Покажи Публикации - 4096bits
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 ... 375 376 [377] 378 379 ... 413
5641  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 21:14
Ето я
5642  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Поздрав :) -: Jun 30, 2014, 19:46
Хммм! Цък!  ::)
5643  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 18:32
Беше се получило заради една от добавките. Сменя на "случаен" принцип разни неща, дето се използва от онез, дето съставят профили на потребителите. Като Гугъл например.

Имам някакъв проблем с Лисицата при писане на текст в полета за пароли, потребителски имена, търсене, или пък просто за текст. Не виждам например, какво пиша в полето за търсене на Гугъл. Одеве се опитах да пусна имейл през mail.bg и там същата работа. Нито зи при логин формата, нито при писането на имейла, който така и не написах, защото не виждам какво излиза. Понякога чукам грешен клавиш и не се усещам. Тук пък пиша с черни букви не сив фон. :) За момента нямам инсталиран друг браузър.
5644  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 15:31
Не съм чел нищо на Оруел. Може и да съм гледал нещо направено по негова творба и мисля, че би беше доста тягостно от .... зная ли от какво. Мрачен човек, мрачна душа.
5645  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 14:26
Това не беше ли разказ за хора, дето се проектират в "бутилки" и там се създават. Изцяло промити мозъци и изкривени съзнания. ? Ужасна книга беше, ако е тази.
5646  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 14:00
Вече наспамихме темата, а и не ми се отваря нова.

Току що ми отвори страница от гугъл за грешка 403 с това съобщение:

Your client does not have permission to get URL

Следва адрес и мойто айпи.
Това с получи като написах думички за търсене директно в адресната лента на Мозилата. Същото става и когато напиша нещо в полето за търсене до адресната лента.
Току що проверих и какво става, ако отворя началната им страница и търся от там. Същата работа.

Някой от вас способен ли е да ползва търсачката изобщо?

Помислих, че е нещо свързано с google.bg, но и google.com не работи

Света ли свършва!!!!  :D

п.п. Добре, че патицата си работи.
Също така няма приложени стилове в страницата на github например. Одеве ми се получи същото със стиловете и в тубата. Дали нещо с браузъра.
5647  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 12:37
Според мен проблема е в тъпите ни мозъци. Откакто го има света, хората се запознават с разни опиати и подобни вещества и ги използват постоянно. Но и мозъка ни сам си произвежда такива. И хората сдобили се с прекалено много власт, си ходят постоянно опиянени и искат още. Както при всеки пристрастен.
Предполагам, ако просто им вкараме на такива в кръвообръщението достатъчно от това, което произвежда мозъка, няма да причиняват такива злини. И да ги заключим за по-сигурно. Най-добре да ги избесим.  ;D
5648  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 30, 2014, 09:39
Много опростихте нещата. Генетиката няма нищо общо със знанията или приноса. Знанията се развиват там, където има почва за това. Където има развита култура. Когато арабите и азиатците са имали такава, в Европа са си седели край огньовете и са внимавали дали съседното племе няма да ни скочи да ни изколи. Били са варвари.
Войните наистина помагат за разпространението на знания. Просто защото при война, хората бягат и се пръсват, където могат, за да се спасят. Така и в различни части на света са се пренесли едни или други знания. Вземете за пример Втората световна война и германските учени.
5649  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / DNS въпрос -: Jun 29, 2014, 22:30
Оня ден докато си бачках на Windows-а отворих youtube да поразгледам някои неща и на няколко пъти една добавка - WorldIP - изпищя с есно съобщение за DNS spoofing, Не му обърнах внимание. Обаче реших да проверя какво е това. Не съм вещ в материята и по принцип зная, какво е DNS и каква работа върши, но не съм задълбавал. Но ми беше достатъчно да прочета малко от wiki-то за това и само от първите редове ми стана ясно, че може да се окаже доста опасно.
Понеже не разбирам достатъчно, не зная как да разбера, къде да ровя за да открия проблема. Дали да уведомя доставчика, дето ми е дал някакви  DNS сървъри, дали рутера ми, дали нещо по компа ми. Сигурно има и нещо локално. 

Няколко дена преди това обърнах внимание, че youtube е с IP от България. Много странно ми се стори много странно. От Гугъл ли правят някакви магарий?! Тея почват да ме дразнят.

5650  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 29, 2014, 22:16
Природата отдавна няма думата. В Саудитска Арабия например, хората са направили от пустинята райски местенца на много места. Зеленинка, отглеждат продукция, плодни дръвчета и прочее нормални за нормален климат неща. И това са го направили разбира се с много пари. Нещастниците от Ватикана имат повече пари от онез. Много повече. Не ги понасям. Тук при нас е същата работа. Църквата какво направи за хората, дето толкова пострадаха от дъждовете. Само някакво  отче от някаква варненска се зае и съм сигурен, че е на своя глава. Шефовете какво? Изнесоха една литургия и това беше. Тяхната кожа лицемерна!
5651  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 29, 2014, 19:30
Извинявай, ама това не е човешко. Няма такова нещо като естествен подбор, когато разполагаш с неимоверни ресурси, знаеш, че някъде страдат хора и не се сещаш дори, че можеш да направиш много за тях. Това, че си се родил някъде, където не ти се позволява да се образоваш, да работиш, да имаш достъп до вода, електричество, лекарства не е естествен подбор.
5652  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 29, 2014, 18:27
Не съм нито против циганите, нито против черните, нито против жълтите. Белите сме малцинство и ако не искаме да ни затрият, трябва да внимаваме малко повече.  ;)

Между другото Марс не е толкова далеч, Луната си е цяла планета, има накъде да растем. Има друг проблем и той не е изхранването. 400 милиарда души все ще се изхранят, но толкова хора ще генерират огромно количество топлина, както и всяка дейност която извършват. Ще опечем планетата  :D
5653  Нетехнически теми / Предложения за български проект / Re: Безплавен WEB хостинг -: Jun 29, 2014, 13:55
enjoy.bla
5654  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Полезни команди -: Jun 29, 2014, 13:43
Ето една: ttyrec
Тази команда/програма записва всичко, което става на терминала. След се приключи, файла със записа може да се изпрати на всеки и той да го види. Чудесен начин да се показва нагледно, как се правят  разни неща.
Файла е много малък, защото е просто текст - не е видео. Възпроизвежда се с всички паузи докато се пишат команди или системата се бави, когато обработва някоя, ничае казано, наистина запис на това, което правим.

За да я използваме, трябва да си я инсталираме. Може и да я има в някои дистра, но силно се съмнявам.
След инсталацията просто пишем:

ttyrec

и това е всичко. Програмата вече записва. За да спрем използваме exit.
Замислял съм се какво ще стане, ако използваме exit с друга цел, но не съм пробвал още.  ;D

При възпроизвеждането е включено всичко, което се случва в терминала в резултат на действията ни. Команди, изхода им, ако отворим vim и правим нещо и там и това ще се запише.
По подразбиране файла със записа е именуван ttyrecord.
Възпроизвеждането се осъществява посредством ttyplay и името на файла:

ttyplay ttyrecord

Това е. Може да се записва и нечия друга сесия.
5655  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: ТВ+Интернет=ББ* -: Jun 29, 2014, 13:32
Колкото до моето гледане на Zeitgeist, беше си на трезво. Честно казано малко поизтръпнах, защото колкото и да знаех, че религията е манипулативна схема за масите, простотата, с която са го направили ма стресна. За банковата система дотогава не занех нищо. Обясненията също ме стреснаха. Дотогава се осланях на собствените си сетива и каквото там притежавам, но след гледането на филма, започнах да ровя за инфо и навсякъде обясняваха едно и също. Спрях. Света още преди това ме беше отвратил, също и глупавото човечество. По-добре човек да си съсредоточава вниманието към позитивни неща. Сега който и да ми говори нещо, каквото и да ми говори, ми е все тая. Не слушам. Някой беше казал, че по делата ще ги познаят. Там е реалността. Каквото и да се говори, действията разкриват замисъла, мотиви, щения и каквото там. Понеже се спомена църквата, защо като са толкова богати, не помагат на хората в Африка да не измират от глад и жажда или от болести?! Не че питам. Инсталирането на съоръжение, което е способно да улови влага от въздуха и да я превърне във годно за пиене състояние и способно да превърне около тон вода на ден струваше преди години около един милион долара. Един тон е много питейна вода, много. Нищо не се прави. Затова ми е смешно като се събират със десетки хиляди на оня тъп площат и благоговеят пред оня измамник папата и чакат да им помаха с ръка. Айде моля. За мен повечето хора са глупаци. Убеждавал съм се толкова пъти. Тъпи овце, които не заслужават нищо друго освен да пасат и да ги водят за носа. Защото това искат. Докато има трева, да си напълнят търбусите и кошарка, да се приберат на топло няма да се огледат около себе си и да видят какво става със света. Факто е, че цивилизацията е стигнала, където е, заради общите усилия на хора сдружени от общи цели и интереси. Стружени. Сам човек нищо не може да постигне. Иначе, за да се върви напред, са нужни задружни усилия. Но вече няма напред, всеки човек си има собствено напред и егоизма е повсевместен. Това ще ни затрие, а не друго. Егоизма.
Отплеснах се отново, но понягона ме хваща гряв към овчето мислене и поведение и пиша без да спра.
Страници: 1 ... 375 376 [377] 378 379 ... 413