Ако някой от Вас си спомня списание "Паралели" Формат А3 или А2.
То ако желае да си каже мнението.
От това списание научих, че на света съществува Интернет и кой е батко Линус. Първото стана лятото на деветдесет и осма, второто края на септември. За мое щастие същата година записах вишу̀ и успях да ги пипна на живо.
За времето си това издание беше модерно, напредничаво и луксозно. Няма такива издания днес. „Егоист“ се опита да е такова, но с повече наблягане върху „стил на живот“. Не се получи много добре.
През 1993 год. в техникум Попов изучавахме Бейсик. Да попитам?
Каква е ползата от приложението в съвременните компютри на Бейсик?
Дори точно в този момент пиша на него и по-точно на StarBasic. Сиреч той е широко разпространен все още единствено в програмите за обработка на документи и по-конкретно М$ Уфсъ, АОО, ЛО. Само на първата от тях можеш да намериш някой да ти плаща да го правиш. Но точно у нас не са много тия. Например евентуално това може да е великотърновската компания „Плюс-минус“, създаваща икономически софтуер. В много министерства също все още е разспространен. НСИ също. Обаче, как ще се добереш на работа там, не ми е ясно.
Каква е ползата от приложението в съвременните компютри на Фортран? Такъв програмен език не съм изучавал. В минало време имах две книги за него.
Все още широко използван и търсен. Това е заради системи, които трябва да се поддържат например в НАСА. У нас едва ли се ползва. Може би евентуално клоновете на ИБМ или ХП тук да имат нещо, но ако имат, са си намерили
бумери и си ги къткат.
С две думи търсено е, но не у нас.
Каква е ползата от приложението в съвременните компютри на Турбо Паскал? Него го изучавах през 1998 год. За какво може да ми послужи. Мога ли да се развивам, чрез него познанията.
Ами положението е подобно на горното. Всъщност тук ще ти каже Ремо. Той е най-големия специалист у нас по тази технология. Преди години спореше с разни пичове в портала, беше много забавно. Има наследени системи дори у нас. Но имайки предвид, че самия Ремо не го работи от десетина години, въпреки, че го обожава, може да се сетиш, как е положението.
Каква е ползата от приложението в съвременните компютри на dBase? Мисля, че беше досовска за управление на база данни. Изучавал съм я през 1997 год.
Обожавам го и съм си вдигнал олтар на мистър Аштън Тейт. Шибан гении. По-голям е от Линус и Столман взети заедно. Само дето нищо от наследството му не е живо. Затова, колкото е гениален, толкова е и провален. Същото важи за дибейс. Никъде в съвременния свят не се ползва.
доп.
===
Ремо е писал с мен и ти е казал всичко. С две ръце съм за.