Колега, имай предвид че може и да не е чак толкова просто колкото изглежда, някой стъпки изискват прекодиране други не...
Аз така и не разбрах с какво я разглеждаш тая БД (от снимката не личи кой туул е това) - питам само щото съм виждал и кофти конфигурирани утилки (и то бая) - в БД всичко си е ОК ама утилките не могат се оправят с кодировките...
Я дай резултата от
GeSHi (SQL):
SELECT
COLUMN_NAME,
TABLE_NAME,
CHARACTER_SET_NAME,
COLUMN_TYPE,
COLLATION_NAME
FROM information_schema.COLUMNS
WHERE TABLE_SCHEMA = 'your_database_name'
на по-стари версии може да пробваш със
GeSHi (SQL):
SHOW FULL COLUMNS FROM my_tablename;
или
GeSHi (SQL):
SHOW CREATE TABLE my_tablename
също така дай и изхода от следната команда за поне един ред който има текст на кирилица
GeSHi (SQL):
SELECT HEX(post_content), HEX(post_title) FROM mytable LIMIT 1;
--
Значи дотук предполагам че колоната е с кодировка 1252 обаче вътре байтовете са от утф8 та бързият тест е
копираш един текст може и само 2-4 символа (но да са четен брой) в текстов редактор и ги записваш като 1252 (т.е. новия/празния документ да е направен с кодировка 1252), после без да го прекодираш правиш Отваряне с кодировка и избираш утф8 (щото то си е утф8) а го записваш като 1252 (т.е. да направи прекодиране - ако редктора ти не поддържа пробвай с копи/пейст между два прозореца с различна кодировка т.е. новия/празния да е настрроен на 1252 и пействаш вътре от отворения като утф8 текст (текста няма да се промени визуално а само на диска новия файл ще е наполовина на стария) . Накрая записания вече еднобайтов 1252 му правиш Отваряне с кодировка и избираш 1251 и би трябвало вече да си е чиста кирилица вътре.
Ако стане ще чакаме някой експерт по MySQL да каже как да го направим това през СУБД
- имам предвид целта е да избегнем няколкото врътки с (някой стъпки с допълнителен iconv /utf8 to latin1/, други без)
(SELECT * INTO OUTFILE ...)
(LOAD DATA INFILE ... CHARACTER SET XXX
П.П. От нета изрових следното за обръщане на място /но първо бекъп/ (но не знам за/от кой версии работи и дали работи за всички видове текст или само за MEDIUMTEXT)
GeSHi (SQL):
mysql> ALTER TABLE `x` CHANGE `y` `y` MEDIUMBLOB;
mysql> ALTER TABLE `x` CHANGE `y` `y` MEDIUMTEXT CHARACTER SET latin1 COLLATE latin1_general_ci;