Покажи теми - vladimirg
Виж публикациите на потр. | * Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Предложения и въпроси относно Linux-BG / Предложения за подобрения на сайта / Puskane na komentar w linux-bg -: Jul 21, 2003, 13:32
Zdrawejte,

Kogato prashtam komentar kym nowina w linux-bg.org, nabljudawam slednoto:

Konqueror (KDE 3.1):
Wsichko e nared, kirilicata se poqwqwa prawilno

Mozila 1.4:
Tekstowoto pole otkazwa da priema tekst na kirilica

Opera 7.2 beta:
Tekstowoto pole priema kirilica, no posle w komentara wmesto kirilica izlizat wyprositelni.

Kogato zapisha lokalni kopie na stranicata, ot koqto iskam da postna komentar, promenq atributa target na elementa form, taka che da sochi kym absoljutniq pyt, i izpolzwam taq stranica za da postna komentara, wsichko e nared.

Towa me nawezhda na misyltam che prichinata e w nalichieto ili lipsata na nqkakyw HTTP header, koqto obyrkwa Mozilla i Opera. Wypreki che w takyw sluchaj bi bilo interesno zashto Konqueror ne se obyrkwa po syshtiq nacin.

Nqkoj da ima nabljudeniq ili idei po wyprosa?

W drugi sajtowe nqmam takiwa problemi. Nqmam problemi syshto i kogato prechlezhdam izgleda na towa koeto pisha w momenta. No kogato go postna, izliza wyw wyprositelni.
2  Програмиране / Общ форум / Lin, Win, кирилица и ИнжИнера -: Nov 07, 2002, 13:19
Здравейте.
Може би сте чували за кирилизацията на ИнжИнера за Windows 9x, Me, 2000, NT, .NET. Ето ви адрес:
http://free.hit.bg/injinera/
Накратко, ИнжИнера (инж. Генади Атанасов) просто описва как Windows система се кирилизира с естествените средства на самия Windows, без да се въвлича софтуер на трети страни в процедурата от рода на FlexType или Bullet, които изглежда доста често създавт повече проблеми, отколкото решават. Предлага също някои средства за поправка на поражения, причинени от злощастна кирилица.

Получих от него писмо, което решихме да предложим на вниманието ви, ако някой се заинтересува и иска да направи нещо по въпроса, нека да пише на на адреса на ИнжИнера. Ето и самото писмо:

vvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvvv
Нуждая се от помощ,
ако можеш, пусни молбата на точно място. Не аз лично, а WIN9x
потребителите. Проблема с неизтриваемите файлове след деинсталация на кирилизатор бил могъл лесно да се реши под Линукс ми казаха. Но трябва решение като за по-тъпи хора, Уиндосаджии. Дискетка с Линукс, резнат от мрежови способности, но сам да маунтва FAT** дялове. Съкратен вариант на mc е силно желателен. И скрипт, преместващ знаците на файловото име надолу под 128, да работи с параметър път и да действа рекурсивно. Текущата директория да е добавена в пътищата, ние така сме свикнали. Кeф ти скрипт, кеф ти през mc.Ако някой го направи, да го публикува, аз ще го линквам веднага. И без да
го линквам, популярността му е гарантирана.
С поздрави:
Генади
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Страници: [1]