Linux за българи: Форуми

Нетехнически теми => Идеи и мнения => Темата е започната от: kennedy в Oct 04, 2007, 11:40



Титла: Project management и crm
Публикувано от: kennedy в Oct 04, 2007, 11:40
Здравейте,
има ли някой който се е справял със задачата за въвеждане на горепосочените елементи в работеща фирма? Някакви насоки за ОС продукт който са използвани и т.н.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: Йордан в Oct 04, 2007, 12:23
Като имаш свободно време - ICQ ;)


Титла: Project management и crm
Публикувано от: alabal в Oct 04, 2007, 12:50
Братко, да споделя личен опит от използването на подобни инструменти - става дума за dotProject. Системата е инсталирана, работи, ъпдейтвана е и никой не я използва.
Ако потърсиш по google и в сайта на cms rating ще намериш мноооого такива системи. Така, че се намери подходяща система, която да бъде използвана. Например eGroupware вече може да се синхронизира дори с MS Outlook.
Съществения проблем при въвеждане на такива системи (независимо платени или не), според мен е друг - управлението (мениджмънта, дет се вика). Ако те не подкрепят процеса и не задължат останалите да използват системата - можеш да отпишеш въвеждането й. Всички ще викат:"Ауууу, колко хубаво!!!!!! Ауууу, колко полезно!" и ще си ползват каквото са използвали преди това.
Та, според мен, първо управлението на организацията трябва да бъде убедено, после то да задължи останалите да използват системата.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: kennedy в Oct 04, 2007, 13:15
в нашия случай шефа иска такова нещо да се сложи ....
горе-долу трябват
мениджър на проекти вързан с календар, при това да работи повече от 1 потребител, да има известяване не само по мейла ....
довечера ще съм в кю-то :)

п.с. openproj не става, защото работи само с конкретен проект , а на нас ни трябва да показва развитието на повечко
openworkbench също не става.
web базираните за сега не съм ги подхващал ...





Титла: Project management и crm
Публикувано от: alabal в Oct 04, 2007, 13:24
А какво търси фирмата? Вариант клиент-сървър или web приложение? Само в рамките на фирмата ли ще се използва или ще може да се използва, примерно, от домашния компютър? Май е по-добре да се направи списък с това за какво ще се използва, после как и какво ще работи, откъде и кой ще го използва - така е много по-лесно да избереш каквото ти трябва.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: kennedy в Oct 04, 2007, 13:53
Локално ще се ползва и няма да се вижда от вън. Трябва да е клиент-сървър, защото ще работят 7-8 човека с него .....


Титла: Project management и crm
Публикувано от: mhydra в Oct 07, 2007, 18:33
Освен ОпенПрож можеш да ползваш и наякои от платените. Все пак няма много алтернативи от подобен род софтуер. А и от тия опен проектите не можеш да очакваш нещо съвършенно. Както се казва - за без пари толкоз.
Така че специално ОпенПрож като се има предвид цената му от $0.00 си е направо златна програма.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: alabal в Oct 07, 2007, 19:38
Братко, mhydra, ако потърсиш повече ще останеш учуден колко много бизнес софтуер с отворен код има за всякакви нужди. Лично аз бих избрал без да се замисля някое open source предложение, което е на първи позиции в cms rating пред платено такова, поради много причини. Ако има и бюджет за това бих си купил поддръжка към него. Кое точно платено приложение визираш като съвършено?
Единственият бизнес софтуер за който не съм виждал open source аналог, е софтуер за Balanced ScoreCard и Process Design & Management. Там Intalio отвориха един Designer, но май не е докаран до никъде (поне до преди месец). Има няколко варианта на Eclipse, които обаче са само Design и са доста назад от iGrafx, да речем.
kennedy иска client -server вариант, а аз съм работил само с web groupware, за това не мога да дам съвет, единственото което се сещам е openexchange, но той се инсталира, доколкото знам доста трудно, а и май имаше нещо с лицензите.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: kennedy в Oct 10, 2007, 16:55
ей това ми харесва на външен вид
http://www.twproject.com/
остава да оправдае очакванията


Титла: Project management и crm
Публикувано от: alabal в Oct 11, 2007, 04:30
Братко! Както гледам, ще си развалите очите във фирмата от това сигнално жълто!
Това е web groupware. Доколкото разбрах търсехте нещо друго, но ако предпочитате web вариант, може да направиш следното:
Разгледай това,  в ляво, раздел Groupware. Има демо за всеки groupware, има коментари, ревюта и т.н. Най-популярни (и може би добри) са eGroupware (който обаче може да ти дойде повече с огромното си количество опции и възможности) и dotProject.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: rat в Oct 11, 2007, 10:43
Тези момчета отвориха кода скоро http://www.projity.com/
Хвалят се че подърват импорт от MS Project ...
Тука PM-ите като го поразгледаха казват че бил едно към едно с MS Project.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: kennedy в Oct 15, 2007, 10:57
това съм го изтеглил, но искам нещо което да работи с повече от 1 проект едновременно и да има известяване на потребителите, календар и т.н.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: mhydra в Oct 15, 2007, 11:58
Еми то и с това може. Отваряш си едновременно няколко програми и става.


Титла: Project management и crm
Публикувано от: mironcho в Nov 03, 2007, 16:16
От известно време ползваме streber - има минималната необходима функционалност и върши работа за да организираш себе си и няколко човека около тебе, по няколко различни проекта и т.н. Изобщо не е перфектен и има много какво да се желае от него - но върши работа!