Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 270
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Днес в 00:32
Съмнявам се, че щяхме да си пишем на турски. Насилствената промяна на вярата никога не работи. Само сееш семената на бъдещи възстания и бунтове. Може го наложиш вярата, но родителите ще учат децата си на друго. В крайна сметка, близо половин хилядолетие сме се съхранили като народ, та тук двеста сто и тридесет години ли щяха да ни се опрат.
Тези неща на сила не стават. Третият закон на Нютон е в сила и за обществата. Налагайки със сила някаква промяна, само увеличаваш съпротивата. Световните господари отдавна са разбрали това и затова действат бавно, опитвайки се да ни променят мисленето. Но и там не им се получава много. Хилядолетията култура и нрави са се отпечатали вече генетично и човек инстинктивно разбира, кое не е правилно или справедливо.
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 26, 2021, 17:50
Англия не я споменавайте, защото е един от световните финансови центрове. Там се правят маса пари от спекулации на пазара.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 26, 2021, 17:07
Малко сте ми като малки деца, като се задръгнете така. Просто си говорете, хора! Не можете ли да говорите, без толкова емоции?

Исляма ще превземе света. И причините са малко и прости. Не ползват презервативи. Не се чудят, как ще ги гледат. Религията им е агресивна и нетърпи различия и други религии. В почти всички случаи. Фундаменталистите там си процъфтяват, защото колкото си по-надъхан и религиозен, по-нетърпим към другите, по-агресивен в защита на вярата, толкова си по-свят. Примитивно, но работи.
А ние, християните, сме мирни, обичаме ближния, подлагаме врат, като ни цапардосат по главата ( или обръщахме буза? ) и обичаме враговете си. Затова ги приемаме с отворени обятия. Нищо, че знаем, че ще ни прережат гърлата докато спим. Само защото не постиламе килимчето по четири пъти на ден. Да не забравя! Още, защото си мислим, че сме цивилизовани.
Ей затова исляма ще превземе света. Мислим се за по-добри? Докато само си мислим, ей това ще ни се случва. Доброто работи за злото, когато не прави нищо.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 26, 2021, 12:12
Тази профилактика с отровите може да е работела тогава. В днешно време няма начин. Има прекалено много отрови, които могат да ни довършат. Дори не съм сигурен, дали има някъде пълен списък на такива. С познанията ни, растат и познанията за отровите, които могат да ни убият.
Между другото, много по-лесно е да наръгаш човек с кухненски нож, който се продава навсякъде за пет кинта, отколкото с някоя отрова. Могат и да те намерят по нея.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 25, 2021, 22:02
тетануса не е вирус а бактерия - защо не го морят с антибиотици не знам... явно бързо се развива и трябва сешно серум-противоотрова срещу токсина
Разбира се, че е бактерия. Няма как да вирее иначе върху ръждиви пирони и други повърхности. На вирусът му е нужен жив приемник, на бактерията не.
Имунната система създава антитела и срещу бактерии. Също срещу злокачествените клетки. Въпросните антитела са бели кръвни телца, които разпознават агента и го атакуват. След като го погълнат, буквално го раздробяват на парчета. Както преса за стари автомобили някоя трошка.
А като заговорихте за синтезирани части от вирус, вече могат да синтезират и живи клетки. Могат да ги създават. И то несъществували никога преди в природата в цялата ѝ история. Което поне за мен е изключително плашещо.
6  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Филми, които ни вдъхновяват ♥ -: Sep 25, 2021, 21:50
Трудно могат да направят нещо, което да ти пресъздаде усещанията, когато четеш книгата. Аз съм ѝ фен. Меко казано. Направо се чудя, как са му идвали всички тези неща на Фр. Хърбърт. Две книги от поредицата буквално се разпаднаха в ръцете ми от препрочитане. Много съм радостен, че успях да си купя преиздадената поредица в три книги, твърди корици. Взех и един комплект за леля ми.
Предполагам, че ще остана разочарован от филма. Точно както бях и от "Пътеводител на галактическия стопаджия".
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 25, 2021, 20:15
@jet, бият ти тетанус, като се нараниш, защото в България например, не са се водили записки на кого е бита ваксината и кога. Няма как да проверят, дали имаш имунитет срещу това. И затова се застраховат. Иначе си е ваксина. Мисля, че десет или петнадесет години трябва да ходиш да ти бият, за да си ОК.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Вярвате или не вярвате в киберпънка? -: Sep 25, 2021, 12:05
Нещо не го взехме правилно и тоя завой... явно и изкуствения ни интелект ше е made in China

https://m.dotbg.bg/article/10214072

А сега нека някой преброи колко кибер пънкари са познали че натам ще идат работиите
Ма разбира се! Робот майстор готвач... И сигурно всяка нова рецепта ще  трябва да я купуваш. А, може  и да не си способен да вкарваш ти нови рецепти, а ще трябва да се прави само от компанията. С оглед безопасност и разни други  такива. Ще си измислят причините. За експерименти в кухнята, каквото готвенето си е основно, забравете.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 25, 2021, 12:00
   Взелите властта след 9.9.44 са по за предпочитане (наречете ги,ако
искате,"по-малкото зло"),отколкото уродливите Кобурги.
   Построиха се много заводи,жилищни сгради,модернизираха се селското
стопанство,образованието (премахна се шибаното "вероучение").
 

   Фактите са си факти...
Системата на привилегии, каквато беше по времето наричано от всички комунизъм ( Защо изобщо го наричат комунизъм, след като официално се казваше, че още сме били в социализма и градим комунизма? ) е в пъти за предпочитане, пред сегашната корупция.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 25, 2021, 11:52

Колко пъти сте се порязвали през живота си? Много....Ама да сте чули някой в съвременния свят да се гътнал от тетанус??? Ами няма щото повечето (в белите страни) сме ваксинирани.

Тук може би идва проблема с конкретната ваксинация. Моите очаквания бяха, че след като се ваксинираш срещу ковид, би следвало да не те лови и живота да си продължи, но се оказа че не е точно така... та може би е разумно да заменят думичката 'ваксина' с някаква по-подходяща. Може би накрая ще опре до това просто да има адекватна PR кампания.
Редно е поне да се замислиш, защо хора с дългогодишна практика говорят за ваксина, говорят пълни нелепости и изпадат в противоречия. Тези неща съм сигурен, че се учат в първите години в медицинските училища. И ги знае всеки в бяла престилка, независимо, с каква оценка си е взел изпитите. За да знаеш, какво е ваксина, как действа, с каква цел се поставя и в същото време съзнателно да говориш нещо съвсем друго, означава, че си има конкретна причина да го правиш. Или си взел много пари за това или са ти наредили, а пък ти  си достатъчно малодушен, или каквото и друго да е. Всеки лекар или мед. сестра ги знае тези неща. И се мълчи. Не смеят да говорят, освен малцина, които наистина смятат професията си за призвание. Нормално е, да се говори за конспирации при тези условия. За да те манипулират толкова явно, за да накарат толкова хора да изменят на професията си, зад това има цел. Тепърва ще видим, каква е.

Нормалната ваксина са обезсилени вируси или бактерии, които се вкарват в тялото на човек, за да го накарат да изгради антитела.
Ваксината не те предпазва от заразяване. Такова нещо е невъзможно да се направи. Освен, ако не живееш в защитен костюм или изолирана среда до края на живота си. Това е единствения начин да не се заразиш с нещо. Ваксината помага на тялото да се разправи по-бързо с някой бацил, ако той проникне в него. Защото вече би трябвало да бъде познат и веднага да започнат да се произвеждат антитела. Това е, което прави ваксината. Лъжа  е, че те предпазва, да не се заразиш. Но точно това чуваме от големи медии. Ще спрат да го говорят, когато някой уважаван в средите си лекар, обясни всичко това.

Това, което в момента наричат "ваксина" е нещо съвсем друго. То действа като вирус. Вирусът прониква в клетката, вмъква генетичен материал в нея и я кара да произвежда още вируси. Тази "ваксина" прави почти същото. Прониква в клетката и я кара обаче да произвежда определен протеин. Твърдят, че този протеин ни претпазвал от вируса. Но други специалисти казват, че крайният му ефект е безплодие. А последното, което чух да се обяснява като механизъм и как се случва, е че отваря вратичката за много други заболявания. Колко от всичко това е вярно, тепърва предстои да разберем. Но тези препарати не могат да се наричат ваксини, защото правят нещо съвсем друго. Но по същество си е генетичен опит и манипулация върху хора. Което е забранено, но въпреки това се случва в световен мащаб.
Ето това е лицемерието на властите. Но си е казано. Ако твориш зло, облечи го в дрехите на добро.

Може и да си привърженик на ваксините, но трябва да се замислиш и за друго. Защо споменатата ваксината против тетанус, едра шарка и другите задължителни работят десетилетия? И наистина те питам. Нима тези микроорганизми не мутират? И още, защо сега се казва, че имунитета трае месеци или година. И в същото време трае десетилетия в горния случай? Това противоречие не те ли човърка?

Според мен ваксините са една голяма лъжа. Обаче много печеливша. Действали? Може би... Обаче аз поне се питам, дали почти изчезването на някои заболявания не са причина от подобрените условия на живот. По-добрата хигиена, липсата на недохранване, чистата питейна вода.

Обърнахте ли внимание на публикацията в 24chasa от предната страница тук? На мен впечатление ми направи последният абзац, който не мога да копирам тук ( нещо се обърква кодирането ). Но в общи линии се казва, че в Словения в момента не можеш да си купиш гориво, ако нямаш сертификат за ваксинация, тест или документ, че си прекарал вируса. Задължителното ваксиниране на държавните служители...

Стряскащо е, защото може и другаде да наложат същото. И ще го направят.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 25, 2021, 11:29
Аз продължавам да съм за естествения имунитет пред всякакви видове ваксини. Никой изглежда не е изследвал подробно, какво наистина се случва в огранизма ни, при попадането на непознат патоген. Имунната ни система е перфектното средство за борба с микробите. Няма да се справи единствено, ако малката гад започне да се размножава в тялото със светкавични темпове. Няма да има време да реагира. При сегашния случай е просто смешно. Две седмици инкубационен период?! Единствените хора, които го прекарват по-тежко или може да ги побутне към смъртта са тези с компрометирана имунна система. А начини да си прецакаш имунитета много. Токсините навсякъде около нас. От пластмаси, бои, битова химия, индустрията. В храните и самите "храни". Начина ни хранене. Непоемането на достатъчна вода, което възпрепятства нормалната обмяна на веществата. Изхвърлянето на отпадъците от тази обмяна също обременява организма ни. Въздухът който дишаме също. Но основната причина за прецакана имунна система е постоянния стрес на съвременния живот. Ако гонямаше, може би щяхме да се справяме на деветдесет и пет на сто с гореспоменатите проблеми. Всеки специалист го знае това. И го казвам с пълна увереност, защото го изпитах на собствен гръб. От силен стрес дълго време ми се появи нещо, което веднага разпознах. Разпознах и причината, защото достатъчно ни го набиваха в главите. Наложих си да се успокоя, да не мисля толкова, да насоча съзнанието си в други посоки, да си търся на какво да се радвам всеки момент. Това, което се появи отшумя за седмица. Всичко това се знае перфектно от онези там. От всеки с диплома и дори от медицинските сестри. И въпреки това насаждането на страх е толкова явно, че няма как да няма конкретна причина за това. Трябват им хора със симптоми, които да могат да ябяват за заразени. Никой лекар отдаден на професията си няма да ти говори така. Всеки такъв ще ти каже първо да се успокоиш. Но това просто не се случва. Непрестанно се говори за масова смърт, за нищожните ти шансове да не го пипнеш. Натиск непрестанно. Накрая хората ще започнат да боледуват от какво ли не, просто защото имунитетът им се е сринал. И ето ви ги перфектните условия, да се наложат каквито и да са мерки на населението. Да се оправдае насилствената ваксинация, да се оправдаят парзните улици по градовете. Да се оправдае военно и силно полицейско присъствие. А последното го видяхме с очите си макар и не по нашите улици, а в други държави.
Не се появи никой по медиите да обясни на хората всичко това. Не се появи никой, да им каже, как да подобрят работата на имунната си система. При това дълго време нямаше средство за борба и можехме да разчитаме само на себе си. Единственото, което се говореше, беше колко е страшно и опасно, че може да си мъртъв само след седмица. И, че няма средство за борба. А последното беше пълна лъжа. Собствените ни тела имат средството. Но така и никой не каза, как да помогнем на имунната си система. Да я накараме да е адекватна. Не се каза, как да не ѝ пречим. Специалисти? Може и да са. Но многото пари изкарват наяве истинската същност на човека. Същият този лекар, който говори от телевизора, колко е страшно, ако му дадеш оръжие и му платиш, със сигурност ще тръгне да стреля срещу хора. Дали ще убиеш човек с куршум или ще му отнемеш живота бавно, няма никаква разлика. Впрочем първото се счита за милостива смърт, а второто за жестока. И го правят с пълното съзнание, какво причиняват на хората. За мен вече всеки медик е убиец и психопат-убиец до доказване на противното.
Всичко, което се случва в момента, го считам за опит за убийство на мен и семейството ми. И както съм казал не веднъж, няма да се поколебя поради тази причина и миг, ако трябва да взема крайни мерки, за да защитя себе си и близките си.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Вярвате или не вярвате в киберпънка? -: Sep 24, 2021, 20:46
"Ghost in the shell" може и да не е книга, но е типичен пример за жанра. Много, много добро
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Честит Ден на независимостта на България -: Sep 24, 2021, 15:51
Приказките, кой ни е помогнал и кой се е опитал да ни прилапа са излишни. Единственото важно е, какво правим сега и правим ли изобщо нещо. Всичко останало са празни приказки. Не сме малки. Кои от вас са се клели да пазят държавата? Мислите ли, че това свършва с казармата? Обичате ли си децата? А родината? А да дишате свободно? Има ли нещо, което не бихте направили, за да живее потомството ви свободно?
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 24, 2021, 13:16
Не мисля, че ще има грипна епидемия. Кашлица, задух, температура - всичко е ковид. Бъбречна недостатъчност, придружена с простата, рак и проблеми със сърцето - ковид. Последното е от първа ръка.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Започна се... -: Sep 24, 2021, 06:08
Нищо чудно и да лъжат за процента ваксинирани. Казват голяма цифра, след месец казват, че виждате ли, няма нищо страшно, защо да не се ваксинирате всички. Я вземете тези рестрикции или привилегии - според зависи - , а след това с оглед на новият страшен щам, задължителна ваксинация.
Страници: [1] 2 3 ... 270