Покажи Публикации - antonofff
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 [2] 3
16  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблеми с плеърите? -: May 19, 2006, 16:16
Тази тема доста е обсъждана - потърси малко из форума - общо взето новото КДЕ няма нищо общо с собственическите формати - за да ги подкараш добави хранилището на pacman и инсталирай необходимите пакети - кодеци (win32) за филми и mad пакетите - пускат мп3-то. Аз така си подкарах mp3-to-audiocd за K3B.
17  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Suse10.1 проблеми -: May 17, 2006, 14:09
Очевидно е, че не иска да каже това!!! Ако се беше позамислил малко можеше и да се роди нещо. За да пуснеш въпросните формати ти трябват декодери!!!,  които не са open source. Има и мултимедийни формати като например ogg, за които си има вградена поддръжка. Използвай си малко Уиндолс познанията, и WMP/Bsplayer сa си гола вода без кодеци. Айде чети преди да пишеш бисери повече http://en.opensuse.org/Restricted_Formats
Даже бих предложил на всички "новаци" и други подобни да разгледат сайта на Сусе, там има доста полезна информация, която трябва да се прочете преди да се пищи по форума. В 99% от случаите там има лекарство за вашия сърбеж!
18  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Срив на reiserfs -: May 11, 2006, 16:20
Май всички я знаем, рано или късно човек я минава, пък било и замалко. Изневерих на Манди със Сузи, ама скоро може и с Деби да се вземем, че да си седна на г.за.  '<img'>
19  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Срив на reiserfs -: May 11, 2006, 16:12
ftp://suse.mirrors.tds.net/pub/opensuse/distribution/SL-10.1/iso/
20  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Проблем с pppoe -: May 11, 2006, 15:48
Може би случая не е такъв, но все пак .....

http://www.linux-bg.org/cgi-bin....5752993

http://www.linux-bg.org/cgi-bin....9911239
21  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Срив на reiserfs -: May 11, 2006, 15:42
Абе не това имах предвид точно, ама карай. При старт на системата Сусето си правеше разни чекове, опита се да я оправи и неможа!!! и ме вкара в конзола, без да маунтне нищо. След ръчен чек пак не стана!!!, може и аз да не сам направил нещо както трябва, все пак такова чудо за 1 път виждам, бях с един приятел - откачихме харда, вързахме го към неговия лаптоп (през usb) и му ребилднахме базата. И тръгна. Само за сведение - лаптопа беше под Слак. Едва ли има значение дистрото за проблемите в Рейзъра, но все пак .... Сусето не си оправи само проблема.
п.с. Да ни е честита новата Сузи 10.1. Нямам търпение да се отъркам в нея.
22  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Срив на reiserfs -: May 11, 2006, 11:10
На мен пък точно под Сусе 10.0 преди няколко дена ми се случи нещо подобно. Направих един насилствен рестарт от копчето и запищя за грешка. Вече не помня точно за какво пищеше, но направих един rebuild на Рейзъра и тръгнаха нещата. Това беше първия проблем от такова естество, с който съм се сблъсквал, но за щастие се оправи бързо и безпроблемно.
23  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Linksys wusb54gs -: Apr 12, 2006, 16:13
И на мен много ми е интересно, на сайта няма и следа от драйвери за линукс.
24  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Предложете торент клиент, който да работи с bol.bg -: Apr 03, 2006, 11:18
И аз имам същия проблем. Общо взето вече не тегля от този тракер - няма нищо като за мене. Разрешението на проблема ти е много просто -Bittorrent - http://www.bittorrent.com/ - тествал съм, работи без проблем, макар че реших да бойкотирам тракера.
25  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / интернет -: Jul 28, 2005, 20:49
Oтиваш при най-близкия доставчик на интернет, плащаш си таксата - и готово, интернет има.

И сега сериозно, кажи нещо повече, как ти влиза интернета, да не сме врачки тук. Дай инфо и обещавам да направя всичко по силите ми(които са доста ограничени) да ти помогна. На lan ли си, pppoe, модем, АДСЛ, wireless и т.н.?
26  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Търся кнопикс 4 ДВД версията на БГ сайт. -: Jul 28, 2005, 13:49
Това е сървъра на един приятел, прави си мирори на разни работи. Не съм сигурен, че иска да го прави публичен затова моля не прекалявайте. Адреса е :
http://www.oczlan.net" target="_blank">OCZLAN.NET
За кнопикса - това е немската версия, но стартира и на английски, проверете си в опциите за начално зареждане, пишеше се нещо от рода на lang=en.
Поздрави!
27  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / prblem s 6riftovete pri suse 9.3 -: Jul 27, 2005, 10:48
Добре!
28  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / prblem s 6riftovete pri suse 9.3 -: Jul 27, 2005, 09:52
Извинението трудно ще се приеме. Освен това въпроса ти е много странен - на кое са ти малки буквите? На менютата, на програмите, на Конкуерора, на текстови файлове? Погледни си в Контрол Център - от там може да направиш доста настойки. Включително и да си включиш кирилицата. За Конкуерора и някой програми за текстобработка - имат си бутончета - като ги натиснеш и се увеличава големината на текста. Просто не си се помъчил минимално, това са елементарни работи. Погледни правилата на този форум и използвай търсачката (върши работа)!
29  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / SUSE 9.2 и проблем с монитора(или видео картата?!) -: Jul 24, 2005, 10:30
И аз го имах този проблем с лайв-цд-то на Сусе 9,2 - на предния ми комп даваше карнел паник, а на този като зареди и угасва. Предполагам проблема е че не засича монитора както трябва, играх си с резолюциите в буут опциите, но нищо. Сега съм с Сусе 9,3 и нямам проблеми. Монитора ми също е Самсунг, сигурно от там идват проблемите, не го засича както трябва.
30  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Още RAM повече кеф... /offtopic/ -: Jul 20, 2005, 10:50
Хе-хе, весел офтопик се получи. Искам да направя едно уточнение за моя пост по-горе. Написах всичко това само и единствено с цел да разсея една заблуда, която ме преследва (а предполагам и доста други хора). Масово - пресата, интернет и всякакви други източници на информация - по отношение на Линукс се тиражира че е ОС която е доста по-бърза, върви на слаби машини, няма огромни системни изисквания и т.н. Това донякъде е така, но май важи основно за определени приложения и дейности. Що се отнася за графичната среда - има още много какво да се желае. На марковата система на която работих Манди беше пълна трагедия, елементарни приложения ги отваряше за 15-20 секунди, да не говорим за ООО.орг. За сравнение Прозорци ХП се държеше доста прилично, тази ОС се държи прилично и с 128 рам стига да не правиш нещо особено, а с 256 си лети. Преди да сложа Мандито на онази система си въобразявах че Линукса ще ми лети и ще го пилотирам безпроблемно, но уви. Реалностите са доста по различни.
Та това е, казах си го, олекна ми :-) Та така с рама - калкото повече - толкова повече.
Поздрави.
Страници: 1 [2] 3