Покажи Публикации - m_veskov
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: 1 2 [3]
31  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Няколко проблема с Mandriva 2010 spring -: Feb 04, 2011, 14:34
Още нещо което не съм споменавал досега - много бавно ми върви интернета от самото начало когато инсталирах Мандривата. При даунлоуд и ъплоуд на файлове всичко си е нормално. Тегля си без проблем, но  работата с браузъра и зареждането на страниците е направо мъка. Предполагам не е проблем от самият нет или доставчика, защото няколко пъти пробвах като рестартирвам и влеза в Windows всичко си е нормално - направо хвърчи (както се каваше в една реклама на Jemison ;D)
32  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Няколко проблема с Mandriva 2010 spring -: Feb 04, 2011, 14:21
Направих ъпдейтването както ми препоръча и всичко мина добре. Инсталирах скайпа и работи както си трябва. Благодаря за помощта.
След ъпдейта се появи иконата за звука, но след около час изчезна пак и не се появи вече. Опитах инсталирането на alsamixer-gui , но ми изписа , че няма такъв пакет.Проблема с изчезването на курсора си остана и се налага през 2 часа да рестартирвам. Появи се и нов проблем - при рестартирване когато излиза от ОС картината се размазва тотално и става като рисунка на 5 годишно дете  :D ??? При зареждането вече всичко си е пак нормално.
33  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Няколко проблема с Mandriva 2010 spring -: Feb 03, 2011, 23:21
Здравейте! Имам няколко проблема :
1.Изчезна ми иконата в трея от която се усилва звука иначе имам звук просто немога да усилвам и намалявам. Рестартирах няколко пъти и никаква промяна. При зареждането на ОС след като се появи иконата за мрежата излиза за момент съобщение, че звуковото ускройство не работи. ???
2.След работа на ОС около 2-3 часа изчезва курсора на мишката и немога да я използвам изобщо. Налага се да рестартирам и тогава се оправя.
3.Не мога да инсталирам Skype. На официалната им страница има няколко варианта за Линукс: за Debian Lenny, OpenSUSE 11+, Fedora 10+, Ubuntu 8.10+ 32bit , Ubuntu 8.10+ 64bit, Dynamic и Static. Теглих ги всичките и успя да тръгне само Dynamic, но след рестарт на системата не се появи повече. Ровя се два дни из форумите и Google, но нищо конкретно неможах да намеря. Единствено в този форум в един коментар на колегата CYBERCOP открих малко полезно за мен инфо. Имаше един линк от него, на който открих Skype за Mandriva. Изтеглих го, но и с него ударих на камък. На сваленият файл пишеше RPM :'( Някакви съвети ?
Не е пролем да преинсталирам и предполагам, че проблемите с мишката и звука ще изчезнат, но ми се иска да разбера дали може да се отстранят, защото съм начинаещ в Линукс и имам желание да понауча някои неща.
Благодаря предварително!
34  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Папка TEMP постоянно се появява на десктопа -: Dec 16, 2010, 21:59
Като кликна с десен бутон се появява само : "Добави към отметките" и "Изтриване от отметките" и нищо не се получава. С промяната на менюто също не се получава нищо!!! :-[
35  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Папка TEMP постоянно се появява на десктопа -: Dec 16, 2010, 21:08
Здравейте , надявам се някой да помогне малко на един напълно начинаещ Линукс юзър! На десктопа ми се появи една папка темп и като я изтрия пак се появява. Имам и друг въпрос : как се поставя пряк път на дадена програма върху десктопа ???
36  Хардуер за Линукс / Десктопи / Re: Нещо като анкетка !!! - вие с каква машина сте и с каква дистрибуция на нея? -: Oct 21, 2010, 00:23
CPU - Intel Core 2 Quad Q8200 2.33GHz
Video - Asus Nvidia GF 9600 GT , 512MB , 256bit
MB - Asus P5QL-ME
RAM - Corsair Dominator  2x2 GB kit , 1066MHz  dual ch
HDD - Seagate 320GB x 2 , 16MB , 7200rpm

PCLinux OS
37  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Свързване на LCD телевизор -: Oct 20, 2010, 18:19
Успях най-накрая !!!  ;D Отворих изпълнението на команди с ALT+F2 , написах drakx11 , отворих го и в ОПЦИИ поставих отметка на ENABLE DUPLICATE DISPLAY ON SECOND DISPLAY.

Благодаря на всички за помощта Ви !!! [_]3

Направих още една крачка в опознаването на тази ОС. Има още няколко неща които незнам по настройките, но науча ли ги - изтривам завинаги Уина от харда си.
38  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Свързване на LCD телевизор -: Oct 20, 2010, 17:40
В настройките на Nvidia излезе следният текст :

Unable to load X Server Display Configuration page:

nvidia-settings currently does not support scanout screens (0) that have dynamic twinview disabled.
To enable it, enable the option "Enable duplicate display
on the second display" in DrakX11 (Mandriva Control Center =>
Hardware => Set up the graphical server => Options).
39  Хумор, сатира и забава / Кошче / Re: Проблем при инсталация на Wndows 7 -: Oct 20, 2010, 14:49
Имах този проблем преди 3-4 години. Трябва ти LLF (Low Level Format). Форматираш харда под DOS и се оправят нещата.
40  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Свързване на LCD телевизор -: Oct 20, 2010, 12:40
След като въведа su ме пита за някаква парола, но не позволява нищо да се пише и до там спира всичко  ???
41  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Свързване на LCD телевизор -: Oct 19, 2010, 16:10
Благодаря за помощта на trosho. Ще опитам и ще видим какво ще стане.
42  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Re: Свързване на LCD телевизор -: Oct 18, 2010, 19:44
Видеокартата е Nvidia 9600 GT
43  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Свързване на LCD телевизор -: Oct 18, 2010, 11:38
Преди седмица за пръв път си инсталирах PCLinuxOS и не мога да оправя настройките за да ми излезе картина и на телевизора. Когато бях с Win 7 работеха заедно и телевизора и монитора, но тук незнам как да го направя, защото за пръв път изобщо виждам Линукс и ми е пълна мъгла.
44  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Re: Изчезна целият таскбар на PCLinuxOS 2010 -: Oct 15, 2010, 23:38
С каква графична среда си? Това е много по- важно от това с каква дистрибуция си, защото настройките са еднакви за всички дистрибуции с тази графична среда. Другото което ме интересува е само лентата на задачите ли е изчезнала или целият панел? Най добре натисни бутона Print Screen на клавиатирата да направиш снимка на екрана, качи някъде снимката и ни прати линк да видим за какво става въпрос.


С КДЕ графична среда съм.
45  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Изчезна целият таскбар на PCLinuxOS 2010 -: Oct 15, 2010, 18:21
Здравейте! След 15 години мъки с творенията Майкрософт реших най-накрая да опитам Линукс! Инсталирах си PCLinuxOS защото четох за нея че е лесна за настройка и работа за начинаещи. Много ми хареса и не мисля повече да се връщам към чичо Бил Геитс! Доста ми е трудно с настроиките но чета упорито и мисля че ще има резултат рано или късно. Проблема ми е следният : Рових се из настроиките на таскбара и цялата лента изчезна. Как се възстановява ???
                                     
                                                                                                         Благодаря предварително !
Страници: 1 2 [3]