Автор Тема: Започна се...  (Прочетена 193863 пъти)

malin1

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 609
  • Distribution: Debian
  • Window Manager: Openbox
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #885 -: Aug 15, 2020, 00:02 »
 [_]3
Активен

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #886 -: Aug 15, 2020, 15:11 »
Чета за пасивният гербер - https://ekipbg.com/gerber/ - и се сетих за нашият модератор.

Цитат
Пасивният гербер не се определя като привърженик на никоя партия.
Пасивният гербер няма нищо против ГЕРБ да не е на власт, стига на власт да не дойде която и да било друга партия.
Пасивният гербер не иска ГЕРБ да падат от власт, защото ще дойдат комунистите.
Пасивният гербер смята, че комунисти могат да бъдат само БСП и евентуално „Да, България“, ама те са друг тип комунисти.
Пасивният гербер смята, че е най-големият критик на ГЕРБ.
Пасивният гербер смята, че протестите против БСП през 2013 г. са морални и оправдани.
Пасивният гербер смята, че протестите против ГЕРБ през 2020 г. са неморални в подобен момент.
Пасивният гербер смята, че трябват промени, но сега точно не е моментът.
...

Синчето на Ирена не е нищо особено и никога не е бил. Много обичат да го хвалят като интелигентен...
... Неговата роля е да управлява чужди пари и да не ги губи. Справя се по-зле от обитател на Карлуково. Няма бизнес да не го е опропастил. Направо им се чудя на генералите, как още не са го „бетонирали“.
Неговата роля е да превръща държавни пари в частни. И се справя отлично. Естествено, с подкрепата на изпълнителната власт и най-вече с бездействието на прокуратурата. Преди няколко дни изпраха БТК (където потънаха едни пари от КТБ, НУРТС, цифровизацията на телевизионният ефир), но:
Цитат
Пасивният гербер смята, че Пеевски е излишно демонизиран.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #887 -: Aug 15, 2020, 16:21 »
Поредната дясна пропаганда. Тия хора непрекъснато забравят, че бяха подлога на Борисов и някои от тях бяха министри и шефове на комисии. Много е удобно да мислят, че Иво Прокопиев ще ги пази, ама той е бизнесмен, пази собствения си гръб.

Между ГЕРБ и „комунистите“ няма особена разлика. В ГЕРБ има повече партийни секретари, отколкото в БСП. Дай България не са никакви комунисти, макар шефа им да е комсомолски секретар, а кандидата им за европейски депутат да беше галеник на външно.

Храненици на посолства. Не могат един лев да изкарат с честен труд, но иначе ще управляват. За да е ясно. Последното се отнася за точно всяка една партия чак до тази на Томов. Вие знаехте ли, че Томов има партия?

Да добавя нещо за пасивния гербер (звучи като пасивен педераст). Той никога и по никакъв начин не е съдействал на герберастите. Много интересно, как точно раз-Бойко тъпче шкафчета със злато, ако няма, кой да му съдейства? Значи не сме чак толкова невинни.

Всички искат да ядат до посиране, а после що мутра ни е премиер и що догодина, когато няма да го има (най-вероятно физически), ще е още по-зле. Защото ние самите го правим. Повтарям го до посиняване.

Вчера слушам сутрешния блок на „Дарик“, демократичното радио с невероятно либералния собственик. В студиото бяха тримата им най-популярни водещи, ако не броим Кирил Вълчев. Знаете ли, какво правеха? Възхваляваха отрочето на ДС наречено Дънди Прешъс. И това докато старателно обясняваха, колко десетки тона скала трябва да се взриви, за да се извади грам злато и как след това полуфабриката се праща в Китай или Етиопия за извличането. И това не им прави никакво впечатление.

Трябва моментално със закон да се забрани всякаква минна дейност. И да, много добре знам, че и въглищата спадат към нея.

В това радио, половината гости си плащат, за да са там. Точно същото е и в свободната, либерална телевизия „Евроком“. Всякакви безумия се рекламират в ефирите им.

И като казах „Евроком“, там често присъства едно лице от „Дай България“ (за него предполагам е безплатно). Няма да му казвам името на тоя гнусар, само ще му напиша инициалите като на задържан рецидивист – М. Л. Тоя боклук не ставаше за съдия и го изхвърлиха. Като адвокат беше пълна скръб. Накрая се наби в СО и първата му работа беше да се скара с Бонев. Останалата му дейност се изразява в това часове наред да се кара с Калоян Паргов, на кой му е по-голяма партията и като как трябва да се чете това или онова историческо събитие. Свършена работа: нула. 

Знаем, че Фандъкова е лоша, а „комунистите“ само пречат, ама и вие нищо не работите.

Разкрили били далавера за четири милиона. Хубаво! Това го правете като вземете властта и можете да преследвате виновните. Докато сте в опозиция, натискайте да се върши работа. Не може Бонев да е единствения, който прави нещо. Една птичка не стига.

=*=

Я да видим сега, а раз-Бойко, какво предлага. Предлага парламента да стане 120 човека.  Предложението на Славун. Чист популизъм. Няма нито едно добро, което може да доведе това. Смаляване на разходите? Нищо подобно. Намаляване на представителството? Е това вече ще се случи.

А защо изобщо е нужен парламент? Не може ли например всеки първи петък на месеца по Интернет да се събират всички кметове на общини и да гласуват всички готови до момента решения? Хем има равнопоставено представителство на всеки гражданин от този на Малко Търново до столичанина, хем една излишна институция отпада.

А кой ще пише законите? Мислите ли, че ги пишат депутатите? Нищо подобно. Това може да се прави от инициативни комитети включващи всички заинтересовани страни, специалисти и граждани. И пак по Интернет. Как мислите е написан GPL3?

Друго, какво предлага? Висшия съдебен съвет освен да е два органа, както направи лицето Иванов, също така да има два инспектората. Значи от две излишни институции направихме първо три, а сега ще правим четири. А най-нормалното е просто да бъдат закрити.

Не предлага излишния документ наречен конституция просто да бъде отменен и с него да си иде и още един излишен орган като конституционния съд. Не предлага излишното лице президент също да изчезне от правовия мир. По Тошово време много дълго тая роля играеше шефа на парламента. Ако няма парламент, това може да го прави кмета на столицата.

И последния излишен орган самото правителство. Много пъти съм казвал, че не виждам вариант за закриване на МФ, но всички останали лесно се измитат. Например външно е най-лесно. Закриват се всички посолства и консулства. Сградите им се даряват на местните общности да си правят КИЦ-ове и да си бият главите, както знаят. Тия КИЦ-ове трябва да им се осигури някаква връзка с ГРАО заради разни хартишляци и толкова. Никакви дипломати, никакво разузнаване, никакви хрантутници. Работа извън границите си нямаме.

Като заговорих за Борисов, продължават да го наричат еднокнижник и да го подценяват. Били чели повече от него. От къде знаят, той какво е прочел? А те какво са чели? Деветстотин деветдесет и девет книги и половина от хиляда не струват хартията, на която са отпечатани. По-добре да беше отишла за амбалаж.

Прокурора нали е милиционер? Личи му от километри. Ами същия тоя е чел Тол(о)стой. Те дали са го чели? Достоевски чели ли са? Чели са Гришъм и Роулинг. В най-добрия случай Дъглас Адамс, ама и него не са разбрали. Класици не са помирисвали.

А, ако сега, ако кажа, че тези класици са ниска топка и едва първо стъпало в детската градина, какво става? А?

Мъдрия човек може да извади мъдрост и от най-голямата глупост изписана на хартия, но мъдрост не се придобива от книгите. От книгите само се набълбукваш с фантазии.

Десните и левите с лъжа ще хванат власт, но няма да доведат промяна. А промяната не е нещо външно. Промяната е състояние на духа. Докато всеки един от нас не се промени вътрешно, никаква външна промяна няма да се случи. И ще става по-зле.

Не знам, колко пъти го написах вече.

Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #888 -: Aug 15, 2020, 16:41 »
Забравих за Шиши. Както подценяват Борисов, така надценяват него. Той никога не е бил нещо различно от изпълнител на чужда воля. Сам е по-безполезен от ръждясала, безопасна игла. И ако някой си мисли, че тая мижутурка има някаква роля в далаверата около БТК, много, много се е объркал. Прекалено е малък да си пъха носа. Това си е работа лично на ФСБ и хич не го крият. Играят открито през една от банките си. Ама понеже и онези са некадърници и тук нищо няма да се случи. Полезно е човек от време на време да слуша, какво казват избутаните в ъгъла бивши величия. Те макар никога да не казват, точно, какво знаят, се издават покрай другите празни приказки, които стрелят.

А в Белград има един такъв празнодумец, който добре знае нещата около БТК и от опита му да скрие, какво знае, добре си проличава, какво се случва. Съвсем наскоро същия даде интервю за един десен вестник на побъркан костовист работил до скоро в лява телевизия.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

remotexx

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3235
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #889 -: Aug 16, 2020, 01:20 »
Aко виновните не платят, тогава ще трябва да платят невинните.

Няма измъкване от справедливостта, нищо не може да остане незаслужено или незаплатено във вселената, нито в материалния, нито в духовния свят, и ако виновните не платят, тогава ще трябва да платят невинните.

― Айн Ранд "Атлас изправи рамене"

https://offnews.bg/nashite-avtori/balgaria-e-naj-bednata-bolnata-neshtastnata-korumpiranata-nesvobod-734598.html
Активен

ray

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 1447
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #890 -: Aug 16, 2020, 07:26 »
Няма "невинни", има пасивни виновни !

Никой който е в света не е невинен за това какво става и какъв е/ще бъде света !

Винаги има избор - е може да не е желан или приятен, и все пак е избор/възможност  :o
Активен

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #891 -: Aug 16, 2020, 09:29 »
Няма измъкване от справедливостта, нищо не може да остане незаслужено или незаплатено във вселената, нито в материалния, нито в духовния свят, и ако виновните не платят, тогава ще трябва да платят невинните.

― Айн Ранд "Атлас изправи рамене"
Само аз ли не разбирам как:
а) Няма измъкване от справедливостта.
б) Aко виновните не платят, тогава ще трябва да платят невинните.

Второто е буквален пример за липса на справедливост. Проблем с преводът?
Намерих оригиналът, където това изречение се явява част от по-голям цитат. И до някъде придобива мааалко повече смисъл:

“When one acts on pity against justice, it is the good whom one punishes for the sake of the evil; when one saves the guilty from suffering, it is the innocent whom one forces to suffer. There is no escape from justice, nothing can be unearned and unpaid for in the universe, neither in matter nor in spirit—and if the guilty do not pay, then the innocent have to pay it.”

Идеята е, че в крайна сметка, все някой плаща сметката. Но това си е отказ от справедливост. Авторката си размята нейните идеи, в своята си вселена.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #892 -: Aug 16, 2020, 09:54 »
Това е въпрос, по който обикновено отбягвам да говоря, защото е много щекотлив и земното съзнание не би го приело. Правил съм намеци, но никога не съм го казвал в прав текст.

Сега, например, ако кажа, че тази кучка Ранд играе в отбора на Антихриста, то всеки десен на тази планета би ми се разсърдил. Но това ще е само докато кажа, че Маркс и Ленин са в същия отбор. Тогава вече и левите ще искат да ме линчуват.

Няма заобиколен начин да бъде казано. Във всеки един момент съществува съвършена справедливост. Нещо повече. Има безкрайна милост. Защото, ако трябва да има пълна справедливост, живота просто трябва да спре. Такова нещо вече е правено, но е правено по изключение.

=*=

Не знам, кой и как ще приеме последните думи, но нямаше как да не ги напиша.

Всъщност съм доста учуден, че десен човек като Стелт се изказва негативно към Ранд. И също успях да се изненадам, че духовен като Рей се подхваща на „пасивната“ мода. Пасивен е земно понятие, независимо, какво се отразява с него. Като всичко земно е измамен, създаден с цел лъжа. Човек би трябвало да се пази от такива неща и да ги употребява само, когато говорим за материалния свят, но не за идеи.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #893 -: Aug 16, 2020, 10:03 »
   Ники Лимузината подкрепи разБойко:

Митрополит Николай с реч в черква подкрепя политиката на Борисов

https://news.bg/politics/mitropolit-nikolay-s-rech-v-cherkva-podkrepya-politikata-na-borisov.html



   Май му е обещано на "духовника" някое Бентли,а  >:D
Активен

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #894 -: Aug 16, 2020, 10:10 »
   Няколко думи за т.нар. Айн Ранд:
Руска еврейка,с истинско име Алиса Розенбаум.
Отвсякъде дясна,възхвалява егоизма,и е категорично против
социалните помощи и здравните услуги за бедни.
   Обаче ...
Разболява се от рак,и започва да циври защо не я лекуват безплатно.
Докато е здрава,е дясна,а  >:D
Активен

stealth01

  • Гост
Re: Започна се...
« Отговор #895 -: Aug 16, 2020, 10:12 »
Всъщност съм доста учуден, че десен човек като Стелт се изказва негативно към Ранд.

Десен? :D Аз имам два крака - ляв и десен. Ползвам и двата. Най-често заедно, понякога последователно, а чат-пат на произволен принцип в зависимост от обстоятелствата. Иначе бих бил инвалид...

Айн Ранд е лесна в сравнение с go_fire, където мисълта скача и се губи, но думите се леят...
А промяната не е нещо външно. Промяната е състояние на духа. Докато всеки един от нас не се промени вътрешно, никаква външна промяна няма да се случи. И ще става по-зле.

Не знам, колко пъти го написах вече.
А ние го прочетохме вече.
Проблемът е, че ти не си 200 годишен мъдрец от планината Удан, който сме намерили след 3 годишно пътешествие за да го питаме за вечните тайни на мирозданието.
Изказването ти няма начална точка, няма посока, няма цел. То виси във въздуха и въпреки всичките си думи - не казва нищо.

Промени се!

„Човек никога не стъпва два пъти в една и съща река, защото това не е същата река и той не е същият човек.“

Променяме се постоянно. Но ако промяната не се изразява външно, то тя е безсмислена и ненужна. Пасивна. Естественият отбор ще я отстрани от бъдещото развитие като неполезна за приспособяването на вида с околната среда.
Ако някой напише, че не желае повече да живее в сгради и да ползва инструменти, то това са просто думи.
Ако друг реши и се върне в пещерите като откаже да използва нещо по-сложно от камък, то тази промяна ще е видима за всички.
Надявам се да виждаш разликата между простото паткане по клавишите и реалната вътрешна промяна, която има и реални последствия в живота.
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #896 -: Aug 16, 2020, 10:12 »
   Ники Лимузината подкрепи разБойко:

Митрополит Николай с реч в черква подкрепя политиката на Борисов

https://news.bg/politics/mitropolit-nikolay-s-rech-v-cherkva-podkrepya-politikata-na-borisov.html



   Май му е обещано на "духовника" някое Бентли,а  >:D


И защо да не го прави? Раз-Бойко хвърля милиони за църквата. Хвърли такива дори по времето, когато всеки ден безработицата се вдигаше с по пет хиляди човека. Не ги даде за безработните, даде ги за църквата. На негово място и аз щях да славословя разбойника, след като ми е напълнил гушата.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

spec1a

  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 3863
    • Профил
Re: Започна се...
« Отговор #897 -: Aug 16, 2020, 10:34 »
   Ники Лимузината подкрепи разБойко:

Митрополит Николай с реч в черква подкрепя политиката на Борисов

https://news.bg/politics/mitropolit-nikolay-s-rech-v-cherkva-podkrepya-politikata-na-borisov.html



   Май му е обещано на "духовника" някое Бентли,а  >:D


И защо да не го прави? Раз-Бойко хвърля милиони за църквата. Хвърли такива дори по времето, когато всеки ден безработицата се вдигаше с по пет хиляди човека. Не ги даде за безработните, даде ги за църквата. На негово място и аз щях да славословя разбойника, след като ми е напълнил гушата.

   Всъщност,защо трябва да се дават пари на една гнусна паразитна институция ?
Активен

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #898 -: Aug 16, 2020, 10:44 »
Айн Ранд е лесна в сравнение с go_fire, където мисълта скача и се губи, но думите се леят...

Не би трябвало. Гофи е просто един форумен трол, а Ранд е световно известен автор. Не би трябвало двамата да имат нито една допирна точка.

А ние го прочетохме вече.
...
Изказването ти няма начална точка, няма посока, няма цел. То виси във въздуха и въпреки всичките си думи - не казва нищо.

Съжалявам, че нямам сладкодумието например на Чудомир. Но съм обикновен човек. Толкова си мога или не мога. Има логическа последователност и безкрайно съжалявам, че не съм човека, който да успява да я предаде.

В твоите думи има потвърждение на моите, но трябва някой по-добър от мен да го обясни, защото аз очевидно не успявам.


Ако друг реши и се върне в пещерите като откаже да използва нещо по-сложно от камък, то тази промяна ще е видима за всички.
Надявам се да виждаш разликата между простото паткане по клавишите и реалната вътрешна промяна, която има и реални последствия в живота.

Имам особеното усещане, че говорим на различни езици. Най-вероятно това е, защото имаме различни възприятия за света.

Ще опитам по друг начин, макар от сега да знам, че ще е провал.

В Индия са наричали физическия свят с името Мая. Не случайно говоря за Индия, защото сме свързани през санскрит. Но за нерадостната ни съдба в резултат на това, съм казвал много пъти.

Та тази Мая, не е съученичка от другата паралелка, а значела, че материята е просто отражение на действителността. Включително по логически път можеш да стигнеш до тази идея. Нещо първо се заражда в ума и едва след това го правиш да се прояви физически. Има го включително в твоя пример за ретроградно поведение.

Макар да гледам на физическия свят като нещо временно, променливо и лишено от всякакво значение, то той си остава зависим от нивото на съзнанието. И това е било във всеки исторически момент.

В последните два дни заливам с примери, как политиците ни (които не са нещо външно за народа) не са се променили на йота, следователно и упълномощавайки ги да действат от наше име, няма да произведат резултати различни от досегашните.

Или нека използвам едно разпространено изказване на заклет материалист (че и социалист на старини): правейки едно и също, няма да получим разни резултати.

=*=

Сега, аз давах примери с либерални мерки, защото съм либерал. Те не са прилагани до сега и в обозримо бъдеще няма да се приложат. Макар, че целта на примерите които давах и не дадох, не е промяна. Според думите ми (де да можех да ги изразя правилно), няма значение от вида действия, защото те не водят до различни последствия от вече предвидените и случили се преди. По-скоро целите на такъв тип мерки е да се излезе наяве. Да не може, да се измъкваме, че не сме намесени в цялото нещо и да се отърваваме с „пасивни“ теории.

Това последното беше доста завъртяно по смисъл, но така го исках. Не държа точно всеки път да съм разбран. Но, пък когато целя да ме разбират, не успявам. Може да успея там, където не го желая.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear

go_fire

  • Global Moderator
  • Напреднали
  • *****
  • Публикации: 8792
  • Distribution: Дебиан Сид
  • Window Manager: ROX-Desktop / е17
  • кашик с гранатомет в танково поделение
    • Профил
    • WWW
Re: Започна се...
« Отговор #899 -: Aug 16, 2020, 10:49 »
   Всъщност,защо трябва да се дават пари на една гнусна паразитна институция ?

Взаимни услуги. Най-доброто качество на раз-Бойко (ако изобщо има някакви добри качества) е, че се опитва да се договаря с всички и да бута нещата да стават. Обаче той все пак е пожарникар, не е някакъв гений и не всеки път успява. Успява само в случаите, когато и отсрещната страна е готова на преговори. В инатлив народ като нашия, това често е невъзможно. И си пати.

За всеки случай, все пак ще си запише името в историята. Някъде в тия месеци ще бие рекорда по най-дълго премиерствалия ни управник. Мисля, че рекорда към момента беше 10 год. и 8 мес. Някъде тия дни трябва да го бие.
Активен

В $por4e2 e истината  ;)

***

Aко даваха стипендия за най-глупави, щях да съм човека с най-много Mини Kупъри

***

Reborn since 1998 || 15.09.2007 totally М$ free && conscience clear