Покажи Публикации - klaren
* Виж публикациите на потр. | Виж темите на потр. | Виж прикачените файлове на потр
Страници: [1] 2
1  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / (РЕШЕН) Проблем с часовника в Мандрива 2008.1 -: Jun 21, 2008, 18:02
Имах същия проблем с Debian .Оправих го с помощта на това
http://lists.uni-sofia.bg/pipermail/debian/2007-November/001938.html
2  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Препоръчайте! -: Apr 16, 2008, 21:07
Мен ако питаш, тръгни с UBUNTU ,след това избора си е само твой.Ако си упорит,ще успееш.
3  Нетехнически теми / Идеи и мнения / Препоръчайте! -: Apr 16, 2008, 20:44
Ами аз тръгнах с UBUNTU ,ползвах го 2 месеца и минах на DEBIAN +KDE с мноого по-слаб компютър ( 1GH,256 RAM)  и всичко си вървеше прилично.Просто реших,че Линукс е моята операционна система и повече не се върнах към WINDOWS.Не съжалявам за избора си,с повече четене и ровичкане в мрежата можеш да научиш почти всичко,стига да си решил,че Линукс си заслужава усилията.Успех.
4  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Препоръчайте! -: Apr 16, 2008, 21:07
Мен ако питаш, тръгни с UBUNTU ,след това избора си е само твой.Ако си упорит,ще успееш.
5  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / Препоръчайте! -: Apr 16, 2008, 20:44
Ами аз тръгнах с UBUNTU ,ползвах го 2 месеца и минах на DEBIAN +KDE с мноого по-слаб компютър ( 1GH,256 RAM)  и всичко си вървеше прилично.Просто реших,че Линукс е моята операционна система и повече не се върнах към WINDOWS.Не съжалявам за избора си,с повече четене и ровичкане в мрежата можеш да научиш почти всичко,стига да си решил,че Линукс си заслужава усилията.Успех.
6  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с dpkg-reconfigure xserver-xorg -: Jan 14, 2008, 20:06
neter,благодаря за помоща.За съжаление ,този диалог остави проблема ми нерешен .Всеки опит за възстановяване или редактиране на /etc/X11/xorg.conf  ,води до неуспех при стартиране на xserver-а.Изтрия ли файла,стартира с настройки по подразбиране.
7  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с dpkg-reconfigure xserver-xorg -: Jan 14, 2008, 11:36
tonitochev   "Eх, тъпи джамджийски навици... "


Благодаря за отговора.Ако не знаех какво правя ,нямаше да питам.И за твоя изненада ,знам кое с какви права се пише.Това беше първия и вероятно последния опит да получа помощ от този форум.А джамджийството не ми е слабост много отдавна.Благодаря още един път.
8  Linux секция за начинаещи / Настройка на хардуер / проблем с dpkg-reconfigure xserver-xorg -: Jan 13, 2008, 19:13
След смяна на монитора се получи следния проблем.Опитах с dpkg-reconfigure xserver-xorg да въведа стойностите за разделителна способност и честота на монитора ,но за мое учудване в etc/X11/xorg.conf   не се записа нищо.Не стана и с редактиране. След много опити изтрих /etc/X11/xorg.conf  и опитах отново-пак същото .Накрая се ядосах,изтрих пак същия файл и вместо да изключа компютъра ,го рестартирах.За моя изненада всичко си тръгна без проблем,с изключение на клавиатурната подредба. Най-странното е ,че /etc/X11/xorg.conf  не съществува .Моля ,помагайте ако някой се е сблъсквал с подобен проблем.
  С Debian testing и KDE съм.
9  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Ubuntu Супер начинаещи! -: Dec 18, 2007, 20:39
до  thetekata

При такъв правопис не ми се ще въобще да чета написаното,но ми стана интересно.Ще ти кажа ,че за първи път на 46 г.започнах да се занимавам с Linux.Започнах с Ubuntu като всеки начинаещ и след една година мога да се похваля,че се справям много добре с Debian.Ще ти открия "тайната "-търсачката на Google .От форумите също научих много,но без да питам.Четене,четене и пак четене.Успех '<img'>



10  Хумор, сатира и забава / Живота, вселената и някакви други глупости / Незаменимите -: Nov 22, 2007, 10:05
Ох,определено антивирусните '<img'>  '<img'>  '<img'>
11  Хумор, сатира и забава / Хумор / Вижте какво намерих ... -: Nov 21, 2007, 20:29
"Внимавайте вие, читатели и слушатели, роде български, които обичате и имате присърце своя род и своето българско отечество и желаете да разберете и знаете известното за своя български род и за ващите бащи, прадеди и царе, патриарси и светии как изпърво са живели и прекарвали. За вас е потребно и полезно да знаете известното за делата на вашите бащи, както знаят всички други племена и народи своя род и език, имат история и всеки грамотен от тях знае, разказва и се гордее със своя род и език.

Така и аз ви написах подред това, което е известно за вашия род и език. Четете и знайте, за да не бивате подигравани и укорявани от други племена и народи. Твърде много обикнах българския род и отечество и много труд употребих да събирам от различни книги и истории, докато събрах и обединих историята на българския род в тая книжчица за ваша полза и похвала. Написах я за вас, които обичате своя род и българското отечество и обичате да знете за своя род и език. Преписвайте тая историйца и платете,нека ви я препишат, които умеят да пишат, и пазете я да не изчезне!

Но някои не обичат да знаят за своя български род, а се обръщат към чужда култура и чужд език и не се грижат за своя български език, но се учат да четат и говорят по гръцки и се срамуват да се нарекат българи. О неразумни и юроде! Защо се срамуваш да се наречеш българин и не четеш, и не говориш на своя език? Или българите не са имали царство и държава?"

                                       Св.Паисий Хилендарски



12  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Линукс конзолен проблем -: Aug 31, 2007, 21:31
Цитат на: phantomlord,Авг. 31 2007,21:50
То пък и ти много правилно си писал, няма що.

klaren, ще трябва да преинсталираш драйверите на видеото. Сигурен ли си, че при стартиране на компютъра от boot менажера не можеш да избереш да се зареди старото ядро? Мисля, че като временно решение да си заредиш графичната среда е да си отвориш /etc/X11/xorg.conf в конзолния режим с текстови редактор:
1. влизаш като root
2. nano /etc/X11/xorg.conf
След това в секция Device променяш Driver на "vesa".
После ctrl+x, y, enter и пишеш: startx


Аз нямам проблем,обърни се към stas1
13  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Линукс конзолен проблем -: Aug 31, 2007, 20:44
Цитат (stas1 @ Авг. 31 2007,19:53)
Имам мандрима 2007 ..нов съм,  но след ъпдейт не съм сигурен и ядрото и нвидиа драиверите компа влезе в конзола иска да се логна с някои от роота или юзера ми и после нищо не мога да вляза обратно в линукса т.е графичното среда... някои идей..


Скоро един го скъсаха от майтап за подобен правопис.Поне това не можеш ли да прегледаш,преди да питаш.И дали някой ще разбере какъв проблем имаш...



14  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Q:Имам няколко Върпсоса за ubuntu -: Aug 29, 2007, 17:20
Цитат (triplek @ Авг. 29 2007,17:47)
Цитат на: arda_kj,Авг. 29 2007,17:29
Цитат
Цитат на: halturata,Авг. 29 2007,14:22
сесйй

Е не, това кърти мифки! '<img'>

И събаря дървета  '<img'>  '<img'>Напрау бий конете с лопатите '<img'>
Цитат (arda_kj @ Авг. 29 2007,17:29)
Цитат
Цитат на: halturata,Авг. 29 2007,14:22
сесйй

Е не, това кърти мифки! '<img'>

И събаря дървета  '<img'>  '<img'>Напрау бий конете с лопатите '<img'>



Абе каквото има за къртене ,събаряне,биене - изобщо единодушно даваме първо място  '<img'>
15  Linux секция за начинаещи / Настройка на програми / Q:Имам няколко Върпсоса за ubuntu -: Aug 29, 2007, 07:15
Аз се помъчих с "бецветно" и "кадео",абе с цялото съобщение и накрая си помислих-защо ли въобще се допускат въпроси,написани по този начин.Но пък погледнато от друга страна-след тези коментари момчето може и да се позамисли малко.



Страници: [1] 2