Покажи Публикации - orion
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1]
1  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Проблем с дяловете на диска -: Apr 21, 2004, 01:23
Ако ще слагаш *BSD, то ти трябва задължително primary partition за него.
аз правя така:
1. DOS - FAT primary - за всеки случай /около 1 GB/
2. NTFS - Win XP primary
3. ROOT
4. EXT
- swap
- home
- FAT 32 -/home/ share - това го виждат всички в RW режим.

Grub ми е на /root. А за bootloader ползвам GAG -> http://gag.sourceforge.net. Инсталира се с дискета. Най-добрия "зареждач", който съм виждал.
Гледай на Extended да нямаш важни неща. BSD може да се скара с разбиране на параметрите на диска, т.е. не ги разбира като windows ili BIOS-a и може да стане голяма БОЗА вярвай ми. На мене ми е излизал 4.0 GB HDD  под Linux, Windows 98, NT 4.0, FreeBSD, а всъщност истинската стойност беше 3.2 GB, ако може да се вярва на производителя и BIOS-a '<img'>.
Partiotion Magic 7.0 /може и по-новите версии/ също се опита да ми каже, че има грешки по разбирането на хард диска, но просто му игнорирах самоинициативата за "фиксне" грешките - иначе ->  format.
Ако искаш отделен дял за " page" на 2000/ХР/2003, то за него няма значение къде е, а и не се чуства разлика в бързината, освен ако не пълниш дяла на инсталацията с глупости. Все пак си инсталирай игрите и другите бози на друг дял. Така и няма да се фрагментира кой знае колко много.
Успех!
2  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / Problemi s CD-ROM -: Apr 21, 2004, 00:59
Провери си конекторите на ИДЕ-то. Предполагам, че е ИДЕ.
Аз като си ритна машината един-два пъти и се получава същото. Предполагам, че трябва да смениш ИДЕ кабела.
Пробвай първо с това след като вкараш диска:
umount /dev/cdrom
mount /dev/cdrom /media/cdrom
все пак.
3  Linux секция за напреднали / Хардуерни и софтуерни проблеми / SuSE 9.0 -: Apr 21, 2004, 00:19
Здравейте!
От известно време ползвам само Линукс в къщи. SuSE i Slack.
1. При преконфигуриране на каквото и да е с Yast, при достигане на ТеТех конфигурирането /на 68% от общия процес/ започва да мисли, мисли и накрая само си седи '<img'>). Оправя се след 10-15 мин., като ТОР отчита процеса като зомби. Е! за разлика от Уиндоус все пак се оправя. Проблема го реших с преинсталация '<img'>(. Ако някой знае откъде произтича бавенето на системата и го съобщи ще му бъда благодарен.
2. Инсталирах SuSE 9.0 у дома, но когато занесох машината на работа спря да отчита движението на мишката (ПС/2). Не става AUX - port, какъвто го хваща при инсталиране и си работи. Не стават и другите. И двете мишки са ПС/2 с "колелце". Проблема се оправи със зареждане от CD-то -> Update на произволен пакет, колкото да хване мишката на "място", след което премахвам "Update"-a. Ако някой знае отговора на въпроса: "Защо една и съща машина с SuSE 9.0 при смяна на еднотипни мишки не хваща новата и трябва да се правя на фокусник?" ще му бъда благодарен, ако ми отговори.
Страници: [1]