Покажи Публикации - jet
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 187
1  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 18, 2022, 17:57
Ами като почнат немските инженери да бягат в Китай, тогава ми се обади. Преди това са само спекулации - като квантовите компютри, термоядрения синтез и пр.

Как руснаците бегат в Америка (откъм мексиканската граница):
https://www.youtube.com/watch?v=ARgTwHv9vSA


Не знам от какво са зависими американците, ама китайчоците имат по-голям проблем и от чиповете: зависими са от манджата, а за нефта изобщо няма да говорим - всичко е нов внос.
https://www.youtube.com/watch?v=pXAEpJjOKpE&t=3s


Краят на ККП:
https://www.youtube.com/watch?v=gPukUTvQh0Y
2  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 18, 2022, 15:03
И в момета в който китайците не са вече интересни, американците си взимат шапката и жълтите остават с производствените си процеси.
С тези поточни линии ще произвеждат например АМД Зен 4 процесорите следващите 40 години ли?! Когато ще са актуални примерно Zen 72.
Пак ми обясни кой точно китайски процесор за компютри и сървъри се произвежда в Китай, че не става ясно от твърденията ти.
Дори производствените процеси за които се запичаш не са китайски (освен ако и Холандия не е китайска).
Сащисаните след 10г. ще ги направят тези машини, ама китайците се мъчат вече 30г. до тук и стигнаха до базовите автомобилни чипове и ИнтернетНаНещата чипове - т.е 28нм китайските машини са все още в бъдеще време, когато светът е на 7нм.
Китайците дори да нападнат Тайван и да им вземат 7нм заводи - те пак нямат техни си микропроцесори, които да произвеждат и ще си продължат копирането на наличните такива.
3  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 17, 2022, 20:05
Плешивината - това е неправилно възпитание от дете.
Цитат
то тогава излиза че най-напред е Джони (Аатансов) - направил си компютър(а) и без да е чел, та кой е по-добър тогаз
Разбира се, че и той е чел от там (най-вероятно не си е признал). Знанието ни се дава и то когато му е дошло времето. Нали не си мислите, че ние сме се пръкнали от едни маймуни и или са ни донесли щъркелите и сме върха на йерархията. Както има по-низши видове от нас, така има и по-висши. Няма как всичко да се развива с еднакво темпо.

За педалите, Гога трябва да си стигнал вече до Азурите.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 17, 2022, 17:59
Едно е да имаш чертежите на процесор-а, друго е да имаш само маските.
Хайде да ти обясня като на ИТ - едното е като да имаш сорса на програмата, другото е да имаш само компилирания двоичен фаил. Имането на двоичния файл не те прави собственик на програмата, нито ще знаеш как работи, още повече да я модифицираш/копираш - капиш.

Какво за Inspur?
https://www.inspursystems.com/product/agx-2
Цитат
Model   AGX-2 (NF5288M5)
Chipset   Intel® C624 chipset
Processor Family   2 Intel Xeon Scalable processors, TDP up to 165W
Supported Operating Systems   Linux and Windows
С Nvidia GPU-та.
Всичко е американско - освен тенекиите, текстолита и бакъра на дънните платки и захранването, които са китайски.


Китайското производство както се пръкна изведнъж от ТКЗС-тата (преди това бяха Япония, Тайван, Малайзия, Сингапур), така и ще се премести в друга държава при нужда със същата скорост.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 17, 2022, 14:54
Пак казвам, това неговото не са възгледи а обяснява как работят нещата. Обяснява и китайците (що не могат да измислят неща) и евреите (как са си изпълнили предназначението и не е трябвало да правят държава, а да се смесят с останалите нации - ама те не), неграта и расите (сега щяха да го разпънат на кръст, ако беше жив), болестите, растенията, животните, парите, преражданията, лидерите, соц-а, фашизма (забележи умрял е 1925г.), обяснява религиите, енергиите, педалите, дори плешивите, йерархиите над нас и под нас.
Тесла е разбирал от токове, затова каквото го е видял го е направил (до толкова до колкото е разбрал какво е видял).
Имало е карта от 1841г. как ще изглежда точно светът след ПСВ, ВСВ, както и след третата световна война (Миролюба Бенатова е правила предаване даже за това), ама картата е свалена от мрежата. На територията на Източна Европа пише "Поле за политически, икономичесски и социални  експерименти" (т.е. Соц.-а), Щайнер обяснява и защо и как са направени тези карти и ги има някъде из лекциите му.
Обяснява за Космоса (например ядрото на комети и какво има вътре) без още да имало космонавтика.
6  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 17, 2022, 14:45
Недей се прави на улавв - близалки с Intel и AMD процесори и чипсети  (американски ако не знаеш) и корейски памети.
Нали беше ИТ бе пич.
7  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 16, 2022, 23:51
Какви SOC  - това са само АРМ и РИСК дето можеш да си купиш лиценз (за АРМ вече йок лиценз за китайци), АМД и Интел са засекретени. Те затова и китайците правят само телефончета и ТНТМ, няма сървъри, няма десктопи/лаптопи. Видеокарти и чипсети на SOC ?!
Китайците са само копирните машини - съдържанието го няма (щото трябва да се измисли).

Търговийка между държавите става, ама ха се разберат интел и АМД да сменят архитектурата на ПЦ-то и вичко увяхва. Хоп една чисто нова спецификация на PCI10, DDR9, SATA8, USB7 и всичко отива на кино. Както сега ще излиза Wifi G6
Историята на Хуавей нищо ли не ви говори.
8  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 16, 2022, 19:36
П.С. Пак да попитам:

Къф е тоя Щайнер ?!?
https://en.wikipedia.org/wiki/Rudolf_Steiner

Доктор по Философия, всичко, което съм успял да проверя от твърденията му е вярно, следователно му вярвам и за неща които не мога да проверя.
Той не предсказва, нито изказва мнение, а направо чете Акашата и опитва да ни обясни какво пише там на достъпен език.
Живял е преди 100г.
Очевидно е стигнал до много високо ниво. Баба ти Ванга и тя вижда нек'ви неща ама е като тракторист виждащ квантов компютър и даже не разбира какво точно вижда - и от там много свободни съчинения някои направо измислици. За по-лесно тя се е фокусирала върху ежедневни и злободневни теми. Разбира се Щайнер също е лекувал - даже има създадени лекарства и препарати (официално). В една от лекциите си пита студентите дали разбират от висша математика, щото по темата можел да покаже разписана теорията с интеграли, ама никой не е отковавал. Обяснява и с много графики и чертежи.
Жалко щото са го отровили рано, кой знае още какви неща е щял да разкаже.
Валдорф училищата са негово дело.
9  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 16, 2022, 14:50
Имам чуството, че нещо ви слагат във водата, или във въздуха.
10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 16, 2022, 14:45
Светлото бъдеще викаш, дето и ние го стигнахме. Затова китайците се запасяват с храна с държавен декрет.
Гого е прав 300г., сто вече минаха.
11  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 16, 2022, 01:47
Америка е също в минус с населението но не е толкова зле.

На китайците (Тайванците) чиповете са напред, щото заводите и ноу-хау-то получиха от американците.
Чиповата индустрия е неблагодарна - много скъпи начални инвестиции, с много бавна възвръщаемост, бързо остаряване на технологиите и старите заводи не стават - трябват нови, огромно замърсяване - използват се изключително вредни химикали за всяка стъпка от процеса. Нито едно от тези неща не е по вкуса на американците - и затова производствата заминават в чужбина.
Японците когато правеха най-много чипове също получиха технологиите от американците и по същите причини.
Реда дойде на китайците.
След тях най-вероятно ще са Виетнам (ирония на съдбата) или Бразилия (требе си робски труд). Затова АМД не искат да правят чиповете си сами - от тях само мозъка (най-високата добавена стойност - всичко друго е хамалогия).
Засега Интел държат свое производство, ама 50% вече го флипериха на китайците. Следващата стъпка е да аутсорснат и останалите 50%. Това е като да видиш миньор евреин (или китайска графична карта).

Американците научиха пък корейците да правят памети, няма кой да ги бие по качество. Забележи, че на никоя нация не дават пълния набор технологии за правене на компютър.
Американците решиха, че в ЛСД дисплеите няма исап и ги оставиха на японците и корейците - няма да видиш нито един завод за тях в Щатите - никога. Батериите също, макар, че заради ел. колите интереса експлоадира и започват да се правят и в Щатите

Машините за чипове са Холандски и Японски (китайски не се наблюдават на пазара). Китайците нямат и чертежи на процесорите и чипсетите (само фото маските) - де да имаха, ама нямат.

Продължителността на живота на задоволените нации е висок - анти-рекорда е на руснаците (наравно с банановите републики), а са с претенции за европейска страна- явно не ще да е до презадоволяване.
12  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 16, 2022, 00:53
Американците разбраха, че Путин дава заден и му трябва някаква победа - каквато и да е, за да излезе от войната не като п?ка, а и за да оживее пучовете. Сега мислят по този въпрос- най-вероятно някоя республика.
Щото украинците не искат да дават територии, а с американското оръжие Руската армия си заминава на кино.

Китайците - вчера е излезнал официален доклад от Партията, че народа се стопявал по-бързо от очакванотот. До 2100г. населението щяло да се стопи до 50% според старите разчети, ама сега с по-нови данни - това ще се случи 2070г. Интересно кое предизвика корекцията - неочакваното нежелание да се правят деца и след премахването на политиката за едно дете, или Ковид.
От 2005г цената на труда в Китай се е увеличила 10 пъти, а производителсността само 2 пъти. Т.е. до тук беше магията на китайската евтина ръка.
До края на това десетилетие, китай ще е пълен с пенсионери и с недостатъчен брой млади и рабоспособни хора които да харчат и произвеждат. Процесът е станал необратим - коеф. на възпроизводство е под 0.5 при санитарен минимум 2.1 за да не намалява нацията. Дори да почнат да се плодят като веднагически зайци по улиците сега - ще им трябват поне 22г. - щото човек не се ражда веднага 22 годишен. На всичкото отгоре жените са доста по-малко от мъжете (културни особености какво да ги правиш)
На всичкото отгоре са нетен вносител на енергия и храна. Китайците са по-зле са и от най-злето - Японците и Ю.Корейците - дето Гогата ги цанеше за световни лидери. Публична тайна е, че Компартията винаги завишава бройката население със 100млн. души (това не е БГ патент).

Русия (другия лидер), по този параметър е между Китай и Япония. Там освен всички сексуални и социални проблеми се намесва и водката, а напоследък и емиграцията (добре дошли в БГ отбора)

България не знам как ще им дотрябва на руснаците, когато се напълни само с роми - по оптимистични сметки след 50г. Благодарение на мъдрото държавно ръководство и неадекватност, без война, БГ сме на път да отвеем всички (както казваше Тато - да станем на световно ниво)

А западът не се фоуксира върху Путя (иначе да беше гушнал букета вече), затова го отнася цяла Русия, на път е и Беларус.

Столтемберг е един чиновник (и бивш премиер), който е като говорител на НАТО, няма военно образование (НАТО е военнен блок), но е оторизиран да сее заплахи - от нивото на Дмитрий Песков и кокаиновата Маша.
13  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Руско-Украинска война от 2022 год. -: May 15, 2022, 19:56
Абе туй "бляд" го употребяват и руснаците, и украинците, с еднакъв смисъл и с еднакво произношение  ;D Ама еврогейчетата само на едната страна лепят етикет.
Джет, я се вземи в ръце и организирай един Луков марш във Варна, колко му е за някой канадски долар да събереш една агитка, например тая на "Спартак". Как може такова нещо, да няма такъв марш във Варна.. е@ати, какво епохално събитие сме пропускали досега варненците.
Що бе Ник, нали се криете зад патриотизма, вие на Путин маршове му правите, а тй дори не е българин и не ви е никакъв. Или сте патриоти ама на Русия. С какво точно се различава путиновата идеология от хитлеровата?!
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 15, 2022, 19:48
Т.е. нито имат клиенти в БГ, нито плащат данъци в БГ. Точно потвърждение на гледната ми точка.
А ти не си схванал още, че бурчетата са храненици на компартията, както и СДС впрочем, както и царят, пъдарят и прочие.

Световния ред (текущия) го направиха САЩ от ВСВ насам, за поне още 400 г. (Щайнер), свиквайте.
Просто нямат абсолютно никаква конкуренция конкуренция в нито едно направление. Очакваше се ЕС да е такава, ама това не се случи. Китай се срути преди дори да почне (въпреки, че индустриализацията им я направиха САЩ). Съветския съюз 1 тоже, сега наблюдаваме крахът на СССР 2 в реално време. Знам, че Ник, няма как да повярва.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: May 15, 2022, 15:29
@jet, всичко, за което говориш, е било политика и продължава да е политика. Българите могат да правят бизнес и зная не една и две компании, които са на световно ниво и всичко купува от тях. Едните познати още си управляват бизнеса от България и си работят тук.

Поименно колега. Сигурно е една фирма под чадъра на БКП. Нали знаеш за онзи китайски маймун дето партията го вкарала в затвора за корупция, че крал от ККП - в къщата му открили 3 тона "100" доларови банкноти.
Chaos Group
https://www.chaos.com/


Например. Когато всичко ходеше по дискотеки, тези двамата се цъклеха в мониторите на компютрите си. Денонщно.
Това е някакъв майтап:
Located in: Hudson's Bay
Address: 2 Bloor St E Suite 3500, Toronto, ON M4W 1A8
Canada

Що не даде пример с РобинХуд  ;D
Страници: [1] 2 3 ... 187