За да ти държи номера в некст плюс (текст плюс, като го ползвах аз, беше по същество некст плюс, без опцията да говориш), трябва от време на време да се логваш в него. На мен периодично, може би през месец, ми пращаше някакви известия на тела, че не съм се логвал от месец и може да си загубя номера. А като загубиш номера, го дава на друг, респ. някой друг ти влиза в телеграмата, която е регистрирана на този номер. Но програмката беше изцяло фрий. Така беше и в Hushed, първите три месеца обаче, след три месеца не платиш ли, ти дава номера на друг. Така ми замина един вайбър, който бях регистрирал на Hushed номер. Явно при Hushed са махнали всякаква аванта- може би имат вече достатъчно голям брой потребители.
Само логване? Май мярнах някакъв текст, че трябва поне веднъж седмично да пращам съобщение или да правя обаждане. Номерът, който ми даде Next+ вече го няма. Направих си Телеграм акаунт през Text+. Ще видим, и той докога ще се задържи, защото за да изпратя смс или да се обадя до истински номер, трябва да платя нещо. А нямам желание. Както и да е. В таблета, на който е инсталиран Телеграм няма SIM карта и го връзвам към рутера за интернет. Сигурно и заради това трябваше да изпратят повторно код за верификация, на "другото" ми устройство. Та в момента профила си е активен, без телефонен номер в таблета. И така би трябвало да е, защото няма как да сложат ограничение, за брой на инсталираните клиенти, при положение, че имаш само една SIM карта.
API-то им не разполага с част от нещата, които ми трябват и трябва да мисля, как да го реализирам. Никога иначе не бих ползвал този месинджър.