Покажи Публикации - malin1
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2 3 ... 20
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Днес в 20:16
Моля продължете с цялото дописване на кодовете или скрипта  при код № 1 до № 10. И файловете също ако желаете.

Много ми се ще да ти покажа как да допишеш, но и в тия времена това (на някои им е ясна идеята ми) БИ ТРЯБВАЛО да се наказва.
2  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 11, 2022, 20:31
Ха, идеята да ползва 32-битовка с мисълта, че ще устиска на напъна е ... Но от проба глава не боли. И да - Зорин няма смисъл да се пробва, включено е щото е модно и е с изглед "Уйн", а трябва да не е красиво, нали уж пестим от всичко.
3  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Debian 11 + XFCE -: Jan 10, 2022, 18:19
Взех си едно нетбуче, тип "тетрадка" (с ясната идея какво вземам и за какво ще го ползвам) и стигнах до извода, че дори и Бъстър не е за него. Засега е с една моя заигравка с Лубунту-18.04.
4  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Dec 25, 2021, 22:15
Да, ама ние живеем сега. И кво ни топли какво е било? От цялата галимация ще страдаме ние сега, нали така. Каквато и позиция да имаме и следваме (говоря като политика на БГ) все ще сме от губещата страна.
5  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Разно извънтемие -: Dec 25, 2021, 16:06
В много отношения външната политика е по-мръсна от вътрешната.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Dec 25, 2021, 10:20
Ама ще се стоплим поне, нали.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Dec 25, 2021, 00:21
В добавка - какво ти пречи да използваш Уйн, на който да използваш програми с отворен код (има в пъти повече програми с отворен код за Уйн, пък и просто безплатни)?
Дългото използване на една програма в няколко версии на ОС не е от силните страни ма Линукс. За това се плаща (дългосрочна поддръжка), затова се измислиха snapd, flatpak, ..., но все още не е това, което трябва да е. Качествени програми за проектиране дори и да има (и има) пак ще са платени... Кво правим тогава?!
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Dec 25, 2021, 00:04
Опитвал ли си някога да си представиш питането ти за програми, ако си с Уиндоус - какво ще се случи ако там ти работят там 2 торент-клиента, кви там може да ги забъркаш с Вера Крипт... Ако ФуриИСОМонтиране работи, какво ли прави? Закрепва с дюбели тоалетни чинии за стените ли или нещо друго? (В интерес на протокола имам питане - тва не е ли архаична,вече, програма?)
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Arch XFerience-Българска дистрибуция ли е? -: Dec 24, 2021, 19:11
Ако сайта е неналичен и дистрибуцията не се поддържа, какво те кара да мислиш (предвид честите обновявания в Арч), че лесно ще се справиш ПОСЛЕ (ако и да има само Арч-хранилища и AUR)? T.e. начинанието е с предварително известен резултат.

Бих ти предложил да хвърлиш едно око на Спарки https://sparkylinux.org/ , щото има доста външни хранилища и програмите от тях се инсталират през любимия ти софтуерен център. Само че това е Дебиан и колкото и да е лесно, пак си е Дебиан и....
Каламарес инсталатора иска US-клавиатурна подредба при инсталирането (която после може да се смени на всяка), това като забележка. Добре е и да са зададени паролите за потребител и root, като втора забележка.
10  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Dec 20, 2021, 22:46
Бе то и аз се бях писал задочник, ама да няма задръжки.
Виж, брат ми излезе сериозен (година и половина, ама със задръжки, май-май става към-то 2 години без малко), завърши ДВГ задочно, май и отличник беше, което си е ... (сериозен тип беше, пак си е, де).
11  Хардуер за Линукс / Лаптопи / Re: Линукс за HP 250 G3 -: Dec 20, 2021, 18:16
Кой да е Линукс ще се справи прилично. Стига да не искаш/очакваш чудеса.
12  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Dec 20, 2021, 18:14
Без задръжки ли? Пък който беше моряк - и 3.

Спеца е прав - брат ми беше от първите намазали от намалението. Дълго време си мислих, че е бил 2 години, но се оказа, че греша.

А иначе - Денков казва, че е на сорак пят.
13  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: ПГАВТ А.С.Попов - Техникум Попов и личното ми мнение -: Dec 19, 2021, 13:16
4 (понеже ме заинтригува) > тук 

Забележка! Според настройките и добавките към уеб браузъра страницата може да изглежда различно. Аз цъкам отметка на "Не съм робот" и "Save to your local".
14  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: За Казармата с Любов -: Dec 17, 2021, 22:37
Поупражних "наживо" руския си за около час с едни украинци. Забравил съм го. Разбирахме се, но ... бях разочарован, не намирах точните думи.  :D В интерес на истината - за сефте го практикувах с жив истински човек (изключваме часовете навремето по русише). Вероятно го знам повече/по-добре (сега) от съученици който навремето имаха големи оценки, пък аз едвам изкласих за 4.
15  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Re: Епидемията и българските културни особености -: Dec 15, 2021, 23:28
Ба, по-добре да е нунчаку. Тънкио момент е не да се правиш, че можеш да го въртиш, а да удряш с него. ( ;) "Ако са направени от майстор, дървените обръчи са по-добри".)
Страници: [1] 2 3 ... 20