Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 00:18 
Започната от ray - Последна публикация от remotexx
Много подробно и добре направено видео.
Малко е дълго, но може да се слуша, докато се прави нещо друго.

https://www.youtube.com/watch?v=BQTXv5jm6s4

Извинявам се за недоразумението, но аз си мислех че всичко е ясно. Филмчето с което започна всичко - не съм го дал аз, а само добавих кратката версия какво ни очаква в /най-/ скоро време - живот на вересия...

има(м) новина и за Гогата - мдаа и идва времето на нови(те) богове, боговете на ИИ  8) предполагам също както на хората не им пука за боговете сред динозаврите така и на ИИ няма да му пука за човешките богове (ама да мисли там Зевса)


П.П. Както обясниха и във филма...
Цитат
Като са му вкарани параметрите на играта, правилата, и възможните ходове, нищо чудно.
не са му вкарани всички възможни ходове (там 0ли 1чки) а са го обучвали като човешки мозък (в сл. под формата на мнгослойна невронна мрежа) и то също като човек само си преценя на база последните няколко хода, оценка на ситуацията и само на предвиждане един-два-няколко хода напред и също както и при човешката интуиция учените не могат да обяснат защо точно този ход (там епизода за черната кутия)
..и при хората е така - едни налитат на русо, други на младо - въпрос на тренировки и интуиция

--
Да смъкнем нервното напрежение:

до какво води обучението на ЧИ  :P
https://www.youtube.com/shorts/jEWY6FXVB8c

и в графата и пофесионалистите правят грешки (и без да се заяждаме по национална принадлежност - ако може)
https://www.youtube.com/shorts/2G8w1vvj8Cw

 2 
 -: May 08, 2024, 22:10 
Започната от ray - Последна публикация от 4096bits
Хм!

Във въпросното видео имаше нещо, наречено Кламерен апокалипсис.
Не бях чувал за това, но много ясно е обяснено.

Ако наистина успеем да развием ИИ до степен, да вади умозаключения и да взима решения при недостатчно данни или изобщо при почти никакви - както правим ние, хората - тези решения на какво ще са стъпили? На чиста логика или на някакъв морален кодекс?
Защото, ако ИИ го пуснем да се обучава на морал от историята ни, тежко ни. Човешката история е пълна с насилие, смърт, страдание и почти нищо друго. Ако приеме, че тоаа е начина, къде отиваме ние? Напрво ще хакне, къдетои каквото трябва и ракетите политат.

Хората правим и нещо друго. Надяваме се. Колкото и да е малък шанса, се надяваме и действаме. ИИ ще предприеме ли действия и ще вземе ли решение за нещо, ако изчисли, че шансовете за успех са по-малки от 49,99%?

 3 
 -: May 08, 2024, 22:06 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Ремотекс, кое точно филмче имаш предвид, което си давал като линк? Дай го пак, моля, че тук  какво ли не гледах :)
П.П. А какво са показали и какво там за мадамите.. като го изгледам, ще пиша, какво мисля.
А че ИИ изненадал хора с някакъв ход в игра, не е новина. Като са му вкарани параметрите на играта, правилата, и възможните ходове, нищо чудно.  Човеко не се сетил, изкуственио интелект го праснал с готов ход.. Но се спирам, дай линк към филмчето, което визираш.
Айде от мен лека и мека!

 4 
 -: May 08, 2024, 21:49 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Ех сега, девическо училище с бременни жени...
По-вероятно е да се е притеснила че я снимат, навремето колко хора са виждали самолет или фотоапарат ами така де ако я застреля или и открадне душата.

П.П. от надписа под снимката (от линка със цялата статия който също съм дал) пише:
Анастасия Тошева с ученички
предполагам даскалицата е отпред а двете отзад за ученичките

 5 
 -: May 08, 2024, 21:40 
Започната от ray - Последна публикация от remotexx
Никсън разбирам че не си гледал филмчето или не цялото или там нещо с езиковата бариера и автоматичния превод на субтитрите... но там в прав текст показаха вече че след обучението ИИ прави изводи и вади умозаключения за които никой човек още не се е сетил (там не е видял и направил взаимовръзките) какво 0 и 1 каква статистика (т.е. това е при обучението, а как ще се обучи т.е. изгради невронната мрежа то това при всеки "мозък" е различно бил то ЧИ или ИИ) т.е. биг дата, статитиката и обучението играят роля в изгражането на интелекта но това и при хората е така... а защо тогава вече не могат да обяснят как ИИ е стигна там до каквото решение е стигнал (като е само 0 и 1 то тогава би трябвало да могат нали.. обратно по 0те и 1ците)

Ако не ти се гледа цялото превърти само на играта на Го че по-лесно различима и се намира лесно и там първият ход с който ИИ изненада хората (ако не ти се задълбава и повече там за теглата по връзките между невроните, което съответства на силата на импулса при хората) т.е. намерил в взаимовръзка която хората не са открили още ...е или просто е импровизирал - с какво е по-различен от ЧИ

П.П. Интелекта няма много общо с чувствата, е като почне да получава информация и за чувствата (и като го зарежят там няколкосттоин мадами) и ще разбере че... като му теглят една майна и... работата не е е на добре... Поне по мои лични налбядения големите интелектуалци обик. не им върви много с чувстата (с жените де) - хеле па Фройд, а па знаете ли защо няма нобелова награда по математика и само по математика (щото в завещанието му пишело така, а това дето не го пише там е че жена му на Алферд Нобел му избягала с един математик... аз поня така я знам тая история)

 6 
 -: May 08, 2024, 21:39 
Започната от go_fire - Последна публикация от Nik123
Гледал съм го, може би преди година и нещо. Не ми хареса, измишльотина, няма общо с действителните събития.

 7 
 -: May 08, 2024, 21:25 
Започната от go_fire - Последна публикация от remotexx
Тъй и тъй стана въпрос за калашници (в друга тема) - този гледал ли го е някой и става ли за гледане?

https://www.youtube.com/watch?v=ed2xO_QZgfc

Kalashnikov (2020)     1h 50m

 8 
 -: May 08, 2024, 21:20 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Прототипът на АК-47 e StG-44, на StG-44 е G-43, на G-43 е СВТ-40 .. обобщено, с един поглед в едно изречение- пределно ясно. Подробностите ги написах в предния си пост :)

П.П. Писали сме заедно, сега видях допълнението. Ако въпроса ти е кой е изобретил АК - ами този, чието име носи автомата. След съответните доработки, разбира се, не е било копие на немския Щурмгевер-44 - газовото бутало и възвратния механизъм са същите, но много други неща са сменени. Естествено, не ги е правил сам, ама те и немците са имали цели конструкторски колективи, и също такъв колектив е преработвал СВТ-40 в G-43. А после е преработил G-43 в StG-44 тоя колектив. След войната- победителите усъвършенствали StG-44 в АК-47.  Но ако въпросът ти е- кой е изобретил принципа на действие на това оръжие (или въобще на цялата съветско-немско-съветска серия- възвратен механизъм с газово бутало)- това е създателят на СВТ-40 (и на други оръжия) - Токарьов.

 9 
 -: May 08, 2024, 21:15 
Започната от go_fire - Последна публикация от 4096bits
Жената в ляво бременна ли е?
Типичен жест с ръка на   корема.


 10 
 -: May 08, 2024, 21:13 
Започната от remotexx - Последна публикация от remotexx
Нискън аз не споря по историческите факти а по въпроса кой е изобретателя - и прототипа ли Калашников го е изобретил с основното си образование той даже май е бил още необразован през ВСВ (щото нали Калашника е изобретен след войната) ии ма там една снимка която казва всичко - там с Калашничето (като млад и зелен) и с цялато конструкторско бюро там майори и полковници и... един поглед стига да ти стане ясно кой кой е  :P
особено тоя седналия на пърия ред просто може да прочетете в очите му "да, дааа.. и един мармот..."

https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-otnovo-kalashnikov-legenda-za-mita
последната снимка най-долу там пред цялото конструкторско бюро
https://faktor.bg/uploads/Images_3/K/kajachnikov_chmaizer3.jpg

Страници: [1] 2 3 ... 10