Покажи Публикации - obbug
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Нетехнически теми / Коментар / Германското правителство избира Openbravo за всички 300 Германски Университета -: May 30, 2009, 09:09
Openbravo, водещият доставчик на web-базирани системи със свободен код ( Enterprise Resource Planning (Openbravo ERP) и Point of Sale (Openbravo POS) ) за бизнеса, подписа договор за партньорство с HIS, доставчик на интегрирани софтуерни системи за висшето образование, за доставка на ERP и финансов софтуер за Германските университети и колежи.
 
Чрез новото партньорство, Openbravo ERP ще бъде адаптирана за използване в университетите и ще бъде напълно интегрирана със съществуващите системи. Тази интеграция ще осигури решение, което ще се използва във всички университети в Германия.

Този мащабен проект е финансиран от Германското Правителство.

А дали е така в България?

Българската Група на Потребителите на Openbravo подкрепя инициативата на Linux обществото в България - "Учи свободен с Ubuntu". Openbravo и Ubuntu са стратегичвски партньори.
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Openbravo Кафе -: Apr 12, 2009, 13:18
Първото  Openbravo Кафе ще се проведе на 18.04.2009 (Събота) от 11:00.

Темата на семинара е : "Представяне на Openbravo ERP". Продължителност 1 час.

Какво е  Openbravo Кафе? Веднъж на всеки 4 седмици ще се провежда Уеб семинар посветен на  Openbravo ERP.

Участието в семинара е безплатно. Заявете предварително своето участие на адрес openbravo (at) openbravobg (dot) com. Местата са ограничени.

Всички утвърдени участници ще получат потвърждение.

3  Нетехнически теми / Коментар / Седем -: Apr 08, 2009, 09:53


Тази дефиниция ми харесва. Какво мислите Вие?

Поради липса на коментари, предполагам и на интерес статията е изтрита, за да не се индексира с неподходящо съдържание този сайт.

За мен това е показателно. 
4  Нетехнически теми / Коментар / Дали -: Apr 02, 2009, 08:55
Дали


5  Нетехнически теми / Коментар / Openbravo ERP: 2.50beta релиз -: Mar 21, 2009, 12:26
Openbravo ERP е Web базирана ERP за малкия и среден бизнес. Openbravo ERP предлага широк кръг функционалности - финанси, верига на доставки, производство и много други.
 
Нова модулна архитектура, подобрена използваемост и функционалност, Openbravo ERP 2.50 е последния релиз на водещото ERP решение с отворен код. Тази бета версия е подходяща за общо използване, включително за тестване и внедряване. Този релиз не е тестван достатъчно в действащи оперативни среди. Препоръчва се той да се използва за новите проекти.

 
Наличен е ъпгрейд от 2.40 към 2.50beta.
В този релиз, вие можете да инсталирате Openbravo ERP по два различни начина:

Community Appliance (препоръчва се) и Custom installation (само за експерти).

Повече информация можете да намерите в сайта на: Българската Група на Потребителите на Openbravo
6  Linux секция за напреднали / Начини за увеличаване на бързодействието / Re: openvz vs xen -: Mar 16, 2009, 14:25
Тава са различни типове виртуализации. Хардуерната виртуализация добавя ниво на абстракция между хардуера и отделните операционни системи. Всяка ОС използва отделна част от хардуера. Контейнерната (ОС виртуализация) се осъществява върху базова Операционна Система. Има и други типове виртуализации. Важни са целите.

Ето една (няма претенции за изчерпателност) категоризация на виртуализациите:

-  Hardware virtualization:
      • VMware VirtualCenter and ESX
      • Microsoft Hyper-V and Virtual Server
      • Citrix XenSource
      • Open Source Xen
      • HP nPar/vPar/Integrity
      • Sun xVM
      • IBM zSeries
      • IBM POWER
      • Linux KVM
      • Oracle VM
      • VSE
      • Virtual Iron
-  OS virtualization:
      • Sun Solaris Containers
      • Parallels Virtuozzo
      • HP Secure Resource Partitions
      • Open Source Open VZ
      • Linux Jails
-  Application virtualization:
      • Citrix XenApp (Presentation Server)
      • VMware Thinstall
      • Microsoft Softgrid
      • Symantec (Altiris) SVS
      • AppStream
      • Endeavors
-  Network virtualization
      • Cisco
      • 3Com
      • Juniper
-  Storage virtualization:
      • F5 Acopia
      • NetApp V-Series
      • LeftHand SAN/iQ
      • HP StorageWorks
7  Нетехнически теми / Коментар / Излезе Openbravo POS 2.30 beta -: Mar 11, 2009, 11:13
Публикуван е Openbravo POS 2.30 beta релиз. Вие можете да изтеглите версията от Sourceforge.net и да прочетете бележките във wiki-то на Openbravo.

Накратко новата функционалност съдържа:

    * PDA Модул за Ресторанти: Тази функционалност позволява на потребителите да приемат поръчки, да разглеждат продукти и да управляват маси с помощта на мобилни устройства. В тази версия се поддържат Opera Mobile и iPod touch / iPhone, но лесно могат да се добавят нови устройства.
    * Атрибути на Продукти: Тази характеристика е създадена, като е взаимствана концепцията за атрибути на продукти от Openbravo ERP. С тази нова възможност продуктите могат да имат разнообразни атрибути, като размер, цвят, сериен номер и други. Тези атрибути се регистрират във всички операции, като продажби и премествания на инвентар.
    * ERP - POS Подобрена Синхронизация: Променена е цялата архитектура на синхронизацията между Openbravo ERP и Openbravo POS. В ERP системата е добавен нов модул,  който осигурява REST web услуги за интеграция. Синхронизацията се осъществява с помощта на Pentaho интеграция на данни. Pentaho интеграция на данни е мощно ETL средство с отворен код, което позволява с помощтта на графичен интерфейс да бъдат създадени синхронизационните задачи.
    * Гейтове за Плащания: Openbravo POS може да управлява картови транзакции по стандартите EMV, PCI и Chip/PIN.
    * Bitrock Инсталатори: Инсталирането на Openbravo POS сега е по-лесно от всякога. Има инсталатори за следните платформи: Windows, Linux x86, Linux x64, Linux ia64, OSX и Solaris Intel. Налични са и класически двоични пакети и пакети с код.
    * Поддръжка на Apache Derby: Apache Derby е релационна база данни с отворен код, написана изцяло на Java.



Цялата публикация можете да намерите в блога на водещия разработчик Адриан Ромеро.
8  Нетехнически теми / Коментар / Openbravo ще участва на Open Source Business Conference 09 -: Mar 04, 2009, 14:13
Както публикувахме на сайта на Българската Група на Потребителите на Openbravo:

Openbravo, водещ доставчик на web-базирани решения с отворен код - Enterprise Resource Planning (ERP) и Point of Sale (POS) , ще вземе участие в следващата Open Source Business Conference, която ще се проведе в Сан Франциско, в периода 24-25 Март 2009.

Събитието, което тази година се провежда под мотото "Open Sourcing the Enterprise", ще събере бизнес лидери, които съвместно ще обсъдят бизнес модели, стратегии и ползи от използване на софтуер с отворен код.


От страна на Openbravo ще участват Josep Mitjà - Chief Operations Officer и Paolo Juvara - Chief Technology Officer.
9  Нетехнически теми / Коментар / Re: Първият Български Openbravo семинар е официално събитие на Openbravo -: Mar 01, 2009, 12:42
Къде мога да намеря списък с всички Linux Fests в България?
10  Нетехнически теми / Коментар / Първият Български Openbravo семинар е официално събитие на Openbravo -: Feb 27, 2009, 09:00
Първият Български Openbravo семинар
е официално събитие на Openbravo.

 
Посетете това уникално за цялата Openbravo общност мероприятие. За пръв път в света се провежда семинар на Openbravo, който е организиран от Потребителска Група. Ще можете да се срещнете и разговаряте с членове на екипа на Openbravo
 
Съобщение за него можете да намерите и в Google
 
Ще имате възможност да се докоснете и до прекрасните модели на Polaris.
11  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Open Source ERP Системите: Те са Реални и Те са Атрактивни -: Feb 16, 2009, 15:29
Демо няма, но можете да изтеглите превода:

http://www.openbravobg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=47:localization-openbravo&catid=1:latest-news&Itemid=50

Има тук там още малко термини за прецизиране, но става за работа.
12  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Open Source ERP Системите: Те са Реални и Те са Атрактивни -: Feb 16, 2009, 15:13
В България всичко е крайно. Всеки има право на избор. Openbravo е технологичен партньот на Ubuntu, IBM, Oracle ...

Аз научих за Openbravo,  след среща с едни италианци. Openbravo бяха провели мащабно обучение в Telecom Italia, който го използват и развиват, но това не се афишира.

А най-голямото внедряване на Open Source ERP  доколкото знам е (това щях да го публикувам на нашия сайт след 2-3 дни, но го подарявам на аудиторията на Линукс за Българи):

"Compiere announced a deal with a huge customer, probably the largest open source ERP customer to date - french company La Post, a 27B US$ company. This is a great win for the entire open source ERP industry. The success of this project will be a key factor in the perception of open source ERP as an enterprise-grade solution."
13  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Re: Open Source ERP Системите: Те са Реални и Те са Атрактивни -: Feb 16, 2009, 14:55
Благодаря за този коментар. Наистина работата е много. Затова не са толкова много страните, за който е локализиран продуктът. Но за БЪлгария работата е свършена - преводът съдържа над 700 000 думи. Има и локализирано счетоводство. Така, че enjoy ...

14  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Open Source ERP Системите: Те са Реални и Те са Атрактивни -: Feb 16, 2009, 11:42
Каква е най-близката асоциация с думата ERP : Аз бих казал "ERP са разходи" и какви други думи ви идват на ум? "Скъпо"? Какво ще кажете за "Никога не приключващо"? "Нарастващи"?

Дали думите "евтино" или "намаляване" ви идват на ум? Вероятно не.

Не е нужно да сте Нобелов лауреат по икономика, за да разберете, че ИТ трябва да направят всичко възможно за намаляване на разходите.  Последните изследвания на Списание "CIO Magazine"  и "Forrester Research" показват, че най-приоритетната задача на ИТ Отделите е "намаляване на оперативните разходи на фирмите"

Дали масирано, 18 месечно внедряване на многомилионна ERP  система ви изглежда приемливо?

Нека да си поиграем на асоциации: Аз казвам "open source ERP." И вие си мислите: "Не тествана"? "Ненадеждна"? "Не за нас"? Може би, "свободна"?

Дали ИТ Директорите са склонни да променят своето мислене и да се спрат на open source ERP система?

Вече има възможности за избор в този сегмент: Openbravo, Compiere, ERP5, Open ERP и xTuple (преди това OpenMFG).

Какво мисли по този въпрос Джозев Митя - Openbravo COO:

http://www.openbravobg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=54:open-source-erp-they-are-real&catid=1:latest-news&Itemid=50
15  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Голямо Интервю с Манел Сараса - CEO на Openbravo ERP -: Feb 11, 2009, 08:58
С Манел Сараса - CEO на Openbravo ERP разговаря Йоси Бен Харуш.

Манел разкрива основите на успеха на  Openbravo, както и перспективите за развитие и успех на софтуера с отворен код.

http://www.openbravobg.com/index.php?option=com_content&view=article&id=20:ceo-listen-erp-guru&catid=25:the-project&Itemid=37
Страници: [1] 2