Покажи Публикации - BULFON
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 33
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Opensource софтуера като оръжие за корпоративни атаки срещу Бареков -: Jun 27, 2013, 23:42
Интересно ми е - тук сме се събрали предимно хора с определени и подобни политически виждания и затова клеймим човека, или независимо от вижданията ни той е просто боклук?
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Opensource софтуера като оръжие за корпоративни атаки срещу Бареков -: Jun 27, 2013, 11:15
Съществуването на това видео е геноцид. Цялата къщичка от карти, която е изградил гусин Бареков е геноцид. Обрича гледащите на гладна смърт.
С цялото си достойство заставам пред вас и го казвам  :)
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За кой ще гласувам? -: Apr 24, 2013, 23:23
Никъде не мога да намеря някакъв източник на английски с цитата на М.Тачър. Не казвам, че не го е казала, но не мога да го намеря.
Да базираш аргументите си на непроверен източник е глупаво.
Намерих обаче това:
Цитат
"When we hear (as we sometimes do) that (Russia's) economic output is about half the level of a decade ago or that real incomes have fallen sharply, it is worth recalling that economic statistics under the Soviet Union were hardly more reliable than any other official statements. Moreover, a country that produces what no one wants to buy, and whose workers receive wages that they cannot use to buy goods they want, is hardly in the best of economic health." -- Margaret Thatcher
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За или против строежа на нова атомна електроцентрала? -: Apr 02, 2013, 17:19
Доколкото виждам темата на дискусията е "За или против строежа на нова атомна електроцентрала?"
Бих се радвал да видя една статия от Германия, която защитава решението им да се откажат от атомна енергия. За баланс.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За или против строежа на нова атомна електроцентрала? -: Apr 02, 2013, 16:04
Интересно защо толкова се дразниш от това, че някой не е съгласен с теб? Очевидно има хора, които мислят, че е добре да се строи нова АЕЦ, други не мислят че има смисъл. Всеки има някакви аргументи.
gat3way се опита да ти каже, например, че цитираната от теб статия също няма много общо с "цените на тока и състоянието на енергетиката и икономиката в България".
А и аз не мога да разбера, как строенето на нова АЕЦ ще повлияе на "цените на тока и състоянието на енергетиката и икономиката в България"?
Моето мнение - аз съм за атома, по принцип. Но като гледам, как строят пътища и правят ремонти на градинки в България, не виждам как ще излезе каквато и да е сметка от строенето на АЕЦ. Само още номенклатура ще се нагуши, ще изпрати децата в Лондон и Женева и ще ни **е ******* лели**. По-добре да вкараме тези пари в космическата ни програма.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Въпрос за начин на работа с firebug -: Mar 27, 2013, 19:52
Всъщност JSON е напълно валиден JavaScript. Може да се разглежда като начин за сериализация/десериализация на JS обекти.
А Firebug и производните му в браузърите са незаменимо средство за изработване на web приложения. В последните версии може да се навигира из скриптовете, да се поставят breakpoints, има call stack и watch. Другото възможно и удобно нещо е, ако ползвате JQuery директно да го изпълните върху DOM-а на страницата.
Има профайлър, с който можете да оцените коя част от кода е "бавна". Има анализатори на мрежов трафик. Въобще безкрано е полезен.
В IE има един абсурд - при избиране на елемент не може да се разгледа DOM представянето му. Или поне аз не мога да го намеря как се прави.
7  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 21:54
Аргументите за кражби, нападения и заплахи са смехотворни. С елементарно преглеждане на информацията може да се докаже, че в България:
- Най-големите кражби се извършват от българи. Сравни кражба на завод с кражба от завод. Лично аз знам за случай на осъден циганин за това, че е хванат с кофа месо, която българин е припознал като негова овца! На 5 години! Само измамите с ДДС за една година, които извършват зърнопроизводителите (българи!), с което ощетяват ВСИЧКИ НАС, надхвърлят всички ромски кражби извършвани някога.
- Най-жестоките убийства се извършват от българи! Две момчета са намушкани в центъра на София с нож! От българин! В момента почти са доказали, че няма доказателства за това...
- За заплахите да не говорим въобще. Просто направи забележка на някой (българин!) паркирал на тротоар, че майка с количка не може да мине!

Темата е за закриване, та и направо за премахване!
8  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 11:58
Едно време троленето се правеше с вкус и финес. Тук, в тази тема е примитивно и кръчмарско.
А за примера със строителните фирми - моята информация, първа ръка, е точно за фирма работила при "предишните". Братя Галеви, толерирани от пикаещият във фонтани, оставиха няколкостотин човека да "се оправят".
9  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 11:01
А случайно да споменаха за огромният брой прости работници, които не са получавали заплати от месеци? Работници работили за подизпълнители по разни пътища и магистрали. Дето са карали валяци и тежки камиони в юлските жеги, а още не им е платено. Става въпрос за хиляди. Техните семейства разчитат на тези 300-400 лв. А парите които липсват са милиони. Знам със сигурност, че: собствениците на фирмите ще се измъкнат, ще почиват пак на хубаво място (Монте Карло?), и че не са цигани!
10  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: За етническото напрежение -: Mar 19, 2013, 00:58
Подкрепям напълно Мария в частта да се съобразяваме с правилата на форума.
Лично аз смятам, че нямаме никакви проблеми с циганите като група - те са абсолютно неорганизирани и прости и добре въоръжена група жандармеристи ще може да подчини Столипиново. Треперете от момента в който имамите ги подковат!
За тези, дето тръбят че цигани газят българи и ходят да вдигат бунт - що не си припомните как Йоско, пиян, смаза цяло семейство в Бояна. Нито бунт, нито гък. Българин! От наш'те! Сега е свободен!
А за тези, дето страдат от това, че няма смъртно наказание и е забранена саморазправата -  Иран и Афганистан не са толкова далеч - попътувайте, па дано се върнете да разкажете!
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За или против строежа на нова атомна електроцентрала? -: Mar 18, 2013, 17:05
Според мен ще има затишие за Белене поне до 2015. Руснаците трябва да си направят олимпиадата в Сочи, а така са го закъсали със строежите на обикновени пътища и стадиони, че ще пренасочат всички узбеки натам. То, гледайки коментарите за разходите по руските сайтове те строят един стадион кажи-речи на цената на една централа. Там е едно лапане и крадене, като се почне от бай хуй та нагоре...
12  Програмиране / Общ форум / Re: Ethernet to serial gateway помощ !!! -: Mar 16, 2013, 10:48
Цитат
Реализиране на Ethernet to Serial Gateway – получава данни през мрежовия интерфейс (UDP) и ги предава на серийния и обратно. Целта е да се направи "удължаване" на серийния интерфейс.
Аз това го разбирам точно като отдалечен (ethernet) достъп до сериен порт. sеr2net върши това, но предлага само tcp връзка и затова предложих и netcat, с който да се направи UDP to TCP proxy.
13  Програмиране / Общ форум / Re: Ethernet to serial gateway помощ !!! -: Mar 15, 2013, 10:51
Не разбрах дали задачата изисква програмиране, или решението може да е на базата на готови продукти. Мисля, че е решима с ползване на ser2net:
http://linux.die.net/man/8/ser2net
и netcat (UDP to TCP proxy):
http://linux.die.net/man/1/nc
http://en.wikipedia.org/wiki/Netcat#Proxying
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ММТ програма за България -: Mar 11, 2013, 14:18
Времето е подходящо за политически сладкодумия и спекулации.
Аз изразснах около и се опитвам да копирам прагматичния модел на меритокрацията. Линукс и въобще софтуерът с отворен код се градят точно на този принцип - можеш повече, правиш повече. Личното творчество е на показ, няма весели опаковки и лачено покритие, доброто избуява, а авторът печели уважението на останалите. Много рядко качествено нещо се постига с малко труд и съответно е ясно, че зад добрия продукт седи и много работа.
А по темата - мисля, имайки предвид политическата каста тук, срастната с олигарсите, че идеята да им се изтрие дълга е все едно да им се постеле червен килим по който да пристъпят към поредната свинщина на гърба на всички техни избиратели. За мен, никаква икономическа теория не оправдава това.
15  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Проект - Q4 -: Mar 07, 2013, 16:11
http://dx.com/p/7005-diy-pcb-copper-core-jumper-cable-wire-single-conductor-coil-blue-250m-183904
Страници: [1] 2 3 ... 33