WTF....наистина не разбирам.
ОК, хайде да поясним тогава.
В случая се обръщам конкретно към теб, gat3way! Защото до сега ме е интересувала твоята позиция и не желая да започна да я игнорирам, без опит за изясняване на ситуацията.
От теб специално очаквах да разбереш чувствата, които може да породи текст от сорта на:
„Колеше кучетата с един тъп нож, а те пищяха като хора. Вместо да ги убие отведнъж, той като че се забавляваше да ги мъчи”, разказват съседите.
Тъжното е, че кучешката смърт на един откровен садист може да предизвика този поток от защитна помия, която се излива луупнато тук.
Черно-бял е света, в който има само агресивни (но в същото време импотентни?!) "природозащитници" от една страна и "нормални" хора от друга, на които е позволено да варират от обикновени програмисти до откровени садисти спрямо животните.
Последователната позиция е принципно възмущение от несправедливостта. А несправедливо е както "циганите на сапун", така и "те пищяха като хора". Вероятността да влезеш в редиците на Хитлерюгенд, ако не потръпваш от това пищене, е толкова по-голяма, колкото повече грачиш за възмездие.
Само в черно-белия свят може да припознаваш грозни каки със сериини убийци. Само там може да смяташ, че ще направиш света по-добър, ако им покажеш "едно хубаво" на каките следващия път, най-добре пред всички. Така ще си легнеш с чистата съвест, че си направил нещо срещу убийствата ли?
Цецо и Роко са последователни. Те крещят, как "бълхарите" трябва да бъдат трепани, защото има примери за кучета, които са убили хора. Ако, докато бъдат трепани, "бълхарите" "пищят като хора", мед им капе на сърцето. Последователността им се изразява в това, че мислят същото примерно в случая с циганите. Има примери за престъпления, които са извършени от цигани, черни, евреи, турци и т.н. За Цецо и Роко извода е кристално ясен. За теб не е. Или поне доколкото си спомням от предишни твои мнения, не беше.
В същото време за мен има значение, кой човек е убит, но не мисля, че това ме различава от повечето българи. Накак си... дори за миг не ми е трепвало сърцето, когато съм четял, как "Очите", "Главата", "Зъбите" или "Скулите" се порят по улиците. Въпреки, че някои от тях са сигурно прекрасни бащи и съпрузи.
По същия начин не ме трогва и саморазправата със зло куче, което се зъби на всеки и е готово да скочи на хора.
Не очаквай от мен обаче състрадание за смъртта (пък била тя и насилствена и садистична) на един човек, който е оприличен от съселяните си като "много жесток и зъл". Селяните са хард-копелета. Те не се трогват току-така. Питай Цецо.
Тоя "Робин Худ", който го е убил, породи в мен по-скоро въпроси от сорта, защо в България не се появи такъв човек по отношение на Мутрите, особено през '90-те. Но... няма спор, че е за съд!
До сега си давал достатъчно основания да бъдеш смятан за човек с малко по-широк кръгозор. (Може би с изключение на анти-БСД позицията си... :)
Тежки думи изрече и не съм убеден, че ще успеем да намерим общ език по този въпрос (макар и ти със сигурност да не се вълнуваш от тоя въпрос - аз не съм фактор в този форум). Но поне се опитвам да ти дам гледната точка на човек, който искрено се възмущава от садизма, независимо кой е негов обект. В случая не става дума нито за опазване на околна среда, нито за здравословен живот, нито за сексапила на лезбийките. Давам ти гледната точка на човек, който точно като теб се възмущава от сектанските действия на редица вегетарианци, както и от фашистоидно-комунистическите изцепки на редица наши съфорумници.
Ако не се интересуваме от начина, по който хората водят живота си, тогава няма значение, как го водим тоя живот.