Покажи теми - bnight
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Vodafone Mobile Connect и Ubuntu 8.10 -: Jan 22, 2009, 12:11
Здравейте,

От няколко дена се опитвам да си подкарам Vodafone Mobile connect-a на Ubuntu 8.10 проблемът е че usb модема е Vodafone ZTE K3565-Z. Рових се из интернет но не можах никъде да намеря как точно се подкарва този модел под Ubuntu. А за съжеление това е единствената причина поради която не мога да мигрирам новият си лаптоп към Ubuntu. Моля ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да напише решение. Предварително ви благодаря за отделеното време.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Fc4 httpd+mod_ssl Странен Проблем -: Aug 21, 2008, 13:58
Здравейте опитвам се да подкарам mod_ssl на FC4 от rpm. Обаче ми връща следният error при рестарт на апаша.

Cannot load /etc/httpd/modules/mod_ssl.so into server: /etc/httpd/modules/mod_ssl.so: undefined symbol: ap_hook_test_config

Ето списък на пакетите който са инсталирани:

httpd-2.0.54-10.4
httpd-devel-2.0.54-10.4
openssl-0.9.7f-7.10
openssl-devel-0.9.7f-7.10
mod_ssl-2.0.54-10.4

Моля за малко помощ тъй като гоогле не намира никакво решение а втори ден се боря с този проблем.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / System load avg -: Aug 23, 2007, 14:28
Здравейте, със домашната си десктоп машина имам следният проблем а именно доста големи Load-s При стартиране Load-a e 2.5 което го отдавам на нещо нормално. Но когато по време на работа виждам дори 3.5-4 Load почвам да се притеснявам. Ето малко детайли.
Машината е:
AMD Semprom 2800++
RAM 512 DDR
HDD 80 GB
SWAP 1 GB

Освен това на машината е инсталиран Debian lenny/sid AMD64 kernel 2.6.18-4 KDE 3.3.7 с пусната SuperKaramba. Според вас на какво може да се дължи този load. Едното което ми направи впечатление че много тормози процесора беше flash-a но го махнах от плъгините на Konqueror-a и въпреки това пак от време на време имаше голям Load.
4  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Коя дистрибуция е най-подходяща за сървър. -: Jun 19, 2007, 22:01
Отварям тази анкета във връзка със спора който заформихме днес. Коя е най-подходящата дистрибуция за сървър. За мен това е Дебиан тъй като е най-лесен за администриране и подръжка а и е изключително стабилен. Моля всеки който отговори с Друга да напише коя е и защо предпочита нея.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Norton ghost+debian -: Jun 17, 2007, 11:50
Здравейте, преди време с Norton си направих един .ghost файл на старата операциона система която ползвах тъй като ми трябват едни файлове от този диск се чудя има ли начин под Дебиан да се разгледа съдържанието на този файл ? Надявам се някой да може да ми помогне тъй като искам да копирам само малка част от цялата файлова система която е в този файл. Предварително благодаря за помоща.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Hard disk problem Спешно -: Jun 02, 2007, 20:59
Значи преди няколко часа диск-а ми на който е инсталиран web server-a ми даде bad sector и линукс-а не иска да се стартира. За щастие имам резервен hard диск със същите параметри. Като размер и тн успях да подкарам един кноппикс и искам с него да копирам цялото съдържание на основният ми диск на другият такъв диск. Прочетох в интернет че това става с командата dd за това я изпълних ето така:
Примерен код

dd conv=noerror if=/dev/hda of=/dev/hdc

Само че когато натиснах ентър получих следната грешка:
Примерен код

dd: writing to '/dev/hdc': Input/Output error

На този диск нямам инсталирана никаква файлова система и когато дам hdparm /dev/hdc ми дава същите характеристики като /dev/hda .
Въпросът ми е как точно да копирам диска едно към едно. Надявам се някой да ми помогне тъй като не ми се иска да си губя информацията която имам на диска заради няколко лоши сектора. Предварително благодаря на всички отзовали се.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Linux+mms:// -: Jun 01, 2007, 00:28
От известно време се опитвам да гледам телевизия онлайн. По-точно опитвам се да подкарам този стреем mms://66.90.101.8/btv това е линк към БТВ в gledai.tv Дистрибуцията която ползвам е Debian Etch AMD64. Пробвах с mplayer kmplayer и други но стреема не върви като хората. Според вас къде пропускам нещо. Търсих из интернет но не намерих нищо по въпроса как да подкарам mms streams под линукс. Ако някой може да ми помогне ще съм много благодарен. Това че не мога да гледам онлайн тв е една от причините да преминавам на Windows.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Debian+dns+subdomain -: May 25, 2007, 11:46
Здравейте, собственик съм на домайн-а bnight.sytes.net имам сървър който е под Линукс който хоства всичко това имам и инсталиран Bind9 който работи като кеширащ сървър искам да направя под домайн на bnight.sytes.net който да е mail.bnight.sytes.net за доставчик ползвам BTK като имам пълно пренасочване на портовете. В локалната ми мрежа и двата адреса се отварят нормално обаче от външната мрежа имам проблем с това. Какво трябва да направя пускам файл-а db.bnight.sytes.net
Цитат

; bnight.sytes.net
$TTL    604800
@       IN      SOA     ns1.bnight.sytes.net. root.bnight.sytes.net. (
                     2006020201 ; Serial
                         604800 ; Refresh
                          86400 ; Retry
                        2419200 ; Expire
                         604800); Negative Cache TTL
;
@       IN      NS      ns1
        IN      MX      10 mail
        IN      A       192.168.1.2
ns1     IN      A       192.168.1.2
mail    IN      A       192.168.1.2 ; We have our mail server somewhere else.
www     IN      A       192.168.1.2
*.bnight.sytes.net.    IN      A       192.168.1.2

проблема е че външното ми ИП е динамично.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Beryl+debian+kde 3.5.6 -: May 07, 2007, 10:12
Здравейте имам следният проблем инсталирах си Beryl на Дебиана. Но когато го пусна ми изчезват рамките на прозорците. Мен това не че ми пречи много много ама си искам рамките. Ако може някой да ми обясни как да направя така че рамките на прозорците ми да не изчезват ще съм ви много благодарен.
10  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Debian etch+ sempron + nvidia drivers -: May 02, 2007, 00:37
Здравейте, до сега не се бях заглеждал но се оказва че системата ми няма правилно инсталирани драйвъри за видео картата ми което води до някой сериозни проблеми. Което лично мен ме дразни. Както и да е намерих една хубава тема за това как да си инсталирам въпросните драйвъри. Но на моята система която е с ядро 2.6.20-1-amd64 просто драйвъра не иска да се инсталира. Не съм пробвал дали на нормалното ми ядро което е 32-битово ще стане. Все пак ако някой ползва 64 битова архитектура. И по точно amd64 би ми било интересно да сподели как да оправя тези проблеми. Предварително ви благодаря за отговорите.
11  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Миграция от windows към debian Сървърно Решение. -: Apr 19, 2007, 19:13
Здравейте, значи ето какво ме притеснява или по-точно в тази тема ще се опитам да помогна на всички начинаещи потребители на Линукс да конфигурират правилно и бързо едно работещо решение за рутер и web server с подръжка на PHP и mysql
Ето я и цялостната постановка.
Преди време си създадох web server базиран на OS Windows 98 i Appserv същата машина е и рутер за домашната ми мрежа ето накратко характеристиките на системата:
CPU:K6-2 300 Mhz
Ram: 98 MB SDRam
HDD: 6GB 2*3.2 GB
OS: Windows 98
Running Servises: Apache, ICS, NO-ip, portal system Guppy (http://www.freeguppy.org)
web address: http://bnight.sytes.net
Както виждате като хардуер системата не е много добра и  това съм се спрял на това изключително леко решение с Windows 98
Системата споделя интернет към още един компютър в подмрежата 192.168.0.0.
Каква е моята цел ? Искам да постигна следният резултат система базирана на Debian Etch със следните сервизис
: ssh,apache, php4, mysql, DHCP server, router.
Иска ми се в тази тема подробно да проследим настройката на цялостната система като ще се старая да описвам максимално точно целият процес на конфигуриране на системата. Имам известен опит в света на Debian и като цяло мисля че мога да се справя с проблемите който ще възникнат. Надявам се темата да ви е интересна и да се получи един наистина приятен и добър проект.
Начало на проекта: рано сутринта в събота 21.04.2007
Предполагаем край на проекта: Неделя 22.04.2007
За настройка на сървър-а ще следваме това ръководство:
http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch
Ако всичко е точно до неделя трябва да имаме една работеща система базирана на Debian Etch. Отварям тази тема два дена по-рано за да може да обсъдим детаилите малко по-от рано надявам се да се получи интересна дискусия. И да се включат повече хора в този интересен проект.



12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Миграция от windows към debian Сървърно Решение. -: Apr 19, 2007, 19:13
Здравейте, значи ето какво ме притеснява или по-точно в тази тема ще се опитам да помогна на всички начинаещи потребители на Линукс да конфигурират правилно и бързо едно работещо решение за рутер и web server с подръжка на PHP и mysql
Ето я и цялостната постановка.
Преди време си създадох web server базиран на OS Windows 98 i Appserv същата машина е и рутер за домашната ми мрежа ето накратко характеристиките на системата:
CPU:K6-2 300 Mhz
Ram: 98 MB SDRam
HDD: 6GB 2*3.2 GB
OS: Windows 98
Running Servises: Apache, ICS, NO-ip, portal system Guppy (http://www.freeguppy.org)
web address: http://bnight.sytes.net
Както виждате като хардуер системата не е много добра и  това съм се спрял на това изключително леко решение с Windows 98
Системата споделя интернет към още един компютър в подмрежата 192.168.0.0.
Каква е моята цел ? Искам да постигна следният резултат система базирана на Debian Etch със следните сервизис
: ssh,apache, php4, mysql, DHCP server, router.
Иска ми се в тази тема подробно да проследим настройката на цялостната система като ще се старая да описвам максимално точно целият процес на конфигуриране на системата. Имам известен опит в света на Debian и като цяло мисля че мога да се справя с проблемите който ще възникнат. Надявам се темата да ви е интересна и да се получи един наистина приятен и добър проект.
Начало на проекта: рано сутринта в събота 21.04.2007
Предполагаем край на проекта: Неделя 22.04.2007
За настройка на сървър-а ще следваме това ръководство:
http://www.howtoforge.com/perfect_setup_debian_etch
Ако всичко е точно до неделя трябва да имаме една работеща система базирана на Debian Etch. Отварям тази тема два дена по-рано за да може да обсъдим детаилите малко по-от рано надявам се да се получи интересна дискусия. И да се включат повече хора в този интересен проект.



13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Login в knoppix v 5.0 -: Oct 31, 2006, 09:24
Здравейте, от скоро се занимавам с Linux като в момента си настройвам един Knoppix s partition image. Тоест Кnoppix си стартира от диска а на въпросният image се помнят всички насторики и инсталирани приложения.  Има обаче един проблем който страшно много ме дразни в този вариант а именно това че при началното зареждане Knoppix-a не дава логин скреен а направо се логва като user Knoppix. Та въпроса ми е как да направя така че при зареждане Knoppix да иска логване. Предварително ви благодаря за помоща.
Страници: [1]