Linux за българи: Форуми

Linux секция за начинаещи => Настройка на хардуер => Темата е започната от: Did0_ в Feb 03, 2013, 18:47



Титла: kubuntu 12.10 hibernate
Публикувано от: Did0_ в Feb 03, 2013, 18:47
Здравейте, от скоро съм с kubuntu четох в нета че се инсталира с изключен hibernate намерих теми в нета включих го, всичко нормално. Настроих си про затваряне на лаптопа да се хибернира. Първите дни нямаше проблем тая сутрин обаче ставам и като отворих лаптопа той директно си тръгна. Проверих настройките са си както съм ги направил.

Друго което ми прави впечатление е че съм го настроил да не се изключва дисплея а той си угасва. Някой има ли идея защо не работи такак както съм го настроил?


Титла: Re: kubuntu 12.10 hibernate
Публикувано от: dejuren в Feb 03, 2013, 22:41
Защото софтуера е боклучав. Имам предвид целия. Всеобхватно. Като философска категория. (Цитирам разработчик на софтуер от Каноникъл, буквален цитат: "software sucks!" Ако аз трябва да допълня: "Life sucks, shit happens, we are all going to die.") Т.е. това което той искаше да каже е, че все нещо не е наред и няма как да се оправи.

А кокнретно по въпроса - не е болка за умиралка. Вчера моя комп не щя да се хибернира, днес след рестарт работи нормално. А дисплея ти може да се управлява не само от ОС, но и от БИОС (примерно) или има настройка която не си догледал.