраховах, че твърде отдавна (всъщност, може би никога) не вярвам в рационалните действия на Москва и приех за възможна хипотезата руснаците сами да са си го причинили.
П.П. 4. Тоя номер с "едните са маскари и другите са маскари" вече сме го гледали (ама явно такава заповед е спусната по гарнизона /на четирихилядниците/ да окаляме врага, да го смъкнем до нашето ниво, а там вече да го бием с опит)
Поздрав на орките (и няма нужда да уточнявам чии - всички ще разберат)
https://www.youtube.com/watch?v=is6HB8LHjd4
Когато има една война, освен ако не е някакъв очевиден империализъм (Ирак чуваме ли се, връзката е лоша), обикновено вината е в двете страни. Тук е абсолютно същото нещо. Украйна си позволяваше в продължение на две десетилетия да дразни руската мечка с тризъбеца си. И мечката накрая се събуди и постъпи по мечешки, почна да реве и мачка всичко наоколо. Капка акъл няма нито в украинското ръководство, нито в руското. Иначе нямаше да сме тук, ако поне едните имаха малко мозък в главата си.
Така, че всички са маскари не е вярно. Бай Ганьо е имал предвид, че се правят на улави, ама са си много хитри. И разбира се мечтата му (в последствие реализирана) е да стане една от тези маскари.
Тук случая е диметрално противоположен — и едните и другите са пълни тъпаци. И няма нормален човек на планетата да желае да се вкара в тяхното положение. Което ме подсеща — Тагарев махай се!!!
Като заговорих за Тагарев се сетих за записките по българските промени. За разлика от мръсника, който ни се води президент, хич не съм скандализиран от тях, а доста щастлив от почти всичко, което чух. изпирането на раз-Бойко е действително голям проблем, но все ще се намери някой да го гръмне. Накрая може да писне на покровителя си Маджо и онзи да се погрижи. Почти съм изумен, че все още не го е направил.
Та в тия записи ми направи впечатление и друго. В ПППП и Доносническа България искренно вярват, че в парламента ни е пълно с руска агентура, като в сметките слагат Костя Копейкин, комунетата и турчолята. Много боб и леща има да изядат още, за да разберат, че играта изобщо не е толкова проста и никаква агентура не са тези измекяри.
Другата добра новина е, че на следващи избори няма да се явят заедно с Доносническа България. Макар зелените да са ми силно симпатични, костовистите не мога да ги дишам. А това раз-бойническо мекере, брадато чучело явяващо се лидер на доносниците ми е направо противен.