Автор Тема: Статистики за използването на софуер с отворен код  (Прочетена 1589 пъти)

Leo

  • Новаци
  • *
  • Публикации: 1
    • Профил
В момента правя разработка на тема тенденции в използването на отворен код по света и у нас - причини, корелация с всевъзможни фактори, търсене на зависимости и т.н., като целта ми е да докажа, че TCO (total cost of ownership) на софтуера с отворен код е несравнимо по-малка от платения, и обратните твърдения (коио не рядко чувам) са (много)меко казано несъстоятелни. За да бъде направео подобно изследване сериозно, е необходим доста голям масив от данни (цифри) за (най-малко) ежемесечното използване на софтуер с отворен код, както и много други статистики (ежемесечни) за да бъдат извлечени зависимости, да будат направени егресии и т.н. За сега единственият (безплатен) източник бе изледването на Netcraft за броя и процентния дял на различните уебсървъри (Apache, IIS, etc.).
Моля, ако разболагате с подобна ежемесечна (или с по-малък такт) информация, свържете се с мен на leogoth at yahoo dot com или post-нете инфо тук. Благодаря Ви.
Не мислете, че не съм търсил, отделих дни за това, но не намерих ежемесечни данни за повече от 20 месеца за какъвто и да били "интеренет"/OSS/FS/etc показател.

Би било много добра идея Линукс-БГ да създаде и поддържа подобна статистическа база данни за всевъзможни показатели, свтрзани с отворения код, която несъмнено би придала достоверност (за пред "неразбиращите") на излъчваните от тук послания по отношение на OSS, както и един допълнителен натиск върху един отнай-големите купувачи на propriety-software - а именно Държав... Държавата.

Благодаря Ви
Активен