Автор Тема: Дублирани папки  (Прочетена 768 пъти)

slhadgiyata

• Напреднали
  • Публикации: 56
  • Distribution: LxPupTahr-15.05.1-pae
  • Window Manager: LXDE
  • Мислете за мен, като за старо вино!
    • Профил
Дублирани папки
« -: Dec 30, 2014, 07:36 »
Здравейте! Искам да помоля за малко помощ, за да си подредя папките. Може би защото преди известно време смених имената на някии от английски на български, напр. на Hoome с Домашна папка, сега като активирам иконката горе в ляво от датата и часа, се показват две папки с име Домашна папка, а я няма папката Изображениякакто и някои др. Имам и снимка на екрана:
http://picthost.net/v.php?id=97cfd1502e63e2f540287b71f3e52163
Активен

Не ти избираш Linux-той избира теб!
LxPupTahr-15.05.1-pae
Debian GNU/Linux 7.7_Wheezy

malin

• Гост
Re: Дублирани папки
« Отговор #1 -: Dec 30, 2014, 10:40 »
http://unix.stackexchange.com/questions/29661/xdg-user-directories
http://manpages.ubuntu.com/manpages/saucy/man1/xdg-user-dirs-update.1.html
В общи линии - не си "наредил" на системата ти, че папките ти се казват така и тя си ги прави отново. Или пък си махнал (ако е имало) по някъкъв начин xdg-user-dirs(-gtk).
Активен

go_fire

• Global Moderator
  • Напреднали
  • Публикации: 8917
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
« Отговор #2 -: Dec 30, 2014, 11:33 »
Здрасти наборе. Радвам се, като видя не само някакви хлапетии да си правят сървъри на една определена игра с насилие, а се появява и някой зрял човек да си го ползва за работен плот.

С две думи не можеш да сменяш имена на каталози. С малко повече, можеш, но за целта трябва да промениш локализацията на съответната среда (сиреч трябва да си изтеглиш едни документи с разширение po) да ги редактираш (до някъде са подобни на субтитри) става с обикновен редактор, но има и специализирани (poedit например), след което да ги транслираш до mo и да замениш своите. Трябва и да ги запазиш, защото след шест месеца като ти се обнови системата, трябва пак да ги слагаш, а има огромна вероятност те също да се променени, което означава да повториш процедурата отначало или ще имаш непреведени неща в по-добрият случай или счупена система в по-лошият.

От друга страна това, което си показал на картинката ми мяза на Гном или производно. В Наутилий с дърпане и пускане можеш да си слагаш каквито си искаш каталози в страничната лента. Демек можеш да си направиш каталози като „оки-доки“, „проекти“, „монети“, „байхуй“ (най-големият китайски производител на батерии) да си ги люснеш там и да разкараш подразбиращите. Това ще важи само за твоя потребител и ще се запази между обновяванията, а може и между машините, ако си синхронизираш по някакъв начин дома.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

malin

• Гост
« Отговор #3 -: Dec 30, 2014, 12:42 »
Може би само с едно просто преименуване/преместване на друго място/изтриване на .gtk-bookmarks от домашната папка (в най-добрия случай) ще се получи нещо.
Активен

slhadgiyata

• Напреднали
  • Публикации: 56
  • Distribution: LxPupTahr-15.05.1-pae
  • Window Manager: LXDE
  • Мислете за мен, като за старо вино!
    • Профил
« Отговор #4 -: Dec 31, 2014, 14:00 »
Колеги, да бяхте пояснили как се работи с това нещо gtk-bookmarks.
Активен

Не ти избираш Linux-той избира теб!
LxPupTahr-15.05.1-pae
Debian GNU/Linux 7.7_Wheezy