Страници: [1] 2 3 ... 10
 1 
 -: Днес в 20:23 
Започната от ray - Последна публикация от Nik123
Вчера водих разговор с един роднина, който е в ИТ сферата, или как там да го кажа, работи на някаква позиция в частна фирма да отсява кукита, да слага реклами и т.н. - сори, ако се изразявам неправилно, длъжността му е, доколкото разбирам, според кукитата накъде да насочва рекламите.
Та, за ИИ-то каза ми горе-долу същото, което и ти пишеш, Файър- че това е един балон, и че работещите в сферата знаят, как няма начин т.нар. ИИ да замени по-сериозна човешка професия. "То е просто- компютърът знае единици и нули, т.е. "Да", или "Не"- няма как да импровизира. Работи по шаблони, в ситуация, за която няма шаблон, е безпомощен"- цитирам. Това се припокрива и с моето мнение- на основа това, което съм прочел до момента. Там, където се иска творчество, особено със срок "вчера", както има един лаф, т.нар. ИИ в сегашния му вид не става.
Но за ежедневни редовни дейности, например за управление на процеса в някоя поточна линия в завод (докато същата не се счупи заради спукан маркуч на хидравликата, например)- става.

 2 
 -: Днес в 19:13 
Започната от remotexx - Последна публикация от Nik123
Ако има някой именник, да е жив и здрав!
 [_]3

 3 
 -: Днес в 12:44 
Започната от kuunlaaksot - Последна публикация от 4096bits
За първи път разбирам за Shiny.

Доколкото ми е известно с аматьорските си познания, Jacascript не може да направи разлика между рефреш на страницата или затваряне на таба или браузъра. Случвало ми се е, когато рефрешна с CTRL+F5 ( пълен рефреш, без кеш и четене на бисквитки или нещо друго ), да ме пита, дали наистина искам да напусна страницата. Което аз не правя, разбира се, само рефрешвам.

Все пак, можеш да предприемеш някакви дейсвия, като следиш за beforeunload.
Код:
window.addEventListener('beforeunload', (event) => {
  // Тук си правиш твоите неща.
  event.preventDefault();
  event.returnValue = ''; // това е за да се предотврати действието по подразбиране на beforeunload. За съвместмост. Тествай, дали може да го разкараш
});

 4 
 -: Днес в 12:22 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
Дали?

https://www.youtube.com/watch?v=rvxrvzO17s4

 5 
 -: Днес в 12:22 
Започната от remotexx - Последна публикация от 4096bits
Не искаш да разбереш или не четеш?

Що поставяш коня пред каруцата?

Не е въпроса в незнаие или не.

Въпроса, който повдигнах е, че ако мисля, че зная нещо, няма причина да не говоря. Не е въпроса, дали се заблуждавам или не.

И не заемам никаква пасивно-защинтна позиция. Ако върнеш назад, ще видиш, че съм се коригирал.
Ти обаче не обръщаш внимание на това, не обърна внимание на първоначалния въпрос.
Вместо това, изцяло се хвърли да ми казваш, как не мога така да си говоря.
Мога.
И ти обясних защо. Ако отказваш да го разбереш, проблема не е мой.

Следващия път когато ти не си прав за нещо и някой ти го посочи и разбереш, че е така, замисли се, дали си имал първоначална причина да не си кажеш думата. Ще видиш, че си нямал.

 6 
 -: Днес в 11:42 
Започната от kuunlaaksot - Последна публикация от kuunlaaksot
здравейте,

някой от вас има ли опит в писането на Shiny apps (https://shiny.posit.co/), които предоставят web GUI -- вървят в браузъра?

интересува ме, може ли да се направи така, че програмата да различава затварянето на браузъра от обикновен refresh (F5).

 7 
 -: Днес в 11:37 
Започната от remotexx - Последна публикация от kuunlaaksot

Не е философстване. Ако мислиш, че казваш нещо вярно, нямаш причина да замълчиш или да се притесняваш, какво казваш. Мислех, че достатъчно ясно съм го написал, за да трябва да обяснявам втори път.

Всичките ти останали коментари са на базата, че зная, че говоря неверни неща, но въпреки това го правя.
Както казах, ако не зная, нямам причина да не говоря.
Елементарна логика е. Не ми е ясно, защо слагаш следствието пред причината.
Пък ми говорѝ за философстване…


Айде, приятен ден на всички!

Това, на което исках да ти обърна внимание е, че ти си правиш някакви твои си разсъждения, теории, изводи базирани на нещо; нещо, което се оказва, че просто не е вярно. Тоест, всичко дето си изписал, е безсмислено, защото се базира на заблуда. Независимо дали знаеш или не знаеш, вярно ли е или не.

Ти, проблем не виждаш в това, така ли?

> Както казах, ако не зная, нямам причина да не говоря.
Напротив, в момента в който стане ясно че не знаеш основата на твоите разсъждения е редно да спреш да говориш и да преосмислиш казаното. Дай тогава всеки да си плещи всякакви небивалици, стига да вярва в тях. Наистина ли така разсъждаваш и не виждаш проблем в това?

Незнанието не е толкова страшно, няма как да знаеш всичко разбира се, но не е оправдание. Най-малкото, в случай че ти бива посочено че бъркаш в нещо. Айде, заеби ме мене, но Наката същото ти посочи в случая. Редно е да размислиш върху написаното от себе си. Вместо това, в момента в който нещата поемат в тая посока, ти заемаш някаква защитна, пасивно-агресивна, позиция... ама нямал време, ама не му се търсело, ама не го интересувало.

приятен ден и на тебе

 8 
 -: Apr 27, 2024, 22:01 
Започната от remotexx - Последна публикация от go_fire
А,и онова там,за бузата ...

Свише,ама друг път.

Сигурно за якия кеф (на алтайски диалект) и пламтенето като бумкаща печка, щях да седя тук да спорим. За съжаление на 25-и миналия месец се хванах на работа и съм задушен от десетки. В знак на отмъщение сложих сложих гуини-нини-вини. Шегувам се, но съм наистина задушен. Ще се гътна, ако още ден гледам прозорци.

И като казах отмъщение, това е голямо нещо в християнството. Няма друг начин. Великата саможертва е отговора. Докато имаме „око за око“, единствен изход е смъртта. Обърни другата буза, е единствения шанс, живота да продължи.

 9 
 -: Apr 27, 2024, 21:32 
Започната от ray - Последна публикация от go_fire
Според каквото съм чел (не претендирам за пълнота на знанията), за ИИ, това е просто една програма, ако мога да се изразя така. Обикновен инструмент, не може да импровизира. Каквото има в дейтабейз, това е. Шаблонно, макар шаблоните да са огромно число. И да се увеличават прогресивно, пак са шаблони. Няма го човешкото "трябва решение сега и веднага", ако ще и сефте да е ситуацията.


Точно това не е И„И“ е „отговорът“ на точно този проблем. Компютрите винаги имат правилния отговор — да или не. Няма отговор: може би.  Затова, какво правят американските професори?

Вкарват грешка. Вече отговора на 2+2 никога не е 4. Понякога е три, друг път е пет, но най-често е нещо като 3,987152.

Това се получава по статистически път. Сиреч, колко точно процента отклонение (де факто грешка) са допустими. Затова отговора тип 2+2=55 никога няма да получиш. Прекалено голямо отклонение е.

Поради това И„И“ е една голяма грешка, казано съвсем буквално.

И затова например онзи е решил, че текста е на еврейски език. Напълно предвидимо поведение, освен, ако си учен. Тогава не мислиш, а после се хвалиш. А трябва да се гръмнеш, за да не мъчиш околните.

 10 
 -: Apr 27, 2024, 20:29 
Започната от remotexx - Последна публикация от go_fire
Чудя се, Дик Офф колко ли е съдрал от харвардския капацитет, за да му даде трибуна?

Останалата част няма да коментирам, защото е ясно, че сме на крайно различни позиции по политика и няма да се разберем.

Ще кажа за цитираната част. Сашо много държи на достойнството си и неподкупността си. Една стотинка не е взел от г-н Петков.

Страници: [1] 2 3 ... 10