Покажи Публикации - dejuren
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3 4 ... 69
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Compile Error Alsa Ubuntu 13.04 -: Nov 20, 2013, 19:10
"всички пакети вече са инсталирани" означава, че са инсталирани всички възможни достъпни пакети за дистрибуцията или нещо друго?
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: въпросче за wifi -: Nov 17, 2013, 21:16
Ако си уцелил версии 4.21-22-23 този модел поддържа и фърмуер с отворен код (OpenWRT, dd-wrt)
18  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Готови ли сте? -: Nov 16, 2013, 00:56
dejuren, ти да не си минал на *.dll ??  :o
Само служебно. Предприятието без .dll не може да си мръдне малкия пръст.
19  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Готови ли сте? -: Nov 15, 2013, 22:13
@go_fire - поредния +

И понеже заговорихме за кърви, ще ви дам един материал за размисъл. Клипчето го има на немски и руски, репортаж на ORF2:

http://www.youtube.com/watch?v=9W3gUihhRh8
http://www.youtube.com/watch?v=9pcmRAD8XFU

Потърсете и снимки на "ранобудните студенти", и може да се изненадате да видите символа на свития юмрук от клипа на техните плакати. Всички организации използвали този символ имат спонсор, който се разкрива в репортажа на ОРФ. Нека да е ясно кой ни тласка към братоубийството. И да спрем както можем и с каквото можем новата разруха от новия планиран 10-ти ноември.
20  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Готови ли сте? -: Nov 13, 2013, 22:07
Тъпи сме и тъпи ще си умрем. Поне хубавото е, че ще го сторим скоро, та да отървем света от тъпотията си.

Георги!!! Говори само за себе си!!

И второ - аз си знам, че съм тъп, та вдлъбнат, но няма да разреша някой друг да ме прави на по-тъп отколкото съм. Знам, че българинът не е цвете, но няма да разреша на чужденец да ми го споменава въобще. Запомни - има достатъчно големи и силни интереси, които искат да мислиш и да действаш точно както каза по-горе. Така че - баста! Щом искат война и ще получат - умен съм, силен съм, българин съм, няма да умра, а ще живея, ако трябва напук! Дедите ми не са си оставили костите на три посоки в страната, за да седна аз да скръстя ръце и да мра, щото така искат телевизора и гей-пропагандата. Вземи се в ръце, и не се отпускай пред машината за промивка на мозъци. Тоя разговор го водим за пръв и последен път!

На ЛС

ПП Не само съм готов, но и ще дам кураж на съседи и всеки, който го поиска.
21  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Спирайте бирата!!! -: Oct 30, 2013, 01:42
Захарта беше последната конспирация, за която знам.

Иначе съвсем сериозно, според мен алкохолът определено е най-голямото зло, едно на ръка заради всички глупости, които се вършат под негово въздействие и две на ръка, защото превръща хората в специфичен сорт идиоти-конформисти. Много ми е интересно обаче ако примерно теоретично си разменят легалния статут с хероина, какво ще стане. Според мен едно поне 50% от населението ще станат нещо като диабетиците. Няма да измират толкова масово от свръхдози, хепатити и тем подобни, защото това според мен е следствие предимно от нелегалния статут. Обаче ще бъде перфектното робско население - политиците ще го връткат както си искат.
Ха! Намери за какво да се хванеш. Че то и сега си го имаме "перфектното робско население" с активната помощ на СМРАД - Средства за Масова Реклама, Агитация и Дезинформация. Не бирата трябва да спреш, Гейт, а телевизията. А за противояд да вземаш редовно до пълното прочитане на "Манипулация на съзнанието" от Сергей Кара-Мурза.
22  BSD секция / Системни настройки / Re: Помощ за ftp на FreeNAS -: Oct 25, 2013, 19:02
Пич,
извинявай, но това са първите два резултата на търсенето в гугъл "freenas dyndns nat ftp". Въпроса е защо не го прави питащия.........

Извинен си, явно не знаеш, че първите и въобще всички резултати от търсене в гугъл зависят от питащия. Направи си експеримент с приятел - двама търсете едно и също всеки на своя компютър и ще се убедиш, че съм прав.
23  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Linux и Toshiba -: Oct 25, 2013, 19:00
Пробвай, свали си Live CD и стартирай от него, ако работи всичкото хардуер това ще е. За десктоп - XFCE или LXDE.
24  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Хора, това майтап ли е: Правец 64М -: Oct 20, 2013, 01:33
Всички ми свикнаха май, че мълча като тиква с месеци, и само Гейт да каже нещо накриво и аз хоп - го засичам. В случая казаното по-долу, и засечката след него от ютуб:

Другият момент с това как така се разсипвала средната класа, това според мен са глупости. Навремето преди индустриализацията, средната класа е била предимно по-едри занаятчии. Тогава машините са довели дотам да се концентрират средства и лудитите са ги трошили от страх че ще останат без работа. Дори комунизма се е пръкнал от подобни страхове че видиш ли щели да останат само шепа едри капиталисти и останалото - мизерстващи роби-бачкатори в заводите. Само дето нито средната класа е елиминирана в процеса, нито социалните неравенства са се изострили в сравнение с преди това, дори напротив.

Засечка: http://www.youtube.com/watch?v=rMhvYeQPOcE

Та като изгледате видеото, държа да отбележа: Гейт, не си единствен, който си мисли, че средната класа не е елиминирана, и социалните неравенства не са се изострили, точно така мислят мнозинството американци. НО! фактическото положение е адски далеч от това, което вие (ти, други като теб и мнозинството от американците) си мислите. Вие не сте виновни за това, че мислите така, за това е виновна машината за илюзии/манипулации/пропаганда (подчертай нужното). Та така...
25  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: 9.IX -: Sep 13, 2013, 04:27
Аз само ще оставя това тук:

Мохамед Али за СССР. 19 юни 1979 г.
   
"Аз малко нервничах, когато се приземих в Русия, мислех, че, възможно, ще видя дрипава страна с тълпа мрачни хора, мислещи както роботи, и агенти на спецслужбите, прослушващи моята стая. Вместо това видях страна от сто националности, живеещи заедно в хармония. - Никакво оръжие. Никаква престъпност. Никакви проститутки. И нито един хомосексуалист."

А сега се замислете какво би видял днес?
26  Хардуер за Линукс / Сървъри / Re: Избор на ОС за сървър за бекъп -: Jul 30, 2013, 18:19
Ако работните ти станции са линух, ползвай ubuntu + bacula. Ако са М$ ИМО най-добро решение е скрипт, който да обхожда станциите и да се свръзва със административното споделяне на диска (С$) като администратор и да копира данните върху сървъра чрез smbmount или smbclient. Така управлението ще е от една точка (сървърът). Вероятно е възможно е пак да се ползва bacula в този случай, тъй като bacula е достатъчно мощен бакъп сървър, но тук малко гадая.
27  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Абе, нови избори че ще има, ще има! -: Jun 28, 2013, 01:09
Дежурен, договорите с американските тецове които вдигнаха цената на тока, не са ли от времето на Овчаров и заварено положение от ГЕРБ?
Ми не е изключено, датата на договора не съм гледал, но от когото и да е подписан все е продажник и все против българския интерес. Аз вече казвах май, че партията "избрана" от поредните избори е без значение, политиците ни се школуват, подбират и издигат в съответствие с колониалната политика на метрополията.

Гейт, това за кеча яко, аз подкрепям с две ръце и с крака ;D
28  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Абе, нови избори че ще има, ще има! -: Jun 27, 2013, 23:50
Какви нови избори бе!?
Всичките протести в София са поръчкови и платени от ГЕРБ и други изгубили изборите партии. Нормалните протестиращи да се не повече от 10-20% всичко останало са платени агитки, общински служители кадри на ГЕРБ и хора, които се притесняват за бизнеса си, който до сега е бил под протекцията на ГЕРБ.
Дали са платени или не не знам, но имам някакви подозрения по въпроса. Ще ги споделя, пък ако ще да са верни: http://cccp-2.blogspot.ca/ - "Българския протест - безсмислен и безпощаден". Който има глава на раменете си ще може сам да го обмисли, аз не съм да давам на другите наклон в живота.
29  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / 25 юни - Ден на дружбата и обединението на славяните -: Jun 26, 2013, 03:12
Пропуснах цял ден, ама така като не си чета новините. На патерици: честито празник!
30  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: дали моят глас се брои и има ли смисъл да гласувам?!??!? -: Jun 14, 2013, 21:55
В секциите в Турция са гласували вместо вас. Те ще сменят системата и вие ще трябва да я приемете - тяхната система.
Системата няма нищо общо със системата. Това дали гласувалите ще са в Турция или Северно Тимбокту не внася грам разлика. Системата гарантира, че избраните (!!!) ще работят за системата! Те не са избрани от гласуващите, а от другаде. Системата грижливо се е погрижила те да бъдат подбрани, обучени, подчинени и задължени да работят така, както системата, а не както гражданите искат. Затова системата трябва да се смени.

С две думи искаш гражданска война??? Убити майки , деца , приятелки , синове и дъщери, бащи и майки ?

Гласувайте за НЯКОЙ!!! ЗА НСФБ, ЗА ВМРО, ЗА ХИПОДИЛ, ЗА НЯКОЙ, за да се разреди властта?
Не, не искам гражданска война, искам еволюция. Системата трябва денонощно да се пресира, и тя ще поддаде, защото в крайна сметка е изградена от хора. Трябва да има ясна национална идея накъде и за какво вървим и искаме да променим, а не да продължаваме да се залъгваме с приказки за избори, комунисти, гласуване и ченгета. Всъщност трябваше да кажа "да продължаваме да се оставяме да ни залъгват с..." Трябва да се научим да разбираме коя част от чутото е пропаганда, коя е манипулация и коя е истината. И първа стъпка, която препоръчвам е - изключете телевизора.
Страници: 1 [2] 3 4 ... 69