Покажи Публикации - razorbladic
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 10 11 [12]
166  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Най-подходяща ОС (Запитване) -: Nov 22, 2011, 00:23


Abscent, благодаря за изчерпателното инфо за усб боотваща алтернатива, но мисля, че акцентът беше най-вече върху ОС. В крайна сметка ще пробвам да заредя буут лайв СД и дано се инсталира най-накрая каквото и да е...

Cybercop, благодаря ти за опътващите дистрибуции. Аз лично препрочетох за всички тях + други дистрибуции и оставам с впечатлението, че точно Убунту ми приляга засега най-добре. Ти споменаваш 10.04 като дългосрочна дистрибуция, но аз предпочитам сега да си сваля 11.10 и да чакам за 12.04 през април 2012, която ще бъде с 5 годишна поддръжка, а дотогава, мисля, че ще съм се понаучил да боравя с Линукс система.

Четох доста и единственото нещо, което никак не разбрах е как , след като започна инстал процеса е да си разделя харда на поне две части. Принципно си имам С и Д от Уин, а когато инсталирам Убунтуто ми дава един дял. Не разбрах как се отделя и съставя нов дял, на който да бъде инсталирана самата дистрибуция. Гледах някакъв туториал, но ми остава да пробвам утре...
167  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Най-подходяща ОС (Запитване) -: Nov 21, 2011, 12:22
Здравейте!  :D

Извинявам се, че така директно побликувам подобна нова тема, но от няколко дена се опитвам да мина на моя Sony Vaio (VGN-CR190E) лаптоп от WIN XP SP3 на Убунту 11.10. Мой приятел ми каза за Линукс Убунту с приложение Wine, когато му казах, че искам да пробвам Линукс система. Той ми препоръча тази конфигурация, поради желанието ми да използвам няколко програми, които не са поддържани от Линукс (което става чрез помощта на Wine). Имам въпрос: коя ОС на Линукс е препоръчителна за такава цел със подобна конфигурация на лаптопа? :

Процесор: 1.8GHz to 2.4GHz Intel Core 2 Duo
РАМ Памет: 4GB of 667MHz
Твърд Диск: 160GB at 5,400rpm 
Чипсет (дъно): Mobile Intel Express 965GM
ОС (вградена) : Windows Vista Home Premium

Първоначално е бил с Виста, когато е бил закупен. Този лап топ е купен в Канада, след което моя приятелка ми го подари. Купуван е, мисля че през 2006-та. Аз го заварих с Уин 7, който вървеше добре, но от време на време даваше бъгове. Не беше най- подходящата идея за този лаптоп. След което един мой приятел - руснак, реши, че по-добре е да иснталира руски Уин XP SP3, който напълно ми бъгна компа. От една седмица се опитвам да преинсталирам, първо друго XP, което не тръгна. Важно е да вметна,че  СД/ДВД Рома на компа отдавна не фyнкционира, може да се зарежда само от външен диск или УСБ. Пробвах да бутна усб с Уин, нищо, хиляди грешки, които не знам как да оправя. Докато се опитвах си свалих Убунтото 11.10 и си направих буут флашка, за да инсталирам с него - пак нищо. Сега като включа компа имам просто черен екран с чертичка в горния ляв ъгъл (класика, нали). Иска да си иснталирам Убунту или друга Линкус ОС, но не знам коя. Също така тези дни ще се добера до външно СД ром и ще пробвам с буутващ диск с Убунто, дано стане... Никога не съм работил с Линукс, но много години мои познати, които са, са ми казвали колко по-добър е той... Дайте съвети като за съвсем начинаещи като мен... :) Благодаря и сорри за изтормозването. Но все от някъде се започва, нали така :)
Страници: 1 ... 10 11 [12]